Curs III – Introducere in procesul de vindecare


CE INSEAMNA SA FII MEDIUM?

Dati drumul la televizor pentru a urmari un meci de fotbal. Dintr-o data”, intr-o strafulgerare, fara nici un efort, stiti care dintre echipe va castiga meciul.
Mergeti la o serata” si intalniti o persoana” pe care nu ati cunoscut-o niciodata, dar sunteti convinsi ca parca ati mat vazut-o candva.
Cunoastem cu totii aceste senzatii, pe care le consideram simple coincidente, le explicam cu ajutorul a tot felul de pseudo-teorii sau le punem in seama norocului. Dar pe tot parcursul vietii ele ne insotesc, ne dau senzatia ca am depasit, intamplator un hotar tainic, ca am patruns intr-o zona vrajita, in care minunile sunt ceva obisnuit, iar noi suntem niste zei, cunoastem ceea ce nu pot afla muritorii de rand.
Aceasta este imparatia propriei noastre realitati pe care o ignoram pentru ca ne este teama sau poate pentru ca nu o intelegem, nu intelegem in ce fel taramul acesta este in legatura cu viata noastra cotidiana. Daca vom observa cum ne ocupam de treburile noastre de fiecare zi, vom constata cat de des venim in contact cu acest taram tainic si de cate ori dirijam in viata noastra lucruri necunoscute, dar pe care le-am putut recunoaste, acestea fiind de-o naturalete uimitoare.

Despre ,,suflet” sau ,,spirit”, despre ,,fiinta” sau ,,esenta”‘ vom discuta in aceast curs. Toti acesti termeni definesc acea parte din noi care exista in alte planuri ale existentei, cea care simte o iubire cuprinzatoare pentru toate fiintele si ne permite sa nutrim acest sentiment, obligandu-ne sa recunoastern ca este mult mai placut sa dai decat sa primesti, pur si simplu pentru placerea de a-l servi pe celalalt. Avem in vedere acea parte a fiecaruia dintre noi, care traieste dupa ce nu mai suntem, dupa ce trupul ne-a pierit, dupa ce au disparut mintea, intelectul, emotiile noastre.
Nu stim cu adevarat daca supravietuieste ceva “dupa ce dispare trupul”, in afara de amintirile celorlalti despre noi. Dar vorbim despre ,,suflet” sau ,,spirit”, acesta avand proprietatea de a ne explica multe din ceea ce ramane tainic, iar pe masura ce patrundem tot mai adanc in domeniul psihicului, cunoastem mai indeaproape propriile noastre versiuni ale trairilor.
Posibilitatile unui medium si capacitatea de a trata si vindeca sunt atat de strans legate intre ele, incat aproape ca nu se poate face distinctie. VINDECATORII sunt oameni care au invatat sa-si orienteze capacitatile si talentele de medium intr-o anumita directie, lecuind durerile fizice si suferintele. Asa cum uneori stim cine este la celalalt capat al firului inainte de a ridica receptorul telefonului, stim si in ce fel sa-i vindecam pe altii si pe noi insine, dar pur si simplu nu dam atentie acestor capacitate nebanuind ca exista in noi. Omul se teme de necunoscut.
Sper ca aceast curs sa arunce lumina peste lucrurile neclare ale constiintei voastre, facandu-le accesibile intelegerii.
Ne temem de ceea ce nu intelegem, sau intelegem prea putin. Una dintre misiunile acestui curs este sa faca intelese lucrurile si problemele neintelese.
Cu cat le veti cunoaste mai indeaproape, cu atat mai mult le veti constientiza.
In raport cu propria viata, ele vor parea mai putin tainice si veti obtine un nesperat succes in dezvoltarea capacitatilor pe care le posedati. Studiati cu atentie trairea propriei dumneavoastra vieti si veti vedea daca se confirma cele spuse.
Tot ce este legat de ura, invidie, rautate, trebuie sa le inlocioti cu IUBIRE, BUNATATE, deoarece la nivelul nostru energetic noi suntem ca celulele unui intreg, dar la nivelul imediat superior noi suntem intregul si daca continuam cu rautate, ura, invidie, vom distruge intregul. Aveti grija ce ganditi, deoarece gandurile voastre se vor realiza. Semanati iubire si veti avea iubire.
Originea cuvantului ,,psihic” este greceasca, ,,psyche” inseamna ,,suflet” sau ,,spirit”. El defineste ceea ce se afla in afara proceselor naturale sau a proceselor fizice cunoscute. Un medium-vindecator este un om care isi foloseste capacitatea de perceptie a energiilor psihice in procesul de vindecare a maladiior fizice.

