Curs V – Metode de vindecare


Alte exercitii:

Iata un exercitiu de creare a imaginilor mentale, la care pot participa activ atat pacientul, cat si vindecatorul.
1. Efectuati etapele 1-3 ale subcapitolului precedent, ,,Procedee simple de vindecare”. Este util, dar nu obligatoriu, sa efectuati toate etapele acestui subcapitol pana la punctul 7 inclusiv, pentru ca pacientul dumneavoastra sa se purifice temeinic si sa devina mai receptiv la operatiile ulterioare.
2. Solicitati pacientului sa creeze la nivel mental tabloul zonei afectate a corpului sau. Daca actionati asupra starii sale generale si nu in mod deosebit asupra unei parti a corpului, veti solicita pacientului sa redea asa cum isi inchipuie imaginea starii sale generale sau aspectul sau exterior. Apoi ii solicitati sa destrame aceasta imagine, facand-o sa dispara lent. Procesul de creatie si destramare a acestei reprezentari va permite pacientului sa „elimine partile negative” din aceasta „imagine”.
3. Cereti pacientului sa creeze o noua imagine mentala a zonei afectate sau a intregului corp, asa cum ar arata in cazul unei sanatati absolute. Rugati-l sa se concentreze asupra acestei situatii in timp ce ii aplicati tratamentul.
4. Acum creati-va mental imaginea care trebuie sa reprezinte aspectul pacientului in intregime sau al portiunii afectate, in cazul unei sanatati perfecte. Cand imaginea va fi completa, incepeti sa „actionati” asupra aurei pacientului. Daca lucrati pentru inlaturarea unei dureri de cap, tineti mainile deasupra capului pacientului; daca trebuie eliminate durerile abdominale, tineti mainile deasupra abdomenului pacientuui etc.
Veti actiona asupra aurei din zona “afectata” pana in momentul in care veti simti ca procesul s-a incheiat. Destramati imaginea facand-o sa dispara lent, apoi solicitati pacientului sa procedeze la fel cu imaginea alcatuita de el.
5. Imaginati-va acum o energie aurie luminoasa, care circula prin ambele corpuri, pacient si vindecator.

