Puterea creatoare a gandului


            Gandul are putere creatoare deoarece s-a nascut din utilizarea unei forte aflate in corpul nostru, si anume, o parte a fortei sexuale.
            La fel, si cuvantul rostit are putere creatoare deoarece este tot rezultatul utilizarii fortei sexuale din corpul nostru.

            Ce rezulta de aici?
            Daca vom conserva o parte a acestei forte creatoare, atunci vom avea o cantitate mai mare de forta la dispozitia procesului de gandire si astfel mentalul nostru va fi mai mare decat cel al indivizilor care -abuzand de aceasta energie- isi risipesc energia sexuala.

            Aceasta forta sexuala economisita, trebuie folosita in mod constructiv in activitatea intelectuala. Energia sexuala economisita trebuie transformata in scopul utilizarii ei in slujba omenirii.
            Daca nu e folosita atunci poate crea mari dereglari in psihicul uman. Daca doar o pastram in noi, stocata, pot aparea foarte usor dereglari de tip mental, emotional.

            Gandirea este un proces foarte complicat, care utilizeaza atat creierul fizic cat si creierul eteric, dupa cum vom vedea; dar foloseste deasemenea atat corpul astral cat si pe cel mental.

            Procesul e urmatorul:

            Ca si Ego-uri, noi ne desfasuram activitatea in stratul superior/abstract, fin al mentalului, in materia acestuia.
            Aici, noi observam lumea exterioara prin intermediul corpurilor noastre, adica o sesizam cu ajutorul organelor noastre de simt. Din imaginile create astfel putem deduce esenta lucrurilor; aceste deductii sunt idei, au o natura abstracta.
            Cu ajutorul vointei, noi proiectam aceste idei prin mentalul nostru, iar in mental, ele iau o forma concreta ca forme-gand, in timp ce-si aduna din stratul mentalului concret, materia mentala necesara.
            Apoi, aceasta forma-gand, va prelua si materia astrala din stratul astral, iar cu ajutorul ei se va intari. Astfel vom obtine o forma-gand compusa, care e capabila sa actioneze asupra creierului eteric si sa conduca forta vitala prin centrii nervosi necesari si prin nervi, catre nervii motori, astfel luand nastere actiunea, fapta.

            Daca gandurile noastre sunt pline de frica, ingrijorare, probleme, atunci efectul lor asupra corpului nostru astral va fi dezavantajos din punctul de vedere al dezvoltarii sufletesti. Daca avem o problema, sau suntem suparati, atunci corpul nostru astral nu va curge in valuri, ci va fi plin de vartejuri.
            Acest lucru ingreuneaza inaintarea omului in orice incercare a sa de a scapa de probleme, de suparari.

            Starea aceasta de ingrijorare, de tristete, este asemanatoare cu starea de inceput de inghet al apei ca urmare a scaderii temperaturii.

            Datorita vartejurilor din astral, provocate de teama, ingrijorare, tristete, etc, omul va deveni sceptic, cinic si pesimist, iar aceasta stare este asemanatoare cu starea inghetata a apei, deoarece corpul astral al acestor oameni e lipsit de miscare si orice am face, nu reusim sa schimbam aceasta stare sau situatie.

            Sa intelegem deci ca, ori de cate ori ne lasam prada unor sentimente de tristete, teama si alte probleme, ne inghetam materia astralului, iar aceasta stare ne conduce la separarea de iubirea, simpatia si dorinta de a ajuta, a lumii inconjuratoare.
            Doar noi insine putem sa ne ajutam in astfel de situatii; sa incercam sa fim mereu vioi, voiosi si optimisti, chiar si atunci cand ne ajung din urma neplacerile.
            Sa incercam zambim mereu, aceasta e singura modalitate care ne va ajuta in astfel de situatii.

            Mentalul subconstient este factorul foarte important al evolutiei noastre.
            La orice inspiratie, aerul ce patrunde in plamani, duce cu el o imagine amanuntita a mediului nostru inconjurator. Cel mai mic gand, cea mai mica emotie, patrund in plamani, de unde ajung in sange. Sangele este produsul cel mai inalt, cel mai valoros al corpului eteric. Imaginile preluate de sange din plamani sunt duse mai departe si raman imprimate in atomii negativi ai corpului eteric, pentru ca dupa moartea corpului fizic sa fie „judecatorii” omului in respectiv.

            Daca cineva creaza o forma-gand, fie ea creatoare, fie distrugatoare, de natura pozitiva sau negativa, si o trimite pe aceasta in univers; atunci cand acea forma-gand isi termina activitatea, ea se va intoarce la creatorul ei, purtand cu ea urmele de nesters ale drumului sau; reusitele sau nereusitele formei-gand sunt pastrate in atomii negativi ai eterului reflectoriu, care este un fel de jurnal al vietii omului ganditor, cu gandurile, sentimentele, dorintele, intentiile, vorbele, faptele sale.
            Jurnalul acesta reprezinta baza karmica a unui viitor mai apropiat sau mai indepartat.

            Trebuie sa mai stim ca gandirea umana rarefiaza, digera, tesuturile corpului fizic. Astazi, chiar si stiinta exacta recunoaste ca gandurile negative, distrugatoare, ca de pilda teama, ingrijorarea, anxietatea, slabesc sistemul imunitar al corpului fizic, iar acest lucru poate provoca rapid aparitia diferitelor boli.
            Sa observam cum acei oameni care zambesc des, sunt boemi, plini de voie buna – bineinteles ca nu-i incadram aici pe lenesii delasatori – care rar „se inmormanteaza” in ganduri negative, isi pastreaza vitalitatea formelor-gand, sunt capabili de viata si au o sanatate mult mai buna fata de cei din categoria opusa.
            Daca gandurile noastre sunt pline de iubire, intentii bune, dorinta de a ajuta, daruire, atunci vom provoca si vom extrage din altii, spre persoana noastra, aceleasi tipuri de ganduri, si-i vom atrage catre noi pe acesti oameni.
            Din cele spuse pana acum putem concluziona ca datorita gandirii abstracte, omul poate ajunge pana acolo incat sa se ridice deasupra problemelor zilnice ale lumii materiale si asa, omul poate sa intre mai usor in legatura cu lumile mai inalte, cu lumile astrala, mentala si cauzala.

            Daca avem grija ca in gandurile noastre sa pastram optimismul, veselia, dorinta de bine, intelegerea, dorinta de a ajuta, slujirea altora, atunci aceste ganduri vor colora atmosfera noastra, starea noastra de spirit.
            Daca corpul nostru fizic se formeaza pe baza unei reguli cosmice, in functie de comportamentul nostru mental, atunci gandurile amintite mai sus vor avea efect asupra corpului nostru fizic, a intregii nostre fiinte, si vor afecta si mediul nostru inconjurator.
            Sanatatea si bunastarea materiala depind in mare masura de acest lucru.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s