Taramurile ingerilor pamanteni – Doreen Virtue


 

Mai multe informaţii despre îngeri întrupaţi, Spirite ale naturii, Magi şi alţi Lucrători întru Lumină

 Un mesaj plin de iubire, către cititor

A ceasta nu este cartea voastră obişnuită cu poveşti despre îngeri şi nici nu este o carte despre îngeri în înţelesul obişnuit al cuvântului. în timp ce oamenii se gândesc la îngerii Pământeni ca la binefăcători. această lucrare ia termenul ad-literam, după cum veţi vedea în curând. Materialul din aceste pagini ii poate surprinde sau chiar şoca pe aceia dintre voi care sunt obişnuiţi cu o viziune mai tradiţională asupra îngerilor.

Unii omeni poate că vor înţelege greşit intenţia acestei cărţi, crezând că sprijină ideea separării pe grupe. Şi totuşi, ceea ce prezint aici este pur şi simplu o descriere a personalităţii asociate, a caracteristicilor comportamentale şi fizice ale îngerilor Pământeni, asemeni felului de informaţie găsită în cărţile de astrologie. Cei care sunt îngeri Pământeni se vor regăsi în conceptele acestei cărţi; oricum, alţii poate că vor înţelege greşit sau chiar vor protesta împotriva a ceea ce eu ofer aici. Intenţia mea este să ajut şi să vindec, dar uneori aceste acţiuni creează controverse.

Încă de când a fost publicată cartea Îngerii Pământeni pentru prima oară, în 2002, am avut ocazia să vorbesc cu multă lume despre material. În programele mele de certificare, discut despre grupuri în profunzime şi chiar îl ajut pe studenţi să-şi descopere tărâmul din care provin. Aceste studii au adus informaţii suplimentare despre noi categorii.

Când am început să predau pentru prima dată despre categoriile îngerilor Pământeni, am aflat că unii oameni nu se pot asocia cu acest subiect. La început, am crezut că erau „Cei care schimbă realităţile” „Cel care-şi schimbă forma”, sau „Suflete în Evoluţie”, asta însemnând că au experimentat mai multe grupări diferite şi nu se pot raporta doar la una.

În cele din urmă, am realizat că oamenii respectivi aparţineau unor noi clase încă nedescoperite. Când am pornit să le identificăm, lucrurile au început să „sune” în cercetarea mea; aşadar, această carte este rezultatul studiilor pe care le-am făcut asupra noilor grupe. De asemenea, am mai aflat informaţii suplimentare despre categoriile descrise anterior în Îngerii Pământeni.

Aici veţi găsi şi o parte din materialele din cartea originală Îngerii Pământeni; oricum, rugămintea şi intenţia mea este să vă bucuraţi de noua profunzime a informaţiilor care au fost descoperite de când a fost publicată pentru prima dată cartea precedentă.

Cred că mai sunt încă vreo câteva categorii nedescoperite care vor fi găsite în anii următori, deci intervenţiile şi scrisorile voastre în legătură cu acest subiect sunt binevenite.

Toate povestirile din această carte sunt adevărate şi toţi cei ale căror mărturii au fost incluse aici ne-au acordat permisiunea scrisă pentru ca ele să fie publicate. .

Numele din carte sunt de asemenea reale, cu excepţia a trei persoane care au solicitat pseudonime şi două care au cerut să le fie folosite doar iniţialele.

Le sunt foarte recunoscătoare tuturor pentru că au venit în întâmpinarea mea şi şi-au spus poveştile, îmbogăţindu-ne pe toţi prin împărtăşirea experienţelor trăite.

I. ESTI UN INGER PAMANTEAN?

Te simţi diferit de alţi oameni, ca şi cum ai fi fost pierdut pe această planetă şi te întrebi când va veni cineva să te ia acasă? Dacă este aşa, atunci s-ar putea să fii un Înger Pământean, care este un alt termen pentru Lucrător întru lumină, Indigo, Cristal, sau oricare alt cuvânt utilizat pentru a descrie o persoană care s-a întrupat cu scopul special de a ajuta ca lumea să fie un loc mai bun.

Fiecare persoană s-a născut cu o misiune specială de a învăţa şi de a evolua. Fiecare dintre noi alege o temă pentru viaţă, şi va lucra asupra unor lecţii de viaţă cum ar fi răbdarea, iertarea sau compasiunea.

Dar îngerii Pământeni mai aleg şi o misiune globală pe lângă misiunea personală … şi această misiune globală este să ofere un serviciu lumii.

Dacă ai pasiune sau talent pentru a vindeca, a preda sau a-i ajuta pe alţii, deşi tu însuţi ai probleme cu abuzul de droguri, cu greutatea, provocări relaţionale şi altele asemenea, atunci este posibil să fii un înger pământean. Dacă eşti foarte sensibil şi deteşti violenţa sub orice formă a sa, atunci poţi să fii foarte bine un înger Pământean.

Deşi toate sufletele îşi au originea din aceeaşi sursă Divină, mediul şi modul nostru de viaţă ne modelează deseori personalitatea şi caracteristicile fizice. De exemplu, cei care îşi petrec o mare parte din timp făcând surf pe lângă plajele tropicale vor avea o înfăţişare şi un comportament diferit faţă de cei care stau ascunşi în fiecare zi în birourile lor urbane.

De asemenea, toate vieţile pe care le-al trăit înainte au impact asupra ta. şi aşa cum te influenţează familia fizică, aşa şi familia de origine spirituală îţi modelează aspectul, comportamentul şi chiar şi scopul vieţii. Pe de altă parte, interiorul fiecăruia este acelaşi: un licăr curat, frumos de lumină Divină. Oricum, ca lucrător întru lumină, licărirea ta de lumina s-ar putea să-şi fi petrecut timpul pe tărâmuri cereşti departe de Pământ. Acele vremuri când erai conectat la tărâmul îngeresc, regatul spiritelor naturii sau pe alte planete au influenţat felul în care eşti astăzi. Deşi sălăşluieşti într-un corp uman, sufletul tău se simte asemeni unui călător printr-o ţară străină – deoarece, în esenţă asta eşti.

Nu oricine este înger Pământean, desigur – pentru acest rol, Dumnezeu a chemat cele mai mari şi mai strălucitoare scântei de lumină pentru tranzita către Noua Eră a Păcii. Acei oameni care nu sunt Îngeri Pământeni îşi trăiesc vieţile pur şi simplu pentru propria evoluţie: odihnă, amuzament. Ei pot părea mărginiţi sau incontestabil nespirituali deşi sunt tot scântei Divine de viaţă. Vieţile lor au fost pur şi simplu dedicate preocupărilor umane, pământene.

 Misiunea vitală a Îngerilor Pământeni

Dacă eşti un înger Pământean,. atunci eşti un lucrător puternic întru lumină, cu o moştenire de vindecări şi de miracole, în urma şi înaintea ta. Ai acceptat Însărcinarea ta Divină de a veni pe Pământ şi a-ţi răspândi învăţăturile şi energiile vindecătoare. Cum s-a derulat însărcinarea ta până acum? Dacă ai avut greutăţi în adaptarea la viaţa pământeană, atunci probabil că vei găsi răspunsuri, confort şi călăuzire amintindu-ţi originea spirituală.

Poţi descoperi că eşti un înger întrupat sau un Spirit al Naturii; un Om Stelar ale cărui vieţi anterioare au fost extraterestre (ET); un Om al Mării; un Spiriduş; un Cavaler Paladin, un înţelept, care este o Farmazoană întrupată, o Mare Preoteasă sau un Mag. Eşti un lucrător sezonier chemat în acţiune – un înger pământean poate că ai avut vieţi anterioare pe Pământ ca înger întrupat, Spirit al Naturii sau ceva asemănător, şi totuşi să fi uitat de aceste încarnări, crezând că în vieţile trecute ai fost om.

Termenul Înger Pământean nu trebuie confundat cu cel de Înger Întrupat, care este o categorie a îngerilor Pământeni. învăţând despre tărâmul spiritual originar, vei înţelege mai multe despre personalitatea, comportamentul şi spiritul individual.

După cum am spus, este asemănător cu felul În care semnele astrologice solare ne grupează în categorii semnificative.

 Lucrările mele timpurii despre Îngerii Pământeni

Am accesat pentru prima dată Informaţii despre îngerii Pământeni prin consultaţiile mele private, când ofeream citiri mediumice despre îngeri şi despre alte subiecte paranormale. Clientela mea era formată, de obicei, din Lucrători întru Lumină, care amânau să-şi Împlinească misiunea vieţii lor.

Nu voi uita niciodată primul înger Pământean pe care l-am identificat în timpul unei sesiuni. Când i-am scanat umerii, uitându-mă la aura şi la călăuzele ei spirituale, am văzut un cordon destul de lat, care se înălţa din umărul el stâng. Pe când încercam să observ unde era mergea cordonul, am rămas uluită. Acolo, rotindu-se deasupra ei, era o navă spaţială care plana! Niciodată nu m-au interesat OZN-urile sau extratereştrii şi chiar găseam întregul subiect intimidant. Am ezitat să-i spun acestei femei ce văzusem, dar am învăţat să am încredere în viziunile mele şi să le furnizez cu fidelitate, textual clienţilor mei. Am aflat că dacă eu nu Înţelegeam viziunea, în general, clienţii reuşeau.

Deci, am inspirat adânc şi am rostit: „Văd ceva ce ar putea fi o navă spaţială, planând pe deasupra ta”.

„O, da”, a replicat clienta mea imediat. „A fost cu mine toată viaţa.” Asta m-a redus la tăcere. Oricum, am ascultat cu mintea deschisă, cum îmi explica faptul că nava fusese călăuza ei permanentă şi protectoare, veghind-o şi oferindu-i informaţii, când avea nevoie. Ea a relatat că a vizitat nava în timpul viselor.

Curând după aceea, am văzut alţi câţiva clienţi cu aceeaşi conexiune extraterestră. Din totdeauna am făcut observaţii despre modelele de personalitate şi de comportament, deci curând am notat că „Oamenii astrali”, clienţii mei, aveau culori similare ale aurei, ale trăsăturilor faciale, modele relaţionale şi misiuni ale vieţii asemănătoare.

 Descoperind alte categorii

Multe dintre informaţiile ezoterice pe care le-am primit sunt de la propriile mele călăuze şi îngeri, de la care primesc mesaje în timp ce dorm, sau în timpul conferinţelor sau meditaţiilor. Prin aceste mijloace, mi s-a spus despre celelalte întrupări spirituale şi am fost sfătuită să le caut printre clienţii mei şi printre cel care iau parte la conferinţe.

La început am studiat Îngerii Întrupaţi. Femeile şi bărbaţii din această categorie au chipuri angelice, trupuri masive, poveşti de relaţii codependente şi sunt ajutoare permanente.

De exemplu, clienta mea Laura este un Înger Întrupat specific. Este o asistentă blondă foarte dulce şi atractivă, cu forme generoase şi curbate şi cu un chip în formă de inimă. După ani în care a încercat să-şi ajute soţul alcoolic să se lase de băut, Laura a luat într-un final decizia dureroasă de a divorţa. Acum ea caută o metodă de a-şi transfera capacităţile sale naturale de vindecare spre o practică individuală.

Apoi am observat un grup numit Spirite Întrupate ale naturii. Clienta mea Jayne este un membru tipic al acestui grup. Cu un păr roşu, tuns şi aranjat asemeni unul elf, şi cu un trup subţire, deşirat, Jayne arată asemeni unei persoane care ar purta încălţări verzi de elf cu vârf curbat şi cu clopoţei. Este un crescător profesionist de câini şi un avocat pasionat al drepturilor animalelor, şi a rupt logodna deoarece logodnicul el a vrut să se mute din munţii unde crescuse ea.

„EI a plănuit să se mute în oraş”, a explicat Jayne. M-aş ofili şi aş muri dacă nu aş trăi în mijlocul naturii – mal ales dacă m-aş muta în oraş, unde copacii sunt practic inexistenţi.”

Mulţi ani am presupus că aceste categorii erau singurele categorii de unde proveneau Îngerii Pământeni: Îngerii Întrupaţi, Spiritele Naturii şi Oamenii stelari. Când am discutat despre aceste categorii cu studenţii mei de la consiliere spirituală, cam 80% din el au recunoscut o afinitate cu unul din cele trei grupuri. Am avut chiar şi studenţi adunaţi în grupuri după membrii clanului spiritual. I-am văzut strigând, râzând împreună şi exclamând, „Într-adevăr? Şi tu? Sunt chiar aşa!” pe măsură ce schimbau povestiri despre viaţa pământeană, din perspectiva tărâmului lor.

Dar întotdeauna existau studenţi care nu se puteau regăsi în nici o categorie. „Dar cum rămâne cu noi, oamenii?”, au întrebat ei.

Fiul meu, Grant, a furnizat într-un sfârşit răspunsul. Urma cursul meu de certificare de Practician în Terapia Îngerilor în North Miami, ţinând un scurt discurs în faţa clasei, despre folosirea lumânărilor în ritualuri, incantaţii. Grant a studiat un timp spiritualitatea Wicca şi avea o mulţime de. cunoştinţe de împărtăşit. La sfârşitul discursului său, s-a Întors către audienţă şi a zis: „Ştiu care este ce-a de-a patra categorie de Lucrători Întru Luminii … ştiu, pentru că fac parte din această categorie. Sunt acela dintre noi care sunt Magi. Mari Preotese, Magicieni şi Farmazoane, toţi Întrupaţi.”

Un suspin colectiv s-a ridicat din audienţă, urmat de exclamaţii ca: „Da! Aceasta are atât de mult sens!” şi ,.Aceasta este ceea ce sunt!”. Aprecierea lui Grant a sunat a fi reală şi într-adevăr a atins o coardă în inimile participanţilor la curs.

De atunci, am studiat şi am intervievat mulţi oameni din acest grup, pe care îi numesc acum Înţelepţii. Oricând predau sau scriu despre subiect, primesc confirmarea că acest grup puternic de Lucrători întru Lumină se leagă de această categorie.

Phyllis este însăşi personificarea acestui grup pe care i-am văzut şi intervievat Ea are o faţă ovali şi ochii mari, iar privirea ei pierdută vorbeşte despre un om care vede dincolo de universul fizic. Îşi poartă părul lung; şi are o purtare elegantă, aproape regală. Când Phyllis a văzut filmele Negurile din Avalon, Stăpânul inelelor şi Harry Potter şi piatra filozofală, imediat şi-a amintit de abilităţile străvechi, magice pe care le avea odată. Phyllis ştie de asemenea că a fost arsă pe rug, deoarece a fost vrăjitoare într-o viaţă anterioară.

Învăţăturile mele primare includ o a cincia categorie numită „Intruşii.” Aceştia sunt suflete care intră în mod aleator într-un trup de adult, în aşa fel încât îşi pot îndeplini scopurile vieţii fără să treacă prin copilărie şi adolescenţă. În timp ce Intruşii sunt suflete înalt evoluate care servesc unor misiuni importante, am realizat că ei nu sunt de fapt îngeri Pământeni ca origine. Mai degrabă, Intruşii reprezintă un proces. Din acest motiv, nu sunt incluşi în această carte.

Lucrarea de faţă include noile grupuri pe care le-am descoperit de când a fost publicată pentru prima dată Îngerii Pământeni. Acum avem clasificări şi in­formaţii legate de mulţi oameni care au fost conside­raţi înainte „Cei care schimbă realităţile”, „Cei care îşi schimbă forma” sau „Suflete în Evoluţie” (categoriile lumilor amestecate). Simt că sunt multe grupe încă nedescoperite, pe care le vom găsi de asemenea. în mod clar, acesta este un domeniu care necesită mult studiu empiric.

 Efectele vindecătoare ale acestei cunoaşteri

Când am început să discut în mod public acest concept, mi-am dat seama că riscam să fiu înţeleasă greşit, aşa că mi-am limitat discuţiile la cursurile mele de certificare, pentru că studenţii care participau erau receptivi într-un mod special. Chiar şi atunci, aşteptam aprofundarea cursului, înainte de a vorbi despre îngeri întrupaţi, Spirite ale Naturii, înţelepţi şi Oameni Stelari.

De fiecare dată când discutam informaţiile, studenţii exprimau o uşurare uriaşă şi urma vindecarea. Iată cum câţiva dintre îngerii Pământeni studiaţi pentru această carte şi-au descris reacţiile la descoperirea originii lor spirituale:

„Încă de când am aflat, m-am simţit uşurat. Nu m-am mai simţit atât de ciudat şi în sfârşit aveam senzaţia că aparţin unui loc.”

„Odată ce am învăţat despre tărâmul meu, Am realizat că nu era nimic rău în felul în care           m-am purtat.”

„Mă ajută să aflu că nu sunt singurul care simte astfel.”

„Din totdeauna am ştiut că eram diferit şi acum există o explicaţie care are sens.”

„În sfârşit, am înţeles de ce trebuia să ajut oamenii cu orice preţ. Până acum nu am ştiut niciodată de ce aveam acest impuls.”

Acest efect vindecător, împreună cu impulsurile călăuzelor mele şi faptul că primeam continuu informaţie, m-au încurajat să continui studierea acestui fenomen.

Am început să scriu această carte de mai multe ori, însă până acum nu părea a fi niciodată momentul potrivit să discut subiectul atât de deschis. Am scris despre aceasta într-un capitol numit „îngeri întrupaţi, Spirite ale Naturii, Intruşi şi Oameni stelari”, În cartea mea Vindecarea cu Îngeri. De asemenea am scris un articol pe această temă, care a fost reprodus în câteva publicaţii metafizice şi pe site-ul meu. Capitolul şi articolul au atras multă atenţie. La fiecare prelegere, membrii audienţei cereau mai multe detalii, sau îmi cereau să le identific tărâmul lor spiritual

Asistenta mea executivă anterioară, Bronny Daniels, s-a identificat a fi un Om Stelar, de prima dată când am delimitat categoriile. (Ca mulţi Oameni Stelari, Bronny este un maestru Reiki). Ea rezona mai ales cu Pleiadele (un grup de stele în Emisfera Nordică) şi mi-a spus că de două ori a avut contacte spontane în care a auzit limba din Pleiade. Bronny m-a susţinut cu tărie să scriu această carte şi în final, dorinţa ei m-a motivat să o fac, deoarece am simţit că este timpul potrivit.

Am scris o propunere pentru carte, pe care am înaintat-o la Hay House, editura mea, şi mi s-a spus: „Vom vorbi despre aceasta, la întâlnirea următoare.” Am început să cred că acest subiect este poate prea ciudat, pentru a fi luat în considerare de ei.

Bronny şi prietenii el, Oameni Stelari s-au rugat ca Hay House să fie de acord să publice cartea despre Îngerii Pământeni. Nu numai că Hay House a spus da, dar a fost de acord şi să publice versiunea actualizată, pe care o ţii acum în mână!

Pasul nostru următor a fost să studiem oamenii care se încadrau în tema întrupărilor variate ale Îngerilor Pământeni. Prima dată i-am întrebat pe abonaţii la Buletinul meu informativ, prietenii Stelari ai lui Bronny şi pe cei care au completat programul meu de Practician în Terapia cu Îngeri. Mi-am imaginat că voi primi doar câteva opinii. Imaginaţi-vă cât de surprinsă am fost să descopăr că sondajul a circulat pe internet şi că am primit sute de răspunsuri!

 Caracteristicile Îngerilor Pământeni

Sunt caracteristici care se aplică tuturor îngerilor Pământeni şi caracteristici unice fiecărei categorii. Capitolele acestei cărţi descriu caracteristicile individuale ale fiecărui grup precum şi numitorii comuni care li se aplică – inclusiv următorii:

Se simt diferiţi, separaţi sau înstrăinaţi de ceilalţi. Toţi îngerii Pământeni pe care i-am întâlnit, intervievat sau observat au spus că se simt „diferiţi de ceilalţi.” Pentru toate lumile, mai puţin cea a Înţelepţilor, această caracteristică continuă la maturitate.

Kelly, care este un Înger Întrupat, descrie senzaţia astfel:

„Mă simt de parcă nu mă încadrez nicăieri. Din totdeauna am simţit că eram o proscrisă social. Când eram la liceu, ceilalţi copii îmi spuneau că eram ciudată. Obişnuiam să o iau extrem de personal şi mă gândeam, Nimeni nu mă place.

Aş fi plâns ore întregi. Mă simţeam atât de neajutorată, îmi părea rău pentru mine, deoarece nu ştiam de ce mă percepeau aşa diferită.

Eram hotărâtă să mă încadrez în societate şi îmi doream enorm ca toţi să mă iubească. Dar singurul lucru care m-a ajutat să simt că aş aparţine omenirii, era să fac ceva pentru alţi oameni. Mai târziu, am devenit conştientă despre faptul că mulţi oamenii profitau de amabilitatea mea.

Acum că înţeleg originea mea de Înger Întrupat, sunt capabilă să privesc situaţia dintr-o perspectivă diferită. Este în regulă să fii diferit. Este în regulă să fiu eu. Aşa se şi presupune că ar trebui să fiu. Acum nu trebuie să mai fac lucruri pentru alţii, pentru a-i face să mă iubească.”

Mulţi Îngeri Pământeni au fost necăjiţi sau abuzaţi verbal, din cauza înfăţişării, înclinaţiilor şi comportamentului lor diferit.

După cum îşi amintea Terry, un Om stelar, „Surorile mele mereu mă prezentau ca fiind cea care fusese aruncată dintr-un OZN”. Acum, Terry realizează grăuntele de adevăr din ironiile surorilor sale şi vorbele lor nu o mai deranjează.

Sensibilitate sporită la alţi oameni, substanţe chimice sau violenţă sub orice formă. Îngerii Pământeni au dificultăţi când se află în mulţime, simţindu-se bombardaţi de emoţiile intense şi senzaţiile fizice emanate de ceilalţi oameni. Cei mai mulţi Îngeri Pământeni au învăţat să evite substanţele chimice puternice aflate în mâncare, în produsele de curăţenie şi în cosmetice, din cauza reacţiilor alergice. Violenţa sub orice formă le inspiră repulsie Îngerilor Pământeni, inclusiv certurile, ştirile negative din presă şi filmele violente. Oamenii îi numesc deseori pentru această însuşire, spunând: „Eşti prea sensibil!”. Şi totuşi, această sensibilitate este un dar sacru, pe care Îngerii Pământeni îl aduc pe această planetă, permiţându-le să ştie intuitiv unde sunt necesare serviciile lor. Ei nu şi-ar putea bloca sensibilitatea, nici dacă ar încerca!

Îngerul Pământean Shelly spune: „Nu mi-a plăcut niciodată să mă aflu în aglomeraţie şi în locuri unde este zgomot si dezordine. Adesea, nivelul meu de empatie este mai mult o problemă decât o binecuvântare. Deseori mă simt răvăşită şi dezorientată la cea mai uşoară creştere energetică. Am dificultăţi în a locui cu alţi oameni, aşa că îmi este cel mai bine când stau singură.”

Un simţ puternic al scopului. Chiar dacă Îngerul Pământean nu ştie în mod precis care este scopul său, există sentimentul că misiunea include a-i învăţa şi a-i vindeca pe alţii. Iată cum a formulat un Înger Întrupat, numit Stav: „Dintotdeauna am ştiut că misiunea vieţii mele a fost să predau; să vindec şi să servesc şi să-mi îndeplinesc rolul în a ajuta lumea noastră tulbure. Deşi nu sunt sigur la ce m-am angajat, sunt dispus să ajut”.

Un trecut plin de relaţii frustrante. Îngerii Pământeni sunt adesea crescuţi de părinţi indisponibili emoţional, sau abuzivi. Ca adulţi, ei pot atrage prieteni şi iubiţi abuzivi. Mulţi îngeri Pământeni au relaţii amoroase cu parteneri infideli, abuzivi verbal sau fizic, sau care nu se implică în relaţie. Unii îngeri Pământeni sunt „trimişi” în familii disfuncţionale în chip de copil care acţionează ca un catalizator vindecător. Aceşti tineri îngeri Pământeni se simt ca şi când ar fi adoptaţi, deoarece nu se pot asocia deloc cu părinţii sau cu fraţii lor. Şi într-adevăr acestea sunt familiile lor fizice şi nu familiile spirituale. Alţi îngeri Pământeni se angajează în situaţii familiale provocatoare în aşa fel încât pot progresa foarte repede într-o singură viaţă. Doar un angajament puternic pare să rupă vraja azvârlită asupra relaţiilor lor ulterioare.