6. Incheiati procedurile si vindecarea efectuand etapele 9 si 10 din subcapitolul ,,Procedee simple de vindecare”.

TRATAMENTE LA DISTANTA

Vindecarea la distanta se poate face prin transrmiterea energiei catre o alta persoana care nu se afla alaturi de noi. De exemplu, la 6 dimineata puteti trimite unchiului dumneavoastra care locuieste foarte departe un fascicul de energie luminoasa de culoare portocalie, care sa-i vindece genunchiul bolnav, dupa ce in prealabil l-ati anuntat ce aveti de facut. Energia psihica poate fi transmisa si fara a preveni destinatarul asupra intentiilor dumneavoastra. Acest caz genereaza o problema importanta de ordin etic: este oare cinstit sa actionam astfel asupra unui om care nu stie nimic despre toate acestea si nu si-a dat acordul? De regula, raspundem ,,nu”.
Este gresit sa procedam astfel, deoarece nici un om nu poate primi energie psihica de la un altul daca aceasta nu este coordonata cu el la nivelul existentei sale. Boala, ca si sanatatea, constituie o problema de optiune individuala. Este bun obiceiul persoanelor-medium care-si perfectioneaza permanent tehnica asupra propriei persoane.
Majoritatea oamenilor considera ca nu ar fi o atitudine tocmai prieteneasca daca in secret s-ar apuca sa mute mobila din casele prietenilor numai pentru ca nu corespunde gustului lor. La fel de lipsit de tact ar fi sa transmit energie in corpul altei persoane fara acordul acesteia.
Multi incepatori in domeniul vindecarii psihice sunt tentati sa actioneze asupra a tot ce le iese in cale: plante, animale, autobuze, persoane cu aspect bolnavicios. Dar acest gen de actiuni nu constituie altceva decat amestec in viata altcuiva. Vindecatorul respectiv procedeaza astfel pentru propria sa distractie si nu pentru binele celorlalti.
Daca cineva este bolnav, aceasta este problema lui personala. Daca omul vi se adreseaza solicitand vindecarea, atunci devine si problema dumneavoastra. Totul este foarte simplu. Nu puteti face bine cuiva impotriva vointei sale, deoarece astfel o parte din el se va supara pe dumneavoastra pentru aceasta tentativa.
Desigur, exista cazuri cand vindecarea pacientului este permisa. Daca ati discutat problema cu cel implicat, iar acesta si-a exprimat acordul sau a solicitat vindecarea, puteti actiona. Metoda prezentata in continuare este simpla:
-1. Daca doriti, scrieti unui prieten data si ora la care doriti sa lucrati cu el si rugati-l sa se relaxeze. Aceasta „pregatire” nu este intotdeauna potrivita, unele persoane devin nelinistite cand cunosc momentul actiunii noastre. Veti decide singur cum sa procedati.
– 2. Asezati-va pe un scaun cu spatar inalt si drept.relaxa-ti-va”, apoi va impamantati.
– 3. Eliberati-va mintea de griji si creati “imaginea mentala” a omului pe care-1 veti vindeca. Daca nu stiti cum arata, imaginati-va o silueta, o imagine destul de aproximativa, fara detalii caracteristice. Nu este important sa-i stiti cu exactitate infatisarea, important este sa stiti cu precizie cine este persoana pe care o veti vindeca (procedeul se mai numeste vindecare pe fantoma).
– 4. Cand reprezentarea va deveni destul de clara, faceti legatura cu Pamantul pentru aceasta imagine la fel ca pentru un om viu aflat in aceeasi camera cu dumneavoastra. Realizati impantarea folosind imaginea tarusului, care apare pe reprezentarea mentala a pacientului. Apoi va imaginati o lumina de culoare portocalie care umple imaginea pacientului absent si straluceste in interiorul corpului si aurei lui.
– 5. Daca actionati pe o anumita zona a corpului, concentrati asupra acesteia o lumina portocalie deosebit de puternica si de stralucitoare. Apoi, pe un ecran separat din mintea dumneavoastra, va imaginati ca zona respectiva a pacientului are un aspect diferit, de sanatate perfecta. Acum suprapuneti in gand imaginea organului sanatos peste imaginea initiala a zonei bolnave.
– 6. Efectuati etapele preliminare atat timp cat veti considera necesar. In incheiere faceti imaginile sa se destrame si imaginati-va un Soare galben si stralucitor care patrunde in trupul pacientului si il umple cu totul. Repetati apoi procedeul si pentru propriul dumneavoastra corp.
– 7. Incheiati sedinta printr-o aplecare inainte, ca in punctul 10 al subcapitolului ..Procedee simple de vindecare”. Cand omul este de acord sa fie tratat, rolul dumneavoastra ca vindecator este foarte clar. Dar ce vom face daca” vine un prieten si ne spune: ,,Mama mea este intr-adevar foarte bolnava. Este internata in spital, are o forma foarte rara a nu stiu carei maladii complicate si se pare ca nu mai este nimic de facut… Nu vrei sa fii atat de bun si sa incerci sa o vindeci? Te rog. Am intrebat-o daca vrea, dar ea nu crede in toate astea.”
Daca nu puteti refuza pur si simplu, exista o singura cale, o manevra de invaluire.
Impamantati-va, imaginati-va ca vorbiti cu bolnava absenta si spuneti-i ca aveti de gand sa ii transmiteti energie pozitiva vindecatoare. Ii veti spune ca organismul ei poate absorbi aceasta energie atat cat doreste, restul va fi respins de aura.
La inceput poate parea de necrezut, dar incheiati cu adevarat un acord si stabiliti cu bolnavul un contact la nivel psihic. Constiinta lui precis nu va va auzi, dar apelul dumneavoastra va fi privit la alt nivel.
Dupa ce ati stabilit contactul, folositi-va propria metoda pentru transmiterea energiei de vindecare. Puteti alege imaginea unui flux de energie placut colorat, care se indreapta catre pacientul dumneavoastra, sau va puteti gandi numai ca boala lui a fost infranta si sa va imaginati ca este sanatos si fericit. Dupa cum am mai spus, suntem de parere ca nu trebuie sa patrundem in aura persoanelor neavizate, care nu banuiesc nimic. Dar daca consideram aceasta patrundere necesara, trebuie sa actionam usor si cu grija, iar rezultatele obtinute vor fi uimitoare.