COMUNIUNEA

Oricare ar fi baza religioasa sau filosofica a formarii dumneavoastra, cunoasteti teoria conform careia ,,cu totii suntem un tot” sau chiar ,,totul este un tot”. Exista o stare sau un nivel de constiinta in care aceasta idee inceteaza sa fie o insiruire de cuvinte si devine o realitate.
Poate ca suntem deja familiarizati cu aceasta stare. Ea devine clara pentru numerosi oameni care traiesc simtamantul iubirii atunci cand simt ca sufletul lor se contopeste cu sufletul altei persoane.
Uneori, straduindu-ne intr-un grup de oameni sa realizam un scop comun, traim aceleasi senzatii de comuniune, de legatura cu ceilalti membri ai grupului. Aceasta nu reprezinta decat un mic pas de la iubirea fata de un alt om sau un grup de oameni, la trairea puternica si atotcuprinzatoare a sentimentului de iubire si de contopire cu fiecare in parte sau chiar cu tot ceea ce ne inconjoara.
Starea de comuniune este starea despre care vorbesc toti sfintii si inteleptii.
Deocamdata insa, ne traim propriul EU si multi dintre noi se impotrivesc starii de comuniune, o evita sau se tem de ea, deoarece cred ca in felul acesta vor fi lipsiti de contactul cu propria individualitate. Nimic nu poate fi mai departe de adevar. De fapt, in aceasta stare mistica de comuniune traim mai puternic si mai deplin Eu-l propriu, asa cum este el in realitate. Mai mult decat in oricare alta stare, devenim noi insine, pentru ca singurul mod de a trai comuniunea deplina cu ceilalti este sa fii mai intai in deplin acord cu tine insuti.
Incercati sa invaluiti tot ce va inconjoara intr-un halou de dragoste, iubire si numai asa o sa reusiti sa deveniti ,,UN TOT” care apoi este usor de modelat.
Aprofundand studiul acestei curs veti descoperi cateva exercitii simple, care va vor conduce la dezvoltarea acestui tip de trairi. Exercitiile sunt astfel alcatuite, incat cu ajutorul lor sa puteti avansa singuri de fiecare data cate o etapa. Nu trebuie sa treceti de la un exercitiu la altul pana cand nu simtiti ca sunteti gata pentru aceasta.
Cititi cu atentie fiecare exercitiu pana cand stapaniti tehnicile. Nu va descurajati cand, parcurgandu-le, nu obtineti rezultatele asteptate. Reluati-le cand sunteti mai odihniti.
Una dintre primele etape ale procesului de vindecare este aceea de a aduce pacientul in stare de armonie cu vindecatorul. Avand harul bunului psiholog, acest lucru reuseste perfect. Daca iubirea dumneavoastra izvoraste peste oameni veti putea percepe toate lucrurile reciproc legate si interdependente, constientizandu-le ca parti ale aceluiasi intreg unic si atotcuprinzator.
Cand ,,totul este un tot”, sunteti eliberati de necesitatea de a formula judecati despre lucrurile complexe. Aceasta este starea ,,in afara binelui si a raului”, in care nu exista nimic corect sau incorect, nimic bun sau rau. Cand va transformati intr-un observator, aflandu-va in starea de comuniune, deveniti un medium absolut. Daca ati reusit sa percepeti informatiile psihice, cu un foarte mic efort suplimentar, puteti inainta pe calea insusirii deprinderilor de vindecare.
Informatiile venite trebuie decodificate. Ele apar brusc, sub diferite forme – viziuni de corpuri geometrice, figuri de animale, peisaje, clisee de filme – prin simturile proprii sau telepatic. Unii vindecatori isi antreneaza corpul pentru a simti durerea persoanelor, dar nu este recomandabil, din cauza ca prin acest procedeu boala trece la vindecator prin corpurile energetice.
Intre comuniunea cu ceilalti si vindecare exista o etapa intermediara. Aceasta etapa, in care se primesc informatiile necesare, este cunoscuta de mediumuri drept ,,citire”. Citirea psihica poate lua orice forma, dar in toate cazurile este premergatoare procesului de vindecare si este o parte a acestuia.
Cand doriti sa vindecati unul dintre prietenii dumneavoastra, intrati in starea de comuniune cu acesta, apoi intrebati-va despre starea lui fizica. Cunoasteti deja raspunsul.
In momentul acesta prietenul formeaza o parte din propria dumneavoastra fiinta. Pe baza informatiilor pe care le-ati primit, puteti trece la vindecarea prietenului.

