Harta natala astrologica


Luciana Liliana Cercel

3 mai 1979 04:45 (GMT+2) 44°26’N 26°06’E
Bucureşti, România

Harta natală (astrograma natală), adică „fotografia” cerului în momentul nasterii, deasupra locului nasterii, în momentul venirii pe lume a persoanei, reprezintă o formă fundamentală de autocunoastere. Dacă ne-am întrebat vreodată cine suntem, de ce ne-am născut si care este menirea noastră în această viată pământească, toate acestea sunt înscrise în harta natală.

Planetă Longitudine                Poziție în Casă

 Soarele 12° 05′ 28″                             1

 Luna 00° 24′ 15″                                  4

 Mercur 17° 43′ 29″                            12

 Venus 11° 59′ 24″                               12

 Marte 20° 06′ 08″                              12

 Jupiter 01° 11′ 18″                               4

 Saturn 07° 06′ 46″  R                          5

 Uranus 19° 17′ 10″  R                          7

 Neptun 20° 04′ 02″  R                        8

 Pluton 17° 10′ 45″  R                           6

 Nodul Nord 15° 45′ 21″  R                 6

 Lilith 24° 03′ 19″  R                              5

 Chiron 09° 33′ 24″                                1

 Ceres 26° 53′ 31″                                  12

 Pallas 27° 50′ 35″                                 11

 Junon 24° 05′ 15″                                12

 Vesta 08° 01′ 28″                                 12

 Psyche 11° 50′ 58″                               11

 Sappho 05° 20′ 31″                               9

 Eros 19° 53′ 50″                                    11

 Cupido 16° 49′ 22″                                6

 Amor 13° 47′ 33″                                   1

 Aphrodite 17° 18′ 58″                         4

 Anteros 15° 01′ 30″                              1

 Adonis 21° 30′ 07″                              11

 Pan 07° 39′ 47″                                      1

 Punctul Norocului 13° 55′ 29″        11

 Vertex 13° 24′ 41″                                 6

 ASC 02° 14′ 16″                                      0

 MC 16° 22′ 44″                                        0

Casă Longitudine

Casa I 02° 14′ 16″ Casa II 04° 30′ 12″ Casa III 26° 26′ 46″ Casa IV 16° 22′ 44″ Casa V 09° 08′ 57″ Casa VI 11° 34′ 33″ Casa VII 02° 14′ 16″ Casa VIII 04° 30′ 12″ Casa IX 26° 26′ 46″ Casa X 16° 22′ 44″ Casa XI 09° 08′ 57″ Casa XII 11° 34′ 33″ 

Casa I – Persoana, vointa, relatia cu viata, reactia la mediul înconjurător

Guvernatorul casei I in casa XII

Nativul trebuie sa fie destul de grijuliu cu banii pentru ca destul de probil, este risipitor. Are un caracter dual sau bipolar, pe care trebuie sa-l aduca la armonie. A se feri de jocuri de noroc. Ei cred in principiul „sa mori pentru dreptate”.Le va merge bine in educatie. Resimte mai multa placere servind decat fiind servit, si oferind decat primind. Este destul de probabil sa devina altruisti, consacrandu-si viata bunastarii apropiatilor sai. Au control de sine si cunoastere desavarsita a intelesurilor.

Soare in casa I

Soarele este sursa vitalitatii. Casa Intai semnifica starea constitutiei noastre si caminul copilariei noastre; astfel ca Soarele in aspect bun in Casa Intai adauga vitalitate zodiei Ascendente si mareste puterea de asimilatie. Insoreste viata de-a lungul copilariei, stabilizeaza firea (natura), facand persona mai vasela, doritoare de a reusi in viata, curajoasa in fata obstacolelor. Aspectul vietii este vesel si optimist ceea ce ii mareste sansele de succes.Oamenii care au Soarele in aceasta pozitie, le place sa-i conduca pe ceilalti si sa-si exerseze autoritatea asupra lor; sunt foarte doritori de stima anturajului lor; sunt integri si onesti in afaceri. Cand Soarele este stresat in Casa Intai, diminueaza vitalitatea; indica timiditatea, nehotararea si o lipsa de curaj si de ambitie. Rezulta ca sansele unei vieti prospere sunt slabe, doar daca mai multe aspecte bune nu modifica aceasta conditie.

Chiron in casa I

Cercetarea nativului este principala sa motivatie. Tipul de nativ mai evoluat este un ghid bun, cu un spirit foarte deschis. El poate deveni un vindecator, un om de spirit, un indrumator, un instructor, iar uneori un Guru.

Soare in Taur

Este o pozitie favorabila norocului financiar dar da si o tendinta la extravaganta, mai ales vestimentara; o atractie puternica fata de sexul opus, ducand cateodata la consecinte suparatoare; o mare forta fizica; o mandrie care-l impinge pe nativ sa se expuna pentru a i se admira vitejiile. Taurul guverneaza larinxul, e motivul pentru care Soarele in Taur adauga forta corzilor vocale si da persoanei o voce puternica si agreabila.

Soare conjunctie Chiron

Nativul este un original care nu accepta nici o bariera, fiind gata sa raspunda la toate provocarile. Este atragator, poseda har si creeaza ceea ce nimeni, anterior, nu a cutezat sa-si imagineze. El poate rezolva problemele altora. Cercetarea sa este solara, in raport cu barbat (ghid, tata, sot) sau cu iubirea, creatia.

Soare trigon Nod Nord

Buna expresie individuala si posibila reusita sociala prin talente artistice sau aptitudini intelectuale puse in serviciul celorlalti sau folosite in urmarirea unui ideal inalt. Calitate de a recunoaste valorile spirituale si a le acorda locul meritat in viata.

Soare trigon Saturn

Saturn in sextil sau in trigon cu Soarele. Persoana este destul de norocoasa pentru a avea aceasta configuratie, deci va fi dotata cu cele mai frumoase capacitati, caci aceasta configuratie pune in valoare cele mai bune calitati ale acestor doua planete. Ea da metoda, simtul preciziei, darul organizarii, abilitate de executie, calitati diplomatice si energie morala capabila sa duca la capat orice proiect, in ciuda amanarilor sau obstacolelor. In ciuda succeselor sale, aceasta persoana nu-si va face dusmani deoarece aceasta configuratie ii da si un suflet de onoare, binevoitor si atent la bunastarea celuilalt. Nu se va injosi niciodata la un act josnic si urat caci este foarte sincera si foarte dreapta in raporturile sale cu toata lumea. Totusi, cand crede ca ceea ce face e bine, nimic nu o face sa se razgandeasca, chiar daca i se impotrivesc cerul si pamantul.Aceste aspecte aduc succesul in pozitii judiciare sau politice, cat si in cele care sunt in raport cu minele sau agricultura. Adesea persoana beneficiaza de o mostenire, dar aprecierea si succesul sunt in general amanate pana la mijlocul vietii.

Soare opozitie Uranus

Uranus in paralel, in conjunctie, in careu sau in opozitie cu Soarele face persoana foarte senzitiva, fara nici un control asupra emotiilor sale, gata sa cada intr-un acces de isterie la cea mai mica altercatie, cu sau fara cauza. Aceste aspecte predispun la toate dezordinele nervoase cum ar fi: dansul lui Saint-Guy (choree), epilepsie, defect de coordonare. Impulsiv si putin demn de incredere, fara respect pentru conventii, nerabdator la superlativ, nesuportand din partea nimanui nici un frau care sa-i blocheze libertatea, partizan al teoriei afinitatilor, a sufletelor-surori, a amorului liber, nativul se arata un partener indezirabil care va figura foarte probabil in procedura unui divort sau in scandaluri si mai urate.
Exista de asemenea un pericol de a se vedea amestecat in comploturi anarhiste in care capacitatea de inventie a nativului poate sa gaseasca o finalitate in fabricarea de explozive sau de masini infernale.
Doar daca aceste aspecte nu sunt modificate de alte configuratii, acesti oameni sunt dintre cei mai periculosi pentru societate.
Sunt predispusi accidentelor prin traznet si electrocutare si toata viata vor avea nemultumiri in toate sensurile.

Chiron in Taur

Nativul va avea nevoie de siguranta materiala. El poseda un simt unic al valorilor. Va trebui sa stie ce vrea si sa actioneze in consecinta.

Chiron trigon Saturn

Individul are oportunitatii pentru a schimba structurile sociale. Poate construi noi structuri ale viitorului.