CHIRURGIA PSIHICA SAU PSI

Chirurgia psihica este exact ceea ce reprezinta denumirea ei: o chirurgie fara instrumente chirurgicale, aparatura, spitale si preparate anestezice. Chirurgul isi aseaza mainile goale pe trupul pacientului, isi introduce degetele in interiorul corpului, executa miscari necesare si scoate ,,ceva” din interior – tesuturi afectate sau corpuri straine. Operatia poate dura 2-3 minute si doar rareori are o durata de jumatate de ora. Cand operatia se terrnina, chirurgul face cateva pase si rana se inchide in totalitate, fara sa ramana semne sau cicatrice. De obicei aceste operatii nu sunt insote de nici un fel de dureri.
Desi aparent nu prezinta incredere, aceasta metoda a fost de ajutor multor bolnavi. Foarte populara este chirurgia PSI in insulele Filipine.
Cel mai cunoscut chirurg PSI este Tony Agpaoa, care a practicat in Filipine chirurgia PSI. Reputatia sa deosebita a determinat numerosi europeni si americani sa intreprinda calatorii costisitoare pana in Filipine, pentru a-l vedea in lucru. Operatiile lui sunt insotite de sangerari, dar la el sangele se coaguleaza in cateva secunde, in timp ce operatiile obisnuite au ca timp de oprire a hemoragiei 8-10 minute.
Multi chirurgi PSI sustin ca nu este nevoie sa deschida pacientul si operatiile lor nu sunt insotite de sangerare. Dar ei procedeaza la deschiderea pacientului si determine mici pierderi de sange pentru ca pacientii sa aiba mai multa incredere in operatie. Dupa cum spunea Rosita Rodriguez, un discipol al chirurgului Tony Agpaoa: ,,Trebuie sa intelegeti ca atunci cand omul cheltuieste intre 500 si 2 000 de dolari si strabate 11 000 de mile, el are nevoie sa vada o mica pata de sange, ca sa creada ca este vindecat si ca Tony l-a operat. Intr-adevar, la inceput toate acestea erau destinate oamenilor ignoranti, dar americanii si-au format convingerea ca asa trebuie sa se petreaca lucrurile. Toti vor sa vada sange.”
Cand degetele chirurgului patrund in corp, ele atrag ca un magnet tesuturile bolnave. Unii chirurgi nici nu trebuie “sa patrunda” in corpul bolnavului, sau nu trebuie sa o faca in apropierea imediata a zonelor afectate – magnetismul lor extrage totul din orice parte a corpului.
Nimeni nu stie cu exactitate ce anume face chirurgul cu degetele pentru a patrunde in corpul pacientului. Probabil ca energia modifica forma materiei sau lucrurile se petrec asa cum relateaza yoghinii indieni, care isi infig in trup ace si cutite fara sa simta nici o durere. Ei spun ca aceste obiecte trec printre celule fara sa le atinga. Personal, mi-au reusit operatii de apendicita, fibrom uterin, chisturi, operatii de malformatie renala, fara sa las vreo urma de sange. Totul se petrecea la nivel mental si sugestiv.
Multe cazuri au fost vindecate introducand pacientul in stare de transa sau hipnoza.

AUTOVINDECAREA

Cand aveti o durere de cap si aceasta trece, v-ati taiat la un deget si rana s-a vindecat, daca seara ati racit iar dimineata va simtiti mai bine, v-ati vindecat singur.
Autovindecarea este un proces natural. Este o sarcina a organismului intr-o masura atat de mare, incat, in cazul bolilor neinsemnate si nu numai, ne punem sperantele de vindecare in sistemul nervos periferic, aceasta parte nesupusa vointei noastre care comanda respiratia, digestia, bataile inimii si reinnoirea, la fiecare sapte ani, a tuturor celulelor din corp.
Diferenta intre vindecarea prin intennediul sistemului nervos periferic si autovindecare consta in capacitatile care raman latente sau trec neobservate si pe care le puteti folosi constient, le puteti dirija.