CORPUL ASTRAL

La fel cum aveti o structura fizica, aveti si o structura psihica, alcatuita in principal din aura (emanatiile energetice care inconjoara toate fiintele vii) precum si din chakre (puncte energetice deosebite ale aurei).
Aceasta structura este cunoscuta sub numele de ,,corp astral”. El este capabil sa paraseasca pentru un timp corpul fizic, fenomen cunoscut sub denumirea de ,,calatorie in astral”. Aceasta se intampla, de obicei in timpul somnului (vise), dar aceasta calatorie in astral al corpului astral nu trebuie sa depaseasca 2 ore de cand a parasit corpul fizic. Daca aceasta depaseste cele 2 ore si corpul astral ramane agatat in astral intervine moartea fizica.
Corpul astral este cel mai fricos si in cazul unui soc de frica, ne speriem de ceva si simtim ceva in piept, de fapt atunci corpul astral se desprinde de corpul nostru. De aceea, in accidente, corpul astral priveste de sus si el niciodata nu este implicat in acestea.
Tot ce perturba functionarea normala a organismului unui individ si poate distruge sanatate se poate rezolva prin deschiderea chakrelor. De exemplu, rememorarea unui eveniment dureros (care poate fi recreat mental, reconstituit ca o imagine in adevaratul sens al cuvantului) se depune pe chakra, stationeaza acolo si franeaza sau blocheaza fluxul de energie care vine dinspre chakra respectiva.
Perturbatiile fizice si psihice pot avea drept cauza astfel de franari si adesea vindecatorul depune eforturi mari numai pentru a curata sau vindeca aceste chakre .
Pentru vindecari folosim urmatoarele chakre, pornind de jos in sus.

Chakrele:
1. Muladhara
2. Swadishana
3. Manipura
4. Anahata
5. Vishidha
6. Ajna
7. Shasrara