Necunoscuţi le spun problemele lor, precum şi lucruri foarte personale. Îngerilor Pământeni li s-a întâmplat, de-a lungul întregii vieţi, să fie acostaţi de persoane complet necunoscute, care le-au cerut ajutorul sau le-au dezvăluit detalii intime despre vieţile lor. Oamenii le spun adesea, îngerilor Pământeni: „Există ceva în ceea ce te priveşte, care mă face să pot avea încredere în tine”.

Alisann spune:;,Aceasta mi s-a întâmplat toată viaţa. Chiar dacă stau într-o cameră plină de oameni, cineva veni la mine şi-mi va spune cele mai intime informaţii fără să îl rog s-o facă”. Acest lucru este adevărat mai ales printre îngerii întrupaţi, ca şi când membrii celorlalte categorii au învăţat cum îşi pot utiliza limbajul trupului, pentru a descuraja acest obicei.

Arată mai tineri decât vârsta lor cronologică. Poate pentru că mănâncă mai sănătos, fac exerciţii şi au grijă de ei, mai bine decât ceilalţi – sau poate că este aspectul lor spiritual – îngerii Pământeni par deseori mai tineri decât vârsta lor cronologică. Aproape fiecare înger Pământean cu care am stat de vorbă a relatat că oamenii sunt şocaţi când află vârsta lor reală. Un înger Pământean a spus că i s-a cerut un act de identitate când a vrut să cumpere alcool, deşi era trecută bine de 30 ani. Excepţia o reprezintă înţelepţii, al căror păr devine grizonat prematur şi a căror expresie facială sobră poate să-i facă să pară mai maturi decât vârsta lor cronologică.

Este posibil să aibă un istoric de dependenţe personale şi familiale. Fie că este vorba despre mâncare, droguri, alcool, ţigări, relaţii sau toate la un loc, unii îngeri Pământeni se refugiază. în a accepta substanţe sau influenţe exterioare, pentru a amorţi durerea de a se simţi diferiţi şi intimida datorită misiunii lor în viaţă. Un înger Pământean s-a descris astfel: „Mi se părea mai uşor să fac faţă vieţii, când foloseam droguri şi alcool. Aceste substanţe mi-au adus o senzaţie că mi-e capul uşor şi un sentiment de amorţeală, care mi-au permis să uit de ce mă .aflam aici. Drogurile îmi puneau misiunea pe plan secund. Pe atunci, era mai mult o problemă dacă merită sau nu să fac aşa ceva”.

Aud un sunet în ureche. Cei mai mulţi îngerii Pământeni (deşi nu toţi) au sesizat un sunet foarte ascuţit într-una din urechi. Sunetul poate însoţi situaţii stresante, sau poate apărea din senin. Mulţi îngeri Pământeni consideră acest lucru ca o tulburare enervantă, dar sunetul reprezintă, de fapt, o informaţie codificată, venită din tărâmul îngerilor Pământeni, ca să-i ajute să se ridice deasupra problemelor Pământene. El mai include şi instrucţiuni şi călăuzire pentru misiunea îngerilor Pământeni. Din fericire, îngerii Pământeni pot solicita mental cerului să reducă volumul sau înălţimea sunetului, în aşa fel încât să nu le mai rănească urechile.

Aceasta este o carte pentru şi despre tine! Doresc din tot sufletul să te ajute să-ţi vindeci rănile pe care probabil că le-ai suferit, ca rezultat al senzaţiei că te simţi diferit, că eşti extrem de sensibil, extrem de creativ, sau că te simţi în afara parametrilor, a normelor, a aşteptărilor celor din jurul tău şi a unor organizaţii.

Cum să ştii din ce categorie faci parte

Fiecare capitol descrie unul sau mai multe grupuri cunoscute de îngeri Pământeni. Citeşte fiecare capitol, pentru a descoperi tărâmul de origine. Fii atent la semnalele trupului, cum ar fi contracţiile nervoase, reacţiile musculare, sau o senzaţie de deja-vu. Dacă descoperi că ai caracteristici din mai mult de un singur tărâm (sau din nici unul) poate că eşti dintr-o categorie încă nedescoperită, sau din amestecul a două sau mai multe categorii.

Fiecare categorie are caracteristici unice ale ochilor, aceasta fiind o metodă de a afla grupul din care provine cineva. Poţi ruga de asemenea prietenii tăi deschişi către nou să te ajute în determinarea grupei de care aparţii. În plus, absolvenţii programelor mele de Practician în Terapia Îngerilor şi ai Intuirii îngerilor îţi pot oferi călăuzire competentă despre diverse categorii. Unii dintre ei ţin chiar şi simpozioane pe această temă.

Nu contează de pe ce tărâm eşti, deoarece eşti un copil iubit al Creatorului. Tu, ca oricine altcineva, ai un scop important în viaţă şi sunt foarte fericită că ai ales să te întrupezi pe Pământ, în aceste vremuri.

II. INGERII   INTRUPATI

 Relatările despre îngerii Întrupaţi datează cel puţin din vremea Apostolului Pavel, care le scria Evreilor (Iudeilor): „Nu uitaţi să-i trataţi cum se cuvine pe străini, deoarece făcând asta, fără să ştie, unii vor trata îngeri”. Cărţile mele Viziuni Angelice, Viziuni Angelice II şi Îngerul meu Păzitor (Hay House, 2007) includ istorisiri ale oamenilor care au întâlnit persoane care sunt îngeri întrupaţi.

Unii îngeri iau, pentru scurt timp, înfăţişare umană, pentru a preveni o tragedie – şi apoi dispar fără urmă, înainte ca oamenii implicaţi să aibă ocazia să le mulţumească. Totuşi, sunt alţi îngeri întrupaţi care aleg să-şi trăiască întreaga viaţă într-un trup omenesc – şi sunt probabil printre cei mai dragi Lucrători Întru Lumină pe care ţi-i poţi imagina.

 Când te uiţi în ochii unui înger întrupat vezi iubire duioasă, pură, necondiţionată.

Îngerii întrupaţi au tendinţa:

– Să aibă feţe duioase, în formă de inimă;

– Să se scuze şi să spună: „îmi pare rău”, în mod frecvent;

– Să „arate” ca nişte îngeri (atât femeile cât şi bărbaţii);

– Să aibă buze arcuite şi ochii mari ca de căpri­oară, care radiază inocenţă şi iubire;

– Să aibă probleme cu pofta crescută de mânca­re şi cu greutatea;

– Să fie ajutoare calificate, cum ar fi profesori, însoţitori de zbor, asistente sau consilieri;

– Să-şi deschidă părul la culoare, sau să-l facă mai luminos (nu contează care este rasa lor genetică);

– Să fie foarte încrezători în oameni;

– Să le fie greu să spună nu şi să se simtă vino­vaţi când alţii îi ajută;

– Să iubească îngerii şi au colecţii de statui cu Îngeri, cărţi, bijuterii, etc.

– Să aibă îngeri păzitori suplimentari;

– Să pară că strălucesc, având o aură uriaşă în jurul lor;

– Să se îndrăgostească de potenţialul cuiva şi să încerce să o instruiască pe acea persoană pen­tru a o conduce către măreţie;

– Să aibă relaţii cu dependenţi de alcool şi dro­guri;

– Să rămână într-o relaţie mai mult timp decât o fac persoanele obişnuite.

După cum am menţionat în Capitolul 1, fiecare grup are trăsături unice ale ochilor. Îngerii întrupaţi au ochi plini de inocenţă pură şi duioasă. Ei radiază iubire necondiţionată, asemeni ochilor unui pui de căprioară.

Sunt întrebată adesea despre Îngeri Reîncarnaţi. Termenul de Întrupat este mai potrivit totuşi decât Reîncarnat. E posibil ca un înger să trăiască mai multe vieţi în formă omenească, dar dacă ultima, cea mai recentă, a fost angelică, caracteristicile trădează adevăratele lui origini spirituale.

Mulţi îngeri întrupaţi se luptă cu probleme de sănătate, mai ales de fibromilagie, sindromul oboselii cronice şi probleme ginecologice. Louise L. Hay, autoarea lucrării Vindecă-ţi trupul, spune că problemele de sănătate ale femeilor provin din „negarea sinelui şi respingerea feminităţii”, iar tumorile fibroide şi chisturile provin din „îngrijirea unor răni produse de un partener şi dintr-o lovitură dată ego-ului feminin”.

Aceste simptome pot să se aplice, în mod egal, la îngerii întrupaţi – atât la bărbaţi, cât şi la femei, care, atunci când întâlnesc oameni, se uită dincolo de suprafaţă şi le văd talentele interioare, divinitatea şi potenţialul. Îngerii întrupaţi împart aceste trăsături cu Îngerii din lumea spirituală, care se concentrează numai asupra frumuseţii interioare şi îndeamnă oamenii să-şi îmbunătăţească talentele naturale, pentru a face ca lumea să fie un loc mai bun.

Îngerii întrupaţi au deseori prieteni şi iubiţi care îşi maschează potenţialul de a avea dependenţe. Aceşti îngeri privesc aceste relaţii ca o „sarcină”, încercând să-i ajute pe ceilalţi să-şi înfrângă propriile îndoieli şi să se concentreze asupra punctelor tari şi asupra darurilor lor. Din nefericire, asta duce adesea la relaţii frustrante pentru ambele părţi. Îngerii întrupaţi simt că încearcă zadarnic să-i vindece si să-i redreseze pe parteneri, iar aceştia îi întreabă: „De ce încerci să mă schimbi?”. Mulţi îngeri întrupaţi visează că dacă ar fi făcut suficient pentru partenerii lor, sau le-ar fi oferit îndeajuns de multă iubire, aceşti oameni s-ar fi vindecat, în cele din urmă. Totul e în regulă, atâta timp cât aceste persoane cred că au nevoie de vindecare – şi că sunt gata să se vindece.

Experienţa mea cu clienţii care au suferit probleme ginecologice, probleme la sân şi la prostată mi-a relevat că aceştia suferă de asemenea şi de sindromul „femeilor şi bărbaţilor care iubesc prea mult”. Nu se poate să oferi prea multă dragoste. Oricum, când o persoană oferă iubire şi apoi suferă pentru faptul că nu este apreciată şi nu i se răspunde cu tot atâta iubire, furia adunată se poate manifesta în simptome fizice.

Mulţi îngeri întrupaţi au poveşti de relaţii abuzive, aşa că dacă reţin emoţiile toxice legate de aceste abuzuri, trupurile lor e normal să protesteze.

 Energie, greutate şi hrană

Predispoziţia către sindromul oboselii cronice reprezintă un alt indiciu despre natura îngerilor întrupaţi, deoarece toate grupurile îngerilor Pământeni sunt extrem de sensibile la energie. Şi totuşi, îngerii Întrupaţi pot fi extrem de vulnerabili la energiile toxice şi la pierderile de energie, din cauza predilecţiei lor de a fi „femei şi bărbaţi care iubesc prea mult”.

Îngerii Întrupaţi sunt mai apropiaţi de oameni şi este mai probabil să lucreze în corporaţii mari, comparativ cu alte tipuri de îngeri Pământeni.

Îngerii Întrupaţi au nevoie să exerseze ocrotirea energetică şi tehnicile de curăţare, aşa cum sunt descrise în secţiunea următoare. Altfel este ca şi când cineva ar merge prin furtună, dezbrăcat. Un Înger Întrupat, numit Kelly, spune că acest obicei a ajutat-o enorm. Ea explică: „Ori de câte ori un coleg de muncă era în apropiere, sau se oprea să-mi vorbească, mă simţeam absolut secată. Puteam să jur că îmi fura energia. Curând după aceea, am citit despre oamenii care au «cârlige» în scutul lor energetic, pe unde energia lor se întinde în afară şi îţi extrag din energia ta.

După ce am observat ce se întâmpla, am folosit exerciţiile din carte, pentru a-mi proteja energia. La scurt timp după aceea, persoana respectivă a încetat să se mai apropie de mine”.

Preocuparea de a avea grijă de energia lor îi ajută de asemenea pe Îngerii Întrupaţi să evite să folosească hrana pentru a-şi sprijini vitalitatea. Mulţi Îngeri Întrupaţi sunt mâncăcioşi şi se întâmplă destul de des ca aceşti Lucrători întru Lumină să aibă surplus de greutate. Yasmin, un Înger Întrupat, spune:

„Fiind dependentă de ciocolată, primesc zilnic, din paradis, amintiri adorabile. Ca urmare, îmi este foarte greu să continuu fără ciocolată”.

Hrana le oferă Îngerilor Întrupaţi o metodă de a reveni cu picioarele pe pământ, când se simt cu capul în nori; şi este de asemenea un debuşeu pentru stres, mai ales felurile crocante, sărate, cum ar fi chipsurile sau popcornul.

Se pare că motivul pentru care atât de mulţi Îngeri Întrupaţi sunt obezi nu este fiindcă mănâncă excesiv, ci pentru că folosesc grăsimea ca scut energetic. Au dificultăţi în a slăbi, chiar şi cu diete stricte sau cu exerciţii. Acest lucru este întâlnit mai ales printre Îngerii Întrupaţi care sunt masori terapeutici, sau printre cei care folosesc în alt mod, atingerea vindecătoare. Ei absorb emoţiile toxice ale clienţilor şi trupurile lor se umflă asemeni unor bureţi care absorb apa.

Cu trupurile lor voluptoase, cu feţele lor adorabil de frumoase şi cu coafurile elaborate, femeile Îngerii Întrupaţi arată ca nişte regine planturoase. Li se spune adesea: „Ai un chip atât de frumos. Dacă ai slăbi, ai fi minunată”. Actriţele Delta Burke si Elizabeth Taylor sunt exemple de Îngeri Întrupaţi, cu aceste caracteristici fizice.

Bărbaţii Îngeri Întrupaţi sunt tipul de ursuleţ voinic, cum ar fi actorul John Goodman; sau aceia cu feţe duioase şi fecioreşti, cum ar fi actorul John Dye (Andrew din emisiunea TV Atins de un înger),

 Protecţia

Înainte de a ieşi în ploaie, îmbraci o haină. În mod similar, este nevoie să-ţi îmbraci „haina de energie”, de fiecare dată când te angajezi să ajuţi pe cineva. Când îţi deschizi inima către altă persoană, te deschizi de asemenea pentru a primi energia reziduală pe care o emană – teama pe care ar putea să o direcţioneze către tine. Asta nu înseamnă că nu trebuie să-i ajuţi, dar este ca şi când i-ai ajuta pe cei care au stat în ploaie o vreme: s-ar putea să fie murdari de noroi şi nu-i ajuţi cu nimic, dacă te murdăreşti şi tu. Cu alte cuvinte, când îi ajuţi pe alţii să-şi cureţe gândurile şi emoţiile, toxinele eliberate pot ajunge la oricine se afla în apropiere – inclusiv la tine, cel care ajută.

Acela dintre voi care sunt Îngeri Întrupaţi au tendinţa să fie „inimile sângerânde” ale categoriilor îngerilor Pământeni, şi mai ales voi trebuie să vă amintiţi să folosiţi tehnici de apărare, înainte de a începe orice muncă de vindecare. Altfel sunteţi expuşi la depunerea de grăsimi suplimentare pe trup, pentru a vă proteja şi a vă izola. Grăsimea suplimentară nu provine, în mod obligatoriu, din excesul de mâncare şi veţi constata că greutatea nu se va micşora, datorită unor diete şi exerciţii. Oricum, căptuşeala de grăsime este o formă de protecţie pe care o puteţi schimba cu un strat de energie protectoare, sau ocrotitoare.

E nevoie doar o clipă pentru a te proteja energetic. În mod ideal, ar trebui să faci asta înainte de orice sesiune de ajutorare/vindecare – indiferent dacă este plătită, sau este o sesiune voluntară. De asemenea, nu contează dacă persoana pe care o ajuţi este un necunoscut, un pacient, un membru al familiei, sau un prieten. Şi nu contează cât timp durează sesiunea de întrajutorare – poate fi un scurt moment, sau zile întregi. Oricând eşti pe punctul de a ajuta pe cineva, protejează-te.

Şi totuşi, dacă uiţi să te protejezi înainte de sesiune, mai poţi să te protejezi şi in timpul şedinţei. Niciodată nu este prea târziu să te protejezi; oricum, până atunci este posibil să fi absorbit ceva balast psihic, aşa că poţi să te angajezi într-o curăţire ulterioară. (Următoarea secţiune descrie acest proces).

Chiar şi numai intenţia de a te proteja cu un scut de lumină şi energie, duce la producerea sa. Este gata făcut. Chiar nu poţi greşi sau nu ţi se poate interzice accesul la scutul de lumină sau de energie. Oricine are această intenţie, primeşte imediat rezultate, fără excepţie.

Protecţia înseamnă a te vizualiza, a te simţi şi/sau a te gândi la tine ca fiind înconjurat într-un cocon de lumină. Această lumină este esenţa îngerilor; este o entitate vie, iubitoare, inteligentă pe care ai chemat-o să te înconjoare şi să te protejeze. Nu te îngrijora. Această lumină vine întotdeauna din Lumina Divină a Creatorului nostru. Aşa numitele forţe ale întunericului nu au această lumină pe care s-o poată împărţi cu alţii (nu că ar face asta, chiar dacă ar putea). Deci, când te protejezi nu poţi chema, din greşeală, o energie mai joasă.

Te poţi învălui în culori variate de lumină, în funcţie de intenţia ta. Şi să ştii că intenţia ta de a te înconjura co această lumină nu-ţi va fi refuzată. Oricine cere, va primi, fără excepţie (deşi, uneori, ego-ul încearcă să ne convingă de altceva, şi te rog să nu asculţi de acea voce!).

Iată culorile coconului de lumină şi caracteristicile lor:

Lumina albă: Această invocă îngerii din jurul tău să te înconjoare fără întrerupere. Îngerii te prote­jează şi se asigură că eşti în siguranţă şi protejat.

Lumina roz: Este lumina pe care o invoci când eşti cu o persoană negativă, care este obsedată de problemele sale. Lumina roz trimite energie iubi­toare către oricine vorbeşte cu tine şi simultan, tri­mite energie iubitoare către interiorul tău. Nimic nu poate străbate acest scut roz, în afara gândurilor şi a energiilor iubitoare.

Lumina verde smarald: Te vezi sau te simţi înconjurat de această lumină, oricând vrei să vindeci vreun dezechilibru în trupul tău fizic. Trupul tău absoarbe această lumină, oriunde are nevoie de energie vindecătoare.

Lumina purpurie: Imaginează-te învăluit într-o lumină de un purpuriu regal, care îţi înalţă frecvenţa spirituală, permiţându-ţi să te ridici deasupra problemelor şi să contactezi cel mal înalt nivel de călăuzire Divină. Lumina purpurie alungă orice energie joasă, entităţi sau spirite lumeşti.

Lumina curcubeu: Te vezi sau te simţi purtând o haină în dungile curcubeului, care creşte abilitatea ta de a conduce energie vindecătoare către tine sau către ceilalţi.

Dacă vrei, te poţi înveli în straturi de lumină multicoloră, pentru a invoca toate efectele benefice ale diferitelor culori. De exemplu, poţi vizualiza un strat triplu de lumină, primul de lumină albă pentru energie angelică, urmat de un strat de lumină verde smarald pentru vindecare şi apoi o lumină purpurie pentru a-ţi ridica conştiinţa către cel mal înalt adevăr.

Poţi să utilizezi de asemenea scuturile pentru a-i proteja pe cei dragi, casa, vehiculele, oraşul sau ţara şi lumea. Foloseşte această metodă pentru a-ţi imagina oameni, obiecte, locuri sau zone înconjurate de lumină vindecătoare.

Curăţarea

Este posibil să. uiţi să te protejezi înaintea vreunei şedinţe, aşa încât ar trebui să faci o curăţire energetică în mod regulat, pentru a spăla efectele fricii din propriile tale gânduri sau din gândurile altora. Oboseala este principalul simptom al absorbţiei acestor energii joase. Acest tip de oboseală nu răspunde la cofeină, somn sau exerciţii. Senzaţia de oboseală profundă este cronică, deoarece provine din surse străine trupului tău fizic.

Nu te îngrijora, totuşi … poţi îndepărta cu uşurinţă cauza, la fel şi efectul său, oboseala.

După fiecare şedinţă de vindecare sau de învăţare, sau oricând te simţi obosit, foloseşte tehnicile de curăţare energetică.

Propriile tale călăuze şi îngeri te pot învăţa metode care ţi se potrivesc numai ţie, dar aici sunt câteva dintre preferatele mele:

Tăierea legăturilor: Acesta este un pas esenţial pentru toţi vindecătorii şi profesorii. Fiecare dintre studenţii şi clienţii tăi ataşează de line corzi eterice, atunci când cred că au nevoie de ceva de la tine. Apoi, după şedinţă, ei trag energie din tine. De asemenea, pot trimite energie toxică prin corzi, către tine. Aceasta este un proces de cele mai multe ori inconştient, deşi corzile sunt vizibile clarvăzătorilor şi palpabile celor care au clarsimţire.

Pentru a tăia corzile, pur şi simplu rostiţi următoarele, cu voce tare sau mental:

 „Arhanghele Mihail, te rog vino la mine acum şi taie corzile fricii care îmi secătuiesc energia şi vitalitatea.

Dacă eşti într-adevăr gata să eliberezi aceste corzi, Arhanghelul Mihail îţi va îndeplini dorinţa, imediat, Uneori, oamenii se agaţă de corzi din cauza unei nevoi nesănătoase „de a fi necesar”. Dacă aceasta este situaţia, cere-i Arhanghelului Mihail să te ajute să te eliberezi de temerile din spatele acestei dorinţe. (Aminteşte-ţi că arhanghelii pot fi, în acelaşi timp, alături de oricine îi cheamă şi că ei nu au restricţii de spaţiu şt timp.)

Baie cu sare marină: Dacă nu există nici un ocean în apropiere pentru a putea înota, îţi poate fi de ajutor o baie în cadă, cu apă caldă în care se dizolvă sare marină. Sarea pură curăţă energiile toxice din pori. Bineînţeles că trebuie folosită o sare naturală, fără coloranţi artificiali sau arome sintetice, în aşa fel încât să nu introduci şi mai multe chimicale în corpul tău.

Conectarea la natură: Apropierea de plante şi animale furnizează o pauză binevenită de la lumina artificială, frecvenţele electromagnetice, sunetul telefoanelor şi de la presiunea venită din partea altor oameni. De asemenea, plantele curăţă energiile negative din corpurile noastre mental, emoţional şi fizic.

Când te simţi obosit, plimbă-te în natură.

Dacă ţii o plantă lângă pat, atât ea, cât şi zânele el pot conduce către tine energia de curăţare, în timp ce dormi.

Îngeri şi pretenţii

Îngerii întrupaţi sunt născuţi pentru a ajuta şi a vindeca, şi vin pe Pământ pregătiţi pentru a-şi juca rolul. Oricum, această râvnă poate crea dificultăţi, dacă nu este echilibrată.

De exemplu, îngerii Întrupaţi au atâta optimism (şi Iubire) pentru omenire încât le este adeseori dificil să spună nu. Instruirea în privinţa răspunsului la pretenţiile cuiva, făcută cu ajutorul unul consilier, un curs, o carte sau o casetă de auto-perfecţionare poale fi necesară, deoarece mulţi îngeri întrupaţi îşi spun nu lor înşişi ca o formă de auto-negare, în timp ce spun da, tuturor celorlalţi.

Îngerii întrupaţi deseori se scuză când cer ajutor, sau nu le cer altora să facă ceva şi apoi reproşează faptul că nimeni nu-i ajută şi că ei trebuie să facă toată treaba. Aceasta poate avea ca rezultat un „complex de martir/victimizare”, în care îngerii întrupaţi cred că se profilă de ei şi nu realizează că singuri au creat acele situaţii.