TREZIREA

In scolile mistice, primul pas catre constientizarea fortelor individuale il constituie procesul ,,trezirii”. Toate aceste scoli se sprijina pe teoria ca, in cea mai mare parte, ne aflam cu totii intr-o stare mai mult sau mai putin inconstienta a mintii. Marele mistic D. Gurdiaev denumeste aceasta stare “adormire”. Intr-adevar, cand ,,incepem sa ne trezim”, senzatia este ca pur si simplu am motait toata viata. Biblia descrie acest proces de trezire ca o ,,cadere a panzei de pe ochi”, pentru ca dintr-o data” incepem sa vedem si sa intelegem lucrurile intr-un plan inaccesibil anterior”.
Primul pas pe drumul trezirii si dezvoltarii capacitatilor PSI il reprezinta introspectia, observarea a ceea ce suntern, ceea ce facem in raport cu noi si ceilalti. Observam ce ne face fericiti si ce nu, ce ne supara, ne plictiseste si ne agita si, in primul rand, observam ce ne arunca in aceasta ,,adormire”, ce se petrece in viata noastra si ne impiedica „sa traim in prezent”, sa fim ,,acum, aici”.
Majoritatea oamenilor constata ca „se conecteaza” la realitate pe o durata de cateva secunde si se ,,deconecteaza” timp de cateva ore. Apoi isi urmaresc comportamentul si se conecteaza din nou pentru cateva secunde, pentru a se deconecta iar pentru alte cateva ore. Oamenii observa accidental (daca vor continua acest exercitiu), uneori dupa cateva zile, dar de obicei dupa cateva saptamani, ca incep sa se conecteze perioade ceva mai lungi de timp si se deconecteaza pentru perioade scurte. Uspenski, unul dintre cei mai talentati discipoli ai lui Gurdiaev, a denumit acest proces ,,memorarea EU-lui”.
Procesul de autoobservare activeaza zonele latente ale creierului, pe care le cunoastem drept ,,subconstient”. Cand aceasta parte a mintii noastre se trezeste, ea elibereaza o forta imensa, acumulata dar neutilizata de individ. Aceasta este forta zonei PSI si eliberarea ei da un nou sens vietii. Este inceputul autocunoasterii, pe care toti marii intelepti au considerat-o drept primul pas catre eliberarea de catusele vietii.
In prezentul capitol vom analiza diverse metode aplicate in autovindecare cu rezultate asupra tuturor bolilor, de la o durere de cap la cancer.
Va puteti observa oriunde si oricand. Este un proces continuu, care, atat timp cat il veti practica, va deschide toate usile. Nu va trebui sa atingem un anumit nivel al constiintei pentru a capata anumite cunostinte intr-o alta forma. Cand va autoobservati, totul in viata dumneavoastra devine o parte a procesului propriu de evolutie.