1. Prima chakra, sau chakra coccisului, este asezata la barbati la baza coloanei vertebrale iar la femei intre ovare. Este singura chakra asezata diferit la cele doua sexe.
Ea este numita chakra ,,de baza”, iar uneori chakra ,,de supravietuire”, deoarece este legata de mecanismele organelor umane care mentin corpul fizic in viata. De exemplu, cand pe neasteptate sunteti in pericol sau intr-o situatie critica, prima chakra se deschide pentru a elibera informatiile acumulate, care va sunt necesare pentru a supravietui sau a ajuta alte persoane sa supravietuiasca.
Daca ati ramas fara bani sau fara serviciu, proprietarul v-a scos din casa etc., aproape sigur va aflati concentrat in chakra de supravietuire – prima chakra. Intreaga dumneavoastra atentie psihica este indreptata spre mentinerea bazelor vietii.
2. A doua chakra, sau ,,chakra splinei„, este asezata imediat sub ombilic.
Prin acest centru energetic percepem emotiile celorlalti oameni.
Capacitatea “psihica” de a percepe ceea ce simt ceilalti oameni se numeste ,,clarsensibilitate” (clarsenzitivitate). Numerosi oameni au aceasta a doua chakra foarte activa si au acest dar al psihicului, fara a-1 folosi. O doza de clarsensibilitate este foarte utila, deoarece va permite sa fiti mai sensibili fata de ceilalti oameni si sa sesizati situatiile de pericol.
Dar o chakra larg deschisa poate conduce la traumatisme. Iata unul dintre exemplele tipice de comportament al unui om care are a doua chakra larg deschisa: “sunteti bine dispus si primiti vizita unui prieten, cu care vreti sa serviti o cafea si sa stati de vorba”. Dar prietenul are neplaceri si este intr-o stare depresiva. Va exprimati compasiunea si intelegerea, vreti sa-l ajutati, ii aratati partea buna a situatiei sale. Prietenul se simte mult mai bine, capata curaj si la plecare este mai linistit si mai vesel. Dumneavoastra insa simtiti o apasare stranie. Fara sa stiti ati preluat grijile si simtamintele prietenului.
Nu va sfatuim sa actionati pentru a dezvolta clarsensibilitatea, deoarece exista procedee mai simple si mai putin dificile de a deveni medium.
A doua chakra este legata si de energia sexuala. Este punctul de excitatie si receptie a senzatiilor sexuale si un centru important in practica tantra yoga, un tip de meditatie focalizata pe comuniunea sexuala ca mod de a atinge stari superioare de constiinta.
3. A treia chakra, dispusa in plexul solar, este punctul de distributie a energiei in corp. Desi este asezata putin mai sus de ombilic, in ,,contemplarea ombilicului” se are in vedere tocmai aceasta chakra.
A treia chakra actioneaza inlaturand efectele energiei psihice in corp, dezechilibrand din punct de vedere energetic intregul corp, ceea ce creeaza un haos energetic in individ. Cand sunteti speriat sau nervos, sau daca sunteti constipat, simtiti o contractie in acest centru.
4. A patra chakra situata in dreptul inimii, este chakra iubirii, a tandretii si compasiunii.
Este chakra comuniunii, care actioneaza in cazul iubirii adevarate fata de sine (este ceva total diferit de narcisism), a iubirii fata de un alt om, fata de un grup de oameni sau fata de toti si de toate. Multe tipuri de meditatie din Orient sunt concentrate asupra deschiderii celei de-a patra chakre.
5. A cincea chakra, asezata la baza gatului, este chakra comunicarii. Daca trebuie sa spunem ceva si nu o facem, aceasta chakra se strange si se declanseaza o boala a gatului – laringita, hipertiroidie sau amigdalita. Daca sunteti foarte sensibili, simtiti anumite senzatii neplacute in cea de a cincea chakra atunci cand cineva va obliga sa vorbiti.
In cazul specialistilor in citirea aurei si a vindecatorilor, inchiderea partiala sau totala a chakrei Visudha duce la descifrarea eronata a informatiilor primite.
Ca si claraudibilitatea, telepatia in grup este legata de asemenea de cea de a cincea chakra.
Putem spune ca a cincea chakra este central prin care comunica „spiritual” sau “sufletul” (care stie intodeauna ce va prieste) cu mintea sau personalitatea dumneavoastra.
6. A sasea chakra, Ajna, situata in mijlocul fruntii, este numita si ,,al treilea ochi”. Este chakra care creeaza imaginile vizuale, ne permite sa vedem aura si decodif’ica informafiile psi.
Capacitatea de a crea imagini vizuale se numeste ,,clarviziune” si este folosita adesea de cea mai mare parte a “cititorilor de aura”. Un simptom ca a sasea chakra este inchisa poate fi durerea de cap.
Acest centru ne permite sa stim cand alte persoane se gandesc la noi. Este o forma de telepatie. Cand cineva indreapta catre noi un flux puternic de energie pentru a afla la ce ne gandim sau pentru ca se gandeste la noi, persoana ,,patrunde in mintea noastra”. Putem percepe aceasta ca pe o durere surda de cap, sau doar ca pe o apasare intre sprancene.
Multe traditii mistice considera deschiderea celui de-al treilea ochi ca un eveniment deosebit, deoarece reprezinta constientizarea si iluminarea spirituala. Pentru a deveni medium nu este obligatoriu sa dezvoltam acest centru.
7. Cea de-a saptea chakra, ,,chakra superioara”, este asezata in crestetul capului (chakra parietala). Este chakra cunoasterii sau a intuitiei pure. Cand un medium intra in transa, el lasa sa patrunda energia cosmica in corp, orientind-o spre ceilalti centri. Energia cosmica este legata nemijlocit de energia Pamantului.
Intrebuintarea cu precizie a celor doua forme de energie si contopirea lor confera vindecatorului o anumita sensibilitate psihica, favorizand de asemenea evolutia acestuia si transformandu-l intr-un ,,canal luminos”, atat in timpul citirii simptomelor bolii, cat si pe durata vindecarii.
Cand a saptea chakra este deschisa si dezvoltata corespunzator, cel mai mare dar al omului este intuitia care ajunge pana la clarviziune.
Prin meditatia asupra acestei chakre, misticii ating starea de liniste totala si de constiinta cosmica, in aceasta stare perfecta nu este nevoie de nici un fel de efort orientat spre dezvoltarea si folosirea capacitatilor psihice deoarece, privind din interiorul sau, fiecare poate sa primeasca informatiile de care are nevoie, fara a pune intrebari si fara a intampina piedici.
A saptea chakra este, de asemenea, chakra folosita de mediumuri in spiritism, atunci cand acestea isi parasesc trupul si permit spiritelor sa vorbeasca prin ei. Transa in care  intra mediumul este un fenomen foarte complex si poate sa reprezinte pericole pentru cei nepregatiti.
Datorita complexitatii sale, aceasta transa nu poate fi invatata din carti. Ea se poate studia numai sub conducerea nemijlocita si observatia atenta a unui medium sau profesor care are multa experienta in atingerea starii de transa.
Mai exista si alte chakre secundare in palmele mainilor si pe talpile picioarelor.
Chakreie din talpi ajuta la mentinerea legaturii omului cu Pamantul, realizand echilibrul vital intre energia pamanteana si energia cosmica primite prin a saptea chakra. Inchiderea chakrelor din talpi provoaca adesea racirea picioarelor si limitand cantitatea de energie terestra patrunsa in organism, poate face omul sa se simta nesigur, debusolat sau sa se comporte de parca n-ar fi in toate mintile.
Unele persoane cu aptitudini de medium, cand intra in transa, cauta sa-si desprinda complet talpile de pe Pamant, pentru a reduce la minimum contactul cu planul material. Incepatorii care doresc sa devina medium sunt sfatuiti sa parcurga pe jos, zilnic 3-4 kilometri, pentru a-si focaliza atentia psihica asupra chakrelor din talpi si a le deschide.
Chakrele mainilor sunt sediul energiei creatoare. Ele sunt asezate in punctul central dintre degetul mare si aratator. Aceste chakre intra in actiune cand infaptuim sau mesterim ceva: multi vindecatori isi folosesc mainile pentru primirea si transmiterea energiei si informatiilor necesare vindecarii.
Exista si alte posibilitati de citire a starii organismelor, dar aura si chakrele sunt aproape totdeauna obiectivele cele mai importante.