Ascendent in Taur

Corpurile concepute sub acest semn sunt in general indesate. Gatul este puternic, lobul urechii foarte mare, falca grea, fata plina, nasul scurt si carnos. Ochii maro inchis, parul ondulat ii fac adesea foarte frumosi. Ochiul nativului Taur nu va lansa niciodata, ca cei ai nativului din Berbec, fulgere de foc capabile sa-si extermine dusmanii; este mai bland; dar cand este provocat, Taurul se incapatineaza intr-o rezistenta pasiva si triumfa in lupta. Atunci se remarca diferenta care exista intre Berbecul impulsiv si Taurul incapatanat. Falanga degetului mare este larga si dura , pulpele dezvoltate, piciorul durduliu (grasut). in timp ce merge, de obicei pune calcaiul prima data in pamant – apasat – iar apoi restul talpii.

Taurii sunt foarte constanti si constinciosi in tot ceea ce fac: in dragoste ca si in ura, la munca cat si la joc, persista intr-o directie data si nici un rationament, nici un argument nu-i va face sa devieze. Sunt locvace si contestatari in apararea opiniilor si actiunilor lor; sunt conservatori si asimileaza lent si cu dificultate ideile noi; dar o data ce le-au inteles si adoptat, isi amintesc pentru totdeauna ceea ce au invatat si isi apara opiniile pana in panzele albe.

Soarele in Taur da un fizic de o fermitate rara si accentueaza mandria Taurului in forta sa. Luna, planeta fecunditatii, este exaltata in acest semn excesiv de fecund. in consecinta, persoanele cu Luna in Taur sunt extrem de prolifice, mai ales daca aceasta configuratie este in casa a cincea deoarece ea desemneaza copiii.

Venus, guvernatorul Taurului, gasindu-se in acest semn da formelor atat frumusete, cat si forta; da si aptitudini artistice si inspiratie muzicala.

Ascendent in casa I

Casa II – Bani, mijloace materiale, castiguri, cheltuieli, energie

Guvernatorul casei II in casa XII

Deoarece guvernatorul Casei a 2-a este in Casa a 12-a, nativul va fi lipsit de o avere imensa. Este foarte posibil ca acesta sa fie interesat in alte posesiuni materiale. Nu va primi caldura din partea fratilor mai mari. Nativul poate tanji dupa o asemenea dragoste. Va fi inselat de oameni. Vor fi incalcari de confidentialitate, increderea nativului in oamnei va fi inselata. Nativul trebuie sa isi tina in frau tendinta de a ii critica pe ceilalti. Poate avea inclinatii spre religie si ritualuri. Poate avea legaturi cu Guvernul.

Casa III – Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Guvernatorul casei III in casa XII

Deoarece guvernatorul Casei a 3-a este in Casa a 12-a, averea nativului poate veni din partea sexului opus, cel mai probabil partenerul de viata. Este posibil ca relatia cu tatal sa se strice datorita nepotrivirii personalitatilor. Nativul este dominant in sensul ca vrea ca dorintele sa ii fie indeplinite si ordinele sa ii fie ascultate de toata lumea. Este rebel si un opozant teribil. Acest temperament nu trebuie sa il indemne la rau sau la fapte pacatoase. Poate fi ingrijorat de o relatare a unui frate sa o sora mai mica.

Casa III in Rac

Casa IV – Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Cuspida casei IV in Rac

Familia este importanta. Aveti nevoie sa simtiti ca apartineti familiei. Traditia e de asemenea importanta pentru anumite intelegeri. in copilarie s-ar putea sa va fi simtit ocrotit in mediul familial.

Guvernatorul casei IV in casa IV

Deoarece guvernatorul Casei a 4-a este in Casa a 4-a, nativul are parte de o casa buna si mijloace de transport. Poate avea cunostinte printre oamenii politici puternici. Are puterea sa manipuleze idei, oameni si lucruri, cu demnitate si onoare. Isi mentine un caracter curat. Va intelege cu timpul ca dragostea este un lucru ce trebuie oferit si nu un joc ce trebuie castigat sau o lupta pentru alegeri. Tinde catre filosofie si religie si isi iubeste familia.

Luna in casa IV

Luna in Casa a IV-a, daca este bine aspectata arata conditii fericite in casatorie si viata familiala, mai ales spre sfarsitul vietii; dar daca Luna este rau aspectata, prevesteste contrariul. Aceasta pozitie da si o tendinta spre experiente psihice, mai ales daca Luna ocupa zodia sa proprie, Racul, sau Pestii, alt semen de apa. Ea indica si numeroase schimbari de resedinta, care vor fi fericite sau nefericite, in functie de celelalte aspecte ale Lunii.

Jupiter in casa IV

Jupiter in Casa a IV-a, in bune aspecte, este prevestitorul celei mai reusite fericiri familiale, mai ales in ultima parte a vietii. Persoanele care au Jupiter in aceasta pozitie vor reusi mai bine in locul lor de nastere decat in orice alta parte. Vor primi un mare ajutor din partea parintilor si probabil o mostenire venind de la ei. Afacerile lor se vor sprijini pe o baza solida si se vor desfasura fara piedici, in asa fel incat la sfarsitul vietii, ele vor fi adunat o avere considerabila in raport cu situatia lor si oportunitatile oferite de anturajul lor. Zilele lor vor trece in pace si vor sfarsi in mijlocul unui cerc de prieteni in bogatie si prosperitate. Dar cand Jupiter este afectat in aceasta casa, subiectul va trebui sa-si paraseasca orasul sau natal, devreme in viata, caci acolo conditiile ii vor prejudicia succesul. Excese, cheltuieli extravagante, iubirea de fast si alte tendinte costisitoare, ii vor epuiza resursele si-l vor impinge la ruina. intre altele, un fals orgoliu il va impiedica sa intreprinda reforma radicala genului sau de viata, chiar si atunci cand se va gasi in fata faptului care ar trebui sa-l oblige si cand isi va da seama ca singur mod de a iesi din aceasta ar fi sa-si incerce norocul in alt oras.

Fundul Cerului in Rac

Fundul Cerului in casa IV

Luna in Leu

Luna in Leu lumineaza inteligenta si da un caracter puternic, increzator in sine, o natura indrazneata, temerara si un rar talent ca organizator. Este motivul pentru care persoanele care au Luna in aceasta pozitie ajung de obicei sa dirijeze persoanele din imediata lor apropiere. Sunt de o probitate absoluta, atat in materie financiara, cat si sociala; sunt nobile si generoase in raporturile lor cu ceilalti si sunt de asemenea foarte cautate.

Luna conjunctie Jupiter

Jupiter in paralel, in conjunctie, in sextil sau in trigon cu Luna da nativului o natura optimista, nobila, generoasa, o inima deschisa, onesta, loiala, binevoitoare care il face excesiv de popular. Aceste aspecte intaresc in acelasi timp capacitatile mentale si constitutia fizica; dau un suflet puternic intr-un corp sanatos si, ca urmare, un puternic magnetism personal de care poate sa se foloseasca avantajos pentru vindecarea bolnavilor. Va avea un ideal foarte inalt si o imaginatie fertila, adaugate puterii de imbogatire. Averea sa va creste fara incetare daca o foloseste pentru a fonda si a sustine operele filantropice la care este predispus sa viseze. Sunt cele mai bune aspecte posibile; indica invariabil succesul in viata, atat din punct de vedere fizic cat si spiritual.

Jupiter in Leu

Jupiter in Leu da o fire directa, combinand bunavointa cu curajul, fermitatea cu fidelitatea, vointa cu compasiunea, mila cu dreptatea. Indica, intre altele, un model de virtuti care nu poate fi intrecut in alta parte . Da o abundenta de vitalitate si o constitutie puternica: de aceea indica un „leader” din punct de vedere fizic, moral si spiritual. O astfel de persoana nu se multumeste niciodata doar sa supravietuiasca, ci se indreapta spre posturi de incredere, de mare responsabilitate, iar cele mai inalte ii par cele mai bune. intotdeauna la inaltimea sarcinii sale, nu abuzeaza niciodata de increderea celor care i-au incredintat-o. Se arata generoasa, extrem de inteligenta, se pasioneaza de tot ceea ce tinde spre inaltarea omenirii; este o natura profund religioasa, sincera. Aceasta pozitie prevesteste succesul in plasamente speculative. Atunci cand Jupiter este afectat in Leu, persoana este cruda, senzuala, pasionata de placeri si predispusa la pierderi prin plasamente proaste, speculatii si jocuri de noroc.

Casa V – Expresia constiintei de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Guvernatorul casei V in casa I

Deoarece guvernatorul Casei a 5-a este in Ascendent, nativul va fi norocos in privinta investitiilor si a copiilor. Va primi multa caldura din partea copiilor. Isi va stabili abilitatile scolastice in oricare profesie va alege el. Va avea un numar de servitori si va avea puteri represive. Va avea succes cand vor risca speculand.