DUREREA SI BOALA

Durerea si boala intervin prin perturbatiile de echilibru al energiei vitale. Aceste dezechilibre pot avea loc ca urmare a unor suparari, mici iritari sau in urma unui conflict mai vechi care nu a fost niciodata uitat si nici solutionat in intregime.
Ele se pot instala si ca unnare a unor trairi foarte recente. Daca v-ati petrecut un timp cu o persoana pe care o considerati o cunostinta banala si intamplatoare, sa nu va mirati daca veti simti dureri in zona cervicala. In cazul unei iubiri puteti suferi de dureri cardiace.
Zona afectata a corpului incepe sa semnaleze starea in care se afla. O boala a organelor genitale determina refuzul relatiilor sexuale. Laringita sau faringita se manifesta prin refuzul de a comunica, o boala a ochilor duce la refuzul de a vedea ce se petrece in jurul nostru. Durerile de umeri si de spate ne arata ca persoana respectiva poarta pe umeri greutatile vietii.
Pana cand boala devine sesizabila la nivelul corpului fizic, ea se manifesta la nivelul psihic sau astral. De aceea, o persoana care practica citirea psihica poate pune un diagnostic cu mult timp inainte de instalarea bolii sau, cel putin, poate afla ca in curand se va declansa o boala.
Aceasta capacitate poate fi folosita atat in ceea ce priveste propria persoana, cat si pentru ceilalti.
Boala este un proces prin care corpul ne informeaza despre aparitia unui dezechilibru care s-a instalat sau urmeaza sa se instaleze. Cand se observa in campul aurei ca se apropie boala, ne putem intreba ce anume s-a dezechilibrat in afara psihicului si ce se poate face pentru restabilirea dezechilibrului.
Procesul de imbolnavire reprezinta o parte din starea de sanatate, de la care uneori trebuie sa ne abatem probabil si sa ne imbolnavim. Dar un dram de prudenta face cat un car de leacuri. Daca putem capata informatii psihice despre noi insine, vom putea evita de cele mai multe ori aparitia imbolnavirilor, sau le vom putea atenua, intrebandu-ne organismul ce anume este necesar pentru refacerea echilibrului sau psihic si indeplinindu-i cererile.
Vom analiza diferite directii de actiune. Tot ceea ce am studiat despre vindecarea celorlalti poate fi aplicat pentru vindecarea propriei persoane.
Procedeul de autovindecare mentala prezentat mai jos este asemanator celui din capitolul al II -lea.
– 1. Asezati-va pe un scaun cu spatarul drept, cu talpile lipite pe podea. Picioarele nu se incruciseaza. Mainile se aseaza pe genunchi. De regula, cu palmele in sus. Nu mestecati guma, nu fumati, nu ascultati radioul. Vom denumi aceasta etapa ,,sederea in postura PSI” sau ,,intrarea in transa”.
– 2. Inchideti ochii si relaxati-va, purificati-va mintea pe cat posibil si orientati-va intreaga atentie catre propria persoana.
– 3. Realizati impamantarea.
– 4. Imaginati-va aura, incepand de la cap. Nu are importanta daca putem sau nu sa o vedem. Vom studia citirea aurei in capitolul urmator. Urmariti intreaga aura, pornind de la cap, de-a lungul gatului, umerilor, bratelor, trunchiului, picioarelor, pana la talpi inclusiv. Incercati sa simtiti aura la nivel mental. Daca vedem, realizam o imagine vizuala sau percepem una sau mai multe zone reci (de pilda, un aisberg, o imagine foarte rafinata a ceea ce reprezinta fiinta noastra), sau daca intr-o anumita zona nu percepem nimic, aceasta inseamna ca energia este blocata tocmai in aceasta zona a aurei. Creati in minte o lumina portocalie neutra si orientati-o catre aceste zone.
Daca unele portiuni ale aurei ne par fierbinti, groase sau dense, aici s-a acumulat prea multa energie ca urmare a blocarii zonelor reci. In acest caz ne imaginam ca imprastiem excesul de energie catre zonele reci.
– 5. Dupa ce incheiem etapa anterioara si energia incepe sa circule prin intreaga aura, creem mental imaginea unei energii, pure si limpezi, de culoare aurie, luminoasa si neutral, care scalda in intregime corpul propriu.
– 6. Va imaginati acum mainile care ne netezesc aura din crestet pana in talpi.
– 7. Deschideti ochii, impreunati-va palmele si ramaneti linistiti timp de 1 minut. Apoi aplecati-va brusc inainte si ramaneti timp de 1 minut cu capul lasat in jos. In final, ridicati-va si intindeti-va bine. Daca simtiti ca ceva nu este in regula, plimbati-va timp de cateva minute, inainte de a aparea in public. Vom denumi aceasta etapa “iesirea din transa”.

DIRIJAREA ENERGIEI

Folosirea echilibrului intre energia terestra si cea cosmica, pentru mentinerea unui psihic stabil, este cunoscuta sub denumirea de ,,dirijarea energiei”. Este procedeul ideal care ne ajuta sa ne incarcam bateriile, sa acumulam energie si sa restabilim echilibrul energetic dereglat de problemele vietii cotidiene, sau sa realizam o curatare completa a sistemului energetic propriu.
Desi nu propunem cu precadere o anumita practica de dirijare permanenta a energiei, trebuie sa subliniem ca acesta este un minunat mijloc pentru a incepe in mod adecvat ziua sau pentru a ne revigora la terminarea programului de lucru. De asemenea dirijarea energiei este foarte utila inainte de inceperea unui proces de vindecare de durata si la incheierea acestuia, in restabilirea echilibrului psihic.

Dirijarea energiei terestre

– 1. Efectuam etapele 1-3 din capitolul al II-lea.
– 2. Ne impamantam, apoi ne focalizam atentia asupra chakrelor de pe talpile picioarelor (amplasate in scobitura talpii). Ne imaginam energia Pamantului, de culoare cafeniu-deschis, care trece prin chakrele din talpile noastre si circula prin picioare, ajungand apoi la prima chakra -Muladhara. Putem simti aceasta energie (astfel se intampla cu foarte multi oameni).
– 3. Ne imaginam cum strabate energia teresra intregul corp, trecand din prima chakra in sus pana in Sahashara. Trimitem o cantitate din aceasta energie si catre chakrele palmelor. Ne imaginam cum aceasta energie se scurge in propria aura.
– 4. Cand energia atinge cea de-a 7-a chakra din crestetui capului o dirijam inapoi, in jos, prin corpul nostru. Cand energia ajunge din nou in prima chakra, o vom dirija drept jos prin tija noastra de impamantare care ajunge in centrul Pamantului, unde aceasta energie va fi neutralizata, luand cu sine toate stresurile psihice.
– 5. Iesim din transa.

