Liber arbitru


Puterea creatoare a liberului arbitru

Să parcurgem împreună următoarele trei perspective de viata, şi apoi să … alegem!

I. Omul, asemenea oricărei alte fiinţe din Univers are dreptul primit de la CREATOR să fie nefericit conform propriei sale voinţe libere. Nimeni nu poate interveni în acest sens, decît el însuşi. El are libertatea absolută să îşi petreacă timpul în Viaţă în neîmplinire, necunoaştere şi plin de frică. Nimeni şi nimic nu poate împiedica Omul, să aleagă starea de a nu fi înţeles, dorinţele înlănţuitoare, boala fizică, stările sufleteşti neplăcute şi gîndurile pesimiste care să umple lumea sa personală. Toate acestea, în măsura prezenţei lor vor domina individul care – mai mult sau mai puţin conştient – le-a primit în fiinţa sa, şi treptat vor face din el sclavul lor. Astfel consimte, ca să uite din ce în ce mai mult capacitatea (puterea) sa naturală de a primi, de a revărsa, sau de a trăi în mod pur, necondiţionat de orice cauză, scop, obiect sau persoană IUBIREA.

Începînd din acest moment el va atrage, va amplifica, şi va transmite aceste energii vii, rezonanţe active în şi prin fiinţa sa, incluzînd în acest flux totul: fiecare celulă a corpului său şi pînă la cele mai îndepărtate stele din spaţiul cosmic infinit. Odată pornit în această direcţie, el va avea o putere de conştientizare, de intervenţie şi de control din ce în ce mai redus asupra întregului proces amorsat.

II. Omul, asemenea oricărei alte fiinţe din Univers are dreptul primit de la CREATOR să fie fericit conform propriei sale voinţe libere. Nimeni nu poate interveni în acest sens, decît el însuşi. El are libertatea absolută să îşi petreacă timpul în Viaţă în împlinire, cunoaştere şi plin de curaj. Nimeni şi nimic nu poate împiedica Omul, să aleagă starea de a fi înţeles, dorinţele eliberatoare, sănătatea fizică, stările sufleteşti plăcute şi gîndurile optimiste care să umple lumea sa personală. Toate acestea, în măsura prezenţei lor vor domina individul care – mai mult sau mai puţin conştient – le-a primit în fiinţa sa, şi treptat îl vor face din el sclavul lor. Astfel consimte, ca să îşi aducă aminte din ce în ce mai mult capacitatea (puterea) sa naturală de a primi, de a revărsa, sau de a trăi în mod pur, necondiţionat de orice cauză, scop, obiect sau persoană IUBIREA.

Începînd din acest moment el va atrage, va amplifica, şi va transmite aceste energii vii, rezonanţe active în şi prin fiinţa sa, incluzînd totul în acest flux: fiecare celulă a corpului său şi pînă la cele mai îndepărtate stele din spaţiul cosmic infinit. Odată pornit în această direcţie, el va avea o putere de conştientizare, de intervenţie şi de control din ce în ce mai plenar asupra întregului proces amorsat.

III. Omul are întotdeauna forţa şi cunoaşterea necesară pentru a-şi modela pas cu pas condiţiile existenţei sale precum şi propria personalitate în totalitate, pînă la cele mai mici detalii. Aceasta este ceea ce El dă Lumii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s