Saturn in casa V

Saturn in Casa a V-a, daca formeaza aspecte bune cu Soarele si Jupiter, va fi favorabil speculatiei in domeniul lucrurilor guvernate de Saturn: case, pamanturi, mine. Aceasta pozitie si aceste aspecte vor da de asemenea persoanei sansa de a obtine o slujba publica, mai ales in materie de educatie. Saturn stresat in Casa a V-a indica neplaceri, dezamagiri, amanari in iubire, mai ales in prima tinerete. E posibil de asemenea, ca subiectul sa-si concentreze afectiunile asupra unei persoane mult mai in varsta decat el. Aceasta pozitie reduce numarul copiilor, prevesteste moartea probabila a celor care se vor naste, multe necazuri si griji.

 Saturn retrograd

Nativul care are Saturn retrograd vede viata prin prisma lui Saturn, si de aceea ii apare sumbra si serioasa. Va incerca sa gaseasca un echilibru intre avantajele materiale, datorie si responsabilitati. Saturn retrograd are o semnificatie speciala, in sensul ca persoana a comis acelasi gen de erori spirituale timp de doua vieti consecutive. In mod normal pentru plata datoriilor karmice ale unei planete (oricare in afara de Saturn) in urmatoarea viata nativul s-a confruntat cu tranzitul retrograd al acesteia. Cum si in urmatoarea viata nativul a repetat eroarea spirituala, datoria karmica ii apare sub forma tranzitului retrograd saturnian. Deci Saturn indica o repetare a karmei.

Oricarea ar fi lectia de invatat, nativul are un blocaj in a o realiza. Saturn ii ofera nativului a doua sansa de a ameliora greseala comisa in viata anterioara. O karma delicata este legata de Saturn retrograd in zodii si case ale cerului in care se simte in cadere (Leu, casa V, Berbec, casa I) sau exil (Rac, casa IV). O karma delicata poate fi si cand Saturn se afla in Pesti sau in casa XII, pentru ca nativul se va confrunta cu un exil (auto) impus, cu o repliere in forul sau interior, pentru a-si schimba filozofia de viata, gratie regasirii credintei in Dumnezeu. De asemenea, este posibil ca nativul cu acest aspect sa-si reaminteasca diverse detalii ale vietii precedente. Daca aspectele lui Saturn sunt armonice atunci persoanele se incarneaza pentru anumite misiuni speciale. Karma este ingreunata mai ales de cuadraturile pe care le face dar si de opozitiile cu celelalte planete si elemente karmice. Cele mai delicate sunt careurile si opozitiile care se fac cu Jupiter, Uranus, Neptun si Pluton. Aspectul de careu cu Pluton poate aduce momente de fatalitate dintre cele mai dureroase.

Este semnul continuarii unei lectii insuficient intelese sau parcurse in alte incarnari, si care aduce probe din ce in ce mai dure, pe masura refuzului repetat al nativului de a o asimila. El trebuie sa-si accepte probele cu incredere si cu dorinta de a le patrunde cauzele aflate in propriile sale atitudini si manifestari, sentimente si conceptii, pentru a extrage din ele o intelepciune care ii va aduce un mare salt evolutiv.

Saturn retrograd este cauzat de rigiditatea deosebita, de reticenta si refuzul nativului de a-si plati datoriile karmice. In aceasta viata Saturn il aduce pe nativ in postura de a supravietui in conditii vitrege, la „minima rezistenta”, pana cand va „topi” rigiditatea, incapatanarea acestuia. De altfel, planul de viata cu Saturn retrograd este in asa fel elaborat, incat nativul sa nu mai aiba nici un refugiu in fata cerintelor saturniene. Nativul va ramane izolat si fata in fata cu datoriile karmice. Dupa ce incapatanarea nativului a fost infranta, acesta va constata ca incercarile nu i se par atat de dificile, iar primele rezultate favorabile il vor face sa recapete increderea in sine.

Frustrarile si incercarile dureroase ale lui Saturn retrograd se refera la restrangerea imaginii publice, deposedarea de valori materiale, comunicare greoaie, abandonarea de catre parinti, orfan de ambii parintii sau unul din ei, separat de ei, speculatii financiare pagubitoare, dificultatea de a avea copii, serviciul este prestat in conditii penibile, intarzieri si blocaje in casatorie, deceptii in asocieri, intarzieri privind mostenirile, boli maligne, relatii delicate cu oamenii legii, pierderi subite ale pozitiei sociale, lipsa prietenilor si a protectorilor influenti ori riscul de a fi inselat de catre acestia, deceptii cauzate de frati sau rude, exil, captivitate, izolare in sanatorii.

Lilith in casa V

Indica gusturi ciudate in materie de dragoste, impotenta, frigiditate, pericole cauzate de copii, instinct erotic excesiv, putand duce la egoism in relatia cu partenerul si la neglijarea dorintelor celuilalt. Creativitatea si mecanismele vointei pot fi afectate.

Lilith in Leu

Posibilitati de sublimare prin creatie artistica. Semnul Leului este unul al vointei, rezulta ca si acest punct al senzualitatii si instinctului ii este supus. Uneori, ambitia si sexualitatea sunt legate. Orgoliu, megalomanie, mare vitalitate. Inima si vederea sunt adesea destul de fragile.

Marte trigon Lilith

Expresie activa, virila, capacitate de a induce in ceilalti dorinta de actiune. Nu trebuie sa dea vina pe altii pentru actiunile in care esueaza, chiar daca le-a declansat sub influenta lor. Capabil sa-si asume responsabilitatea propriilor crize afective, va invata sa si le depaseasca prin autocunoastere.

Neptun trigon Lilith

Imaginatie bogata, viziune interioara neobisnuita, capacitate de detasare pentru a actiona liber in dimensiunile subtile. Este o posibilitate deosebita de a contribui la rezolvarea unor probleme concrete prin armonizarea cu cauzele care le determina.

 Saturn in Fecioara

Saturn in Fecioara da un spirit studios, profund, stiintific, inclinat spre studiul problemelor celor mai profunde ale vietii. Indica o abilitate innascuta in a-i conduce pe ceilalti. Da ordine, economie, frugalitate; dar daca Saturn este afectat in aceasta zodie, spiritul se concentreaza asupra bolii, iar subiectul devine un ipohondru inveterat. Acesti oameni sunt cei mai buni clienti ai vanzatorilor de remedii brevetate pentru boli mai intotdeauna imaginare. Aceasta pozitie, totusi, face ca nativul sa fie susceptibil de boli intestinale.

Casa VI – Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină si serviciu

Guvernatorul casei VI in casa XII

Deoarece guvernatorul Casei a 6-a este in Casa a 12-a, nativul devine sadic, bucurandu-se in a tortura alte fiinte. Puterea lor distructiva il ajuta sa isi anihileze inamicii. Nu este deloc ezitant in a cheltui sume mari si efort pe lucruri pentru care in mod normal s-ar abtine. Motto-ul sau este satisfacerea personala si nu ii pasa de etica si morala. Accepta orice hedonism care ii place si care ii starneste emotiile. Va fi subiectul multor persecutii din partea dusmanilor

Pluton in casa VI

Indica o fire caritabila, atractie pentru medicina, igiena si educatie sanitara. Persoana trebuie sa invete sa nu astepte prea mult de la ceilalti, deoarece va fi dezamagita. Are tendinta de a se sacrifica pe sine. Posibile boli rare, cu aparitie brusca, tendinta spre ipohondrie.

Pluton Retrograd

Pluton retrograd pe horoscopul natal semnifica faptul ca nativul va trebui sa gaseasca resurse interioare si mijloace eficiente pentru reinnoiri radicale si definitive.

Nativul simte transformarile interioare subtile care se produc in toti oamenii, si percepe ceea ce are de facut pentru a sprijini si suporta aceste mutatii personale. El trebuie sa actioneze concret pentru a-i ajuta pe ceilalti, asumandu-si responsabilitatea pentru exemplul pe care il da sau pentru cunoasterea pe care o transmite celorlalti.

Pluton retrograd este confirmarea reintalnirii in prezent cu persoane, circumstante, locuri intilnite in viata anterioara. Viata nativului va fi caracterizata prin schimbari dureroase si radicale. Poate suferi pierderea unor persoane si lucruri dragi. Toate acestea au un singur scop: saltul spiritual. Nativului i se dau forte exceptionale pentru a depasi totul si care il ajuta la eliberarea cat mai rapida a datorilor karmice. Perioadele de singuratate la care este supus vor avea rolul de a-l adapta la noi exigente spirituale. Nativul cu Pluton retrograd isi schimba karma vizibil in aceasta viata.