LEGATURA RECIPROCA VINDECATOR-PACIENT
Dupa cum va puteti imagina, legatura reciproca dintre vindecatorul care examineaza si pacientul examinat este unica si adesea foarte stransa. Daca eu vin la dumneavoastra sa ma vindec si imi dau acordul sa aflati despre mine lucruri pe care le ascund cu multa grija de prietenii cei mai apropiati, sau chiar fata de mine, imi dau de asemenea acordul pentru folosirea energiei noastre reunite ca sa provocam schimbari in interiorul corpului rneu, posibil si in afara limitelor lui.
Daca ma dau pe mainile dumneavoastra, am convingerea ca veti face tot ceea ce trebuie facut, si cat se poate de calificat. Am convingerea si ca nu veti folosi informatiile pe care le-ati primit de la mine in dauna mea sau a oricarei alte persoane. Am convingerea ca daca nu stii raspunsul la unele dintre problemele mele, mi-o veti spune direct si nu va veti preface din orgoliu ca puteti vindeca, de exemplu, cancerul, atunci cand va sta in puteri doar vindecarea durerilor de cap. Am convingerea ca nu ma veti minti nici din greseala, nici in mod constient. Si stiu ca tot ce faceti, faceti cu sufletul curat.
In cazul in care dumneavoastra, ca vindecator, credeti ca este admisibil sa comiteti fapte lipsite de etica, acum este momentul cel mai potrivit sa intrerupeti lectura acestei curs si sa va ocupati de cu totul altceva mai putin impovarator. Tehnica vindecarii nu este prea complicata, dar a fi vindecator este nevoie de ceva mult mai serios decat deprinderile tehnice sau sensibilitatea la stari psihice.

KARMA SI ETICA
Karma este o amintire inconstienta – cunoastere, atasament, relatii nefinalizate, dorinte nerealizate si alte cicluri neincheiate, in limba sanscrita acest cuvant inseamna “fapta si actiune”. Dictionarul Webster defineste karma ca pe un termen budist sau hinduist care inseamna ,,totalitatea actiunilor umane intr-una dintre starile fericite de existenta, care este considerata definitorie in soarta omului in cadrul vietilor urmatoare, altfel spus “destin”, “soarta”. Sa actionezi pe baza celor mai profunde amintiri si sentimente acumulate in memorie din vietile anterioare inseamna sa actionezi conform propriei karme. ,,A fi fericit de existenta” nu inseamna in mod obligatoriu vieti sau intrupari incununate de succes, aceasta inseamna si momente fericite ale prezentului. Cand pronuntati ,,Acum”, acest moment al prezentului nu mai exista, el devine trecut si se duce pentru totdeauna. Timpul este un sistem de masura inventat de fiintele umane pentru a se simti mai bine si a fixa in constiinta viata fizica proprie. Dar in activitatea superioara desfasurata de vindecator, timpul ne va ajuta sa ne dam seama ca el poate sa nu existe, ca in locul lui exista un lant nesfarsit de momente ,,Acum”. Aceasta a avut in vedere filosoful grec Heraclit in sec. V i.e.n., cand afirma: “ in acelasi rau nu se poate intra de doua ori”.
Timpul interactioneaza cu karma: orice ati fi facut pana in aceasta clipa este ceea ce sunteti chiar in clipa respectiva. Vechiul precept care ne sfatuia sa traim fiecare clipa de parca ar fi ultima nu inseamna de fel ca trebuie sa plecam cu trasura pana in iad sa ne desfatam! El inseamna, pur si simplu, ca trebuie sa fim gata sa raspundem, fiecare pentru sine, – fie in fata conducatorilor nostri spirituali, fie in fata lui Dumnezeu.
Comportamentul lipsit de etica afecteaza karma si ne este mult mai greu sa patrundem in fiecare ,,Acum” fericiti, liberi si neimpovarati de “datorii psihice”.
Daca totalitatea faptelor dumneavoastra in acest moment, in aceasta stare de existenta superioara, va determina soarta pentru momentul urmator, cunoasterea acestui fapt va ajuta sa va comportati in momentul acesta. Cand faptele dumneavoastra vin in contradictie cu etica, va complicati munca de vindecator, care se va dovedi prea putin eficienta, deoarece va tulburati constiinta. Astfel va complicati viata si mergeti pe un drum gresit.
Vindecarea ofera posibilitati nebanuite pentru o comportare etica pe tot parcursul vietii, atunci cand acordati ajutor altor oameni.
A fi etic nu inseamna ca trebuie sa procedati totdeauna asa cum va sopteste ,,instanta” dumneavoastra interioara. Uneori, ea va poate dicta fapte contrare eticii. Sunteti un suflet supus judecatii. Constituiti o parte a intregului, sunteti esenta propriei fiinte. Atunci cand va aflati in starea de comuniune, cunoasterea se afla in dumneavoastra in toate detaliile vietii cotidiene.