Unii îngeri întrupaţi se simt vinovaţi când solicită ajutor – chiar dacă cer asistenţă Îngerului lor păzitor – de teamă să nu-i „deranjeze”. Uneori, această teamă este o consecinţă a anilor când au fost şicanaţi şi abuzaţi verbal îngerii întrupaţi cred că este ceva în neregulă cu ei, aşa că au impresia că nu merită ajutor. Ei pot dezvolta un model de auto-sabotare – şi astfel îndepărtează oportunităţile.

Modul de vindecare în această situaţie este să-şi restructureze întreaga mentalitate legată de „a primi”. Asta înseamnă că aceşti îngeri trebuie să înţeleagă că pot oferi şi îi pot ajuta mai mult pe ceilalţi, dacă mai întâi îşi permit lor înşişi să primească. De exemplu, dacă se simt obligaţi să fie vindecători, poate că au nevoie de un centru de vindecare, bani pentru publicitate, un calculator sau alte echipamente. Poate că au nevoie întâi de venituri suplimentare, pentru a părăsi slujba care le răpeşte timpul dedicat vindecării.

Legat de aceasta, unii îngeri Pământeni – inclusiv îngerii întrupaţi – au dificultăţi în acceptarea banilor pentru tratamentele lor de vindecare. Aceasta poate reprezenta o problemă în cazul îngerilor întrupaţi care vor să-şi părăsească slujbele de care depind financiar. Dacă ei ar accepta bani pentru vindecarea spirituală sau pentru consiliere, şi-ar putea permite să renunţe serviciu şi să devină vindecători sau profesori cu normă întreagă.

Este important pentru client şi pentru vindecător să facă schimb de energie, în timpul şedinţelor de vindecare si de învăţare. Cu alte cuvinte, clientul sau elevul trebuie să ofere ceva la schimb. Aceasta poate consta în bani, mâncare, servicii sau o donaţie către organizaţia caritabilă favorită a vindecătorului sau învăţătorului. A încuraja clientul sau elevul să returneze cumva din ce a primit, este o parte a procesului de vindecare, oferit de un înger întrupat.

Mulţi îngeri întrupaţi suferă de „dezechilibre legate de predare şi primire”. Legea cererii şi a ofer tei spune că oricând oferim, primim în mod automat. Acesta este fluxul şi nucleul Universului. Este clar că îngerii întrupaţi îşi petrec o mare parte din timp, oferind. De fapt, cei mai mulţi dintre ei lucrează în profesii ajutătoare, cum ar fi medicină, învăţământ, consiliere sau în industria turistică. Oricum, ei blochează deseori fluxul primirii pentru ei înşişi, prin autosabotaj, auto-negare şi cheltuieli fără rost.

Energia feminină este o energie receptivă si când o femeie înger întrupat oferă prea mult, ea se poate dezechilibra, întrucât are prea multă energie masculină. Aceasta se aplică, de asemenea, şi îngerilor întrupaţi bărbaţi. Faptul de a oferi continuu, fără să îşi facă timp pentru ei înşişi, reprezintă un alt motiv pentru care îngerii întrupaţi pot suferi de oboseală.

Afirmaţiile pentru a vindeca acest dezechilibru sunt: „Primesc binele cu bunăvoinţă” şi „Cu cât îmi dau voie să primesc mai mult, cu atât sunt mai capabil să-i ajut pe ceilalţi”. Dacă îngerii întrupaţi vor rosti aceste vorbe în mod repetat şi vor adopta obiceiul auto-răsfăţului, vor fi cu mult mai deschişi să primească În diferite moduri – cum ar fi, să accepte ajutor în misiunea lor. îngerii întrupaţi sănătoşi şi echilibraţi îşi dau seama că accelerează planul de pace al lui Dumnezeu, dacă lucrează ca o echipă, cerând şi primind ajutor unii de la ceilalţi.

Îngerii întrupaţi se simt foarte confortabil atunci când urmează reguli şi se tem să le încalce. Sunt extrem de muncitori – deseori încercând să atingă perfecţiunea în carieră. De fapt, studiile oferite de îngerii întrupaţi pentru această carte au fost minuţios pregătite şi bine organizate, comparativ cu studiile furnizate de celelalte categorii. Aceste caracteristici îi fac să fie foarte potriviţi să lucreze în poziţii instituţionale sau academice.

Mulţi îngeri întrupaţi lucrează în spitale, sisteme şcolare şi linii aeriene. Femeile îngeri întrupaţi sunt angajate adesea ca asistente, profesoare, însoţitoare de zbor sau orice alt serviciu care cere o inimă iubitoare si o răbdare de sfântă. M-am gândit întotdeauna că, tocmai de aceea, mulţi însoţitori de zbor sunt îngeri întrupaţi – deoarece, la urma urmei, îngerii sunt obişnuiţi să zboare!

 Vieţile personale ale Îngerilor Întrupaţi

Deoarece îngerii întrupaţi sunt atractivi fizic şi au inimi mari, iubitoare, rareori au probleme în alegerea partenerilor sau prietenilor romantici. Dificultatea lor constă însă în găsirea relaţiilor care să-i împlinească. îngerii întrupaţi îşi văd partenerii lor romantici şi prietenii ca pe nişte potenţiali pacienţi, pe care îi pot ajuta şi învăţa. Ei abordează noile relaţii, cu întrebarea: „Cum pot ajuta această persoană?”

După cum am menţionat mai devreme, îngerii întrupaţi deseori se îndrăgostesc de dependenţi de anumite vicii şi încearcă să-i vindece.

În cazul unei prietenii, deseori joacă un rolul de consilier. De exemplu, îngerii întrupaţi pot asculta ore întregi problemele prietenilor. Când încearcă să vorbească despre propriile lor probleme, prietenii lor sfârşesc brusc conversaţia.

Aceasta este o altă situaţie, în care vieţile îngerilor întrupaţi sunt dezechilibrate, în legătură cu ceea ce oferă şi ceea ce primesc.

Oare cine ascultă necazurile lor?

După cum am menţionat mai devreme, e posibil ca îngerii întrupaţi să fi fost „trimişi” în familii disfuncţionale cu rolul de înger păzitor – aşa că ei se simt străini de familiile în care s-au născut şi chiar se întreabă dacă nu cumva au fost adoptaţi, deoarece nu au nimic în comun cu membrii familiilor respective. Aceştia nu se simt ca o „familie” pentru îngerii întrupaţi şi în realitate, nici nu sunt membrii familiei, sunt suflete străine, pe care îngerii întrupaţi s-au oferit voluntar să le ajute, venind în trup omenesc şi trăind împreună cu ei.      

Având în vedere tendinţa lor de a vedea binele şi potenţialul din ceilalţi, îngerii întrupaţi rămân deseori în relaţii nesănătoase – mult mai mult decât ar rămâne o persoană obişnuită.

Pamela, un înger întrupat, îşi descrie modelul de relaţie amoroasă, astfel: „Atrag bărbaţi care au inimi rănite şi chiar au nevoie de vindecare. Rămân optimistă că se vor vindeca şi că iubirea mea îi va transforma, dar aceasta nu se întâmplă. Mi-este foarte greu să termin aceste relaţii şi îmi ia mult timp să procesez durerea si separarea.”

Îngerii întrupaţi se implică adeseori foarte rapid în relaţii; curând după prima întâlnire, se pot decide să „fie stabili”, să se căsătorească, să se logodească, sau să locuiască împreună cu noul partener. îngerul întrupat Elizabeth spune: „Dintotdeauna am început să devin serioasă în privinţa unui bărbat, imediat după ce l-am cunoscut, deşi existau lucruri care nu-mi plăceau la el.”

Deoarece îngerii întrupaţi sar orbeşte într-o căsnicie şi se căsătoresc pentru prima oară când sunt foarte tineri, ei pot avea mai multe căsătorii sau relaţii asemănătoare călătoriilor. Mulţi Îngeri Întrupaţi cu care am discutat pentru această carte, se aflau la a treia sau la a patra căsătorie. Avuseseră un nou soţ sau soţie la fiecare zece ani, sau cam aşa ceva. Din nou gândiţi-vă la Elizabeth Taylor, ca fiind un exemplu concludent.

Mulţi Îngeri întrupaţi au dificultăţi în a pune capăt relaţiilor nesănătoase cu iubiţii, prietenii sau membrii abuzivi din familie. Asemeni jucătorilor dependenţi de jocuri de noroc, ei cred că dacă vor continua să încerce, până la armă relaţia va reuşi.

Îngerii Întrupaţi trăiesc după Regula de Aur şi nu vor să-i abandoneze pe ceilalţi, deoarece se tem foarte mult să nu fie ei înşişi abandonaţi. De asemenea sunt nehotărâţi în legătură cu sinceritatea nevoilor şi sentimentelor proprii. Aşadar, Îngerii întrupaţi suferă în tăcere în relaţii, cărându-şi singuri nefericirea. În cele din urmă, ating un punct în care nu mai sunt în stare să suporte mai mult. Atunci este momentul când Îngerii Întrupaţi fie pleacă, fie îl îndepărtează pe cei de lângă ei.

Aceşti îngeri pot avea, de asemenea, prietenii şi relaţii amoroase dezechilibrate şi nesănătoase. Prieteniile lor se bazează tot pe a da si a primi – dar, în general, procesule unilateral, deoarece Îngerii Întrupaţi sunt mereu cei care ajută şi niciodată cei „ajutaţi”. Se presupune că într-o relaţie cu Îngerii Întrupaţi, aceştia sunt cei mai puternici drept pentru care „prietenii” se simt îndreptăţiţi la consiliere gratuită şi şedinţe de vindecare nelimitate.

Până la urmă, îngerii Întrupaţi ies epuizaţi din acest tip de „prietenie asimetrică”. Îşi dau seama că „prietenii” nu sunt interesaţi de ei ca persoane, ci nu mai de modul în care îi pot ajuta. Îngerii Întrupaţi se pot simţi prinşi într-o mlaştină a vinovăţiei ca şi când şi-ar abandona prietenii la nevoie. „Legea atracţiei” îi mai face să-şi piardă interesul în privinţa prietenilor care nu le împărtăşesc convingerile.

Îngerilor Întrupaţi le este de mare ajutor sprijinul primit mal ales de alţi îngeri care înţeleg despre ce este vorba. Grupul în 12 paşi Al-Anon şi Co-Dependenţii Anonimi le oferă un suport minunat Îngerilor Întrupaţi care încearcă să-şi vindece relaţiile. De asemenea, grupele de studiu pentru un curs în Miracol reprezintă locuri puternice, unde te poţi vindeca de vinovăţie. E posibil să întâlniţi Îngeri Întrupaţi la orice eveniment sau în orice loc în care sunt implicaţi îngerii, cum ar fi seminarii angelice, magazine angelice sau grupuri de studiu care analizează texte despre aceste fiinţe cereşti.

Fiecare relaţie este o „însărcinare”, cu potenţial pentru ca ambii parteneri să înveţe şi să evolueze. Nimeni nu este victimă în relaţii – toţi sunt aleşi, fie conştient fie la nivel sufletesc.

Îngerul Întrupat, Nicole, spune: „M-am aflat în patru relaţii asemănătoare unei căsătorii. Toate au fost cu bărbaţi care erau indisponibili emoţional şi abuzivi, infideli şi dependenţi de droguri. Deşi prietenii şi familia credeau că sunt o victimă, ştiam că ei nu ar putea să vadă niciodată ceea ce am văzut eu în sufletele acestor bărbaţi. Ştiam că, la un anumit nivel, îi ajutam să-şi înalţe vibraţia.

Ultima mea relaţie a fost cea mai dificilă şi dureroasă. Într-o zi mă uitam pe fereastră şi îi spuneam lui Dumnezeu că nu mal puteam rămâne în această relaţie. În acel moment, am auzit îngerii spunându-mi: „ştim că este dureros; te rugăm să mai stai încă puţin. M-am simţit total iubită şi am avut tăria să-mi termin misiunea cu acel bărbat Acum sunt cu un bărbat blând care este sufletul meu pereche şi care se află pe calea sa spirituală. El ştie că sunt un înger Pământean şi mă iubeşte aşa cum sunt”.

Întinde-ţi aripile şi zboară!

Ochii unul înger întrupat sunt plini de compasiune si iubire. Reflecţia unei dureri personale este evidentă, dar este depăşită de imaginea Iubirii Divine. Îngerii întrupaţi privesc dincolo de suprafaţă şi văd potenţialul din fiecare persoană.

Prin contrast, ochii unul Spirit întrupat al Naturii reflectă zburdălnicie pură, jucăuşă. Ochii înţelepţilor au privirea pătrunzătoare şi parcă privesc departe, ca cei care şi-au câştigat cu greu lecţiile.

Îngerii întrupaţi au trăsăturile clasice ale îngerilor pe care i-au surprins artiştii în atâtea tablouri. Ei arată ca nişte îngeri – fie că sunt bărbaţi sau femei. Datorită fetelor blânde şi a caracterului lor, oamenii îi vor numi „Îngeri”, fără să realizeze adevărul profund al acelei afirmaţii. După cum spune Pamela: „Mulţi oameni au venit la mine şi mi-au spus «Arăţi ca un Înger» sau «Eşti atât de angelică». Deseori aceştia nu sunt familiarizaţi cu munca mea, sau cu dragostea mea pentru îngeri”.

Mulţi oameni relatează că au observat, prin clarviziune, cum aripi mari se întind din umerii îngerilor întrupaţi şi o lumină albă strălucitoare care emană din trupul lor.

Asemeni altor grupuri ale îngerilor Pământeni, este important ca îngerii întrupaţi să-şi lase lumina să strălucească, chiar dacă le e teamă de ridicol şi de a fi respinşi.

Un Înger întrupat a spus: „O parte din mine vrea să-şi închidă aripile de înger şi să ascundă, câteodată, adevărata identitate. Această dorinţă se manifestă uneori prin faptul că nu-mi fac treaba de vindecător, sau pierd termenele limită pentru publicitate.”

Şi totuşi, când îngerii întrupaţi îşi desfac aripile şi zboară, se vede adevărata lor frumuseţe.

Îngerul întrupat, Judi, a înţeles importanţa transferării tuturor temerilor către îngerii ei păzitori: „Atunci. ştiu că sunt în mod sigur pe drumul corect toate dorinţele inimii mele sunt materializate, acum când am capitulat şi mi-am lăsat viaţa în slujba îngerilor. Nimeni nu-mi poate lua asta vreodată. Scopul vieţii mele si drumul meu nu au fost niciodată mai clare si mai pline de satisfacţii. M-am luptat atât de mulţi ani şi acum, aproape tot timpul mă simt de parcă aş pluti pe un nor!”       

Lucrarea şi calea Îngerilor Întrupaţi îngerii întrupaţi sunt deseori atraşi de profesii prin care ajută şi sunt vindecători şi consilieri minunaţi (în sensul tradiţional sau nu); sunt profesori în şcoli, sau lucrează în turism.

Celor mai mulţi îngeri întrupaţi le place munca solitară, mai mult decât să lucreze cu grupuri sau să vorbească în faţa grupurilor. Sunt adepţii convinşi ai muncii în companii mari, în care s-a dovedit că managementul are un aspect etic şi umanist. Îngerii Întrupaţi sunt angajaţi nefericiţi dacă şefii sau societăţile sunt lipsite de etică.

Călăuzire şi sugestii dacă eşti un înger întrupat

Dacă eşti un Înger Întrupat, timpul petrecut pe Pământ va fi mai liniştit şi mai prosper, dacă îţi aminteşti să faci următoarele:

– Protejează-te cu energie şi lumină, mai ales înainte de a ajuta pe cineva. Aceasta îţi va reduce nevoia de a mânca prea mult, doar pentru a te proteja cu un strat de greutate corporală în plus.

– Aşteaptă înainte de a spune da. În loc de a aproba automat fiecare cerere de ajutor, oferă-ţi un timp pentru a medita şi a te gândi dacă este într-adevăr o parte a misiunii tale şi dorinţa inimii tale. Când oamenii îţi cer ceva, spune-le: „Lăsaţi-mă să mă gândesc”, sau „O să revenim asupra acestui subiect”. Aceste persoane vor respecta faptul că ai grijă de tine.

– Înlocuieşte obiceiul de a-fi cere iertare, cu afirmaţii pozitive. Îngerii Întrupaţi obişnuiesc să se scuze, deşi nu au făcut nimic greşit. Acest obicei îşi are rădăcinile în dorinţa de a-i face pe ceilalţi fericiţi, chiar dacă asta înseamnă să preia reproşurile asupra lor.

Pentru a creste coeficientul de fericire – al tău, cât şi al altora – foloseşte cuvinte pozitive. Adoptă obiceiul de a vorbi despre tine, despre ceilalţi sau despre anumite situaţii, folosind fraze înălţătoare.

– Fă exerciţii pentru sistemul cardiovascular. Acestea ajută la managementul stresului şi al greutăţii şi sunt importante pentru sănătatea inimii Îngerilor Întrupaţi.

– Echilibrează cotele în care dai şi în care primeşti. Asigură-te că îţi oferi desfătări, în mod regulat;

– Renunţă la orice reguli care îţi îngrădesc misiunea. Observă dacă ai „reguli” personale pe care le urmezi fără să pui întrebări, cum ar fi „Mal bine să nu fiu prea norocos, deoarece oamenii vor fi invidioşi pe mine şi voi suferi din cauza acestei invidii.” E mai indicat să-ţi spui, „Această regulă lucrează pentru misiunea mea sau împotrivă?”

– Pune-i pe alţii să facă o parte din munca ta. Cere ajutor, fără să te scuzi;

– Acceptă binele cu graţie. Lasă-i pe oameni să îţi ofere ajutor, cadouri şi complimente.

– Joacă-te. Permite-i copilului din tine să fie mai mult timp naiv, liber şi creativ.

III.  SPIRITELE INTRUPATE  ALE  NATURII

Acesta este unul dintre grupurile cele mai uşor de recunoscut dintre toate categoriile. Asemeni îngerilor întrupaţi, Spiritele întrupate ale Naturii arată fizic aşa cum le spune numele – ca şi cum ar fi zane, elfi, stime, gnomi, animale reincarnate si unicorni. În afară de îngerii păzitori pe care îi avem, acest grup are zânele ca spirite protectoare.

Foarte des, membri acestui grup au părul roşcat (chiar dacă este roşu aprins, castaniu sau blond roşcat), şi o moştenire genetică sau înfăţişare celtică, cum ar fi un ten rumen sau pistruiat.

Înger sau Spirit al Naturii

Poate că te-ai regăsit tu însuţi in capitolul anterior, dedicat îngerilor întrupaţi. Şi totuşi te identifici puternic cu descrierea Spiritelor Naturii. În cazul în care nu ştii sigur dacă eşti înger întrupat sau Spirit al Naturii, aici se află cinci întrebări pe care ţi le poţi pune, pentru a te ajuta să faci distincţia între cele două categorii:

1. Ce cred despre reguli? Dacă eşti înger întrupat, de obicei te supui regulilor şi devii furios pe cei care le încalcă. Însă dacă eşti un Spirit Întrupat ai Naturii, atunci nu poţi suporta regulile şi crezi că oamenii care se supun lor sunt nişte blegi.

2. Există zburdălnicie şi maliţie în ochii mei? Spiritele Naturii sunt fiinţe iubitoare de amuzament, deseori farsori şi sunt mereu în căutarea râsului. Îngerii Întrupaţi au tendinţa de a fi serioşi şi politicoşi. Dacă te întrebi ce eşti înger sau Spirit, întreabă-ţi un prieten apropiat dacă ai ochi care anunţa necazuri. Aceasta este o caracteristică unică a Spiritelor Naturii. (Dacă oscilezi între a fi „obraznic” şi „drăguţ”, atunci poate că eşti un Înger al Mării, care este un amestec hibrid între un înger şi un Spirit al Naturii, discutat în Capitolul 6.)

Când te uiţi în ochii unui Spirit Întrupat al Naturii, vezi sclipiri de maliţiei sau de şăgălnicie.

3. Ce fel de aripi am? Îngerii au aripi din pene, în timp ce multe Spirite ale Naturii au aripi de fluture sau de dragon. Aripile sunt eterice, nu fizice. Pentru a determina tipul de aripi pe care îl ai, fie consulţi un clarvăzător fie mergi în interiorul tău şi simţi singur. Concentrează-te asupra umerilor tăi şi simte sau vezi (cu ochii minţii) dacă aripile sunt mari, cu pene, asemeni unei lebede – sau, mai degrabă, ca ale unul fluture zumzăitor şi frumos, sau ca ale unui dragon.

De asemenea, observă-ţi tipul de trup. De obicei, Spiritele Întrupate ale Naturii, au trupuri zvelte, metabolism rapid şi sistem nervos sensibil, în timp ce Îngerii Întrupaţi au trupuri voluptoase, metabolism încet şi personalităţi blânde. Excepţiile sunt Oamenii Mării, care sunt hibrizi voluptoşi ai Îngerilor şi Spiritelor Naturii, despre care discutăm în Capitolul 6.

4. Care este relaţia mea cu dependenţă de anumite vicii? Cei mai mulţi Îngeri Întrupaţi sunt codependenţi, în timp ce Spiritele sunt dependenţii. Spiritele adoră să petreacă; Îngerii adoră să salveze! Excepţia o constituie faptul că mulţi Îngeri Întrupaţi sunt dependenţi de mâncare.

5. Care este natura mea? Spiritele au tendinţa să aibă personalităţi arzătoare, pasionale, în timp ce Îngerii Încarnaţi sunt răbdători şi calmi (sau cel puţin aşa le par celorlalţi).

Alte caracteristici care fac diferenţa

Uneori, Spiritele Întrupate ale Naturii sunt nesigure dacă nu cumva vin de pe tărâmul Înţelepţilor.

Aceasta se întâmplă deoarece ele au o istorie a unor relaţii vechi cu magicienii, vrăjitoarele şi farmazoanele. Deci, Înţelepţii se simt foarte familiari cu Spiritele Întrupate ale Naturii. La urma urmei, Spiritele au fost prezente când vrăjitoarele au fost arse, aşa că ei s-ar putea să simtă o suferinţă rămasă din acele vremuri, chiar dacă nu ei au fost cei ucişi. E pasibil ca ei să mai aibă amintiri din acele arderi pe rug, care să se amestece cu propriile amintiri. Diferenţa esenţială este că Spiritele sunt mult mai jucăuşe decât Înţelepţii, care au tendinţa să fie extrem de serioşi, ba chiar sobri sau severi.

De fapt, Spiritele Întrupate ale Naturii intră uneori în necazuri, din cauza simţului lor excentric al umorului. Glumele lor pot fi uneori inoportune, ofensatoare, de prost gust, sau doar extrem de nepotrivite. Dar una dintre misiunile Spiritelor Întrupate ale Naturii este să lumineze lumea, să o facă să zâmbească şi să râdă – chiar pe seama lor proprie.

În regatul eteric al Spiritelor Naturii, zânele, elfii şi alţii ţin petreceri nocturne, pline de dans, cântec, povestit şi voie bună. Ei cunosc valoarea spirituală a zburdălniciei şi bucuriei! Nu e deloc surprinzător că şi perechile lor umane ştiu să se distreze. Spiritele Întrupate ale Naturii deseori devin animatori profesionişti, inclusiv comedieni, actori, dansatori si muzicieni: Nişte exemple ar fi actorii Carol Burnett: Ellen DeGeneres, Eddie Murphy, Robin Williams şi Red Skelton; actriţele Julia Roberts şi vedeta Paris Hillton.

Problemele relaţionale ale Spiritelor Întrupate ale Naturii

Spiritele erau obosite de asaltul uman asupra naturii, animalelor şi mediului. Şi fiindcă nu ar fi putut progresa prea mult ca fiinţe spirituale micuţe, au ales să la înfăţişări umane, pentru a avea mai multă putere în procesul de curăţare a aerului Pământului, a apei şi a solului; precum şi pentru ajutorarea animalelor.