Nod Nord in casa VI

Nativul isi petrece o mare parte a timpului intr-o gandire profunda. ii place sa ramana in singuratate, astfel nefiind intrerupt de ceilalti, va trece prin sita reflexiile sale interioare ale memoriei vietilor trecute. Aceasta nu inseamna ca nu-i place compania sau ca ar fi constient de ceea ce face. Practic, procesul este atat de adanc incat el devine complet opac la tot ceea ce gandeste. Se pierde el in el insusi. intotdeauna procesul de interiorizare este bazat pe un motiv constient sau o intentie logica, insa nativul ajunge la un punct in care orice logica se pierde. Subtilitatea neptuniana a adancimilor gasite ramane un mister chiar si pentru el. Una dintre cele mai mari probleme este ca atunci cand ramane in acest proces de investigatie mentala, se indeparteaza de toti ceilalti, care i-ar putea stabiliza aceste calatorii mentale. in consecinta, acumuleaza norme tensiuni din vietile anterioare fara sa mai realizeze daca sunt imaginare sau reale, sau numai o colectie comprimata de scenarii mentale ale acestui proces de interiorizare. Chiar daca baza vietii sale exterioare este bazata pe teama si imaginatie, facand exceptie aspectele pozitive ale temei, nativul are totusi momente in care nu este capabil sa gaseasca incredere in el insusi. Seamana foarte mult cu o testoasa care tot isi scoate capul din carapacea sa. Oamenii care-l cunosc si care-i sunt apropiati ii vad viata ca pe o tendinta sa marturiseasca tot ce ii pare real. Mare parte din viata si-o petrece uitandu-se la ceilalti din spatele unei oglinzi prin care se poate vedea. Finalmente incepe sa creada restul il vede pe el cu aceeasi atentie. in aceasta pozitie a Nodurilor exista o forma latenta de paranoia. in domeniul muncii este un slab organizator, foarte rar ocupandu-se de aceasta, pentru ca lasa eterminate foarte multe treburi imprastiindu-se si simtind permanent ca in timpul unei zile nu exista suficiente ore pentru a-si indeplini obligatiile. Problema sa este ca nu stie sa-si administreze timpul, iar drept rezultat incearca mereu sa prinda din urma prezentul. Seamana mult cu iepurasul cu ceas din „Alicein Tara Minunilor” isi spune mereu ca trebuie sa se grabeasca ca sa evite sa intarzie. O mare parte din viata va fi implicata la un moment dat in spitale, institutii sau organizatii care ii cer sa se concentreze asupra actiunilor sale. Are nevoie sa iasa din aceasta interiorizare si de aceasta ordine care i se cere. Marea lectie Karmica a nativului este de a invata responsabilitatea in loc sa-i para rau pentru toate amaraciunile care par sa-l copleseasca. Mai mult decat oricare alt nativ din Zodiac tipa la orice mic atac real sau imaginar. Cateodata plange in interiorul sau, intotdeauna insa exista in adancul sufletului sentimentul ca iubirea pe care o daruieste trece neobservata si neapreciata. Din cauza felului in care gandeste devine creatorul propriei sale bezne. Va teroriza orice persoana care incearca sa-l scoata din aceasta situatie, pentru ca atunci cand acesta ii va asculta toate ranile interioare din vietile anterioare, temerile si necazurile, inca nici nu a inceput sa vorbeasca despre ele. Basca peste toate acestea nu-si gaseste in nici fel locul si nu are o slabiciune adanca, nu traieste o stare superficiala evenimentelor exterioare, va trebui sa-si construiasca cu incredere viata in asa fel incat sa aiba puterea sa iasa din aceasta scoarta. Odata ce reuseste acest lucru devine cea mai plina de compasiune, cea mai frumoasa si folositoare persoana a Zodiacului. Nodul Nord Lunar in Casa VI-a ii acorda placerea de a-i ajuta pe ceilalti, insa nu va putea face acest lucru cu adevarat bine pana ce nu accepta si constientizeaza faptul ca a ales o viata de sacrificiu in aceasta incarnare. Va trebui sa invete sa-si organizeze gandurile, munca si dieta. Este nascut vindecator, este capabil sa depaseasca limitele medicinei practice introducand metode de vindecare mistice, personale. Un talent nu este cu adevarat talent pana cand nu este dezvoltat, nici o persoana nu este mai mult decat ceea ce crede ca este. Finalmente va invata ca marele sau dar este credinta. insa va trebui sa munceasca din greu timp indelungat pentru a deveni constient de aceasta. O mare parte din energiile sale vitale vor fi folosite pentru vindecarea bolilor fizice sau mentale ale sale sau celor apropiati. Marea sa descoperire in a realiza ca orice boala nu inseamna decat o dizarmonie a corpului, aceasta reflectand dizarmonia din gandire. Ceva din el incearca mereu sa-i spuna aceasta, insa trebuie sa invete sa-si depaseasca temerile din vietile trecute care-i blocheaza aceastausadeschisa pentru el. Multi nativi trec prin experienta de boala care dispar in mod miraculos, spre uimirea medicilor, dentistilor si altor practicieni profesionisti. Lectia Karmica consta in a intelege de ce odata ce intelege, constientizeaza motivul bolii, calitatea sa de vindecator iese la suprafata. in aceasta calitate devine un initiator. Construindu-si un mod pozitiv de gandire, in mod automat va evita sa-i critice pe ceilalti numai pentru nevoia sa de a vedea perfectiunea din ei. Perspectiva din viata ramane in domeniul clinic, observandu-i si diagnosticandu-i pe cei cu care vine in contact. in toate pozitiile Nodurilor aceasta este pozitia cea mai dificila in asumarea misiunii pe care si-a luat-o. Nodul Sud Lunar a incheiat o cale Karmica in Casa XII, detalii care vor ramane pentru totdeauna ascunse in negura vremurilor, chiar daca esenta subtila a Acashicului ramane aceeasi. in planul de evolutie procesul evadarii din furtuna interioara s-a incheiat. Nativul va trebuie sa constientizeze ca majoritatea negativitatii sale interioare nu este legata de viata prezenta, ceea ce exista este doar modul sau de a continua sa gandeasca la o piedica care deja a fost inlaturata. Mai are inca sentimente ale unei persecutii pe care trebuie sa invete sa o uite odata pentru totdeauna; cu cat va continua sa salasluiasca in astfel de ganduri cu atat va crea intr-un mod nepotrivit aceste circumstante. Va trebui sa realizeze trecutul asa cum este el, numai mai mult decat o memorie, nu mai mult reala decat o fotografie din mintea sa, pe care de data aceasta are deplina alegere in a o pastra de dragul propriei sale mizerii sau a se elibera de acesta in asa fel incat sa poata sa paseasca liber intr-o lume noua si creatoare. Odata ce va putea sa foloseasca constient si creator starea de constiinta, va fi capabil sa inceapa experienta unei noi intelegeri a existentei sale. Semnul Nodului Sud Lunar indica caile prin care nativul isi blocheaza curentul vital, ascunzandu-se in Karma sa inainte ca aceasta sa se finalizeze. Pozitia Nodului Nod Lunar indica caile prin care va putea sa dezvolte o viata roditoare prin servici in aceasta viata.

Nod  Nord in Fecioara (exaltare)

A suferit mult in vietile anterioare, visele sale si azi, deseori, ii reevoca vechile temeri si spaime. Cu greu se poate elibera de inchipuirea ca si in prezent il paste o primejdie. Este de inchipuit ca in vietile anterioare a fost in inchisoare, era persecutat din cauza vederilor sale religioase, sau facea parte dintr-o minoritate care era intr-o situatie dezavantajoasa. Probabil ca in anturajul sau vazuse multa suferinta, ceea ce l-a facut compatimitor. S-a dezvoltat in el in mod instinctiv o dorinta de a-i ajuta pe cei cu greutati. Din cauza lipsei capacitatilor practice, in vietile anterioare nu era in stare de a-i ajuta pe altii. Se putea identifica pana la modul absolut cu problemele celorlalti si suferea impreuna cu ei. in situatiile dificile isi pierdea luciditatea judecatii si nu era in stare de a actiona. in prezent s-a incarnat cu telul de a deveni capabil de ajutor practic si folositor. Misiunea sa cea mai importanta este de a-si subordona sentimentele judecatii lucide. Si azi se intampla deseori sa preia problemele anturajului, fara sa vada clar cauzele problemei. Faptul ca nu cunostea bine oamenii ii provoca probleme si in vietile anterioare, de multe ori ei se foloseau de credulitatea sa. Numai dupa ce a fost inselat de mai multe ori a reusit sa descopere dorintele celorlalti si situatiile in care este, intr-adevar, nevoie de ajutor. Trebuie sa invete sa tina cont si de propriile-i dorinte si sa se apere de neplaceri. Din pacate, recade din nou in vechea greseala – este prea increzator, prea bine intentionat. Va fi nevoit sa mentina o distanta mai mare fata de viata exterioara in avantajul unei vieti mai linistite si mai armonioase. Sa incerce sa priveasca oamenii de la distanta si sa se concentreze asupra propriilor obligatii. Trebuie sa invete a privi critic lucrurile, buna sa credinta o inseala deseori. Are nevoie de o judecata lucida pentru a da ajutor acolo unde este nevoie intr-adevar. Una din misiunile din viata, este sa se faca util in viata altora, sa-si aleaga cu precautie acea activitate care il va ajuta in acest sens. Este posibil ca o parte din viata, sa si-o petreaca ocupat cu ingrijirea bolnavilor, sau sa ajute pe cineva sa iasa dintr-o situatie dificila. Cariera de medic sau de psiholog este corespunzatoare, daca aptitudinile il fac apt in acest sens. in vietile anterioare a fost dezordonat si nepunctual, viata de zi cu zi o petrecea sub semnul haosului. Randamentul muncii sale era impiedicat, blocat de imprastierea sa. in viata actuala trebuie sa invete punctualitatea si ordinea. Trebuie sa evite situatiile care ii strica armonia caminului. Sa fie mai preocupat de sanatatea sa, caci problemele sufletesti in vietile anterioare de multe ori l-au dus pana in pragul epuizarii fizice. Problemele practice ale vietii ii creeaza griji si sfortari deosebite si azi. in legaturile personale, deseori sacrificiul joaca un rol important, legatura cu partenerul este activata in general de dorinta de a ajuta; dar daca este atins de cea mai mica inselaciune, cade in panica si in deprimare. Foarte greu poate sa ierarhizeze corect problemele. Ar trebui sa evite acele legaturi in care ar putea fi suparat sau inselat.