Purificarea karmei se face prin:
– schimbarea modului de gandire: credinta in Dumnezeu; ganditi pozitiv, transmiteti semnale de iubire, in prim plan Dumnezeu, apoi plante, animale, familie, iar propria persoana pe ultimul plan.
– faceti donatii fie la persoane sarace ceva de mancare aproape zilnic sau donatii la construire de biserici, sau acatiste. etc

VINDECAREA PSIHICA
Ne punem intrebarea: cine realizeaza vindecarea de fapt, dumneavoastra ca vindecator sau omul pe care il vindecati? Ce se poate spune despre ,,spiritele vindecatoare” sau despre ,,mentorii vindecatori”, despre care poate ati auzit? Daca vindecarea nu o realizati dumneavoastra, ce insemnatate mai are comportamentul conform normelor eticii. Neconformandu-va eticii, puteti provoca un mare rau ca vindecator, pornind de la premisa ca vindecarea vine dintr-o stare care totul este un intreg, in realitate nimeni nu realizeaza vindecarca, ci aceasta se produce in conditiile unei coordonari de forte care face ca o stare de existenta sa poata fi schimbata cu alta.
Cand pacientul se afla in stare de comuniune cu vindecatorul, acesta din urma focalizeaza energiile asupra unui rezultat unic si dorit de amandoi vindecarea pacientului. Cand are loc schimbarea starii se produce vindecarea.
Aceasta mobilizare a fortelor cosmice aminteste mult de meditatia sau rugaciunea orientala.
In realitate este chiar o rugaciune in care nu avem decat o credinta, a carei forta este capabila sa urneasca muntii. Vindecarea este un proces in cadrul caruia vindecatorul intra in acord cu armonia energiilor cosmice, (pe care, daca doriti, o puteti considera Dumnezeu), si prin aceasta se transforma intr-un canal prin care poate circula aceasta energie.
Tehnica prezentata in aceast curs este destinata sa ajute vindecatorilor incepatori sa atinga aceasta stare de comuniune cu pacientul si Cosmosul si sa actioneze in armonie.
Energia transmisa in timpul procesului de vindecare psihica este uneori mare si este evident ca, folosita incorect, poate distruge echilibrul. Au existat fapte atestate de insemnarile unor vindecatori, care au facut rau, utilizandu-si deprinderile. Vina o poarta si cativa vraci ai unor triburi primitive si cei care sunt adeptii magiei ,,negre”. Noi insa vom deveni vindecatori mai degraba in folosul celorlalti.
Deprinderile viitorului vindecator se vor dezvolta in functie de durata de mentinere a acestei stari de comuniune.
Pentru ca am considerat ca punct de plecare in activitatea noastra afirmatia ca tot ce se petrece reprezinta o parte din evolutia armoniei cosmice, chiar daca nu constientizam totdeauna, este un sens anume in faptul ca nu poti face un fel de rau atunci cand esti vindecator.
In fine, ca vindecator, sunteti pe deplin responsabil de toate trairile proprii, la fel cum toti ceilalti sunt responsabili in ultima instanta de propriile lor trairi. Ca vindecator nu puteti sa faceti nimic unei alte persoane fara voia acesteia. Puteti doar sa ajutati oamenii sa faca” ceea ce aveau de gand”, intr-un fel sau altul. Daca un organism nu doreste sa fie vindecat, nu veti putea face nimic pentru a-l ajuta. Iata de ce toti marii vindecatori au avut si pacienti pe care nu i-au putut trata.
Cand intrati in armonie cu un pacient, comunicarea la nivel spiritual cu acesta va poate arata ca in momentul respectiv aceasta persoana nu doreste sa fie vindecata de dumneavoastra. Poate, conform karmei sale, el trebuie sa va intalneasca si sa primeasca un sfat despre boala sa. Sau dimpotriva, soarta lui este sa fie prins prin legaturi karmice de un alt vindecator si sa se trateze, in mod obligatoriu, la celalalt. Legile universale ne arata ca lucrurile sunt asa cum sunt, nu cum vrem noi sa le vedem.
In acest caz, va puteti pune intrebarea: care este diferenta daca voi fi sau nu vindecator, daca voi proceda etic sau nu si imi voi folosi capacitatile pentru a face bine sau rau?
Probabil este greu de inteles si este si mai greu de acceptat, dar nu exista nici un fel de diferenta. Cum am mai spus, devenind vindecator, nu veti deveni nici mai bun, nici mai fericit.