Ca să fim sinceri, Spiritele Naturii preferă compania animalelor şi a plantelor, mai degrabă decât pe cea a oamenilor. Ele simt o furie firească îndreptată către rasa umană, pentru distrugerea planetei. Se spune că Spiritele Naturii sunt nişte poznaşi răutăcioşi, dar ele sunt răutăcioase doar cu oamenii care nu respectă mediul. Pe de altă parte, adoră să-i ajute pe oamenii care reciclează materialele, folosesc produse de curăţenie ecologice, se poartă frumos cu animalele şi o respectă pe Mama Natură. Unele pozne ale Spiritelor Naturii sunt pasiv-agresive, provenind din lipsa lor de respect pentru modul în care oamenii fac risipă.

În relaţii, partenerii romantici sunt atraşi de Spiritele întrupate ale Naturii datorită abilităţilor lor de comedieni, muzicale sau artistice. Dar după începerea relaţiei Spiritele întrupate ale Naturii pot fi acuzate de a fi ..ştrengari”, ..imaturi”, ..neimplicaţi”, sau ,.încăpăţânaţi”. Ei arată aceleaşi trăsături ale personalităţii ca şi micii elfi, zânele, gnomii şi cei asemenea lor. În tărâmul Spiritelor Naturii aceste fiinţe sunt deseori cochete şi promiscue. Spiritele întrupate ale Naturii pot manifesta aceste caracteristici şi în cadrul relaţiilor.

Spiritele Naturii îşi îndreaptă mai puţin atenţia către oameni, decât o fac îngerii întrupaţi. Le place să se întovărăşească doar pentru a petrece, şi apoi vor să fie lăsaţi în pace. Spiritele Naturii sunt de asemenea înclinate spre abuzul de substanţe şi dependentă. Deci, în esenţă, în timp ce îngerii întrupaţi se căsătoresc cu dependenţi, Spiritele întrupate ale Naturii sunt ei înşişi dependenţii.

Multe Spirite Întrupate ale Naturii se găsesc în profesii care oferă ajutor şi în care sunt implicaţi oamenii – dar, de obicei, pentru că au o „chemare” să facă asta. Asemeni Hobbitului Frodo, din cartea si filmul Stăpânul Inelelor, Spiritele întrupate ale Naturii sunt eroi şovăitori, care ajută oamenii pentru că trebuie şi nu neapărat pentru că vor să o facă.

Ele au nevoie de mult spaţiu şi singurătate, mai ales în mijlocul naturii. Spiritele pot fi timide şi foarte retrase, chiar dacă sunt extrovertite, în cadrul reuniunilor sociale. Ele par a fi foarte deschişi în ceea ce priveşte viaţa lor particulară, însă există o rezervă care îi reţine din a-şi dezvălui cele mai adânci secrete, în afară de cazul că au o încredere absolută într-o persoană – şi aceasta se întâmplă foarte rar. Ei aplică politica „tăiaţi-i capul”[1], în privinţa oamenilor din vieţile lor. Cu alte cuvinte, când Spiritele Întrupate ale Naturii au terminat o relaţie, chiar au terminat-o.

Spiritele întrupate ale Naturii au învăţat cum să-i anunţe pe oameni atunci când nu vor să fie deranjaţi. Evie vorbeşte în numele multor Spirite, când spune: „Necunoscuţii obişnuiau să vină să-mi povestească despre necazurile lor, dar m-am închis de-a lungul anilor, deoarece devenise neplăcut să preiau problemele altora.”

Spiritele întrupate ale Naturii sunt măscărici atunci când se simt bine, mai ales când sunt înconjuraţi de alte Spirite ale Naturii, iubitoare de distracţie. În familiile disfuncţionale, ei pot juca rolul „mascotei”, ajutând familia să se înveselească şi să se simtă mai bine. Cu toate acestea, Spiritele întrupate ale Naturii sunt sensibile la dezaprobări; şi pot deveni introvertite, timide sau chiar retrase, când nu se simt „sigure” din punct de vedere social. Ei se îndreaptă adeseori către droguri sau alcool pentru a se simţi confortabil, atunci când se întâlnesc cu mai mulţi oameni.

Comparativ cu ceilalţi îngeri Pământeşti, Spiritele întrupate ale Naturii reprezintă un grup puternic, cu foarte puţine probleme de sănătate, – poate pentru că Spiritele sunt mai dispuse să-şi petreacă timpul în natură, făcând excursii şi exerciţii în aer liber şi stând la soare. Sau poate că optimismul îi face să minimizeze sau să nege preocupările legate de sănătate. Singurul model notabil de îmbolnăvire, prezentat de către Spiritele întrupate ale Naturii în timpul observaţiei era o frecvenţă ridicată a depresiilor – iar unele Spirite au avut un probleme cu astmul, în copilărie. Aceasta corespunde cu rapoartele conform cărora zânele sunt sensibile la chimicalele din aer si trebuie să evite pesticidele în grădini şi in mâncare. Spiritele întrupate ale Naturii pot suferi şi de claustrofobie, dacă petrec prea mult timp în spaţii închise, deoarece au nevoie de doze mari de aer proaspăt.

Materializare şi magie

Cei care se simt sufleteşte Spirite ale Naturii ştiu cum să-şi materializeze toate nevoile. Acesta este un motiv pentru care ei îşi abordează îndatoririle, cum ar fi îngrijirea florilor, cu bucurie. Spiritele Naturii ştiu că nu trebuie să munceşti din greu pentru a obţine rezultate remarcabile – intenţia şi sinceritatea sunt cu mult mai importante.

Spiritele întrupate ale Naturii se eschivează deseori de la munca grea şi pot fi percepute ca fiind nişte pierde-vară, care preferă socializarea în locul muncii. Ele îşi amintesc inconştient de timpurile din regatul eteric al Spiritelor, când nevoile materiale (hrană, haine, aur, locuinţă şi aşa mai departe) se obţineau „din senin”.

Ca rezultat, multe Spirite întrupate ale Naturii se simt în afara centrului lumii obişnuite a fiinţelor umane şi încep să-şi plângă de milă. Spiritele întrupate ale Naturii pe care le-am întâlnit par să creeze fie ospeţe, fie foamete. Rareori am întâlnit Spirite întrupate ale Naturii care au obţinut securitate financiară, în afară de cazul în care lucrează în mod conştient la un proces de materializare, cum ar fi cel conturat în cartea lui John Randolph Price, Cartea Abundenţei. Atunci începe magia! Spiritele întrupate ale Naturii cum ar fi înţelepţii – deţin abilităţi magice de materializare. Când sunt valorificate, aceste abilităţi pot supune timpul şi legile fizice, şi pot crea rapid materializări şi miracole.

Spiritele întrupate ale Naturii au ca spirite călăuzitoare zâne, elfi sau spiriduşi; ele pot chema oricând aceste ajutoare benevole, doar spunând în gând: Te rog, ajută-mă!

Spiritele întrupate ale Naturii şi natura

Spiritele întrupate ale Naturii sunt, cu adevărat, oamenii al naturii şi ai spiritului acesteia. Le este foarte greu să stea prea mult timp în spatii închise. În timp ce îngerii întrupaţi se simt bine când lucrează în clădiri mari, fără ferestre, aceasta ar fi un dezastru pentru un Spirit întrupat. Ei trebuie să fie în mijlocul naturii, altfel devina deprimaţi. Cele mai fericite Spirite sunt cele care au serviciul în natură, cum ar fi ghizii pentru excursii sau tabere în natură, cel care lucrează în sere, pădurarii, grădinarii, sau cei care plimbă câini.

Dacă Spiritele întrupate ale Naturii trebuie să lucreze în spaţii închise, ele se simt bine în birouri cu vedere spre parcuri sau spre zone verzi. Aceste Spiritele sunt cele mai fericite când lucrează în încăperi în care sunt multe ghivece cu plante sau flori şi cristale. De asemenea, le place în mod deosebit să asculte înregistrări cu sunete ale naturii, cum ar fi cântecele păsărilor, valurile oceanului, ploaia sau altele asemănătoare. În plus, în birourile lor ar trebui expuse poze cu animalele lor preferate şi statui cu zâne şi elfi. Aromaterapia cu uleiuri esenţiale pure (nu sintetice) de plante şi flori ajută Spiritele să stea conectate la Mama Natură; atunci când se află în spaţii închise.

În timpul pauzelor, Spiritele preferă să facă plimbări în aer liber, chiar şi pe o vreme aspră. Spiritele Naturii au nevoie de aer proaspăt, mai mult decât oricare altă categorie. Cei care lucrează în zone industriale fără copaci şi iarbă pot lua contact cu frumuseţea naturii înconjurătoare, uitându-se măcar la formaţiunile noroase, care au şi ele farmecul lor. Natura şi aerul liber reprezintă biserica lor – locul unde Spiritele întrupate ale Naturii se simt cel mai aproape de Dumnezeu.

Un Spirit întrupat al Naturii, numit C. C., spune: „Devin extrem de energizat şi proaspăt, în orice loc împădurit, sau lângă o apă. Stau sub un copac şi simt energia pozitivă a pământului venind direct către mine, prin chakra rădăcină. Mă simt cel mai în siguranţă când pot fi într-adevăr, cu mine însumi, fără să mă deranjeze nimeni, doar cu atingerea blândă a vântului şi cântecul păsărilor. Mirosul pădurii pare că îmi dă putere şi îmi oferă o înălţare reală. În aceste locuri cred că pot realiza orice. Există atunci o comuniune cu natura, în cel mai înalt mod. Căldura soarelui este atât de vindecătoare. Este ceva special şi un mare privilegiu ca natura să-şi împărtăşească avuţia şi cunoaşterea cu mine. Sunt în stare să uit toate acele lucruri lumeşti zilnice. Îmi revin şi mă refocalizez. Nu poţi să faci asta într-o zonă populată, nici măcar în locul meu sacru din grădina casei. Nu este acelaşi lucru.”

Cele mai multe Spirite întrupate ale Naturii, care au fost observate, au anumite preferinţe în legătură cu mediul natural unde şi-ar dori să trăiască, în timp ce alte categorii au fost mai flexibile în ceea ce priveşte zona unde locuiesc. Aproape toate Spiritele întrupate ale Naturii au declarat: ,,Trebuie să locuiesc în deşert”, ,,Trebuie să fiu lângă ocean”, ,,Trebuie să trăiesc la ţară” şi aşa mai departe.

După cum am menţionat mai devreme, Spiritele întrupate ale Naturii preferă compania animalelor, a plantelor, florilor sau a naturii, mai mult decât a celorlalţi oameni. Un Spirit care-şi amintea de copilărie a spus: „în mod clar, niciodată nu am fost sociabil. Am iubit natura şi animalele – şi încă le iubesc. Petreceam ore întregi jucându-mă sub cei 17 molizi care înconjurau proprietatea. Chiar îi număram zilnic, pentru a fi sigur că erau mereu acolo. Preferam să mă joc în natură. Adoram susurul pârâului şi îmi plăcea să sar de pe o piatră pe alta.”

În adâncul lor, Spiritele Naturii sunt supărate pe oameni, pentru că nu iubesc Pământul atât de mult, încât să aibă grijă de el. Fac excepţie, doar atunci când găsesc o companie înţelegătoare şi jucăuşă, deseori sub forma altui Spirit al Naturii.

Deoarece Spiritele Naturii au decis să se Încarneze pentru a avea mai multă putere să ajute plantele, mineralele şi regatele animalelor, scopul vieţii lor implică întotdeauna ecologia sau drepturile animalelor. Astfel, încearcă să-i înveţe aceste valori pe ceilalţi, prin campanii de mediatizare, prin cercetare efectivă, prin exemplul personal.

De fapt, este foarte important pentru Spiritele întrupate ale Naturii să se implice direct în aceste acţiuni, pentru a se simţi utili în viaţă. în plus, Spiritele Naturii se simt cel mai bine dacă au un rol personal în îmbunătăţirea mediului, cum ar fi reciclarea deşeurilor, sau utilizarea produselor ecologice găsite în magazinele cu produse sănătoase.

Când am întrebat un Spirit întrupat al Naturii, care consideră că este scopul vieţii sale, răspunsul ei a fost asemănător cu al multor Spirite ale Naturii pe care le-am întâlnit şi le-am intervievat: „Misiunea mea este să-i învăţ pe oameni cum să protejeze Pământul si creaturile care trăiesc aici. Văd ce dificultăţi are planeta, din cauza lăcomiei şi egoismului oamenilor. Trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a salva planeta şi animalele, înainte de a fi prea târziu. Atât de multe s-au pierdut. Atât de multe sunt în pericol. Multe dintre făpturile care trăiesc aici sunt pe cale de dispariţie, deoarece omul se crede superior tuturor celorlalte vietăţi. Dacă vom continua să facem săpături, să construim, să aruncăm deşeuri şi să exterminăm, nu vom fi mulţumiţi de pustietatea care va rămâne după noi.”

Fiecare categorie de înger Pământean beneficiază de niveluri înalte de creativitate. Este logic deci ca şi Spiritele Naturii să fie creatori de obiecte de artă din natură. O zână întrupată mi-a spus: „Ador să folosesc petale de fiori, frunze, conuri, nuci şi fiori presate, pentru a crea decoraţiuni şi ornamente. Am amenajat habitate miniaturale şi spaţii exterioare pentru spiriduşi, încă de când eram copil.”

Înverşunaţi protectori ai Naturii

Deoarece Spiritele Naturii sunt îngerii naturii dăruiţi de Dumnezeu, nu este surprinzător că Spiritele întrupate ale Naturii devin aproape obsedate de a proteja animalele, plantele, solul şi apa. Multe Spirite intrupate ale Naturii observate pentru această carte mi-au spus că au riscat să fie rănite sau să sufere represalii, pentru a proteja un animal, un copac sau alt element al naturii:

E. J. scrie: „Devin furios când alţii sunt necuviincioşi cu Mama Natură şi cu făpturile ei. Dacă, în timp ce conduc, vreunul dintre prieteni mei aruncă o ţigară pe geam, trag maşina pe dreapta şi îl oblig să-şi culeagă ţigara şi să o arunce imediat unde trebuie.”

Devon (nu este numele ei real) îşi aminteşte: „într-o zi însorită, stăteam în biroul meu frumos; cu ferestre de la podea până în tavan. Priveam copacii minunaţi, arbuştii şi deluşoarele de dincolo de parcare, când am observat un camion furgonetă. Un bărbat care nu lucra în clădirea noastră s-a oprit în parcare să mănânce. Nu era nici o problemă.

Dar când şi-a aruncat sticla de plastic din care băuse, într-un tufiş cu fiori de lângă camioneta lui, devenise o problemă. Când I-am văzut făcând asta, un fel de furie primară a izbucnit în mine (în general, sunt o persoană calmă, tăcută, aşezată). Am înşfăcat de braţ o colegă şi i-am spus furioasă: «Vino afară cu mine!», întrucât credeam câ voi a\lea nevoie de ajutor moral, pentru ceea ce eram pe cale să fac.

Am alergat către camionetă, strigând: «Ce fel de persoană eşti, de arunci gunoi în tufişuri”?!» El doar a rânjit la mine. Am intrat în zona acoperită de tufe (cu picioarele goale) şi am recuperat sticla, zgâriindu-mă. Într-un moment de furie dezlănţuită, am aruncat recipientul pe geamul deschis al camionetei şi am urlat la el să plece imediat, sau chem poliţia. El a plecat cu scrâşnet de roţi din parcare, urlând epitete tăioase la adresa mea, şi s-a dus.

Colega mea se uita şocată la mine, deoarece nu mă văzuse reacţionând aşa niciodată în cei cinci ani de când mă cunoştea. Mi-a zis: «Este o nebunie. Ar fi putut scoate o armă şi să tragă în tine.» Am realizat că avea dreptate, dar nu mi-a păsat. Nu aş fi permis ca prietenul meu, arbustul cu flori, să fie tratat astfel – nu atâta timp cât eram martor la asta”.

Pamela îşi aminteşte: „în jurul vârstei de 19 ani, am devenit conştientă că eram trup şi suflet cu natura. Am dat cu soluţie pentru curăţat geamurile peste o albină prinsă în pervaz şi, dintr-o dată, am fost lovită de gândul, Ce drept am s-o omor? Am scos imediat albina în faţa casei am aşezat-o pe pământ şi am început s-o ud cu apă. Mama mea a crezut că eram nebună, stând în genunchi lângă o albină moartă, încercând s-o resuscitez. De atunci nu am mai omorât insecte. Recent, am măturat un muşuroi de furnici din apartament şi l-am dus afară. Şi apoi le-am am cerut, în mod politicos, furnicilor să nu se mai întoarcă, iar după o săptămână au încetat să mai vină.

Diferitele categorii de Spirite ale Naturii

După cum am menţionat mai devreme, Spiritele întrupate ale Naturii arată exact ca şi corespondenţii lor din lumea spirituală. Sunt o versiune mai mare a zânelor, ştimelor, spiriduşilor şi aşa mai departe. Aici veţi vedea câteva exemple de Spirite ale Naturii:

Zânele: Jenny are o înălţime de un metru şi jumătate, cu un trup zvelt, o faţă drăguţă, ochi mari şi păr lung ondulat, care îi cade pe umeri. Totul în ea strigă „Zână!”, şi Jenny arată de parcă ar fi un model pentru tablouri şi sculpturi cu zâne. Este dulce, cuminte şi timidă – exact ca o zână. De fapt, Jenny este atât de conectată la tărâmul zânelor, încât oferă consultaţii profesionale despre îngeri şi zâne, deseori utilizând cartea mea Vindecarea cu Cărţile de Profeţii ale Zânelor. Îşi sfătuieşte clienţii să petreacă mai mult timp în natură, pentru a-şi reîncărca energia – şi adaugă: „Aminteşte-ţi să chemi mereu îngerii şi zânele, pentru a te ajuta în orice aspect al vieţii şi al misiunii tale. De asemenea, ia totul mai uşor – nu fii prea serios! Cere zânelor să te ajute pentru a adăuga vrajă şi magie în viaţa de zi cu zi – şi în viaţa ta, în general”.

Ştimele, elfii şi spiriduşii casei: Evie este cântăreaţă şi compozitoare profesionistă, cu un nas coroiat şi cu păr negru scurt. Ea a declarat: „Oamenii spun că arăt ca un spiriduş. Poreclele mele din tinereţe erau „Tinkerbell”[2], „Twinkletoes”[3] şi «Puştoaica». În mod constant, există oameni care vin la mine după ce termin de cântat şi-mi spun că ei cred că sunt un spiriduş, aşa că am început să cred că aşa este.”

Inorogii, Brian (nu este numele lui real) are fălci şi obraji proeminenţi, ochi mari şi o faţă cioplită ca a unui cal arab. Ca o reminiscenţă a coarnei unui inorog, Brian preferă să aibă părul lung şi se îmbracă în cămăşi lungi vaporoase, nebăgate în pantaloni. Dacă te uiţi cu atenţie la el poţi vedea sau simţi un corn frumos de inorog care îi apare din frunte. În profeţiile făcute prin channeling, clarvăzătorii i-au spus lui Brian că ghizii lui spirituali sunt inorogii. Acest lucru nu l-a surprins, deoarece a simţit dintotdeauna o afinitate cu acest animal remarcabil. De fapt, Brian are multe obiecte care înfăţişează inorogi. Personalitatea lui este cea a unui vânător – caută oportunităţi şi relaţii bazate pe spiritualitate şi, în mod magic, îşi materializează noi uşi care se deschid pentru el. El ştie că este un Inorog Întrupat – mesajul i-a fost transmis de propriile călăuze şi îngeri, cu mult timp în urmă.

Animalele întrupate: Barbara se consideră a fi „reîncarnarea unei pisici”. Ea spune: „Simt prietenie pentru pisici şi plante, iar părul meu are o culoare argintie, sexy, încă de când aveam 20 de ani. Sunt înconjurată de o mulţime de pisici şi comunic minunat cu felinele şi cu plantele. Nu-mi plac oamenii în mod deosebit, dar îi sprijin dacă este nevoie, atâta timp cât nu-mi încalcă liniştea şi timpul personal. Dintotdeauna am fost o pisică. Venerez pisica şi cred că, dacă energia Universului ar avea vreo formă, ar fi ca o pisică minunată. Asemenea unei pisici sunt capabilă să spun dacă o persoană va face ceva rău poate că nu pot să spun exact ce anume, dar simt de la prima întâlnire, dacă persoana respectivă are intenţii onorabile sau nu. Vreau să le spun tuturor că trebuie să ne respectăm unii pe alţii, animalele şi mai ales pe Mama Natură … mediul înconjurător.”

Cristalele Întrupate” Să nu facem confuzie cu „Copiii de cristal” care sunt tineri extrem de sensibili şi cu capacităţi paranormale. Cristalele întrupate sunt suflete care, înainte, au sălăşluit în energia cristalelor, stâncilor si în alte elemente ale Pământului. Cristalele întrupate se simt extrem de conectate cu Mama Natură, cu pietrele şi cristalele. Adoră să călătorească şi să-şi petreacă timpul în aer liber, şi sunt foarte protectori cu mediul rocilor şi cu solul.

Ocupaţiile vieţii pentru Spiritele Intrupate ale Naturii

Spiritele întrupate ale Naturii se descurcă bine în cariere artistice sau legate de mass-media; muzică, film, comedie, scris. activitate editorială, dans şi yoga. Deoarece au tendinţa de a fi optimişti şi se manifestă minunat, pot fi şi oratori puternic motivaţionali. Spiritele întrupate ale Naturii iubesc publicul şi se descurcă bine să înveţe grupuri de oameni. De asemenea iubesc slujbele legate de natură, cum ar fi îngrijirea animalelor, grădinăritul şi munca în pepiniere, conservarea mediului şi silvicultura.

Călăuzire şi sugestii dacă eşti un Spirit Întrupat al Naturii

Petrece mult timp în mijlocul naturii. După cum am evidenţiat în mod repetat în acest capitol, este esenţial pentru Spiritele întrupate ale Naturii să se afle cât mai mult în aer liber, indiferent de vreme. Deci, dacă asta este categoria din care provii, plimbă-te cu picioarele goale prin iarbă sau pe pământ, în fiecare zi, ca un mod de a rămâne cu picioarele pe pământ şi conectat cu natura

Râzi şi joacă-te. Spiritele Naturii care nu se joacă, devin deseori deprimate. Deci, poartă-te copilăreşte, amuză-te şi râzi zilnic! Manifestă toate acestea în mod conştient. Imaginează-te ca fiind sănătos, împlinit, bogat şi iubit. Invocă-ţi echivalentul din regatul spiritual al Elementelor Naturii, pentru a te ajuta să-ţi împlineşti dorinţele.

– Nu arunca flăcări. Temperamentul Spiritelor Naturii este legendar şi Spiritele Întrupate nu sunt o excepţie. Când lansezi un atac de furie, ai grijă, pentru că arunci la propriu sfere de foc, pline cu emoţii fierbinţi. Aceste sfere de foc le pot cauza celor pe care te înfurii, durere fizică sau emoţională. Puterea ta este asemeni unui vulcan care erupe – prin urmare, te rog s-o foloseşti cu grijă. În plus, energia poate avea efect de bumerang şi poate avea efecte dureroase şi asupra ta. Dacă observi că ai aruncat, din neatenţie, o sferă de foc, stinge-i forţa imediat, invocând ajutorul celor din tărâmul spiritual.

Detoxifiază-te. Materializezi cu mai multă eficienţă când te afli în energia înaltă, stabilă a cumpătării. De asemenea te vei simţi mai fericit şi mai sănătos, cu un trup şi o minte detoxifiată.

Implică-te în protecţia mediului. Oferă-ţi voluntar timpul sau fă donaţii organizaţiilor implicate în curăţirea Pământului, sau în protejarea animalelor. Reciclează cu cea mai mare atenţie şi cumpără produse ecologice de curăţat care nu sunt toxice.

 IV. OAMENII STELARI

Filmele de la Hollywood şi best-sellerurile înfăţişează extratereştrii ca pe nişte războinici haini. Dar pentru extratereştri, pământenii sunt cei violenţi – într-atât de violenţi, încât mulţi extratereştri au fost rugaţi să la trupuri umane, pentru a încerca să avertizeze asupra distrugerii în masă. Aceste ajutoare benevole sunt numite Oameni stelari (sau, la singular, Persoană stelară).

Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru Oamenii Stelari. Ei au venit din galaxii fizice sau imateriale şi au luat formă pământeană, pentru a împrăştia bunătate pe baza ideii că este „necesar”.

Bunătatea lor colectivă ajută la dezamorsarea mâniei, stresului şi furiei care ar putea duce la un război nuclear. Dacă Pământul este distrus, efectele negative se vor împrăştia prin multe galaxii. Misiunea Oamenilor Stelari este de a preveni războaiele nucleare, cu orice preţ. Principala metodă pentru îndeplinirea acestui scop nobil este prin exprimarea generozităţii şi bunului simţ faţă de ceilalţi – un fel de efect de domino.

Oamenii Stelari zâmbesc întotdeauna calm, în timp ce realizează fapte altruiste pentru ceilalţi, în timp ce îşi urmează calea lor. Chiar dacă cei care au primit ajutorul nu îi observă, Oamenii Stelari nu fac servicii pentru a câştiga premii. Aceste fapte sunt o necesitate înnăscută pentru ei – ca şi cum un fel de programare interioară îi constrânge să le facă. Nu sunt preocupaţi de faptul că oamenii le mulţumesc foarte rar.

Oamenii Stelari se află oriunde este nevoie de bunătate. Sunt controlori de calitate în magazine, funcţionari poştali, casieri bancari, agenţi în relaţiile cu publicul cu aspectul şi personalităţile lor pline de blândeţe şi sfială, Oamenii Stelari preferă să stea „în spatele scenei”. Misiunea lor nu necesită să fie văzuţi. Ba din contră. Oamenii Stelari sunt „binefăcători sub acoperire”, care speri că nu-i observă nimeni.

Aceasta este prima viaţă pământeană pentru mulţi Oameni Stelari. Şi deoarece această planetă este atât de violentă, emoţional şi fizic, Oamenii Stelari deseori se simt depăşiţi şi îşi doresc să se întoarcă acasă. Până la urmă, Pământul este una dintre cele mai turbulente planete din Univers, şi, de fapt, puterile Universale ne-au pus în carantină pentru a nu mai putea răni şi alte planete. Pământul este considerat la fel de periculos ca un adolescent care ia steroizi şi mânuieşte o armă încărcată.

Deoarece multă lume s-ar supăra dacă extratereştri ar interveni în viaţa lor – indiferent cât de generoşi ar fi aceste fiinţe măreţe şi blânde au ales să ia formă umană şi să se plimbe printre noi. Pe interior, sunt la fel ca toţi ceilalţi: scântei frumoase de lumină Divină, provenite din acelaşi Creator.

Şi totuşi, deoarece şi-au petrecut vieţile în locuri nepământene, Oamenii Stelari pot părea ciudaţi, ca şi comportament sau aspect.

Neîndemânatici pe plan social, din cauza lipsei de experienţă în ceea ce priveşte viaţa pământeană, Oamenii Stelari se pot simţi respinşi de ceilalţi.

Mulţi Oameni Stelari intervievaţi pentru această carte au relatat întâmplări despre comportamentul răutăcios al celorlalţi faţă de ei în copilărie şi, uneori, la maturitate.

Mai ales aceste experienţe îi fac pe Oamenii Stelari să le fie dor de casă, de planeta unde se potrivesc şi ştiu regulile întâlnirilor sociale. Omul Stelar Linda îşi aminteşte: „Când eram adolescentă, obişnuiam să stau în curtea din faţa casei şi să mă rog ca un OZN să vină şi să mă ducă departe, să mă ducă acasă.”

Omul Stelar Scott se destăinuie şi el: „Metaforic vorbind, am avut din totdeauna bagajele pregătite şi gata să merg acasă. Aş fi preferat să lucrez din cealaltă parte, ca ghid. Îmi amintesc că, înainte de a veni aici, mă aflam pe altă planetă şi eram rugat să particip la drama care se desfăşoară acolo.”

Oamenii Stelari au deseori caracteristici fizice distincte, care le dau un aer aparte. Rareori de o înălţime medie, cel mai mulţi bărbaţi Oameni Stelari sunt înalţi şi slabi, în timp ce femeile sunt scunde, cu trupuri fie subţiri, fie masive.

Desigur, există şi excepţii, dar, în general, corpurile Oamenilor Stelari – ca şi vieţile lor – sunt în afara normelor de greutate şi înălţime.

Feţele Oamenilor Stelari pot fi prelungi şi slabe, mai ales dacă au corpuri înalte, zvelte. Cei care sunt scunzi au feţe rotunde. Se pare că planeta de origine le poate influenţa caracteristicile fizice.

Oamenii Stelari au ochi care arată într-un mod neobişnuit, cu o culoare exotică a irisului, sau cu o formă neobişnuită a ochiului sau a genelor.

În general, Oamenii Stelari au ochi de forme şi culori neobişnuite. Este obişnuit pentru ei să aibă ochi în formă de semilună, ca un U întors. Ochii lor sunt deseori gri, verzi sau maro spre negru, cu un licăr interior, ca şi când ar exista lumini strălucitoare în spatele lor. De asemenea, inele din jurul pupilelor pot avea culori mai deschise.

Deoarece Oamenilor Stelari nu le place să atragă atenţia asupra lor, se îmbracă practic şi confortabil, nu la modă şi spectaculos. Femeile Oameni Stelari poartă machiaj minim şi nu le place să-şi coafeze părul. O coafeză profesionistă, unul dintre Oamenii Stelari studiaţi, mi-a spus că nu petrece mult timp aranjându-şi culoarea părului sau coafura personală!

Oamenii Stelari au personalităţi paradoxale: pe de-o parte, sunt dornici să-i ajute pe ceilalţi fără să fie rugaţi, iar pe de alta, par a fi în gardă şi distanţi, putând fi percepuţi ca persoane „reci”. Ei se află aici pentru a fi de ajutor, fără a se implica în procesul sentimentelor şi emoţiilor, care le sunt străine. Îndeplinirea sarcinilor este mai importantă decât dezvoltarea relaţiilor.

Oamenii Stelari iubesc tehnologia şi, în general, sunt primii care deţin (sau inventează) cele mai noi dispozitive. Ei colectează laptopuri şi telefoane, adevărate opere de artă, împreună cu alte dispozitive tehnologice. O parte din ţelul sufletului lor colectiv este să ajute la dezvoltarea unor noi tehnologii, pentru evoluţia ştiinţei şi a omenirii.

E interesant că nu mulţi dintre personalităţi sunt Oameni Stelari, din cauza faptului că adoră să stea în spatele scenei. Un Om Stelar este mai degrabă regizorul unui film, decât vedeta care interpretează. Totuşi, Oprah Winfrey şi Keanu Reeves sunt renumiţi pentru că sunt Oameni Stelari cu ţeluri nobile, care folosesc mass-media ca modalitate de a oferi instruire. Mulţi cred că filmul Matrix, în care a jucat Keanu Reeves, conţine un mesaj binevenit, avertizându-ne asupra dependenţei de tehnologie.

Mulţi Oameni Stelari se întreabă care este scopul vieţii lor şi sunt uşuraţi să afle că acesta implică faptul de a fi permanent şi necondiţionat de ajutor – cu alte cuvinte să ajute în orice fel este nevoie. Nu există o „slujbă” sau o „sarcină” pe care trebuie să o execute de-a lungul vieţii, atâta timp cât fac tot posibilul să transforme încruntarea oamenilor, în zâmbet.

Persoana Stelară Kath spune: „Simt de parcă aş fi fost adusă aici pentru a fi disponibilă să ajut pe oricine sau orice are nevoie de asistenta mea. Nici o zi nu trece fără ca cineva să aibă nevoie de ajutorul meu, într-un fel sau altul. Este oarecum frustrant, deoarece niciodată nu am simţit că acesta e «scopul adevărat»”.

Kath a fost uşurată să descopere că actele ei continue de bunătate şi întrajutorare reprezintă, de fapt, scopul vieţii ei.

Legăturile cu casa

Mulţi Oameni Stelari sunt interesaţi de OZN-uri, de viaţa de pe alte planete, de călătorii spaţiale şi extratereştri. Adoră seriile TV Star Trek (În ambele versiuni), lucrările de science-fiction şi orice altceva este legat de aceste subiecte. Se raportează complet la filmele K-Pax şi Omul care privea spre sud-est, două filme despre Oamenii Stelari în corpuri umane, care au fost diagnosticaţi ca având halucinaţii şi internaţi in instituţii psihiatrice, deoarece vorbeau despre originile lor nepământene.

Încă din copilărie, Oamenii Stelari descoperă că au o înţelegere intuitivă a spiritualităţii. Mulţi dintre ei evită religia tradiţională, întrucât li se pare prea restrictivă, comparativ cu capacitatea lor de a înţelege nemărginirea Spiritului. Iată ce spune omul Stelar Terry: „Întotdeauna m-am gândit la Dumnezeu ca la o Inteligenţă Universală, care este cu mult mai mare decât susţin bisericile”. Această înţelepciune a fost dobândită, cel mai probabil, de-a lungul multor vieţi de conştiinţă la nivel înalt şi de experienţă.

Mulţi Oameni Stelari îşi amintesc, sau cred că au fost pe o navă spaţială, în această viaţă. Mai mulţi dintre cei cu care am vorbit ştiau chiar şi planeta lor de origine. Desigur, aceasta nu este un subiect pe care îl discuţi, in mod normal, în societate. Aceştia sunt oameni care arată foarte obişnuit, dar care ştiu că nu sunt de pe Pământ. Ei pot fi vecinii oricui, colegi sau ceva asemănător, ceea ce face ca poveştile lor să fie şi mai fascinante. Iată câteva dintre ele:

– MaryKay: „Prin vizualizare ghidată, am fost dusă într-o călătorie pentru a-mi găsi casa. Iisus mi-a venit în întâmpinare, ca ghid. Am mers adânc în interiorul Pământului şi, apoi, dintr-o dată, eram sus, în cer. Am ajuns pe o stea extrem de strălucitoare – atât de strălucitoare, încât nu mai vedeam nimic altceva. Acolo am simţit iubirea pe care o căutasem întreaga viată. Când am întrebat unde sunt, am auzit imediat cuvântul Sirius … dar înainte nu mai auzisem acel cuvânt, şi nu ştiam ce înseamnă.”

– Linda: „Întotdeauna am simţit că am venit de pe Pleiade. Nici nu ştiu cum se scrie asta. Şi nu ştiu nici de ce simt că vin de acolo. Este doar o senzaţie pe care o am!”

– Scott: „Ştiu că mi-am petrecut ultima viaţă pe o planetă numită Zeron. Din câte îmi amintesc, am fost pădurar. Aveam un cap destul de mare şi eram foarte înalt. Era o planetă unde te odihneai şi te relaxai între lecţii. Era foarte frumoasă şi verde, chiar luxuriantă. M-am distrat bine acolo.”

Fiinţele care trăiesc pe alte planete au o speranţă de viaţă cu mult mai mare decât fiinţele pământene.

Aceasta se datorează diferenţelor fiziologice dintre corpurile lor. În plus, ele nu suferă de stresul, poluarea şi hrana toxică ce duc la uzura corpurilor pământene. De fapt, mulţi extratereştri au trupuri imateriale pe alte planete, deoarece asta se potriveşte cel mai bine misiunii lor din acel moment. Dar motivul principal pentru care fiinţele de pe alte planete au longevitate mai mare este acela că o viaţă mai lungă îţi oferă posibilitatea de a învăţa mai multe.

Deci, viaţa pe altă planetă poate echivala cu trei sau patru vieţi aici, pe Pământ. Acesta este motivul pentru care unii Oameni Stelari aleg să aibă două sau mai multe vieţi pământene, în timpul „însărcinării” lor de aici. Ei sunt Oameni Stelari, pentru că cea mai mare parte a vieţii lor spirituale a fost petrecută pe tărâm nepământean.

Când Oamenii Stelari trăiesc o regresie într-o viaţă anterioară, amintirile pot să nu fie ale lor. Scriitoarea şi terapeuta prin regresii în vieţi anterioare, Dolores Cannon, a făcut această descoperire remarcabilă, în timp ce lucra cu un client numit Phil. În timpul regresiei, Phil şi-a amintit variate vieţi pământene. Apoi a descris viaţa lui de pe o planetă destul de diferită de Pământ.

Printr-o serie de regresii, Dolores a aflat că Phil se afla acum pentru prima oară pe Pământ. Practic, el „împrumutase” amintiri ale unor vieţi anterioare, dintr-un fel de librărie spirituală. Aceste amintiri împrumutate din vieţile pământene ale altora l-au ajutat să amortizeze şocul, în încercarea lui de a se adapta la mediul dur şi dens de pe Pământ. Fără aceste amintiri, violenţa, competiţia şi lăcomia oamenilor i-ar fi influenţat întregul sistem. Dolores scrie despre Phil şi despre experienţa sa ca Om Stelar, în cartea Paznicii Grădinii.

Chiar dacă mulţi Oameni Stelari se simt abandonaţi de planetele lor de origine – ca şi când ar fi fost aruncaţi aici pe Pământ, fără să aibă vreun cuvânt de spus – ei au încă legături cu ele. Este normal pentru Oamenii Stelari să aibă extratereştri ca ghizi spirituali. De asemenea, ei au cordoane eterice, care ajung la nava stelară.

Deseori, oamenii Stelari călătoresc spiritual pe planetele sau navele lor spaţiale de origine, în timp ce visează, sau în timp ce se află în meditaţie.

Activitatea energetică şi sensibilitatea

Toate categoriile de îngeri Pământeni au vorbit despre o sensibilitate extremă la energia ce emană din mulţimi, oameni şi locuri. Totuşi, categoria Oamenilor Stelari este cea mai aptă să studieze vindecarea energetică şi să facă o carieră din asta.

De fapt, este uimitor cât de mulţi Oameni Stelari îşi câştigă existenţa folosindu-şi mâinile – fie prin lucrul cu energie, fie prin ocupaţii în care mâinile sunt importante, cum ar fi cea de pictor peisagist, constructor, coafeză, manichiuristă, maseur sau activităţi la linii de asamblare şi montaj.

Reiki pare să fie alegerea numărul unu printre Oamenii Stelari, în ce priveşte lucrul cu energia vindecătoare. Asta se întâmplă, poate, pentru că energia Reiki provine de la Pleiade, ca un dar pentru fiinţele pământene.

Este interesant că energia Reiki, văzută prin clarviziune, arată ca nişte benzi subţiri de curcubeu, aşa cum apare şi în aura Oamenilor Stelari (dungi care sunt vizibile şi pe fotografiile aurei). Arată ca nişte stâlpi care ies vertical din trupul Oamenilor Stelari, asemeni unor şuviţe de păr care stau ridicate.

Oamenii Stelari sunt foarte atraşi de simboluri, coduri, hieroglife şi geometrie sacră – şi cum Reiki implică simboluri codificate, care vibrează cu diferite energii vindecătoare, alegerea lor capătă sens.

Către finalul cursului meu de certificare ca Practicant al Terapiei prin îngeri, studenţii se adună în grupuri corespunzătoare categoriei lor de înger Pământean. Apoi, petrec un timp împreună cu membrii altor categorii, comparând observaţiile despre similitudini şi, în general, relaţionează cu suflete cu care se aseamănă. Deseori, îi intervievez pe membrii diferitelor categorii, pentru a găsi modele care îi apropie. În timpul unul curs recent, s-a dovedit că fiecare Om Stelar era maestru Reiki!

Iată ce spune Omul Stelar, Terry: „Sunt extrem de sensibilă la energie. Când practic Reiki, pot simţi schimbul de energie, iar mâinile mele sunt atrase spre locul cu probleme, pentru a elibera energia negativă. Simt cum energia este densă, ca şi când aş umbla cu lucra cu cauciuc.”

Nancy, un alt Om Stelar, spune: „Când desfăşor activităţi de vindecare, mâinile mi se încălzesc îngrozitor. Simt căldură când mâinile se află în dreptul zonei cu probleme.”

Oamenii Stelari şi relaţiile

Oamenii Stelari se pot naşte din părinţi care nu sunt Oameni Stelari. Aceşti părinţi pot chiar să nu aparţină niciunei categorii de îngeri Pământeni. Ca rezultat, familia nu este capabilă să se apropie de copilul Stelar, iar băiatul sau fetiţa sfârşesc prin a se simţi deconectaţi de familia în care s-au născut. Omul Stelar, Kathy, îşi aminteşte: „În copilărie, m-am simţit în mod constant singură şi diferită, chiar dacă aveam cinci fraţi”.

Într-adevăr, cele mai multe planete nu au sistemul de naştere şi familia de pe Pământ. În alte părţi, este normal ca fiinţele să se nască în laboratoare, prin procesul de fertilizare „in-vitro”. Astfel, legăturile emoţionale, care apar în familiile de pe Pământ, le sunt străine. De aceea, Oamenii Stelari pot fi percepuţi ca fiind prietenoşi, dar distanţi. Sunt gata să te ajute, dar există un anumit grad de răceală ascunsă, care devine evidentă, atunci când cineva doreşte să creeze o legătură mai strânsă cu ei. Niciodată nu simţi că ai creat o legătură completă cu un Om Stelar. Şi nu e de mirare. Oamenii Stelari sunt mai orientaţi către misiune, decât către relaţionare. Au o sarcină de îndeplinit şi nu fac din crearea relaţiilor, prioritatea numărul unu.

Omul Stelar, Scott, spune: „Realizarea faptului că sunt un Om Stelar m-a ajutat să accept anumite trăiri personale mai reci, precum şi distanţa pe care, câteodată, o simt faţă de ceilalţi.”

Omul Stelar, Terry, a făcut o descoperire similară: „Sunt diferită într-un mod pe care ceilalţi nu-l înţeleg. Mă simt ca o nepoftită şi, foarte des, izolată. În majoritatea timpului, prefer să fiu singură, decât în mijlocul unui grup de oameni şi a problemelor lor.”

Relaţia dintre doi Oameni Stelari este de una acceptare reciprocă. Linda spune: „Soţul meu este un Om Stelar ca şi mine şi, din acest motiv, suntem conectaţi 100%.”

Soţul Lindei este cu 12 ani mai tânăr decât ea şi se pare că multe femei Oameni Stelari au relaţii cu bărbaţi mai tineri. De obicei, femeile Oameni Stelari spun: „Ştiu că acest om este de pe planeta mea de origine”. Uneori, această diferenţă de vârstă intervine în calea construirii unei relaţii amoroase cu implicare deplină. Se pare că bărbaţii Oameni Stelari au venit pe Pământ, la câţiva ani după femei.

Când Oamenii Stelari se căsătoresc, foarte puţini au copii. Mulţi dintre ei nu au deloc copii. Linda mărturiseşte: „Am 50 de ani şi am suferit o operaţie de histerectomie, aşa că nu voi avea niciodată copii.

Dintotdeauna am ştiut că nu voi avea copii – de fapt, nici nu mi-a păsat. Dacă soţul meu ar fi vrut, bine. Dacă nu ar fi vrut, tot bine. Dar, cumva, am ştiut că nu voi fi însărcinată.” Omul Stelar Terry spune că niciodată nu a fost interesată de ceea ce numeşte „dinamica familiei convenţionale”.

Femeile din categoria Oameni Stelari nasc deseori prin cezariană. Aceasta se întâmplă poate pentru că, pe alte planete, nu s-a auzit de naşterile prin vagin, deoarece copiii sunt „pregătiţi” în laborator. De fapt, locuitorii multor planete sunt androgini, fără distincţii clare ale sexului. Copiii extratereştri nu sunt concepuţi prin metodele pământene care presupun contact sexual, prin spermă şi ovule, ci printr-un transfer de energii, şi prin intenţia de a crea – o metodă prezentată în filmul Cocoon.

E posibil ca Oamenii Stelari să fi încheiat un „contract” de a nu se căsători, sau de a nu avea copii, în timpul vieţii pământene. Probabil că ei nu au avut nicio experienţă anterioară legată de familie sau relaţii amoroase, şi nici măcar nu s-au gândit să treacă în contractul lor pentru viaţa pământeană, căsătoria şi copiii! Întemeierea unei familii ar putea interfera cu misiunea Persoanei Stelare şi să creeze o karmă care le-ar putea aduce cicluri de reîncarnări pământene.

De asemenea, aceasta poate fi prima viaţă în care un Om Stelar are un sex bine stabilit. Femeia se poate simţi inconfortabil în trupul ei de femeie, iar bărbatul se poate simţi ca un impostor neîndemânatic, care pozează în bărbat.

Şi totuşi, când Oamenii Stelari ajung pe Pământ şi văd cupluri vesele mergând braţ la braţ, poate că îşi doresc să împărtăşească şi ei acea experienţă. Unii Oameni Stelari sunt capabili să materializeze căsătorie şi familie, în timp ce alţii află că acest tip de uniune pe termen lung nu e pentru ei.

A face faţă vieţii pământene

După cum am menţionat mai devreme, Oamenii Stelari sunt foarte sensibili la violenţă. Toate categoriile de îngeri Pământeni relatează despre aversiunea lor faţă de violenţă şi conflicte. Totuşi, dintre toate categoriile, se pare că Oamenii Stelari simt cea mai mare aversiune pentru lupta sub orice formă.

Linda spune: „Nu pot tolera nici cea mai mică violenţă. Nu suport nici măcar când oamenii ridică puţin vocile. E aproape de nesuportat pentru mine. De obicei, încep să plâng, atunci când cineva mă ceartă”. Cei mai mulţi Oameni Stelari pe care i-am observat mi-au spus că nu privesc, nu ascultă sau nu citesc ştiri, deoarece îi tulbură prea tare.

Oamenii Stelari văd un posibil sfârşit al violenţei … dacă bărbaţii şi femeile care iubesc pacea vor lua atitudine sub forma rugilor, sau a acţiunilor conduse de ghizi spirituali. Până atunci, Oamenii Stelari stau conştiincioşi in posturile lor pământene, în viata de zi cu zi fiind băieţi şi fete cumsecade. Totuşi, în adâncul sufletului lor, le este dor de viata liniştită pe care o cunoşteau odată, într-un loc îndepărtat.

Oamenii Stelari care au învăţat cum să se descurce cu viata pământeană, spun că le este mai uşor dacă întâlnesc alte fiinţe de pe acelaşi tărâm. Nu sunt greu de recunoscut, dacă te uiţi după caracteristicile fizice specifice. Sau, poţi fi sigur că îi găseşti lângă ocean. Fiecare Om Stelar singur a spus că a trăi lângă apă – mai ales lângă ocean – era o necesitate. Un procent ridicat dintre scufundătorii pe care i-am întâlnit sunt Oameni Stelari, care scapă de lume, petrecându-şi timpul sub apă.

Mary Kay explică legătura dintre Oamenii Stelari şi apă: „Am realizat că am nevoie să locuiesc lângă un curs de apă, pentru a fi echilibrată. Merg acolo pentru a simţi puterea apei şi a valurilor, şi pentru mine este ceva ce îmi încarcă bateriile.” Bineînţeles că Oamenii Stelari frecventează orice consfătuiri despre OZN-uri şi grupuri de studiu science-fiction.

Comentarii de la Oamenii Stelari

– Persoana Stelară Linda spune: „Sfatul meu pentru ceilalţi Oameni Stelari este că e absolut în regulă să simţi că nu eşti de aici, de pe Pământ deoarece, chiar nu eşti. Important este să te simţi în largul tău în această privinţă. Eşti special, deoarece ai venit aici să ajuţi planeta Pământ să obţină pacea. Eşti pe această planetă, deoarece ai ales să vindeci.”

– Sfatul lui Scott pentru Oamenii Stelari este: „Găseşte-i pe ceilalţi pentru a te conecta cu cei care îţi împărtăşesc ideile – şi continuă să zâmbeşti, în toată nebunia de care eşti înconjurat. Învaţă-i pe alţii toleranta şi răbdarea, dar mai ales iubirea, deoarece asta e tot ceea ce contează. Şi ţine minte că nu e decât o însărcinare temporară!”