Nod Nord Retrograd

Soare trigon Nod Nord

Buna expresie individuala si posibila reusita sociala prin talente artistice sau aptitudini intelectuale puse in serviciul celorlalti sau folosite in urmarirea unui ideal inalt. Calitate de a recunoaste valorile spirituale si a le acorda locul meritat in viata.

Pluton in Balanta

Persoana este atrasa de domeniul politic, avand tendinte reformatoare in aceasta directie. Poate fi implicata in organizarea unor asociatii paramilitare. Este posibila si o cariera artistica importanta, care ii aduce popularitate si succes deoarece nativul poseda talent la desen, sculptura, pictura. Persoana priveste viata ca pe un joc, ca pe o aventura si are tendinta de a rezolva totul prin mijloacele artei. Exista posibilitatea de a avea mai multe casatorii.

Pluton opozitie Marte

Pluton in careu sau opozitie cu Marte: Indica un temperament dur, crud, nemilos, brutal, razbunator, certaret. Nativul are o mare forta fizica si energie mentala pe care o pune in slujba unor scopuri egoiste si distructive. Poate fi un geniu al raului. Oricum, va beneficia de popularitate, dar mai mult de natura scandaloasa.

Pluton opozitie Mercur

Indica o fire iritabila, distructiva, sarcastica si cinica, exploziva si violenta, tragand concluzii mult prea repede, pe baza unor date incomplete. Persoana are multe capricii, oscilatii si schimbari radicale de atitudine, suferind de un conflict permanent intre instinct si logica raionala; poate suferi pierderea unui frate. Aspectul genereaza dezacord intre dezvoltarea intelectuala si exprimarea sexuala, care ramane la nivel instinctual, primitiv.

Pluton sextil Neptun

Aspectul denota abilitatea persoanei de a se orienta spre nevoile celorlalti. Are o fire mistica, spirituala, percepiti profunde; poseda o cunoastere intuitiva a fortelor subtile. Doreste sa aprofundeze cunoasterea interioara.

Pluton opozitie Venus

Indica imoralitate, o fire sensibila, irascibila, usor de ranit. Nativul este dur, aspru, violent. Are tendint e sadice. Este predispus la viol sau abuz erotic.

Descendent Scorpion

Descendent casa VII

Casa VII – Relatii cu alti oameni, parteneri

Guvernatorul casei VII in casa VI

Deoarece guvernatorul Casei a 7-a este in Casa a 6-a, fericirea mariajului este amenintat. Constitutia partenerului de viata nu este compatibila cu a nativului. Daca nu ii testeaza calmul partenerului de viata cu prea multe cereri/intrebari, atunci totul va merge bine intre ei. Va trebui sa dea dovada de rabdare si perseverenta, care se vor dovedi a fi foarte benefice. Sotul/sotia devine prea bolnav/a si gelos/geloasa atunci cand nativul cere prea mult.

Uranus in casa VII

Uranus in Casa a VII-a indica o casatorie romanesca, brusca si irationala; uneori o legatura libera. Adesea perechea este o persoana cu care nu s-ar fi gandit ca se va casatori niciodata daca raza lui Uranus nu ar fi constrans la casatorie sub impulsul momentului.
Persoanele avand Uranus in Casa a VII-a sunt de obicei nefericite in casatorie, pentru ca partenerul, de natura uraniana spasmodica, inconstanta, independenta, revoltandu-se impotriva oricarei constrangeri, nu poate ramane fidel nici unei persoane si se lasa sedus sau antrenat in relatii clandestine ce duc la divort. Aceasta pozitie face adesea loc unui scandal public sau mortii partenerului, amandoua determinate de natura aspectelor.
Persoanele care au Uranus in Casa a VII-a, ar trebui sa evite ajungerea in justitie, caci, oricat de dreapta le-ar fi cauza, vor fi contracarate si vor esua din cauza unei circumstante bruste, stranii, neprevazute, care ii va face sa-si piarda cauza. Ar trebui de asemenea, sa nu accepte o functie publica, caci oricat de oneste ar fi, ar putea fi amestecate in probleme si scandaluri in ceea ce priveste profesiunea lor. Insumand, aceasta pozitie nu este buna nici pentru relatiile de orice fel cu publicul si nici unde este implicata legea sau asocierile de orice fel.

Uranus Retrograd

Intr-o viata anterioara nativul nu si-a utilizat calitatile uraniene. A fost un nonconformist, un incomod in societatea in care a trait. Erorile spirituale comise pot fi de genul: nu a avut o viziune realista de asamblu asupra societatii in care a trait, a fost un rebel fara cauza, preferand schimbarea doar de dragul schimbarii si nu de a pune ceva progresist in loc, i-a lipsit constiinta de grup (posibil antrenarea unor persoane in scopuri nobile dar utopice pentru vremea respectiva dupa care i-a abandonat), a fost radical in schimbare, vrand sa inlocuiasca totul brusc, si-a dorit schimbarea doar pentru el, nu si pentru ceilalti, a comis fraude sofisticate, sub masca nonconformismului a fost un inadaptat ce si-a dorit sa „racordeze” civilizatia la el si nu invers.

Pe horoscop va conta pozitia lui Uranus in semne si case, dar si aspectele unghiulare pe care le face.

Cu Uranus retrograd, nativul se revolta vesnic la orice forma de constrangere, la orice limitare venita din afara. Vechii prieteni si vechile talente dintr-o viata anterioara revin. Deoarece in viata anterioara nativul a incalcat libertatea de expresie si a impiedicat manifestarea liberului arbitru celor din jurul sau, in prezent va intampina dificultati in a-si manifesta liberul arbitru si va fi nevoit sa accepte deciziile pe care le iau altii in locul lui. Va obtine libertatea de decizie dupa ce va invata sa respecte libertatea celorlalti si nu va mai lua decizii in locul lor.

Nativul trebuie sa invete independenta in gandire si actiune, fara a afecta libertatea celorlalti. El dispune de mari resurse creatoare, de inventivitate si originalitate, calitati pentru studii spirituale si oculte, eventual pentru astrologie, dar trebuie sa invete sa se dedice cultivarii si valorificarii lor fara sa se lase stopat de traditii sau dogme.

Uranus in Scorpion (exaltare)

Uranus in Scorpion, bine aspectat, da persoanei o vointa puternica si hotarata, capabila sa invinga orice obstacol si sa indeplineasca ceea ce a intreprins cu o perseverenta, o incapatanare si o hotarare de nestramutat; o inteligenta fina, subtila, circumspecta, capabila de a prinde cele mai mici detalii si de a se concentra profund asupra oricarei probleme care apare. Indica o abilitate mecanica iesita din comun, o iubire pentru stiinta oculta, cat si pentru stiinta fizica. Uranus afectat in Scorpion indica accidente, asasasinat sau moarte brusca prin explozie, electrocutare, aeroplane, etc. Da o tendinta spre bolile organelor genitale, datorita abuzului de functia creatoare, prin perversiune sau onanism.

Casa VIII – Finante publice, asigurări, taxe 

Cuspida casei VIII in Sagetator

Aveti multe principii etice in legatura cu proiectele comune si relatiile sexuale. Va place sa va aplicati principiile in cazul bunurilor impartite.