Veti deveni vindecator ca sa fiti vindecator, pentru ca aceasta se afla in interiorul dumneavoastra si nu din alte motive. Daca veti incepe sa credeti ca stiti in ce consta binele pentru celalalt, aceasta o sa va complice munca si o sa va produca numai insatisfactii.
Ca vindecator, nu veti putea niciodata sa impuneti altuia ideile dumneavoastra, dar daca il veti ajuta sa-si inteleaga viata si ideile proprii, el va putea fi interesat de ale dumneavoastra.
Cu orice risc, trebuie sa stabilim un adevar incontestabil: viata fiecarui om este propria lui viata. Orice am descoperi, pe masura ce avansam pe drumul vietii, de la nastere catre moarte, este ceea ce am creat. Un mare psiholog spunea: ,,Eu nu exist in aceasta lume ca sa-ti indreptatesc asteptarile. Iar tu nu traiesti ca sa mi le indreptatesti pe ale mele…” Vom merge ceva mai departe si vom formula putin diferit: “nu ma aflu aici ca sa fac ceva pentru tine, iar tu nu te afli aici ca sa faci ceva pentru mine”.
Existenta in comuniune este o realitate pe care o constatam dedesubtul dramelor si agitatiei vietii noastre cotidiene. Totdeauna suntem in comuniune, desi sesizam aceasta doar intamplator. Aceasta inseamna ca EU sunt TU, iar TU esti EU. Poate ca aceasta suna ca o formula mistica, dar este un adevar care devine evident, daca traim macar o singura data comuniunea cu un altul sau cu toti ceilalti. Scopul lucrarii de fata este de a va orienta spre trairea acestei stari.
Coleridge recomanda sa se practice ,,dorinta de a stopa necredinta” pentru a percepe realitatea ascunsa dincolo de fanteziile cele mai evidente. Pentru a fi vindecator, trebuie sa invatati sa va stopati necredinta si sa realizati ce va propuneti. Chiar daca nu veti reusi, nu aveti a pierde mai mult decat cateva ore necesare lecturii si exercitiilor practice, dar puteti obtine o anumita experienta in domeniul psihicului. In majoritatea lor, exercitiile prezentate in aceast curs nu sunt complicate. Doriti-va stoparea necredintei si veti vedea ce se intampla.
Sunt necesare aici unele avertismente si invitatii. Ca vindecator sa nu va imaginati niciodata ca sunteti cu adevarat medic, pina cand nu veti reunii cunostiintele expuse in aceast curs cu absolvirea unei facultati de medicina. Vindecatorul opereaza cu fortele cosmice, imense si atotputernice, si atrage adesea rezultate palpabile. El poate vindeca si boli pentru care medicina clasica nu a gasit remedii, dar rezultatele obtinute pot fi si total diferite de cele scontate, cand actioneaza contrar sortii. Fortele cu care opereaza vindecatorii pot fi percepute si controlate la unele nivele de existenta. La altele, nu se supun controlului.
Vindecatorul poate sa cunoasca eseul, uneori poate sa nu aiba dreptate, poate chiar sa fie pedepsit pentru modul pe care il practica.
Corpul fizic este un mecanism complex. Cand o partea unui mecanism se defecteaza, pentru reparatii trebuie sa chemam un mecanic calificat in cazul nostru, medicul. Daca vine la dumneavoastra un om bolnav de cancer, aplicati-i orice procedeu psihic posibil, dar obligati-l sa se adreseze si unui medic specialist.
Vindecati printr-un singur procedeu, prin care va puteti pune in valoare capacitatile psihice. Dezvoltandu-va capacitatile de vindecator – cale de intoarcere nu mai exista. EU-l tinde spre cunoasterea spirituala.
De retinut: tot ceea ce faceti exista deja intr-un alt plan. Aceasta va elibereaza si va permite sa faceti si altceva, caci a fi vindecator nu este mai important decat a fi medic sau inginer.
Fiti deschis la toate posibilitatile, folositi-va capacitatile in folosul propriei cresteri, lasati orgoliul, nu sunteti acum mai buni decat ceilaiti sau mai buni decat inainte. Devenind vindecatori, faceti un pas mare pe drumul spinos si plin de aventuri pe care puteti merge slujind pe ceilaiti. Aceasta trebuie sa va indemne in permanenta sa va descoperiti tot mai mult in interiorul dumneavoastra noi si noi capacitati, cu care ati fost inzestrat de la nastere, ca orice fiinta umana.
Pentru a deveni vindecatori, nu vi se cere mai mult decat sa doriti sa fiti dumneavoastra insiva, iubiti pe Dumnezeu mai mult decat orice: decat plantele, animalele, familia, propria dumneavoastra persoana. Asadar, semanati iubire si veti avea iubire.