Calea vieţii pentru Oamenii Stelari

Oamenii Stelari sunt polivalenţi şi nu pot stabili că doar o anumită carieră este misiunea vieţii lor. Ei pot avea mai multe cariere consecutive sau simultane. Oamenii Stelari sunt minunaţi maeştri Reiki, vindecători energetici, terapeuţi prin masaj, chiropracticieni şi alte tipuri de terapeuţi. Le place cercetarea, ingineria, tehnologia şi activităţile în care îi sprijină pe ceilalţi. Dar Oamenii Stelari trebuie să creadă în ţelurile companiei pentru care lucrează, altfel vor fi nefericiţi la locul lor de muncă. Oamenii Stelari sunt buni, muncitori şi eficienţi, deşi sunt percepuţi deseori ca fiind distanţi sau reci. Preferă să se afle mai degrabă în spatele scenei. Aşadar, ei se descurcă mai bine executând activităţi solitare, decât să fie purtători de cuvânt, sau angajaţi la ghişeu.

Călăuzire şi sugestii, dacă eşti un Om Stelar

– Să ştii că micile acte de bunătate chiar contează. Ca Om stelar, probabil că îţi faci griji în legătură cu viitorul Pământului, sau dacă tu faci „destul” pentru planetă. Te vei simţi mai bine, amintindu-ţi că făcând mii de acte de bunătate – aparent mărunte – tu chiar aduci o contribuţie uriaşă pentru crearea unei planete liniştite.

– Caută alţi Oameni Stelari. Este esenţial să-ţi petreci timpul cu persoane aflate pe aceeaşi lungime de undă. Dacă îţi vei păstra ideea de a întâlni alţi Oameni Stelari, curând îi vei atrage în viaţa ta. Poţi întâlni Oameni Stelari şi pe forumurile de pe Internet şi în spaţiile de chat, sau la evenimentele unde se discută despre extratereştri.

– Apreciază faptul că eşti unic. Înclinaţiile tale naturale le contrazic pe cele ale multor pământeni. Standardele tale de frumuseţe se bazează mai mult pe ce este în interior, decât pe ceea ce se află în exterior – fiind opuse multor oameni. Priorităţile tale sunt mal degrabă orientate către sarcini, decât concentrate pe relaţii.

Deci, Oameni Stelari, vă rog să vă onoraţi unicitatea, să rămâneţi fermi în credinţele voastre şi să nu vă minimalizaţi calităţile, încercând să vă conformaţi.

 V. ÎNŢELEPŢII: FARMAZOANE REÎNCARNATE, MARI PREOTESE, MAGICIENI, MAGI ŞI ŞAMANI

Intens. Exotic. Excentric. Înţelepţii strălucesc din interior. Ei arată asemeni personajelor din romanele de dragoste, de obicei având un păr lung, mătăsos; feţe ovale; ochi obsedanţi, cu o lume de umbre în spatele lor. Îngerii Pământeni din această categorie posedă o înţelepciune profundă şi sunt foarte intuitivi. Ochii lor sunt pătrunzători şi nu are rost să te prefaci sau să-i minţi pe înţelepţi, deoarece adevărul este vizibil pentru ei. Excentrici şi bombastici, înţelepţilor le place să se îmbrace în haine largi – reminiscenţe ale erelor romantice din trecut. Există un anumit element de mister care acompaniază fiecare membru al acestei categorii. De când întâlneşti pentru prima oară privirea fixă a înţelepţilor, este evident că ei ştiu.

Când te uiţi în ochii unui Înţelept, vezi înţelepciune profundă, ştiinţă şi adesea mâhnire, pentru că au fost martori la istoria Pământului şi a omenirii. Ei mai pot avea cearcăne sau umbre bine-motivate dedesubtul ochilor.

Înţelepţii sunt oameni care au învăţat în vieţile anterioare cum să-şi canalizeze puterile spre vindecări miraculoase şi materializări, inclusiv abilitatea de a influenţa vremea şi obiectele materiale (prin levitaţie, telechinezie, şi aşa mai departe).

Aceştia sunt magicieni extrem de puternici şi bine antrenaţi şi pregătiţi ai rasei umane, care au fost rechemaţi de la „pensie” din lumea spirituală, pentru a reveni pe Pământ ca să dea o mână de ajutor în situaţia actuală, extrem de stringentă, a planetei noastre.

Energia lor este mai întunecată şi mai grea decât a celorlalte categorii de Îngeri Pământeni. Înţelepţii au o energie sobră, serioasă, aproape tristă şi sunt uneori destul de severi. În relaţii, sunt extrem de dogmatici, dar într-un mod util. Ei sunt „mămicile ce aranjează totul din umbră” şi conducătorii prietenilor şi membrilor familiei – şi întotdeauna cunosc cea mai bună cale pe care trebuie s-o urmeze ceilalţi.

Dacă vrea cineva un sfat temeinic, ar trebui să întrebe un Înţelept. Pe cătă vreme cei ce aparţin celorlalte categorii sunt nou veniţi în categoria fiinţelor umane (sau au vieţi anterioare în care au fost îngeri întrupaţi, Spirite ale Naturii şi aşa mai departe), Înţelepţii au fost oameni, de-a lungul multor ere. Ca şi ceilalţi Îngeri Pământeni, ei se simt „diferiţi”.

De fapt, unii înţelepţi proclamă, „sunt diferit şi sunt mândru de asta!”, aşa cum a spus un Mag încarnat: „În copilărie, am realizat că eram diferit şi că nu mă potrivesc cu ceilalţi, iar asta a creat dificultăţi – până când, într-un final, am realizat că unicitatea mea era beneficiu pentru mine. Nu făceam parte din masa de oameni, sau din «normal», iar când m-am maturizat, am înţeles că acesta era un lucru pozitiv.”

Din acest motiv, Înţelepţii se simt mai confortabil în viaţa de pe Pământ, decât cei veniţi de pe celelalte tărâmuri. Ei sunt realişti, miloşi şi răbdători cu oamenii şi au învăţat să se bucure de timpul petrecut aici. Înţelepţilor nu le este teamă să privească partea întunecată a vieţii, aşa cum se întâmplă cu celelalte categorii de Îngeri Pământeni. Farmazoana încarnată, Linda a vorbit în numele multor Înţelepţi, atunci când a spus: „Ştiu că sunt diferită de ceilalţi, dar nu mă simt ca un străin, deoarece, de regulă, nu-mi pasă dacă majoritatea oamenilor mă place sau nu.” Detaşarea de opiniile celorlalţi este un atribut ai Înţelepţilor.

 

Istoria Înţelepţilor

Numitorul comun ai înţelepţilor îl reprezintă numărul anilor petrecuţi învăţând să-şi valorifice puterile magice. Unii şi-au dezvoltat propria pasiune pentru metafizică, iar alţii au fost selecţionaţi încă din copilărie şi şcoliţi în artele transcedentale. Înţelepţii au trăit ca Mari Preoţi şi Preotese în Antlantida, Grecia antică şi Egipt; în timpul regelui Arthur, printre mayaşi şi Esenieni, ca vindecători din diferite civilizaţii băştinaşe. Ei au fost martori la distrugerea civilizaţiilor şi la uciderea oamenilor pentru convingerile lor spirituale. Înţelepţii cunosc şi recunosc întunericul înnăscut existent în interiorul ego-ului uman, dar au o apreciere încă şi mai puternică şi mult respect pentru măreţia de care sunt capabili oamenii. Scopul revenirii lor pe Pământ este să ne înveţe acest lucruri.

Pe partea cealaltă, mulţi înţelepţi s-au simţit confortabil şi s-au bucurat de tărâmurile vieţii de apoi. Ei au creat, în lumea spiritelor, comunităţi asemeni unui paradis, cu castele, grădini şi cascade. Totul părea minunat. Apoi înţelepţii au fost abordaţi de un comitet de ghizi, care a încercat să recruteze „soldaţii spirituali” retraşi ca să-i aducă înapoi la muncă. Ei i-au rugat pe înţelepţi să se întoarcă pe Pământ, ca să-i înveţe pe ceilalţi starea de linişte şi să o modeleze – şi să le reamintească oamenilor cum să-şi folosească puterea interioară şi tăria, pentru a crea armonie.

Unii înţelepţi au fost de acord, fără tragere de inimă, să se întoarcă pe Pământ. Când au ajuns aici au simţit densitatea încărcată a energiei în schimbare. Puţini înţelepţi, incapabili să facă faţă acestui climat, au ieşit imediat, dorindu-şi propria moarte. Alţii s-au surghiunit într-o viaţă pământeană, dar s-au simţit deprimaţi sau furioşi din cauza asta.

Înţelepţii care s-au încadrat cel mai bine au fost cei care au continuat studiul spiritualităţii bazate pe realitatea de pe Pământ – cum ar fi astrologia, Wicca, Kabbala, Hermeneutica, tradiţia păgână, ritualurile, vindecarea prin cristale, medicina naturistă, invocarea cu ajutorul lumânărilor, şamanismul, şi altele.

Grethel spune că unul dintre motivele pentru care crede că este o Farmazoană încarnată e „interesul meu timpuriu pentru incantaţii, ierburi, baghete magice şi dispozitive pentru ritualuri (lumânări, arome, apă etc.). În copilărie am avut şi un «prieten imaginar», care era mag. Ca şi când toate astea nu ar fi suficiente, când eram mică, mătuşa mea îmi spunea «Vrăjitoare».”

Membrii categoriei înţelepţilor şi-au petrecut vieţile dezvoltându-şi darurile spirituale şi magice. Au exersat mult artele transcedentale ale materializării, alchimiei şi vindecării. Ei s-au născut ca nişte copii cu calităţi paranormale, care-şi pot considera darurile ca fiind blesteme, mai ales dacă prevăd o situaţie „negativă” în viitor. Copii se pot autoblama pentru că nu au evitat o tragedie, dat fiind că o prevăzuseră. Totuşi aceste viziuni sunt deseori o oportunitate pentru indivizi, să se roage. Dacă s-ar fi presupus că ar fi trebuit să intervină, li s-ar fi spus clar ce să facă pentru a preveni situaţia.

Cei mai mulţi înţelepţi pe care i-am intervievat au amintiri vii ale vieţilor trecute, când erau farmazoane, magi, preoţi şi alţii asemenea. Unii dintre înţelepţii observaţi aveau reacţii emoţionale puternice, atunci când venea vorba despre perioada „prigoanei vrăjitoarelor”, care a ţinut de prin anii 1300, până în 1700. Mulţi au amintiri complete sau fragmentate despre cum au fost arşi, spânzuraţi sau omorâţi în alt mod, pentru înclinaţiile lor spirituale. Sara, de exemplu, spune: „Am amintiri despre cum am fost arsă pe rug, în timp ce oamenii strigau şi mă blestemau. Îmi amintesc că am fost torturată cu cruzime.”

„Nebunia arderii Vrăjitoarelor” a fost provocată de superstiţia în masă, conform căreia tot ce se întâmpla rău – recolte distruse sau copii bolnavi – se petrecea din cauza magiei vrăjitoarelor. S-a decis că singurul mod de a curăţa acest „rău” era prin arderea sângelui acestora. Vânătoarea lor era condusă de autorităţile locale şi de biserici. În situaţii mai blânde, erau omorâte înainte de a fi legate de stâlp şi de a fi aprins focul. Totuşi, în Franţa. Germania şi Elveţia, cele mai multe vrăjitoare erau arse de vii.

Chiar şi cei care nu au fost ucişi au amintiri conştiente ale acelor vremuri. Îşi amintesc că le era teamă de Inchiziţie, de Cavalerii Templieri, de procesele Catharilor (Catharii erau membrii unul grup din Europa secolului al XIII-lea, care au fost prigoniţi de către Papa Inocenţiu al III-lea, fiind vânaţi şi condamnaţi la moarte), şi de multele metode folosite pentru distrugerea lor. Ameninţarea morţii atârna deasupra oricui în acele vremuri, iar aceste amintiri îi face pe înţelepţi să devină nervoşi atunci când se pune problema să-şi redeschidă darurile spirituale.

Ca rezultat, din cauza acestor amintiri vechi mulţi înţelepţi au o reţinere să-şi elibereze marea putere pe care o au! Totuşi, motivul pentru care au fost aleşi să fie aici acum este să-i instruiască pe oameni şi să-şi utilizeze uneltele spirituale. Scopul unui înţelept implică reînvierea abilităţilor psihice şi spirituale de vindecare. Şi cum nu ne putem simţi altfel decât fericiţi şi împliniţi, atunci când ne angajăm să ne atingem ţelul, este necesar ca înţelepţii să deschidă şi să-şi redezvolte aceste daruri.

Înţelepţii au o afinitate specială pentru regatul Spiritelor Naturii – şi invers. Nu numai că zânele şi elfii joacă un rol în practicile spirituale bazate pe caracteristicile planetei Pământ, dar între Spiritele Naturii şi înţelepţi s-au legat prietenii puternice. În timpuri străvechi, oamenii au recunoscut beneficiile colaborării cu regatul Spiritelor Naturii, dar bisericile se simţeau ameninţate de puterea aflată în afara zidurilor sale. Din această cauză, s-a pornit o campanie negativă împotriva zânelor, elfilor şi a altor Spirite ale Naturii. De atunci, multă lume a început să se teamă de frumoasele Spirite ale Naturii.

Deoarece, în trecut, dar şi în timpurile moderne, Spiritele Naturii sunt atât de legate de înţelepţi, există Spirite întrupate ale Naturii care cred că, de fapt, fac parte din categoria înţelepţilor. Aceasta se datorează trăirilor şi amintirilor comune ale celor două categorii. Astfel, o femeie Spirit întrupat al Naturii îşi poate aminti arderea vrăjitoarelor – nu din cauză că a fost arsă, ci pentru că a asistat la evenimentul care i s-a întâmplat unei prietene din grupul înţelepţilor. Ea poate să fie derutată, crezând că acestea sunt amintiri de la arderea ei.

Totuşi diferenţele dintre cele două categorii sunt clare: înţelepţii sunt mai solemni, sobri şi mai serioşi decât Spiritele întrupate ale Naturii care sunt jucăuşe şi răutăcioase. Înţelepţii an feţele ovale şi preferă să-şi poarte părul lung (chiar dacă, în general, trebuie să-l poarte tuns scurt, din motive de afaceri); în timp ce Spiritele întrupate ale Naturii au feţe rotunde şi adesea îşi poartă părul tuns scurt (excepţie fac zânele întrupate şi sirenele). Bărbaţii înţelepţi îşi poartă în general părul prins în coadă de cal sau pieptănat pe spate si dat cu gel. Actorii Johnny Depp, Della Reese, Angelica Houston şi Jimmy Smits sunt exemple ale înfăţişăm şi intensităţii energiei Înţelepţilor.

Înţelepţii se pot îmbrăca excentric sau romantic, reflectând perioada lor preferată din trecut. Femeile Înţelepte preferă „rochii de zeiţă” lungi şi graţioase, în culori închise, şi coliere mari de cristal.

Bărbaţii Înţelepţi preferii cămăşi ţesute din fibre naturale; sau cămăşile în stil Renascentist. Bărbaţii pot purta pandantive cu semnificaţie spirituală, cum ar fi cruci celtice, sau însemne cu simboluri spirituale. Deseori, Înţelepţilor le place să participe la Târguri Renascentiste complet costumaţi, unde pot retrăi întâmplări, bune sau rele, din vieţile lor anterioare.

Înţelepţii au dragoni, magi şi zeiţe ca ghizi spirituali. Ei sunt foarte interesaţi de studiul vremurilor vechi, ce pot fi privite ca fiind mitice, cum ar fi Avalon, Atlantida şi Lemuria. Colectează statui cu persoane implicate în magie, şi adoră cărţile şi filmele cu teme magice, cum ar fi seria Stăpânul inelelor, cărţile cu Harry Potter şi tot ce este legat de vremurile regelui Arthur. Mulţi înţelepţi sunt chiar istorici.

Ca Mare-Preoteasă Întrupată, Marlies a scris: „Iubesc mitologia greacă şi pe cea egipteană. Mă simt foarte legată de zeiţa Isis din tradiţia egipteană şi o ador pe Pallas Atena – zeiţa înţelepciunii şi a războiului. Sunt îndrăgostită de poveştile ei şi de ajutorul oferit lui Ulise. Am studiat Grecia antică cu mare pasiune, şi mă simt aproape de toate zeiţele Olimpului.”

Înţelepţii sunt foarte sensibili la fazele lunii sunt afectaţi fizic şi emoţional de luna plină şi de cea nouă. Deseori se implică în „ceremonii ale lunii pline” şi celebrează echinocţiile.

Şabloane care apar în vieţile Înţelepţilor

Este interesant că fiecare Înţelept pe care l-am observat îşi ştia semnul astrologic solar, lunar, ascendentul şi descendentul. Aceasta este în contrast puternic cu membrii celorlalte categorii, care, în general, nu-şi ştiu nici semnul solar şi rareori îl ştiu pe cel lunar. În mod clar, Înţelepţii cunosc astrologia şi sunt capabili să-i aprecieze aplicabilitatea.

Un mare procent dintre Înţelepţii pe care i-am studiat au probleme cu inima şi cardiovasculare în general. Prolapsul valvei mitrale, hipertensiunea, tahicardia, aritmia, insuficienţa cardiacă şi infarctul sunt frecvente şi agresive în această categorie. Oare să fie din cauza suferinţei deoarece iubesc Pământul şi pe locuitorii săi atât de mult şi observă posibila lor distrugere? Sau este o durere reziduală de la vânătoarea de vrăjitoare, când sângele Înţelepţilor era ars şi inimile lor erau înţepate cu ţăruş!?

Louise Hay spune, în cartea Vindecă-ţi trupul, că semnificaţia metafizică din spatele problemelor cardiace sunt „problemele emoţionale de lungă durată”. Înţelepţii au purtat această durere emoţională de-a lungul multor ere, în multiplele lor vieţi pământeşti – aşa că putem vorbi de o lungă perioadă! Alte motive pentru problemele cardiace, după cum spune Louise, includ „lipsa de bucurie, înăsprirea, starea de tensiune şi stresul”.

Înţelepţii pe care i-am întâlnit sunt persoane puternice şi profesori dedicaţi. Ei predau fără oprire, deseori oferind oamenilor sfaturi filosofice concise, dar profunde. Totuşi, privirea din ochii multor înţelepţi arată mulţi ani de dezamăgiri din partea elevilor.

Un înţelept mi-a spus recent: „Dacă oamenii mi-ar urma sfatul, toate problemele lor ar înceta să mai existe. Nu sunt arogant – pur şi simplu. Ştiu ce i-ar ajuta. Totuşi, cei mai mulţi îmi ignoră sfatul şi continuă să se complacă în necazurile lor.” Deoarece scopul înţelepţilor este să instruiască şi să arate calea, poate că frustrarea legată de misiunea lor este cea mai mare mâhnire.

Asemeni Spiritelor Naturii, înţelepţii nu sunt mari fani ai regulilor şi reglementărilor. Oricum, Spiritele sunt întotdeauna prinse când încalcă regulile, în timp ce înţelepţii dau impresia că poartă o pelerină care îi face invizibili. Rareori sunt prinşi încălcând regulile. Când se întâmplă, înţelepţii pot da vina pe Spiritele Naturii pentru infracţiunea respectivă.

Înţelepţii şi relaţiile

Cei mai mulţi înţelepţi caută mult timp căsătoria magică şi mistică cu sufletul pereche. E posibil ca ei să simtă prezenţa, greu de sesizat, a unui suflet înrudit, pe care îl ştiau de multe vieţi. Aceasta conduce la căutarea Celui Drag – şi, până când va fi găsit, înţelepţii aleg să fie singuri pe plan romantic. Sau, mai rău, înţelepţii pot încerca să se stabilizeze intr-o relaţie care nu le oferă împlinire.

E posibil ca, în vieţile anterioare, înţelepţii să fi făcut jurăminte de castitate sau celibat. Aceste jurăminte de nedesfăcut pot urmări pe cineva în viaţa actuală şi pot crea un dezastru. Înţeleapta Audrey este un exemplu perfect. Ea ştia că a avut vieţi anterioare ca vrăjitoare şi călugăriţă. Ca vrăjitoare a fost implicată în ritualuri păgâne, care celebrau Pământul, natura şi corpul omenesc. Acestea implicau adeseori ceremonii ce presupuneau nuditate şi sexualitate. Conducătorii din acele timpuri au considerat că aceste acţiuni sunt eretice, iar ea a fost arsă pe rug. În următoarea viaţă, Audrey a fost călugăriţă, şi a făcut un jurământ de castitate. Totuşi, şi-a păstrat preocupările şi abilităţile sale mistice. În viaţa prezentă, Audrey a continuat să folosească vrăjile şi ştia foarte bine şi cum să materializeze. Oricum, viaţa ei sexuală era blocată într-o relaţie fără sex, cu un soţ impotent, care era prea orgolios ca să ia medicamente, sau să apeleze la consiliere sexuala. Noi am „rupt” legământul ei de celibat şi ea şi-a putut rezolva problema sexuală.

Deci, înţelepţii se descurcă cel mai bine în vieţile lor amoroase, atunci când îşi folosesc puterile magice remarcabile, pentru a materializa iubirea pe care o caută. Chiar dacă adevăratul lor Suflet Pereche nu este întrupat acum şi se găseşte în lumea spirituală între două vieţi, înţelepţii pot face să apară relaţii amoroase minunate, care le oferă împlinire, prin puterea lor de a-şi focaliza intenţiile.

Înţelepţii se simt cel mai bine când au prieteni pe care îi respectă şi îi admiră. Sau pot avea prieteni care, de fapt le sunt „clienţi”. Aceste „prietenii” sunt unilaterale, Înţelepţii purtându-se asemeni unor profesori, iar prietenul le este ca un elev. Ei nu au niciodată ocazia să vorbească despre necazurile lor, deoarece joacă întotdeauna rolul de persoană tare, puternică.

Înţelepţii sunt deseori acuzaţi că sunt atotştiutori. Aceasta acuzaţie are, de fapt, un grăunte de adevăr în ea, deoarece înţelepţii sunt scufundaţi într-un subconştient colectiv atotştiutor. De asemenea, ei au calităţi de medium. Linda, o Vrăjitoare Reîncarnată, spune: „Foarte des ştiu ceea ce intenţionează oamenii să spună. Se supără pe mine când le termin frazele”.

Copiii înţelepţilor îi pot acuza că sunt părinţi autoritari – tot din cauza obişnuinţei lor de a oferi instruire. Înţelepţii nu pot să nu predea lecţii; oricum, ei îşi pot tempera această pornire, pentru a face instruirea mai acceptabilă şi accesibilă. În loc de a ţine prelegeri, ei pot crea un experiment de învăţare, care poate fi amuzant şi educativ.

În vieţile lor amoroase, este important ca înţelepţii să vizualizeze, în mod conştient, relaţii sănătoase şi pline de fericire cu prietenii şi familia. Ei pot folosi această putere remarcabilă pentru a se vedea înconjuraţi de prieteni puternici şi iubitori care îi ajută.

Deci, dacă tu crezi că eşti un înţelept, observă şi simte modul în care copiii tăi îţi apreciază învăţăturile. Nu-ţi face griji despre cum vor apărea aceste materializări. Trebuie doar să ştii că vor apărea. Apoi, eliberează-ţi viziunile către Univers, pentru a se materializa rapid şi uşor.

Înţelepţii magici

Dacă eşti un înţelept, eşti un magician bine pregătit şi dacă o parte a vieţii tale nu funcţionează bine acum, asumă-ţi un rol activ pentru a o vindeca. Dacă aştepţi pasiv ca Universul să te ghideze, te poţi învârti pe loc si nu ajungi nicăieri. Aceasta se întâmplă, deoarece Înţelepţii asemeni ţie sunt co-creatori, iar Universul preferă să-ţi exprimi dorinţele şi să le împlinească aşa cum au fost formulate. Oricum, Înţelepţii ştiu, din experienţă, că nu tot ce este cerut conduce la fericire. De aceea, mai prudent este să ceri îndrumare pentru a şti ce să ceri.