Guvernatorul casei VIII in casa IV

Deoarece guvernatorul Casei a 8-a este in Casa a 4-a, mativului ii lipseste apropierea de mama. Este posibil ca nativul sa plece departe de casa. Este plin de dragoste si autocontrol. Are obiceiul de a impartasi aceste emotii numai cu cei care ii sunt apropiati. Ii vede pe oameni ca fiind in doua feluri diferite, ca oameni buni sau demoni. Ca rezultat linistea sufleteasca este departe de a fi satisfacatoare. Problemele fiscale sunt acompaniate de certuri domestice. Nativul poate fi ingrijorat de sanatatea parintilor. Va rezolva automat problemele legate de casa. Invers in profesie si nemultumirii sefilor ii va face fata cu o adevarata stapanire de sine.

Neptun in casa VIII

Neptun in Casa a VIII-a, bine aspectat, pronosticheaza imbogatirea prin casatorie, dar nu pe cale obisnuita, ci intr-un mod bizar. Aceasta pozitie este de asemenea favorabila pentru cercetarile oculte si face adesea ca persoana sa fie capabila sa parvina la cunoasterea directa. Atunci cand Neptun este afectat in Casa a VIII-a, exista pierdere prin frauda sau deceptie din partea partenerului; neplaceri financiare in legatura cu proprietatile sau cu corporatiile; moarte stranie, extraordinara.

Neptun in Sagetator (exaltare)

Neptun in Sagetator, bine aspectat accentueaza tendintele de aspiratie, de devotiune, de religiozitate indicate de nativitate. Da nastere viselor, viziunilor, manifestarilor oculte. inseamna placerea calatoriilor si bucuria pe care o obtine din acestea. Atunci cand Neptun este afectat in Sagetator, subiectul este predispus la temeri, presentimente, vise de pericol si viziuni de disperare care sunt in mentalul sau si fac viata mizerabila. Uneori, aceste persoane au o mare dorinta a de calatori, dorinta pe care nu o pot satisface, sau, daca reusesc sa faca aceste calatorii, nu au decat neplaceri si accidente.

Neptun  Retrograd

Intr-o viata anterioara, nativul a utilizat in sens malefic diversele calitati neptuniene de care a dispus. Neptun retrograd reprezinta si o trimitere directa la atlanti. Acesti locuitori ai Atlantidei au atins un nivel de civilizatie mult superior celui de astazi. Acest nivel superior de civilizatie bazat pe utilizarea calitatilor parapsihice, a devenit in timp mult prea avansat in raport cu credinta in Divinitate a atlantilor. Coplesiti de realizarile lor bazate pe ocultism, esoterism, parapsihologie etc acestia si-au inchipuit ca sunt superiori Divinitatii, incepand sa cultive indoiala, trufia ba mai mult au ridicat la rang de conduita magia neagra, farmecele etc in scopul autonomiei Atlantidei, dorind detasarea de celelalte civilizatii. Rezultatul acestei devieri de la procesul global de creatiei si evolutie a fost reactia in lant al unor cataclisme ce au dus la scufundarea Atlantidei.

O parte din atlanti si-au platit in timp datoriile, altii continua si astazi sa se lupte cu ispasirea pacatelor. In afara atlantilor, exista destule persoane care au beneficiat de calitatile parapsihice in vietile anterioare dar le-au utilizat impotriva evolutiei individuale si globale. Fara a fi atlanti, si aceste persoane se confrunta cu datorii karmice neptuniene.

In general datoriile karmice neptuniene privite in sens individual, se refera la taria de a crede total intr-un ideal. Caracteristicile acestui ideal se pot observa din pozitia in zodie si casa a cerului in care este situat Neptun cat si din aspectele unghiulare pe care le face.

Neptun retrograd aminteste de tradari si inselaciuni privind idealurile nobile colective. Cei vinovati vor fi sanctionati de Neptun prin boli karmice ce nu pot fi diagnosticate foarte usor, iar medicina nu le poate vindeca. Este nevoie de medicina traditionala, de vindecarea prin credinta sau vindecare spirituala. Nativii vor trebui sa caute in ei insisi cauzele evenimentelor pe care le traiesc. Vor trebui sa termine cu autoindulgenta sau cu autocompatimirea. Daca vor continua sa nu aprecieze lumea, oamenii, situatiile asa cum sunt, si vor incerca sa promoveze o filozofie autodistructiva, sa se refugieze intr-un univers al iluziilor si falselor motivatii, (sau sa recurga la stimuli tipici: alcool, droguri, sex, misticism) tributul platit va fi sanatatea. Aceasta „sinucidere lenta” va fi sanctionata prin reincarnari viitoare in care vor avea parte de malformatii, infirmitati, mari dezechilibre psihice, suferinte de tot felul, pana cand se vor hotari sa se intoarca la credinta in Divinitate. Ei trebuie sa cultive iubirea cristica.

Nativul trebuie sa invete sa-si concretizeze idealurile, renuntand la vise sterile si trecand la actiuni si solutii concrete pentru indeplinirea lor. El are calitati artistice, inspiratie si intuitie, dar le poate valorifica prin recunoasterea valorii lor spirituale si prin cultivarea iubirii dezinteresate, fata de tot ceea ce exista, care va declansa in el impulsul spre o creatie pozitiva.

Neptun trigon Marte

Neptun in sextil sau in trigon cu Marte, intensifica natura emotiva a subiectului si ii da incliantia spre studiul si practica ocultismului si a misticismului. Adesea, atunci cand celelalte aspecte ale nativitatii concura in acest sens, energia martiana dirijata spre subiectele psihice indicate de Neptun, ajuta considerabil persoana sa-si atinga scopul, sa patrunda in mod constient in lumile invizibile.

Neptun trigon Mercur

Neptun in conjunctie, in paralel, in sextil sau in trigon cu Mercur da nativului un spirit special adaptat artelor oculte, mai ales daca conjunctia are loc in Casa a III-a sau a IX-a sau daca trigonul este in zodiile de apa ale Racului sau ale Pestilor. Aceste persoane sunt chemate sa reuseasca in stiintele ezoterice unde de fapt, poseda capacitati supranormale. Au un talent deosebit ca vindecatori prin magnetism indus.

Neptun trigon Lilith

Imaginatie bogata, viziune interioara neobisnuita, capacitate de detasare pentru a actiona liber in dimensiunile subtile. Este o posibilitate deosebita de a contribui la rezolvarea unor probleme concrete prin armonizarea cu cauzele care le determina.

Casa IX – Filosofie, religie, educatie înaltă, călătorii lungi, străinătate

Guvernatorul casei IX in casa IV

Deoarece guvernatorul Casei a 9-a este in Casa a 4-a, nativul va avea parte de case frumoase si de mijloace de transport. Este atasat foarte tare de mama, sa care este de asemenea o persoana norocoasa. Poate mosteni proprietatile imobile ale tatalui. Tatal sau va fi o persoana chiar dura iar amintirile din copilarie se vor invarti in jurul acestei imagini. Intre parinti pot exista neintelegeri. Nativul denota mult sex-appeal si foloseste principiul „Munca inseamna venerare.”

Mijlocul cerului in Capricorn

Mijlocul cerului in casa X

Casa X – Statut public, reputatie profesională, carieră, ambitie

Guvernatorul casei X in casa V

Deoarece guvernatorul Casei a 10-a este in Casa a 5-a, nativul va straluci in afaceri imobiliare si in speculatii. Are iclinatie spre religie si filosofie, si va avea o viata simpla, cu meditatie si rugaciuni. Il intereseaza sa invete inca din copilarie si ii place sa respecte adevarul. Va avea tot confortul necesar in viata. Va avea prieteni puternici. Nativul va avea intoarceri in profesie si va subiectul vicisitudinilor, deoarece Casa a 5-a este a opta de la Casa a 10-a. Va avea dusmani puternici, care de asemenea, vor incerca sa ii blocheze progresul si dezvoltarea.

Casa XI – Expresie de sine colectivă, prieteni, sperante

Guvernatorul casei XI in casa VII

Deoarece guvernatorul Casei a 11-a este in Casa a 7-a, oamenii sotiei nativului il vor ajuta considerabil. Are noroc in cercul profesional. Poate merge in strainatate sa faca turul lumii. Este sfatuit sa urmeze principiul: „Economia inseamna prudenta”, caci le lipseste prudenta economica. Trebuie imbunatatita judecata privind cheltuielile. Oamenii sunt derutati de modul de care isi administreaza banii. Deoarece este independent si cooperant, sotul/sotia il/o domina, crezand ca nativul este compatimitor. Trebuie sa ii doboare pe cei care ii exploateaza generozitatea.