PROCEDEE DE VINDECARE

Energia psihica
Energia psihica este o forta puternica. Dar este o sabie cu doua taisuri. Nu trebuie sa o transformam intr-o sperietoare sau in ceva tainic.
Exista nenumarate sisteme si metode de folosire a energiilor psihice.
In realitate, oricine practica vindecarea se bazeaza in final pe un sistem care este totalitatea creatiilor sale proprii. Cei care se pregatesc sa devina vindecatori pornesc prin a studia. Ca in orice domeniu al artei sau stiintei, este mult mai simplu si mai eficient sa-ti gasesti drumul propriu dupa ce ti-ai insusit deprinderile practice si bazele teoretice existente.
In cursurile urmatoare vom studia principalele etape ale procedeelor de vindecare prin comunicare vizuala sau la distanta. Vom vorbi de asemenea despre vindecarea cu ajutorul spiritelor conducatoare si despre chirurgia mediumistica.

Energii
Pentru a simplifica efectuarea exercitiilor, este necesara insusirea in prealabil a terminologiei de specialitate.
Pentru inceput vom spune cate ceva despre energie. Prin energie intelegem, ceea ce chinezii denurnesc ,,Qi” iar indienii ,,prana”. Folosind terminologia simpla din zilele noastre, putem considera energia ca o “vibratie” fie buna, fie rea sau de alta natura. Energia este acea forta magica invizibila care umple Cosmosul, pentru exprimarea careia ficare limba are un termen propriu si pe care nimeni inca nu a putut sa o explice.
Vorbind despre energie, facem distinctie intre “energia terestra”, ,,energia cosmica”, ,,energia vindecatoare” etc
Denumirile definesc diferite subcategorii de energii. Unul dintre principiile noastre, care este si un principiu sustinut de teoriile foarte avansate ale multor fizicieni, este acela care sustine ca in Univers totul este facut din energie, ea ramanand mereu aceeasi forta, chiar daca are forme diferite de manifestare. De exemplu, o energie oarecare ia forma unei bucati de lemn, iar o alta ia forma unui cotlet.
Ambele forme pot suferi o transmutatie – pot fi schimbate printr-un proces de oxidare. Cand ardeti o bucata de lemn, energia acesteia se transforma in caldura, fum, cenusa; cand mancati cotletul, energia acestuia ia forma dumneavoastra.

Exercitiu:
Daca doriti ca persoana de langa dvs sa fie de acord cu dvs intr-o problema, sau sa va indeplineasca o dorinta, care in mod normal v-ar fi refuzat, priviti-i cu atentie crestetul capului, locul unde se afla un ” vartej” de par, imagine care va ramane in minte si chiar daca persoana respectiva nu mai este langa dvs si ii transmite-ti semnale de iubire: te iubesc, te iubesc, te iubesc,………….(50-100 ori sau mai mult) dupa care ii transmiteti sa fie de acord, sau sa va indeplineasca acea dorinta.
Aceasta se repeta pana cand vi se realizeaza dorinta.
Nu conteaza daca este femeie sau barbat sau daca sunteti femeie sau barbat.
Prin transmiterea semnalelor de iubire se ridica frecventa persoanei respective, si va fi de acord cu dvs.
Succes!!!!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s