Dirijarea energiei terestre si cosmice

Dupa ce am invatat sa dirijam cu usurinta energia terestra si ne-am insusit bine toate etapele, adaugam la energia terestra o cantitate mica de energie cosmica.
1. Efectuam etapele 1-3 din subcapitolul precedent: ,,dirijarea energiei terestre”.
2. In timp ce energia Pamantului circula prin corpul nostrum, ne focalizam atentia asupra chakrei din crestetui capului. Ne imaginam energia aurie a Cosmosului, care patrunde prin Sahashara si coboara nernijlocit in a treia chakra, aflata in plexul solar.
3. Ne imaginam energia terestra si cea cosmica intalnindu-se in cea de a treia chakra si intrepatrunzandu-se lent, pana la omogenizare.
4. Vizualizati cum noua energie creata circula prin tot corpul timp de 1-2 minute, apoi impamantati-va orientand fasciculul de energie spre centrul Pamantului.
5. Iesiti din transa. In continuare, cand vom vorbi despre dirijarea energiei, vom avea in vedere dirijarea energiilor terestra si cosmica asa cum am prezentat aici.

DESCHIDEREA SI INCHIDEREA CHAKRELOR


La inceputul acestor cursuri am prezentat chakrele, si blocajul lor care duce la aparitia diferitelor boli.
Pentru a intelege mai bine aceasta tehnica, reluati citirea chakrelor din cursul II. Vom incerca sa anexam si niste desene cu pozitia chakrelor, dar daca cititi cu atentie veti intelege.
Cand vorbesc despre deschiderea si inchiderea chakrelor proprii, oamenii incearca sa vizualizeze toate aceste operatiuni si considera ca nu vor reusi niciodata sa le efectueze. Sa ne relaxam. Am mai facut-o si pana acum. In exercitiul anterior, cand am facut sa circule energia terestra prin chakrele talpilor, le-am deschis. La urma urmei, nu putem crede ca energia ar circula prin porti psihice inchise. In acelasi fel, cand facem sa patrunda energia cosmica prin chakra din crestetui capului, deschidem in acest fel cea de a saptea chakra. Deschiderea si inchiderea chakrelor este in intregime o problema de vointa. Realizam aceste operatiuni foarte simplu folosind o imagine mentala.
De obicei, realizam comanda chakrelor in mod automat, printr-un dispozitiv astral care regleaza fluxul de energie psihica, la fel cum sistemul nervos periferic regleaza cantitatea de aer care patrunde in plamani sau cantitatea de sange care circula prin artere si vene. Uneori insa capatam posibilitatea sa dirijam energia care patrunde in organismul nostru, sa deschidem si sa inchidem anumite chakre.
Cand am inceput sa vorbim despre chakre am mentionat o situatie delicata in care ne putem afla atunci cand cea de-a doua charka este larg deschisa. Daca un prieten care are o multime de probleme ne invita la o cafea si vrem sa-1 ajutam sa depaseasca starea de depresie, trebuie sa ne inchidem mai intai cea de a doua chakra, macar partial, si vom evita astfel preluarea stresului psihic de la cel in cauza.
Dorim ca energia noastra sa ne fie de folos, sa nu fie in opozitie cu EU-ul nostru. Dorim ca centrii nostri energetici sa functioneze in conformitate cu situatia data. Daca o perioada indelungata reusim cu greu sa ne descurcam, pierzandu-ne locul de munca, venitul, umbland flamanzi, iar apoi, intr-o buna zi, primim o suma mare de bani, seful ne trimite un buchet de flori etc., nu mai este nevoie sa luptam pentru supravietuire. Dar prima chakra poate sa nu stie de aceasta intorsatura a sortii si va continua sa functioneze, cu toate puterile, in directia supravietuirii, inca un numar de saptamani sau luni, ramanand deschisa.
Daca vom reusi sa consolidam situatia, prima chakra se va inchide treptat, de la sine. Aceasta poate creea insa o stare de neliniste si tensiune, caci vom continua sa actionam pentru supravietuire. Este mult mai simplu sa inchidem chakra, atunci cand ni se pare ca a sosit momentul. O vom deschide mai tarziu, cand va fi nevoie. Acelasi lucru este valabil in raport cu fiecare chakra.
Iata un exercitiu care ne invata sa deschidem si sa inchidem chakrele. Acesta aminteste intr-o oarecare masura de decolarea unui avion. Cand invatam sa ne comandam centrii energetici, putem deschide si inchide chakrele in orice moment.
1. Ne vom aseza in pozitia PSI, ne purificam mintea si ne impamantam.
2. Ne focalizam intreaga atentie asupra primei chakre. Chakrele au de obicei aspectul unor mici discuri de marimea unei monede, usor colorate. Daca cineva si le imagineaza altfel, nu are nici o importanta, important este sa ni le reprezentam.
3. Ne imaginam prima chakra deschizandu-se ca petalele unei flori.
4. Cand prima chakra s-a deschis astfel incat simtim o stare de contort, ne imaginam ca aceasta se inchide din nou lent.
5. Acum ne imaginam din nou cum se deschide chakra.
6. Ne imaginam din nou cum se inchide chakra.
7. Repetam etapele 3-6, pana cand avem senzatia clara a pozitiei deschis sau inchis in care se afla prima chakra.
8. Repetam toate aceste exercitii pentru fiecare dintre cele sapte chakre principale, apoi pentru chakrele mainilor si in sfarsit pentru chakrele din talpile picioarelor. Durata acestui exercitiu variaza in functie de capacitatile si puterea de concentrare a practicantului. Veti reusi sa inchideti si sa deschideti chakrele instantaneu.
9. Dupa efectuarea exercitiilor, aruncam o ultima privire asupra fiecarei chakre si stabilim in ce masura dorim sa fie deschise: in totalitate, pe jumatate, pe sfert etc.,dar nici una din chakre nu trebuie inchisa complet. Deschidem chakrele in masura in care ne-am propus.
10. Iesim din transa.