Credinţa in aceste abilităţi este foarte importantă, chiar dacă e vorba doar de 5 sau 10% credinţă. Dacă soliciţi ceva, dar ţi-e teamă că nu se va întâmpla, vei bloca materializarea. Dacă e nevoie, poţi „împrumuta” încredere de la unul dintre ghizii tăi. Sau îi poţi cere Universului să alunge toate temerile care te împiedică să ai încredere totală.

Asemeni multor altor înţelepţi, poate că ai făcut vreun legământ într-o viaţă anterioară, în calitate de călugăriţă sau călugăr, sau când practicai anumite ritualuri religioase. Printre cele mai des întâlnite sunt jurămintele de suferinţă, de auto-sacrificiu sau pedeapsă, de sărăcie, castitate, virginitate, celibat, ascultare şi tăcere. Dacă aceste legăminte nu au fost desfăcute, te pot urma pe Pământ şi îţi pot pune piedici în relaţiile de iubire şi sexuale, în domeniul financiar – şi în viaţă, în general.

Nimeni nu este liber cu adevărat, până când nu sunt desfăcute jurămintele din vieţile anterioare. Singurele jurăminte sănătoase sunt acelea pe care le decizi tu – cele pe care le faci cu tine însuţi. Chiar şi aşa, vei dori să le verifici cu regularitate, pentru a vedea dacă sunt încă valabile. Desfă aceste legăminte şi efectele lor, afirmând cu tărie:

„Prin aceste vorbe, desfac orice legământ de suferinţă, auto-sacrificiu sau pedeapsă, pe care l-aş fi putut face oricând, de-a lungul timpului.

Anulez orice efect negativ al acestor legăminte, acum şi pentru totdeauna.”

Apoi repetă această frază şi pentru alte jurăminte (sărăcie, celibat şi aşa mai departe). Dat fiind că aceste legăminte adesea implică semnarea unui document cu propriul sânge, trebuie să desfaci legământul cu şi mai mare forţă. Ritualul este foarte puternic, mai ales dacă aprinzi o lumânare (ceea ce ne ajută să eliberăm negativitatea şi să întrerupem situaţiile stagnante) şi desfăşori ceremonia pe timp de lună plină, care este timpul eliberării. Apoi, ridică-te şi fixează-te cu fermitate pe picioare, în timp ce spui fiecare declaraţie cu glas tare.

Spune-le cu toată convingerea!

Înţelepţii îşi amintesc întotdeauna de puterea cuvântului. Trebuie să ştii cu claritate ce îţi doreşti şi apoi comandă – prin cuvinte – să se întâmple. Eşti un maestru în a face vrăji, atât în numele temerilor tale, cât şi în numele dorinţelor inimii tale.

Deci la fel de uşor poţi crea profeţii care se împlinesc singure, în privinţa a ceea comandă ego-ul, cât şi Sinele Superior. Comandă-i ego-ului să tacă şi cere-i Sinelui Superior să vorbească mai tare.

Primeşte materializarea dorinţei cu braţele deschise. Uneori, Înţelepţii îndepărtează materializările, din cauză că se tem că nu le merită.

Amintiţi-vă totuşi că acestea sunt unelte care vă ajută să-i învăţaţi pe alţii şi să vindecaţi. Elevii şi pacienţii voştri merită să fie ajutaţi de un înţelept ale cărui nevoi materiale sunt împlinite.

Lasă în urma ta toată sărăcia si toate legămintele de suferinţă, Înţeleptule!

Ocupaţiile din viaţa Înţelepţilor

Ca înţelept, eşti un lider înnăscut, care e respectat pentru carisma sa, pentru aerul de încredere în sine, pentru felul în care se poartă şi puterea personală. Oamenii te respectă şi te admiră în mod natural şi sunt chiar intimidaţi de tine. Prin urmare, se simt bine când te urmează.

Datorită nenumăratelor vieţi de învăţare şi predare spirituală, probabil că îţi va plăcea o carieră ca învăţător spiritual, astrolog, medium, vindecător spiritual, persoană care face channeling sau prezicător. Cel mai mulţi înţelepţi nu se descurcă în calitate de angajaţi sau discipoli decât dacă îşi respectă şeful sau liderul. Ai fi un excelent preşedinte de companie sau antreprenor, mai ales datorită calităţilor tale organizatorice, combinate cu o cunoaştere intuitivă despre cum să rezolvi sau să îmbunătăţeşti situaţiile.

Oricum, tu, ca majoritatea înţelepţilor, te-ai simţi frustrat să lucrezi cu un public nemotivat, sau cu clienţi care nu-ţi ascultă sfaturile.

Hibrizi de Înţelepţi

După cum veţi citi în capitolul următor, există variaţii de înţelepţi amestecaţi cu alte categorii. Aici sunt incluşi Cavalerii Paladini, îngerii mistici, înţelepţii Stelari şi Oamenii Mistici ai Mării.

Călăuzire şi sugestii, dacă eşti un Înţelept

Respectă puterea cuvintelor. Foloseşte atent gândurile şi cuvintele, pentru a te asigura că ele oglindesc ce vrei, nu de ce ţi-e teamă. Tu materializezi atât de repede, încât nu-ţi poţi permite să te gândeşti sau să vorbeşti despre temerile tale. Concentrează-ţi întreaga energie pentru a-ţi materializa dorinţele şi scopul vieţii.  

Respectă-ţi trecutul. Implică-te în regresii în vieţile anterioare, pentru a elibera emoţiile care ar putea să te tragă înapoi astăzi. Citeşte cărţi şi urmăreşte filme referitoare la vieţile tale trecute.

Fii conştient de puterea temperamentului tău. Când un înţelept aruncă cuvinte pline de mânie către altă persoană, este ca şi când ar arunca o vrajă întunecată. Foloseşte-ţi puterea cu griji; gândeşte-te de două ori înainte de a blestema, deoarece aceasta poate să-l afecteze pe alţii – dar se poate întoarce să te afecteze şi pe tine.

Învaţă-i pe alţii ce este important pentru tine. Întotdeauna înveţi prin exemplu. Un motiv pentru că tu şi accezi către cel mal înalt nivel al tău este acela de a-i inspira pe ceilalţi. Ai ales să vii pe Pământ pentru a-i instrui pe oameni asupra potenţialului lor deci este important pentru tine să creezi acest lucru, în propria-ţi viaţă.

Râzi şi joacă-te. Chiar dacă ai o misiune vitală, este important să-ţi faci timp şi pentru „joacă” şi voie bună. În misiunea ta este necesară sinceritatea nu seriozitatea. Râsul te ajută şi să vindeci orice durere suferită în această viaţă sau în cele trecute.

VI. TĂRÂMURI AMESTECATE ŞI HIBRIZI: ÎNGERI MISTICI, CAVALERI, SPIRIDUŞII ŞI OAMENI AI MĂRII

În timpul programelor mele de certificare, am explicat diversele categorii în detaliu. Apoi am cerut publicului să-i descoperi pe cel din categoria lor. Cel care nu sunt siguri de provenienţa lor sunt încurajaţi să se alăture fiecărui grup, pentru a afla în care se simt cel mal confortabil Oamenii pot simţi imediat dacă aparţin unui grup.

Unii au simţit că fac parte din două grupuri. De exemplu, ei au spus că nu se pot decide dacă se potrivesc mai bine în categoria îngerilor întrupaţi, sau a Înţelepţilor. Am crezut că sunt suflete care evoluau de la o categorie la alta, aşa că l-am trimis în grupul Sufletelor în Evoluţie, a Celor care-şi Schimbă Forma, sau a Celor care schimbă realităţile.

In mod interesant, când fiul meu Chase a lucrat in programele mele de certificare din Statele Unite, am avut întotdeauna un procent ridicat de Spirite ale Naturii printre membrii grupului. Niciodată nu mi-am pus întrebări asupra procentului de Spirite ai Naturii, până când un alt consilier spiritual, numit Betsy Brown, i-a luat locul lui Chase. Dintr-o dată, energia programului de Practician în Terapia îngerilor s-a schimbat in totalitate.

În timpul primului curs de care s-a ocupat Betsy, cel puţin 50 de persoane s-au simţit transferaţi în timpul exerciţiului legat de categorii. Toţi se plângeau de aceiaşi lucru: se potriveau atât în grupul Îngerilor Întrupaţi, cât şi în ai Înţelepţilor. De asemenea, practic nu mai aveam Spirite ale Naturii în clasă, în timp ce până atunci existase un grup zgomotos de zâne şi spiriduşi.

O nonă categorie a fost descoperită dintr-o dată! Noii studenţi erau hibrizi, pe care îl numim „Îngeri Mistici”, exact ca Betsy Brown. Am realizat că procentul ridicat de Spirite ale Naturii existent anterior reflecta tărâmul Spiritelor Naturii de care aparţinea Chase. Cel care se aseamănă, se atrag!

Îngerii Mistici

După cum am menţionat mai devreme, Îngerii Mistici sunt pe Jumătate înţelepţi şi pe jumătate Îngeri Întrupaţi. Îngerii Mistici împărtăşesc multe dintre caracteristicile Îngerilor Întrupaţi, fiind iubitori, săritori şi preocupaţi de ceilalţi. Totuşi, deoarece au trăit mai multe vieţi pe Pământ (ca Îngeri Întrupaţi) sunt descurcăreţi şi aspri. Ei e posibil să înjure, să facă abuz de alcool, sau să practice jocuri de noroc şi totuşi sunt îngeri. Îngerii Mistici apreciază regulile, deoarece detestă haosul. Asemeni Îngerilor întrupaţi, ei îşi cer iertare. Spun: „îmi pare rău”, deoarece este o metodă rapidă de a dezamorsa un conflict şi nu pentru că se simt vinovaţi. Dintre toate categoriile, Îngerii Întrupaţi sunt cel care au adunat sentimentele de vinovăţie: Îngerii Mistici şi-an câştigat cu greu înţelepciunea, ca rezultat al multor vieţi de îndrumare şi ajutor, în situaţii conflictuale sau chiar război. Chiar dacă le-au văzut pe toate, îngerii Mistici încă mai cred în bunătatea omenirii.

Îngerii Mistici nu se pierd în public, aşa cum se întâmplă cu îngerii Întrupaţi. Cu moştenirea de la înţelepţi, îngerii Mistici sunt minunaţi profesori, oratori şi susţin ateliere spirituale. Adoră să predea tehnici de vindecare şi să ofere sfaturi pentru o viaţă fericită.

Îngerilor Mistici nu le este teamă să cunoască partea întunecată a vieţii. Ei văd cu claritate consecinţele ego-ului din spatele dramelor umane. Concentrarea şi limbajul unul Înger Mistic sunt mai întunecate şi mai pământeşti decât ale unul înger întrupat (care face parte dintr-o categorie căreia nu-i place să privească sau să cunoască probleme sau întuneric).

Iată cum descrie un înger Mistic caracteristicile categoriei: „Ne place io aceeaşi măsură să folosim Cărţile de Preziceri ale Îngerilor, cât şi pe cele de Tarot. Suntem vindecători atotştiutori. Deoarece am fost omorâţi in vieţile anterioare, ne este deseori tea mă să ieşim din zona spirituală. Dar când o facem, zburăm către înalturi cu rapiditate, pentru a ne transforma scopurile în acţiuni.”

Cavalerii Paladini

Această categorie a fost descoperită de fiul meu, Grant. După cum vă amintiţi. Grant a fost cel care mi-a arătat, iniţial, tărâmul Înţelepţilor. După ce am delimitat această lume, Grant a văzut că, de fapt, el se potrivea într-o sub-categorie a Înţelepţilor, pe care iniţial am numit-o „Cavaleri”. Termenul nu era tocmai potrivit, deoarece implica războinici puri. Deci, termenul de Paladin a fost sugerat de doi membri ai acestei lumi. Paladin, pronunţat pol-AH-den se referă la un cavaler magic sau sfânt, care participă la cruciade, în numele binelui şi ordinii. Paladinii istorici erau magi care făceau vrăji pentru a-şi îndeplini misiunea.

Cavalerii Paladini împărtăşesc multe dintre calităţile îngerilor Mistici dar sunt pe jumătate înţelepţi şi pe jumătate îngeri. Îngerii Mistici îşi exprimă partea angelică prin vindecarea celorlalţi, împărtăşind din înţelepciunea lor sau prin energia lor. Cavalerii Paladini reprezintă partea angelică de paznic protector. Îngerii Mistici reprezintă energia vindecătoare a Arhanghelului Rafael pe când Cavalerii Paladini manifestă energia mânuirii săbiei Arhanghelului Mihail.

Cavalerii Paladini sunt păstrătorii ordinii şi susţinătorii adevărului, a secretelor sacre şi a atitudinii civilizate. Ei sunt demni de încredere, capabili să păstreze secrete (dar dacă dezvăluirea secretului ar ajuta la apărarea dreptăţii atunci ar face-o) şi extrem de săritori cu cei dragi şi cu străinii. Cavalerii Paladini nu se simt confortabil în adunările sociale decât dacă se discută un subiect de interes personal. Sunt galanţi şi politicoşi însă pot fi fermi şi neînduplecaţi, atunci când valorile le sunt ameninţate. Cavalerii Paladini refuză să facă compromisuri, când e vorba despre etică. Amintiţi-vă că Îngerii Întrupaţi (din care se trag Cavalerii Paladini) respectă autoritatea, organizarea şi regulile, mai ales dacă el cred în acele reguli.

Membrii acestei categorii au servit ca şi Cavaleri Templieri, au fost membri ai Mesei Rotunde; membri ai celor douăsprezece cântece de vitejie din legendele medievale; păzitori ai marilor preoţi, ai marilor preotese, ai sfiiţilor şi ai înţelepţilor. Cavalerii Paladini au tendinţa de a avea trupuri masive şi forţă musculară. Stau drepţi, cu mândrie lipsită de ego, ochii sunt intenşi clari şi concentraţi, asemeni unui paznic în alertă maximă. Ei observă totul.

Cavalerii Paladini au avut dintotdeauna o fascinaţie pentru cavaleri, armuri, poveştile Mesei Rotunde, dragoni şi turniruri. Iubesc jocurile video, cărţile şi filmele care implică strategii de război, dueluri cu sabia şi eliberarea celor aflaţi la ananghie. Cavaleri Paladini faimoşi au fost Ioana D’ Arc, Regele David şi Sir Lancelot.

Ochii unui Cavaler Paladin sunt intenşi, clari şi concentraţi, asemenea unui paznic în alertă maximă.

Mulţi Cavaleri Paladini sunt atraşi de serviciile armate, securitate şi munca de poliţist, care sunt echivalentul modern al ordinelor cavalereşti. Ei se documentează sau chiar se alătură unor societăţi spirituale secrete cum ar fi Francmasoneria, Cavalerii Templieri şi Rosacrucienii. Însă, Cavalerii Paladini ai timpurilor moderne preferă deseori misiuni solitare, pentru a-şi împlini destinul. În loc de a urma ordinele Regelui, Cavalerii Paladini din zilele noastre trebuie să urmeze ordinele călăuzirii Interioare. Deci, a face parte din forţele militare sau de poliţie le poate împiedica libertatea de a-şi urma înţelepciunea interioară, sau ar putea chiar să înăbuşe însăşi vocea.

Cavalerii Paladini au şi un echivalent estic în Samurai şi în Călugării Shaolini, care integrează exerciţiile de respiraţie, ţinuta, autodisciplina şi înţelepciunea în modul lor de a-şi conduce viata.

Cavalerii Paladini sunt avocaţi minunaţi şi activişti care apără cauzele în care cred. Se descurcă bine în domeniul legal, politic, la scris, vorbit, profesorat, în campanii şi conducere. Cavalerii Paladini care sunt Indigo (generaţia liderilor şi Vizionarilor născuţi cu o sensibilitate ridicată) pot deveni lideri puternici şi inspiratori. Dragonii întrupaţi sunt o subcategorie a acestei lumi.

Stelele Mistice

Acest hibrid este o combinaţie între Oamenii Stelari şi Înţelepţi. Stelele Mistice sunt profesori înnăscuţi care aduc cunoaşterea universală pe Pământ. Învăţăturile lor au scopul general de a inspira pace lumii, oferindu-le oamenilor informaţii folositoare pentru a-şi reduce nivelul de stres.

Stelele Mistice au ochii exotici, arătând complet diferit de alţi ochi, şi care reflectă pasiunea lor serioasă, sobră şi intensă pentru a fi profesori.

Stelele Mistice sunt extrem de sensibile şi pot simţi energia emoţiilor celorlalţi oameni. Adesea nu se simt în largul lor în preajma celorlalţi şi uneori se comportă cu stângăcie în societate. Ele combat stresul social, predând lecţii despre fapte şi filozofii.

Stelele Mistice încearcă, fără să-şi dea seama, să-i înveţe pe membrii familiei lor, care au ochii înceţoşaţi de excesul de informaţii tehnice. Deci, Stelele Mistice se descurcă cel mai bine când sunt atente la sugestiile primite de la elevii lor şi din public, şi sunt cu luare aminte când nivelurile atenţiei oscilează. Stelele Mistice sunt atât de inteligente, încât e posibil să-i ia cuiva vorba din gură, fără să-şi dea seama. Ele nu-şi fac lecţiile plictisitoare, şi pot organiza predarea, astfel încât învăţăturile să devină mal uşor de digerat.

Spiriduşii

Când ne gândim la Spiriduşi ne apar în minte omuleţi în costume verzi. Categoria Spiriduşilor aparţine Îngerilor Pământeni şi include o largă varietate de forme trupeşti, dimensiuni şi stiluri vestimentare. Există Spiriduşi Masculini şi Feminini şi mulţi membri ai acestei lumi chiar arată ca nişte Spiriduşi uriaşi. Totuşi ceea ce este în interior, şi nu ceea ce este în afară deosebeşte acest tărâm de celelalte.

Spiriduşii sunt pe jumătate înţelepţi şi pe jumătate Spirite întrupate ale Naturii. Au o înţelepciune care se datorează nenumăratelor vieţi de pe Pământ, o abordare realistică a vieţii, o legătură profundă cu natura şi un simţ răutăcios al umorului.

Dacă te uiţi, la un moment dat, în ochii unui Spiriduş, poţi vedea seriozitatea unui profesor inteligent. Însă, în următorul moment, vei vedea privirea răutăcioasă a unui copil de şapte ani, care e pe cale să-ţi facă o farsă.

Pentru a înţelege lumea Spiriduşilor, trebuie să le privim istoria. Unii dintre locuitorii iniţiali ai Irlandei se numeau The Tuatha de Danaas, care înseamnă „Copiii Danei” sau „poporul Danei”. Dana era Zeiţa Creatoare Celtică. Poporul Tuathas poseda capacităţi magice de a-şi schimba forma şi de a călători în timp, iar în anumite cercuri erau consideraţi semi-zei. Au dus lupte pentru a păstra stăpânirea Irlandei dar până la urmă au fost înfrânţi de Galii invadatori. În loc a-şi părăsi insula, Tuathas şi-au schimbat forma în altă dimensiune şi au devenit Spiriduşi. Astăzi încă mai conduc Irlanda, însă sunt vizibili doar celor cu minţi şi suflete deschise.

Deci, lucrătorii întru Lumină de pe tărâmul Spiriduşilor sunt pe jumătate înţelepţi şi pe jumătate Spirite ale Naturii. Ei posedă cunoştinţe străvechi despre magie, vindecare şi materializare, asemeni înţelepţilor din alte culturi. Ca Spiriduşi ei redau caracteristicile Spiritelor Naturii de a trăi interdimensional, într-o comuniune profundă cu natura.

Cei din lumea Spiriduşilor prezintă calităţi atât de la înţelepţi, cât şi de la Spiritele Naturii. Ei oscilează între a fi profesori serioşi şi glumeţi gălăgioşi. Îţi ţin prelegeri într-un minut şi în următorul te amuză. Chiar dacă ne gândim la Spiriduşi ca la nişte omuleţi cu barbă roşie, cu burtă şi cu haine verzi, membrii tărâmului Spiriduşilor pot arăta la fel de minunat ca nişte manechine. Mulţi membri ai acestei categorii au trăsături asemănătoare Spiriduşilor, fie că este vorba despre a purta tricouri verzi, a avea păr roşcat, un ten rumen sau chiar un pic de burtică.

Spiriduşii sunt profesori minunaţi şi amuzanţi, care ştiu să capteze şi să păstreze interesul elevilor. Sunt naratori minunaţi, iar întotdeauna poveştile lor transmit mesaje importante. Atâta timp cât poţi înfrunta toanele lor schimbătoare şi flirturile ocazionale, Spiriduşii pot fi prieteni minunaţi şi parteneri romantici. Nu te vei plictisi niciodată cu un membru al acestei lumi, asta e sigur!

Oamenii Mării

Cei mai mulţi Oameni ai Mării au ochii de culoare verde 

Asemeni Spiriduşilor, Oamenii Mării sunt hibrizi ai tărâmului Spiritelor Naturii, deci posedă şi laturi jucăuşe şi răutăcioase. În cartea Zeiţe şi Îngeri, am publicat rezultatele studiului meu asupra Oamenilor Mării.

În ea am inclus numai studiile celor despre care ştiam cu siguranţă că sunt Oameni ai Mării. Opinia mi s-a bazat mai ales pe faptul că s-au încadrat în descrierea mea, că trebuia să trăiască lângă apă, se identificau cu sirenele încă din copilărie, aveau vise frecvente despre sirene, şi aşa mai departe. Din sondaje a reieşit că factorii semnificativi au fost:

– 82% aveau o tentă sau luciri roşcate ale părului

– 82% preferau să poarte părul lung (89% dintre femeile observate)

– 79% aveau părul creţ natural sau ondulat

– 69% aveau ochii verzi

– 85% au relatat că le este constant sete

– 80% au spus că le este frig, chiar dacă este o vreme caldă.

Cele 82 procente dintre persoanele cu părul roşu şi castaniu au eclipsat procentul estimat de 2-10% cu părul natural, roşu sau castaniu din totalul populaţiei, Aparent, părul roşu este o anomalie genetică. La un moment dat, femeile roşcate au fost acuzate de vrăjitorie. În secolele XVI-XVII, în timpul vânătorii de vrăjitoare, femeile europene roşcate erau condamnate la moarte. Ar fi putut să fie ele Oameni ai Mării care şi-au păstrat abilităţile magice şi cunoştinţele?

După cum am menţionat mai devreme, Oamenii Mării trebuie sil trăiască lângă surse de apă, pentru a se simţi fericiţi şi sănătoşi, Zânele mării se retrag lângă râuri şi lacuri, în timp ce îngerii Mării, Misticii Mării şi Stelarii Mării se simt legaţi de ocean. Mulţi Oameni ai Mării au amintiri sau sunt atraşi de povestiri despre Atlantida şi Lemuria, care sunt două civilizaţii antice oceanice.

La fel ca şi în cazul celorlalte categorii, Oamenii Mării arată asemeni corespondenţilor lor spirituali. Femeile amintesc de sirenele cu trupuri în formă de clepsidră, cu multe curbe şi preferă haine de culoare turcoaz. Bărbaţii Oameni ai Mării sunt atletici, binefăcuţi şi iubesc viata în aer liber. Ambele sexe au părul ondulat natural şi preferă să îl poarte lung. în general, părul lor are o tentă roşcată.

Oamenii Mării au relatat că răcesc cu uşurinţă şi că preferă vacanţele în ţări calde, sau chiar să trăiască într-un climat tropical. Totuşi, deşi adoră să înoate, Oamenii Mării evită piscinele cu clor deoarece sunt foarte sensibili la mirosul şi la atingerea clorului.

Oamenii Mării se simt însetaţi frecvent şi pot avea probleme cu constipaţia. De obicei, au o sticlă cu apă la îndemână şi ar face bine să evite fructele uscate, care au tendinţa să le extragă apa din sistem. Oamenii Mării au o piele uscată pe picioare, degete şi călcâie. Sensibilitatea la apă îi face să fie pretenţioşi în privinţa mărcii de apă îmbuteliată pe care o consumă. Ei deseori solicită salată din alge maritime, fructe de mare şi nori (alge marine turtite, înfăşurate în jurul rulourilor de sushi), probabil deoarece corpurile lor au nevoie de nutrienţi marini.