Pars Fortunae in casa XI

Casa a XI-a este Casa Inspiratiei, deoarece este guvernata de Uranus, Planeta neobisnuitului, a lumii interioare in care orbecaim si de aceea ni se pare necunoscuta. Partea impersonala a constiintei este simbolizata de Casa a V-a, guvernata de Soare. Axa Soare- Uranus este creativa, inventiva, influenteaza foarte subtil si discret. Nativul este preocupat de frumusetea si dezvoltarea umanitatii, a creatiei, si de viziuni. Este o situatie unica datorita faptului ca nativul este constient de Evolutia Omului si simte cu certitudine ca dorinta suprema si ultima a Omului este aceasta dezvoltare spirituala. Este foarte independent, constiinta il elibereaza de problemele cotidiene, obisnuite si de lupta pentru supravietuire. Traieste in actualizare. Viitorul este „chiar acum”, daca noi nu putem sa-l vedem, el exista totusi. Aceasta perspectiva nu este prea usor acceptata si inteleasa de oameni. Partea impersonala a constiintei simbolizata de Casa a V-a indica energie nelimitata care, daca nu este directionata, poate genera lipsa odihnei. Exista sentimentul ca trebuie sa faci ceva, orice, mereu. Acest lucru nu este altceva decat o experienta intensa de putere de creatie datorita Omului care este un agent al Creatiei. Daca nativul nu-si identifica creatia cu propria dorinta, va incerca mereu sa caute o cale de iesire din proiecte, actiuni sau relatii umane. Tendinta de a-si cauta altundeva obiectul actiunii provine din credinta ca energia ne apartine, este personala sau personificata. Energia nu se personifica, ea este. Canalizata in mod impersonal este de folos in orice; stocata sau folosita in scop personal va determina obstructii si limitari. Partea impersonala a constiintei demonstreaza vointa si puterea de a spiritualiza, anima, organiza ideile si oamenii, si de a observa, a sesiza nevoile si telurile care aduc impliniri generale. Nativul devine un canal pentru energiile ce pot fi aplicate in mod nelimitat si bine definit. in acest mod proiectele largi pot fi infaptuite, indeplinite intr-o atmosfera de deplina intelegere si armonie comuna. Casa a XI-a aduna oameni cu ganduri asemanatoare, acest lucru va determina ca nativul sa devina inteligent, intelept si detasat de standardele sociale (un om neobisnuit). isi va afla implinirea prin prieteni, care aduc multumire in viata si lumineaza perspectivele imaginatiei cu optimism si idei. Va incerca sa viseze la un viitor mai bun al oamenilor, fiind un catalizator si un ghid pentru viitor. Lumea are nevoie de vizionari si de visatori. Marile religii au fost determinate de viziunile inspirate ale vizionarilor. Inventiile importante au aparut tot prin viziuni. intreaga evolutie omeneasca a fost construita pe aceste viziuni si vise. Acestea sunt realizarile visatorului. Nu trebuie sa se simta restrans de limitarile societatii, pentru ca poate explora posibilitatile negandite ale lumii si intelege impactul cu societatea si evolutia. Este liber sa se intrebe asupra structurilor si traditiilor care au fost orbeste acceptate de oamenii prea prinsi de propriile vieti pentru a-si pune problema lor, a le vedea si a le rezolva. Excentricitatea este un termen rigid al unei judecati exprimate de diversi indivizi fata de oamenii care au gasit o alta cale decat cea a lor. Nativul este neortodox, radical, deosebit si poate putin ciudat. Exista un fel de unire, de frumusete si de bucurie din partea nativului. El stie ca locul potrivit al omului este un fapt de viata; responsabilitatea sa este cuprinsa in dictonul „ceea ce gandim se manifesta”. Este cu adevarat un canal pentru exprimarea evolutiei pentru toti locuitorii Planetei si pentru adevar.

Pars Fortunae in Varsator

Nativul cauta sa-si determine energiile pentru constientizare si iluminare. Nerestrans de sclavia stabilita de societate, nelimitat de limitarile asteptarilor posibile, are calitatea de a observa tot ce iese din limita societatii stabilite. Cauta sa afle totul despre om, despre lume, despre univers. Cauta sa inteleaga cum este posibila o existenta comuna cu atatea aspecte diferite ale vietii. Obiectivul este un sens al nemultumirii. Fericirea provine din intelegerea ca lucrurile pot fi diferite, fara ca unul sa fie bun si altul sa fie rau. Datorita acestui lucru va fi capabil sa-si elibereze mintea, sa nu-i judece pe altii. Prin insasi natura sa este sincer si neafectat de limitari. Prin aceasta relatie sincera, calda cu lumea va sti sa uneasca libertatea cu bucuria. Fiind detasat si neimplicandu-se prea mult in principiile personale ale celorlalti, lumea il va conduce spre libertate si a doua nastere, spre trezirea latentelor. Niciodata nu urmeaza caile altora. Directia compasului sau este stabilita de ideile noi care stimuleaza inventivitatea si originalitatea cu care se exprima. Cauta solitudine pentru a se sustrage de la societatea traditionala, pentru ca bucuria sa nu se bazeaza pe legi si restrictii fata de om, ci pe impulsul fortelor Cosmosului care desemneaza pentru om cele mai intense abilitati. Cauta sa traiasca fara un plan. in absenta unei scheme sau patern, ritm sau motivatie se dezvolta un spirit neobosit pentru a trai si a exista. De aici deriva puterea sa unica de ingeniozitate si de constiinta. Partea impersonala a constiintei simbolizata de Leu indica faptul ca nativul ii vede pe ceilalti cum se zbat zadarnic pentru putere si comanda, insa la fel de mult doresc sa iasa din stransoarea principiilor pe fundatia carora au construit respectul de sine. Stie ca exista loc pentru astfel de lucruri in lume, insa lumea este astazi in pragul distrugerii, din cauza ca lucrurile au fost prost folosite si s-a abuzat de ele. Leul simbolizeaza iubirea pentru adevar si inaltele principii morale care actioneaza ca o torta pentru el, mai mult decat o identificare cu limitarile puterii care inhiba curgerea spontana a vietii. Practic nimic nu-l poate soca pentru ca are destula credinta sa accepte evenimentele neasteptate, incidentale. Traieste in viitor, explorand si descoperind care sunt pentru om posibilitatile sale indepartate. Este un spirit adevarat si sincer, liberal in idei si neconventional in atitudini. Multumirea sa nu decurge din implicarea in directia in care curge societatea. stie ca totul se va rezolva in modul cel mai fericit. Nu trebuie sa-si faca griji. Leul indica realizarea puternica a egoului prin putere si comanda, iar Varsatorul – permisiunea si promisiunea de a gasi o cale de iesire. Nativul va gasi fericirea fara sa se teme sau sa fie rusinat de detasarea si atitudinile sale non-conformiste. Puterea de a fi astfel provine de la energia Leului. Puterea Leului descatuseaza de dorinta de putere, el stie mai bine ca viziunea poate la fel de bine sa fie canalizata in interior si spre exterior. Cu cat nativul se simte mai „diferit”, dorintele si ideile sunt unice, chiar profetice, cu atat se va detasa si elibera de povara tulburarilor sufletesti. Va fi constient de faptul ca mintea sa este libera sa constientizeze si constiinta elibereaza omul de trauma eului colectiv. Marea sa bucurie si implinire nu se refera la el insusi, ci la toti.

Casa XII – Reactii emotionale inconstiente, singurătate

Cuspida casei XII in Pesti

Aveti capacitatea de a simti semnificatiile ascunse ale intamplarilor din jur. S-ar putea sa gasiti meditatia benefica pentru reinnoirea spirituala. Cea mai mare frica, este cea de frica insasi.

Guvernatorul casei XII in casa VIII

Deoarece guvernatorul Casei a 12-a este in Casa a 8-a, nativul nu va avea probleme cu banii si va fi faimos in cercul sau. Va cheltui multi bani pentru o viata plina de lux si va avea multi subordonati. Legatura cu o persoana distinsa nu poate fi exclusa. Nativul este interesat despre stiintele legate de psihicul uman. Este o persoana nehotarata, dar cu mari calitati. Va fi recunoscut pentru justetea sa si pentru darul vorbirii. Deoarece Casa a 8-a este a noua de la Casa a 12-a, nativul va fi norocos cu privire la calitatile indicate de Casa a 12-a. Cheltuielile nativului sunt reduse si da dovada de progres spiritual.