STAGNAREA

Acest exercitiu are drept scop sa ne anunte ca suntem focalizati in intregime asupra controlului propriei energii. Pe langa faptul ca ajuta la perfectionarea capacitatilor noastre psihice, acest exercitiu este foarte util in citire, in cazul vindecarii pe care o exercitam extra corporal si pentru stabilirea diagnosticului.
1. Ne asezam in pozitia psihica, ne purificam mintea si ne impamantam.
2. Dupa impamantare, deschidem ochii pentru o clipa si privim in cele patru colturi ale camerei, in punctele in care peretii se imbina cu plafonul.
3. Inchidem ochii si ne imaginam ca ne aflam in acel colt, de unde privim in jos catre corpul nostru. Ne imaginam ca putem vedea aura care ne inconjoara trupul. Cum arata aceasta? Daca nu o putem vedea, cum ar arata ea daca am vedea-o?
4. Ne imaginam ca revenim in propriul corp, ne aflam in centrul capului. Cum ne simtim acolo? Ne simtim altfel decat in coltul camerei? Daca da, cum anume?
5. Ne schimbam astfel de cateva ori pozitia, aflandu-ne cand in propriul corp, cand in coltul camerei. De fiecare data va observati aura care inconjoara corpul, sau va imaginati ca o vedeti.
6. lesim din transa.
Nu se efectueaza acest exercitiu mai mult de 15 minute.