Cei mai mulţi oameni iubesc delfinii, dar Oamenii Mării sunt fanatici în ceea ce priveşte. Ei iubesc de asemenea balenele, păsările de mare, caii de mare, libelulele şi alte fiinţe care locuiesc în apă. Mulţi Oameni ai Mării îşi oferă în mod voluntar timpul şi banii, pentru a sprijini organizaţiile de caritate sau evenimentele care protejează oceanele, lacurile şi râurile. Destinaţia lor preferată de vacanţă este o plajă tropicală, şi chiar dacă nu trăiesc lângă un curs de apă, îşi doresc foarte mult acest lucru. Oamenii Mării se preocupă de curăţenia de pe plaje şi de pe malurile lacurilor.

Există mal multe sub-categorii de Oameni ai Mării, cum ar fi:

Îngerii Mării: Ca hibrid de înger întrupat şi Spirit al Naturii (Marea este o parte a tărâmului Spiritelor Naturii), îngerii Mării oscilează între a fi obraznici sau amabili. Femeile înger al Mării pot semăna cu îngerii întrupaţi, cu trupuri voluptoase; feţele tinereşti, în formă de inimă, si părul ciufulit şi luminos. Totuşi, ei sunt îngeri întrupaţi care trăiesc pe muchie. E posibil să fi făcut abuz de droguri şi alcool, să fi comis infidelităţi şi chiar să aibă cazier. Cu toate astea, în străfundul lor, inimile acestora sunt pur angelice.

Zânele Mării: Acest hibrid face 100% parte din Spiritele Naturii, aşadar e normal să stea în grupuri la marginea oceanului, lacurilor sau râurilor. Adoră să bea cocktailuri, în timp ce urmăresc un apus la mare, merg cu barca sau lenevesc pe o plajă. Zânele Mării pot fi perfecţioniste în ceea ce-i priveşte pe partenerii lor de amor, ceea ce poate duce la un lung şir de iubiţi sau de iubite. Însă, Zânele Mării îţi vor spune că ele căută satisfacţia pe durata întregii vieţi, sub forma distracţiei, a relaţiilor ce oferă siguranţă financiară – şi să nu cumva să uităm distracţia! Zânelor Mării le place să meargă cu cortul, să facă excursii pe jos şi să fie în apropierea lacurilor şi râurilor din munţi. Au o legătură specială cu zânele apelor, care sunt numite „spirite”, „ondine” şi libelule.

Stelarii Mării: Oamenii Stelari adoră să stea lângă ocean, dar acest hibrid este atras în mod special de mare. Stelarii Mării sunt singuraticii care preferă să navigheze, să înoate, să facă surf, să plonjeze în apă ori să se scufunde singuri (sau cu un partener special, în care au încredere). Stelarilor Mării le place în mod special să se uite la cerul înstelat, în timp ce plutesc cu barca în mijlocul oceanului. Ei se conectează cu planeta de origine, prin energia ionilor apei.

Misticii Mării: Această categorie hibridă este un amestec de Om al Mării cu un Înţelept. Ei au o personalitate între cea a Spiritelor Naturii şi seriozitatea înţelepţilor. Adoră să predea mai ales despre delfini, balene, Atlantida, ecologie oceanică, scufundări, navigaţie, sau orice altceva legat de ocean.

Delfinii Întrupaţi: Acest hibrid este format din delfini care an luat formă umană, pentru ca mesajul lor să fie auzit clar de oameni. Însă înfăţişarea lor le dezvăluie adevărata identitate. Trupurile Delfinilor întrupaţi arată asemeni delfinilor adevăraţi. Stomacul lor uşor protuberant le face trupul să fie de aceeaşi dimensiune cu a celor ce practică fotbal american. Cei mai mulţi Delfini întrupaţi au ochi cenuşii, asemeni delfinilor oceanici.

Cei mai mulţi Delfini întrupaţi au ochii cenuşii, asemenea corespondenţilor oceanici.

Delfinii întrupaţi chicotesc cu acelaşi râs ascuţit şi întrerupt, ca şi delfinii din ocean. Cei mai mulţi Delfinii întrupaţi au profesii legate de mare, cum ar fi biolog marin, oceanograf, căpitan de vas sau ecologist oceanic. Sunt pasionaţi de ecologia marină şi sunt instructori minunaţi în acest domeniu. Însă, datorită originii lor de delfini, această categorie ştie să se relaxeze, şi se joace, să flirteze în timp ce îşi îndeplinesc responsabilităţile. Deoarece sunt obişnuiţi să înoate în grup, Delfinii întrupaţi sunt, de obicei foarte sociabili. Adoră discuţiile lungi şi uşoare.

De exemplu, o femeie pe care o ştiu, numită Gayle, iubeşte delfinii şi conduce în mod regulat excursii în grup, pentru a înota cu ei în locuri exotice. Ea chiar arată asemeni unui delfin, cu trupul uşor rotunjit şi ochi ovali. Interesant e faptul că Gayle conduce o companie care se ocupă cu piscine. S-a născut în zodia Peştilor, un semn de apă. Ea spune: „Iubesc oceanul şi trebuie să petrec o vreme acolo, pentru a mă reîncărca. Iubesc delfinii şi balenele şi îmi petrec mult timp în ocean, înotând cu ei. Mi-am întrebat ghizii de ce mă simt atât de legată de ocean şi mi s-a spus: „Pentru că eşti din ocean”. La început nu am înţeles ce însemna. Cred că înainte am fost delfin”.

Pe lângă Delfinii întrupaţi, am mai întâlnit câteva Balene întrupate – şi nu, nu sunt obeze. În timp ce Delfinii întrupaţi au personalitatea jucăuşă a Spiritelor Naturii, Balenele întrupate au energia protectoare şi iubitoare a arhanghelilor.

Balenele întrupate sunt fascinate de balenele care trăiesc în mare; deseori devin avocaţi, activişti, biologi marini, navigatori sau scufundători, pentru a-şi petrece timpul, studiind balenele.

Aceştia sunt hibrizii majori care mi s-au arătat de când am început si predau acest material publicului. Cei care nu se regăsesc în nici un tărâm continuă să mă ajute să arunc lumini asupra altor hibrizi. Însă unii oameni desfid toate categoriile. Pentru ei am dezvoltat alte metode de a privi categoriile amestecate – aşa cum veţi vedea mai departe.

VII. DACĂ SIMŢI CĂ TE POTRIVEŞTI ÎN MAI MULTE CATEGORII…

Cam 10% din publicul care a auzit descrierea categoriilor îngerilor Pământeni îmi spune: „Mă simt de parcă mă potrivesc în mai multe categorii!” Aceşti Îngeri Pământeni ştiu că sunt Lucrători întru Lumină, însă le este neclar care e grupul lor exact. Aici sunt câteva puncte de luat în seamă:

1. Energia: Potriveşte-te la „amprenta ta energetică” globală

 

Energia unui … este
Înger Întrupat Dulce şi iubitor
Spirit Întrupat al Naturii Cald, jucăuş şi răutăcios
Om Stelar Săritor, calm şi detaşat
Înţelept Serios, puternic şi maiestos
Spiriduş Alternează seriozitatea cu zăpăceala
Înger Mistic Serios, puternic, dulce şi iubitor
Om al Mării Alternează între a fi rebel şi supus
Cavaler Paladin Atent şi politicos, însă neîndemânatic social.

 

2. Înfăţişarea fizică

 

Oamenii din categoria Au aceste caracteristici
Înger Întrupat Feţe frumoase sau îngereşti, cu trupuri masive
Spirit Întrupat al Naturii Arată ca o versiune mărită a zânelor, elfilor, spiritelor şi a gnomilor
Om Stelar Sunt înalţi şi deşiraţi; sau scunzi cu trupuri subţiri sau masive. Au ochi şi trăsături faciale neobişnuite. Se îmbracă simplu şi poartă machiaj minim.
Înţelept Feţe lungi cu ochi ce arată că gân­durile lor sunt departe. Poartă că­măşi şi rochii largi, închise la cu­loare şi deseori au păr lung, grizonat prematur.
Spiriduş Mulţi arată asemeni unor spiri­duşi. Preferă să poarte haine verzi şi în culorile pământului. Au o scli­pire în ochi, în majoritatea tim­pului.
Înger Mistic O faţă atractivă, trup masiv şi ex­presie facială foarte serioasă.
Om al Mării Femeile au trupuri asemeni unor clepsidre. Ochii sunt de obicei verzi şi părul roşu. Bărbaţii şi femeile Oameni ai Mării preferă pă­rul lung. Deseori poartă haine bleu, turcoaz sau verzi.
Cavaler Paladin Înalţi; trupuri masive; ochi pă­trunzători.

 

3. Pasiuni

 

Oamenii din categoria se concentrează asupra
Înger Întrupat Activităţi de vindecare şi ajutor; păstrarea relaţiilor liniştite şi fericite.
Spirit Întrupat al Naturii Profesorat, amuzament, arte şi ecologie
Om Stelar Vindecare energetică, mai ales Reiki; evoluţia tehnologiei; să fie de ajutor dacă este nevoie
Înţelept Profesorat; practică activităţi lega­te de misticism, medium şi spiri­tualitate bazată pe natură.
Spiriduş Profesorat, muzică, spus poveşti, fac farse
Înger Mistic Să instruiască despre vindecare
Om al Mării Delfini, balenele, sporturile acva­tice, oceanul, Lemuria şi Atlantida
Cavaler Paladin Păstrarea dreptăţii, a adevărului şi libertăţii; protejarea „defavorizaţilor” şi a cauzelor drepte.

 

Sufletele în Evoluţie şi Cei care îşi Schimba Forma

Dacă încă nu ştii cărei categorii îi aparţii, poate că eşti dintr-una încă nedescoperită. Sau poate că eşti un „Suflet în Evoluţie” sau faci parte dintre Cei care îşi Schimbă Forma. (Anterior, am denumit grupul acestora cu termenul Cei care schimbă realităţile). Aceasta înseamnă că fie te deplasezi dintr-un tărâm la altul sau joci şotron printre lumi, de dragul varietăţii şi al evoluţiei.

Sufletele în Evoluţie: Dacă eşti un Suflet in Evoluţie, te deplasezi dintr-o lume în alta şi nu te poţi identifica cu vreun anumit grup. Poate ţi-ai petrecut multe vieţi într-o categorie şi ai învăţat tot ce puteai din această experienţă, aşa că alegi să pătrunzi într-o nouă lume. Nu te identifici în totalitate cu grupul pe care tocmai l-ai părăsit şi nici cu cel căruia tocmai i te-ai alăturat. Dacă ceea ce ai găsit ţi se potriveşte, oferă-ţi timp să te adaptezi noului grup şi nu te jude­ca prea aspru pentru că te simţi deconectat.

Îngerii Pământeni din categoria Sufletelor în Evoluţie se pot simţi de două ori înstrăinaţi – nu nu­mai că se simt separaţi de toţi oamenii, dar se simt diferiţi şi de ceilalţi îngeri Pământeni.

Te poţi simţi ca ultimul copii ales în echipa de softball: nedorit şi neapreciat.

Şi ştii că toate acestea sunt senzaţii temporare şi că te poţi ruga pentru ajutor spiritual, şi ştii că nu eşti singur şi că eşti dorit şi apreciat. La urma urmei ai fost foarte curajos să treci într-un nou tărâm şi probabil că ai făcut asta dintr-o intenţie nobilă pentru a fi mult mai util lumii”.

Cei care îşi Schimbă Forma. Unele suflete doresc varietate, emoţii şi o experienţă bogată. Dacă eşti din această categorie, asemeni unui „copil într-un magazin de dulciuri” nu te poţi decide ce vrei, aşa că alegi tot ce se află în meniu. Cel care îşi Schimbă Forma sunt îngeri Pământeni care se deplasează dintr-un tărâm în altul. Niciodată nu se stabilesc într-o anumită categorie, însă iau din tot ceea ce fiecare lume are de oferit. În aceiaşi timp, le împărtăşesc fiecărei categorii din lecţiile pe care le-au învăţat pe celelalte tărâmuri ale îngerilor Pământeni Cei care îşi Schimbă Forma se adaptează rapid noilor situaţii şi cunoştinţe şi, asemeni copiilor care se deplasează mult şi urmează şcoli diferite, îşi dezvoltă abilitatea de a se adapta rapid.

Dacă eşti un Suflet în Evoluţie, sau unul dintre Cei care îşi Schimbă Forma, eşti ca o albină care zboară din floare în floare, luând şi oferind hrană, pe măsură ce călătoreşte. Oferi servicii valoroase, deoarece infuzezi fiecare categorie cu sânge proaspăt, idei noi şi vitalitate veşnic trează.

S-ar putea să faci parte şi dintr-o nouă categorie, care este încă nedescoperită. Deoarece lumea se desfăşoară, e nevoie de noi misiuni. Şi dacă eşti unul dintre sufletele care iniţiază aceste noi misiuni, Dumnezeu să te binecuvânteze pentru ceea ce faci!

Ocupaţiile ideale pentru Sunetele în Evoluţie şi pentru Cei care îşi Schimbă Forma

Sufletele în Evoluţie şi Cei care îşi Schimbă Forma se împart în două grupuri distincte: Gânditorii Independenţi şi Adaptabilii. Gânditorii Independenţi sunt persoane care preiau comanda şi nonconformişti radicali, care sunt mândri că sunt spectatori. Ei cred că „normalitate” este echivalent cu a fi condamnat la mediocritate. Gânditorii Independenţi sunt campionii cauzelor umanitare şi ecologice – doar dacă aceste cauze nu sunt prea populare. Gânditorilor Independenţi nu le place să fie la modă şi îşi doresc propria lor nişă unică, în afara preocupărilor celorlalţi oameni. Nu e surprinzător că Gânditorii Independenţi se descurcă cel mai bine în ocupaţiile independente, angrenate în scopuri artistice sau în cele care cer inventivitate. Nu le plac sistemele, regulile sau directivele de la „autorităţile” din exterior. Carierele ideale ale Gânditorilor Independenţi ar fi artele frumoase, meşteşugurile, editarea, scrisul sau fotografia.

Cei care îşi Schimbă Forma iubesc orice carieră care le oferă încântare şi ocazia si înveţe. Sunt mai buni la lucrul cu publicul decât Gânditorii Independenţi. Carierele ideale ar fi călătoriile (să lucreze ca ghid, sau pe o navă de croazieră), să fie un agent talentat sau cercetător (să facă să devină realitate, visele altora) şi în orice muncă de vânzări, care implică un produs sau un serviciu în care Cel care Schimbă Forma crede cu tărie.

Călăuzire şi sugestii dacă eşti un Suflet în Evoluţie sau unul dintre Cel care îşi Schimbă Forma

Respectă-ţi decizia de independenţă. Sufletele din acest non-tărâm sunt, în general, nonconformiste, dar pot fi şi dinamizatoare ale mulţimii. Pământul are nevoie de puterea şi de tăria voastră chiar acum, aşa că vă rog să nu le atenuaţi, încercând să vă potriviţi unui anumit grup (decât dacă vă vine să o faceţi la mod natural).

Învăţaţi libertatea. Prea mulţi oameni permit să fie controlaţi de autorităţi. Prin refuzul de a vă conforma sau de a fi supuşi, îi învăţaţi că există alternative. Cu cât vă străduiţi mai mult pentru a acumula fericire şi linişte personală, cu atât mai eficiente vor fi învăţăturile voastre. Amintiţi-vă că îi învăţaţi mai întâi prin exemplu personal şi apoi răsar oportunităţile învăţării formale, pe măsură ce le permiteţi.

Materializaţi, materializaţi, materializaţi. Deoarece vă place să lucraţi în afara sistemelor, aveţi nevoie să vă bazaţi pe puterea personală de materializare, ca să vă susţină material. Amintiţi-vă că nu există gânduri sau vorbe neutre. Tot ce spuneţi şi gândiţi vă creează viitorul. Aşadar, gândiţi-vă la ceea ce doriţi, nu la ce vă temeţi să nu cumva să se întâmple.

POSTFATĂ

 

Contăm pe voi!

Înger Pământean, îţi mulţumesc pentru că eşti pe planetă acum. Cu energia ta iubitoare, ne ajuţi doar prin simpla ta prezenţă. Şi totuşi – după cum o ştii prea bine – eşti aici pentru mult mai mult. Ai ales să vii aici, într-un moment crucial din istoria planetei, ca să influenţezi apariţia unei mari schimbări, folosin­du-ţi resursele oferite de talentele naturale, combinate cu acţiuni pline de armonie.

Dacă marea majoritate a populaţiei nu va aborda diferit mediul şi pe ceilalţi oameni, viaţa, aşa cum o ştim, e posibil să nu mai continue.

Eşti aici să oferi alternative. Vei şti ce să ne în­veţi. observând ce anume iţi alimentează pasiunile, încântarea, grija sau furia.

De exemplu, poate că eşti aici ca să ne înveli pe noi, fiinţele umane, cum să ne materializăm nevoile materiale, fără să mai fie nevoie de concurenţă, jafuri sau războaie, pentru a ne lua partea.

Sau, poate că eşti aici ca să ne înveli despre nevoia vitală de a proteja aerul, apa şi calitatea solului. Poate că ai un contract să ne înveli metode mai sănă­toase de a-i creşte şi educa pe copii. Sunt sute de teme vita1e de predat, chiar acum.

Cum să ne înveţi? în orice fel poţi – de exem­plu, fiind un model, scriind cărţi, scriind articole, trimiţând scrisori la ziare spre publicare, luând atitu­dine în sistemul educaţional şi guvernamental şi / sau prin discursuri sau apariţii în mass-media.

Un lucru este clar. avem nevoie de îngeri Pă­mânteni care să dorească să fie lideri. Vechile sisteme cărora le lipseşte integritatea încep să cadă asemeni corporaţiilor şi bisericilor, din cauza unor abuzuri. Noua energie nu va mai sprijini sau ascunde energie întunecată. întunericul din sistemul educaţional, gu­vernamental şi legal le va face să se clatine. Pe măsu­ră ce apar aceste schimburi, liderii îngeri Pământeni (asemeni ţie) pot călăuzi lumea ducând-o departe de panică şi pesimism, ajutând-o să se concentreze ca să lase vechiul să fie înlocuit cu ceva mai bun.

Noi toţi contăm pe tine să preiei frâiele scopu­lui vieţii tale şi să-l îmbrăţişezi în totalitate. Orice pas pe care-l faci este de ajutor şi extrem de necesar acum cu condiţia ca el să vină din intenţia ta de a ajuta.

Te rog să nu-ţi întârzii evoluţia, aşteptând să afli exact care este misiunea ta, care este următorul pas pe care trebuie să-l faci, sau să primeşti o garanţie serioasă că vei reuşi. Să nu faci orice vine din iubirea din inima ta va fi de ajutor, la fel cum daruri mărunte, oferite unei cauze nobile, cu timpul pot sfârşi prin a forma o donaţie solidă. începe de oriunde – numai apucă-te de treabă!

De-a lungul drumului, al mare grijă, te rog, de corpul tău fizic. El este o unealtă foarte importantă în misiunea ta. Mulţi îngeri Pământen1, asemeni ţie, nu au avut niciodată trup fizic înainte, aşa că îl pot negli­ja sau chinui. Hrănindu-l cu produse şi lichide organ­ice, făcând mişcare fizică în mod regulat şi odihnin­du-te aşa cum îţi este mai de folos, vei avea mai multă energie pentru scopul vieţii tale.

În urmă cu câţiva ani, un înger Pământean foar­te influent, pe nume Louise L. Hay (pe care am menţionat-o de câteva ori în această carte şi care este fon­datoarea Hay House, editura mea) a fost călăuzită să scrie despre viziunile sale asupra legăturii dintre bo­lile fizice şi gândurile profunde, însă nici o editură nu i-ar fi publicat materialele. Deci, în loc să renunţe, ea a făcut singură copii după manuscris. Apoi a simţit îndemnul să ţină conferinţe despre acest subiect. La început, doar două sau trei persoane au venit la conferinţele ei. Astăzi, manuscrisul Vindecă-ţi trupul­ a ajutat nenumăraţi oameni şi a fost, conform New York Times, baza best-sellerulul său Îţi poţi vindeca viaţa, din care a vândut 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. Şi acum, când Louise ţine o con­ferinţă, participă mii de oameni!

Nu eşti bucuros că Louise nu s-a descurajat în legătură cu scopul vieţii ei şi că a perseverat? Sunt zeci de poveşti asemănătoare ale oamenilor care au făcut ca lumea să fie un loc mai bun şi ale căror în­ceputuri au fost chiar modeste.

Propriul Sine este creaţia Iubirii, în timp ce eul este creaţia fricii. Scopurile eu-lui sunt de a te face să te simţi mic, neajutorat şi fără putere – dar cum se poate ca o fiinţă care este făcută după imaginea şi chipul Creatorului să fie altfel decât măreaţă, puternică şi inteligentă?

Eul tău ştie că dacă tu îţi aminteşti adevărata na­tură spirituală (perfectă, puternică, creativă şi inteli­gentă), el îÎşi va pierde puterea de a te înspăimânta­ aşa că te hrăneşte cu minciuni, de genul: „Dacă devii puternic, vei abuza de acea putere. Oamenii nu te vor mai plăcea atât de mult. Oamenii te vor invidia.” Te rog, te rog, nu-ţi asculta acest eu! Spune-i să meargă să stea Într-un colţ şi să vorbească pentru el. Poartă-te cu el ca si cu o muscă bâzâitoare si nu-l lua în seamă.

Îngerii spun: „Dacă devii nervos, concentrea­ză-te asupra acţiunilor pe care le faci în serviciul alto­ra.” Nervozitatea vine din preocuparea eu-lui despre ce spun ceilalţi oameni. Concentrându-te asupra unei idei, ca de exemplu: „Cum pot să aduc mai multă iu­bire şi lumină în această situaţie, chiar acum?”, îţi stimulezi darurile spirituale şi putere a naturală a Si­nelui tău Superior.

Aminteşte-ţi că există o corelaţie: cu cât scopul este mai înalt, cu atât mai mare este teama. Cu cât vei avea un potenţial mai mare de a ajuta mai mulţi oa­meni, cu atât eul va folosi o forţă mai mare pentru a te trage înapoi. Eul te impulsionează să-ţi Întârzii mi­siunea prin a o pregăti în loc de a o face. Eul îţi spu­ne: ,.Mai întâi trebuie să slăbeşti, să obţii mai mulţi bani, să te căsătoreşti, să divorţezi, să te muţi, să fii absolvent, să-ţi apară numele pe o carte, să deschizi un centru de vindecare, şi aşa mai departe ou şi abia apoi vei fi capabil să ajuţi lumea.”

Este un neadevăr!

Înger Pământean, eşti gata chiar acum pentru misiunea ta! Nicicând nu va fi o zi mai perfectă decât astăzi, pentru a-ţi începe misiunea, chiar dacă te simţi necalificat sau nepregătit, fă-o oricum!

Autorul Sheldon Kopp a scris, odată: „Nu am început niciodată o acţiune importantă, atunci când m-am simţit pregătit cum trebuie.” Cu alte cuvinte, probabil că nu te vei simţi niciodată complet pregătit pentru misiunea ta, aşa că nu are nici un rost să aştepţi.

Roagă-te să primeşti însărcinări zilnice, care să te ajute să faci din planeta Pământ un mediu mai liniştit si mai curat.

Rugăciunilor tale Ii se va răspunde sub forma ocaziilor de a-i învăţa pe alţii şi de a vindeca.

Când aceste uşi se deschid pentru tine, te rog nu te întoarce ca să fugi în direcţie opusă.

Să ştii că eşti pregătit.

Meriţi să faci această muncă minunată.

Şi eşti calificat să o faci … acum!


[1] Referire la celebra replică a Reginei din cartea Alice în ţara minunilor, de Lewis Carroll.

[2] Personaj din cartea pentru copii Peter Pan.

[3] Personaj dintr-un film regizat de Charles Brabin.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s