Mercur in casa XII

Mercur in Casa a XI-a da un mare numar de cunostinte printre scriitori, savanti sau persoane avand o oc Mercur in Casa a XII-a, bine plasat, da un intelect inclinat spre cercetari secrete, misterioase sau oculte. Acesta va fi mai ales cazul in care Mercur este situat intre Soare si M.C. (Mijlocul Cerului), adica daca Mercur se afla inaintea Soarelui (rasare inaintea acestui luminator), caci, in acest sens, lumina spiritului straluceste puternic si da persoanei o inteligenta clara si alerta. Este o buna pozitie si pentru investigatii politiste, cercetari stiintifice sau oculte. Chimisti de o mare abilitate au acest aspect in nativitatea lor, caci propriu acestor persoane este sa analizeze in cele mai mici detalii lucruri care ar parea nesemnificative altora. Daca Mercur este stresat in Casa a XII-a, mai ales de Saturn sau de Marte, sau daca este in combustie – inainte si dupa- Soare, exista pericolul ca intelectul sa se intunece si sa rezulte nebunia. Trebuie sa remarcam de asemenea ca factorul stresant variaza in functie de natura planetei in aspect cu Mercur; daca este Marte sau Uranus, subiectul va putea fi extrem de violent; daca este Saturn, va deveni melancolic; dar oricare caz ar fi, daca Mercur este stresat in Casa a XII-a, orice forma de limitare va restrange inteligenta, caci Casa a XII-a indica restrictia, constrangerea. Surzenia este de asemenea rezultatul acestei pozitii a lui Mercur atunci cand e grav afectat de Saturn.

Venus in casa XII

Venus in Casa a XII-a, bine aspectata, arata ca persoana va beneficia de avantajele inerente acestei case: slujbe in inchisori, in spitale, in institutiile caritabile, lucru intr-un laborator sau chiar o ocupatie retrasa, fara legatura cu publicul. Aceasta pozitie favorizeaza de asemenea studiul si practicarea stiintelor oculte si indica o tendinta spre o iubire secreta, clandestina care se va derula fara piedici, daca Venus este bine plasata. Dar daca Venus este slabita datorita zodiei in care se afla sau stresata in Casa a XII-a, va cauza neplaceri din gelozie, divort, scandal, sau chiar nasteri dificile din cauza unei proaste perceptii a sexului ca organ al placerilor si simturilor, situatie des intalnita cand Venus este situat in Scorpion, zodie care guverneaza organele genitale, sau Taurul care produce acelasi efect prin actiune reflexa, adica depravarea sexuala.

Marte in casa XII

Marte in Casa a XII-a, atunci cand este in bun aspect, poate aduce subiectului beneficiul tuturor lucrurilor semnificate de catre aceasta casa: spitale, inchisori, institutii de binefacere, fie ca e gardian, fie ca e chirurg; ca administrator al unei proprietati sau ca agent al politiei secrete. Cu Marte afectat in Casa a XII-a, persoana va fi predispusa la a suferi necazuri, neplaceri si vicisitudii toata viata. Va fi expusa dusmaniilor anturajului sau, va putea fi inchisa in inchisoare sau intr-un azil de alienati. Daca Racul sau Pestii se gasesc pe cuspida Casei a XII-a, Marte va conduce la betie sau la risipire. Daca Scorpionul se afla pe cuspida, vitalitatea va fi distrusa de abuzul de placeri senzuale sau de onanism. in amandoua cazurile, Marte afectat in Casa XII-a da un declasat, doar daca alte configuratii in horoscop nu rascumpara aceasta pozitie.

Marte in Berbec (domiciliu)

Marte in Berbec da o natura energica, entuziasta, impulsiva, agresiva, iritandu-se la orice constrangere. Oricare ar fi obstacolele ridicate in drumul lor, aceste persoane vor incerca imposibilul pentru a le depasi, si adesea vor reusi datorita marii lor indrazneli. Ele sunt originale, pline de resurse, foarte abile in mecanica. Cu cat o actiune le va parea mai aventuroasa si mai indrazneata, cu atat se vor incapatana mai tare sa o realizeze. Aceasta pozitie da o supraabundenta de vitalitate, placerea de sport si de exercitii musculare. Persoana e la fel de entuziasmata in bucuriile sale, in recreatiile sale, in placerile sale ca si in munca sa, obtinand astfel maximum de placere din viata. Marte afectat in Berbec da un caracter violent, expus la accidente prin arsuri, opareli, febra si boli inflamatorii; mentalul este de asemenea amenintat.

Marte conjunctie Mercur

Marte in conjunctie sau in paralel cu Mercur asigura aceeasi energie, acelasi entuziasm, aceeasi dexteritate pe care le dau aspectele bune precedente, dar aceste facultati sunt folosite intr-un scop distrugator, pentru o finalitate buna sau rea in functie de zodie, pozitia in casa si celelalte aspecte. De exemplu, daca configuratia are loc intr-o zodie in care una dintre cele doua planete sau amandoua, sunt puternice si bine situate, ca Marte in Berbec sau in Capricorn, sau Mercur in Gemeni sau in Fecioara, sau daca planetele sunt fortificate de aspectele bune ale Soarelui, ale lui Venus sau ale lui Jupiter, Marte in conjunctie sau in paralel cu Mercur va actiona in modul indicat in paragraful precedent pentru trigon sau sextil. Dar daca Marte si Mercur sunt intr-o zodie de apa (Racul, Scorpionul sau Pestii) sau daca una sau alta dintre cele doua planete sau amandoua sunt stresate de catre Saturn, Uranus sau Neptun, conjunctia sau paralela lui Marte si a lui Mercur va da aceleasi tendinte malefice, ca si careul sau opozitia descrise in paragraful urmator.

Marte trigon Lilith

Expresie activa, virila, capacitate de a induce in ceilalti dorinta de actiune. Nu trebuie sa dea vina pe altii pentru actiunile in care esueaza, chiar daca le-a declansat sub influenta lor. Capabil sa-si asume responsabilitatea propriilor crize afective, va invata sa si le depaseasca prin autocunoastere.

Mercur in Berbec

Mercur in Berbec face persoana inclinata spre dispute si contradictii. Face ca raspunsul sa fie iute si o tendinta spre exagerare – nu neaparat cu un scop, totusi. Daca Mercur este bine plasat, nativul are spiritul larg; este tolerant, cu un caracter studios, abil in a prinde ideile si situatiile; ingrijit de persoana sa si ordonat. Daca Mercur este afectata in Berbec, persoana sare inainte de a masura obstacolele; ii lipseste radarea; intelectul este clatinat; fiind lipsita de orice sens al responsabilitatii, nu se poate conta pe ea deloc.

 

Venus in Berbec (cadere)

Venus in Berbec da ardoare inclinatiilor afective ale lui Venus unindu-le cu focurile lui Marte, guvernatorul Berbecului, si face persoana foarte ardenta in exprimarea afectiunii sale. Aceasta dispozitie face ca persoana sa fie foarte cautata, mai ales de sexul opus, si sa rezulte o casatorie precipitata; dar acest fel de dragoste nu este, nu poate fi durabil. Eventual, focul pasiunii arde iubirea, in asa fel incat casatoriile incheiate sub aceste auspicii sunt o sursa permanenta de nefericiri conjugale. Aceasta pozitie tinde de asemenea sa-l faca pe nativ impulsiv si irational, de fiecare data cand se face apel la intelegerea sa; de aceea, ajuta adesea cauzele rele. Incita de asemenea persoana la cheltuieli extravagante.


Sursa: http://www.mihneafiran.ro

3 păreri la “Harta natala astrologica

 1. Neata Enbata…mie astrologia imi place foarte mult chiar daca si eu sunt neinitiata in asta si mi s-a parut fantastic de real totul cand mi-am facut harta natala. Astrologia prin harta cerului ne prezinta pe noi cu toate fatetele personalitatii noastre, ne prezinta nevoalat si cu mult mai clar decat ne cunoastem noi pe noi insine.
  Ma repet…pentru mine Astrologia a fost o REVELATIE prin care am reusit sa ma cunosc, sa ma inteleg si sa ma accept exact asa cum sunt.
  Pentru a-ti calcula harta natala, trebuie sa intri pe adresa trecuta la finalul articolului la Sursa si apoi descoperi in stanga Harta natala, completezi datele tale de nastere si apoi calculeaza. Este posibil sa fie nevoie sa-ti faci cont pe acel site, te sfatuiesc sa-ti faci (gasesti lucruri interesante si usor de inteles de catre neinitiati). Personal nu am legatura directa cu persoana care are acest site, doar am descoperit intr-un moment al vietii mele informatia respectiva si m-a ajutat foarte mult…Multumesc pe aceasta cale Mihnea Firan.
  Astept sa ne spui ce a iesit Enbata…
  Sa auzim de bine

 2. Abia azi am vazut raspunsul Dumneavoastra. E foarte adevarat ce scrie acolo, sunt uimita. Nici eu nu ma puteam descrie mai bine.
  Inca nu stiu daca aceasta informatie imi este de folos in situatia mea actuala, dar voi afla.
  Va multumesc!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s