MEDITATIA SI VINDECAREA CU AJUTORUL CULORILOR

In capitolele precedente am aratat cum se foloseste energia colorata vindecatoare. Pana acum am folosit energia Pamantului de culoare cafeniu deschis, energia cosmica de culoare aurie si energia curativa de culoare portocalie. Este bine cunoscut faptul ca starea psihica este influentata de culori. In supermagazine cumparatorii cauta mai ales produsele in culori vii, cu ambalaje frumoase; saloanele de moda veche in culori inchise de cele mai multe ori in tonuri cafenii, produc o senzatie de confort si apropiere de Pamant, de natura; o camera in culori linistite, in nuante albastru deschis (sau in nuante de verde) are efect calmant, pe cand culorile stridente – rosu, portocaliu – au un efect contrar. Daca, seara, alegem pentru a doua zi o rochie negru cu alb, iar dis-de-dimineata una de culoare roz, inseamna ca ne alegem imbracamintea in functie de dispozitia noastra.
Pentru a determina ce efect au diverse culori asupra noastra, vom trece la meditatia urmatoare asupra culorii.
Mai intai ne impamantam. Intram in transa, folosind energia terestra, cea cosmica si energia colorata. Folosim culorile dupa lista de mai jos, imaginandu-ne mai intai pe ecranul nostru mental ca aceasta culoare patrunde prin talpile si picioarele noastre, prin crestet si circula astfel prin tot corpul. Consumam pentru fiecare culoare intre 30 de secunde si 1 minut, apoi o decoloram si trecem la culoarea urmatoare. Recomandam urmatoarea ordine:
NEGRU – este culoarea cu care incepem, apoi trecem la
CENUSIU – constatam diferenta. Apoi trecem la
CAFENIU – incepem in cafeniu-deschis, apoi il intunecam si urmeaza
ROSU – din nou incepem cu rosu-aprins si observam cum se inchide culoarea pana la purpuriu inchis. Urmatoarea culoare este
PORTOCALIU – culoare pe care o cunoastem. In acest exercitiu portocaliul ne apare diferit fata de cele anterioare?
GALBEN – urmat de
VERDE DESCHIS – intensificam culoarea pana la verde intens si verde inchis, apoi
ALBASTRU AZURIU – intensificam culoarea treptat pana la albastru inchis si trecem la
ROZ – urmat de
MOV – intensificam nuanta pana la
INDIGO – urmeaza culoarea
AURIU – dupa auriu trecem la
ARGINTIU – si in final
ALB
Iesim din transa.
In timpul acestei meditatii vom urmari care este culoarea care ne da senzatia de confort maxim. Cand ne asezam pentru un exercitiu de dirijare a energiei sau de autovindecare, chiar de la inceput trebuie sa destinam o clipa pentru a circula prin corp culoarea care ne place. Nu trebuie sa reluam in intregime tot acest exercitiu pentru a ajunge la culoarea preferata, trebuie doar sa ne imaginam ca aceasta apare spontan si trece prin corpul nostru din talpi pana in crestet.
Foarte eficienta este folosirea culorilor pentru vindecarea altor persoane. Ne imaginam o culoare oarecare (cum am procedat in cazul culorii portocalii), care trece prin mainile noastre in trupul pacientului. Intuitia si practica ne vor ajuta cel mai bine sa determinam ce culoare trebuie sa alegem, daca nu folosim culoarea portocalie – culoarea vindecarii. Portocaliul este o culoare prea puternica si are o actiune excitanta, pe cand albastrul deschis se foloseste sa-i calmeaze pe cei excesiv de nervosi.
Daca pacientul este bine impamantat, nu ii putem dauna prin transmiterea unei cantitati mari de energie. El va lua atat cat poate folosi, restul se va scurge prin tija de impamantare. Va fi mult mai simplu daca suntem suficient de sensibili pentru a determina exact cantitatea de energie necesara. Chiar daca pacientul nu simte efectul actiunilor noastre, trebuie sa tinem bine minte ca aceasta nu este o joaca. Energia pe care o orientam asupra pacientului actioneaza asupra corpurilor sale astral si fizic.
Unui om care n-a mancat nimic limp de o saptamana nu-i vom da hrana obisnuita; vom fi suficient de intelepti sa-i oferim la inceput ceva usor, un suc sau o supa, pregatindu-1 astfel pentru un alt tip de hrana. Nu trebuie sa le provocam pacientilor ,,o indigestie astrala”. Vom incepe cu culorile mai calme, cu nuantele mai pastelate, pregatind trecerea la culorile mai tari si la o tehnica mai ferma.

READUCEREA CORPULUI DIN STARILE PSI


Ati observat ca, dupa efectuarea exercitiilor, sunteti rugati sa va asezati cu mainile impreunate si sa ramaneti linistiti timp de un minut, apoi sa va aplecati inainte si sa lasati capul in jos, intre genunchi, pentru inca un minut. Poate urma o scurta plimbare prin camera.
Mainile impreunate cu degetele impletite au rolul de a inchide circuitul psihic al corpului, evitand astfel scurgerea de energie. Prin aplecarea capului mai jos de genunchi permitem evacuarea din corp a energiei in exces. Plimbarea prin camera este unul dintre procedeele care readuc corpul nostru in realitate dupa efectuarea unei activitati psihice.
Desigur, nu vom crede niciodata ca am devenit mai putin reali in cursul acestei activitati, in comparatie cu starea obisnuita. Numai ca activitatea psihica ne face sa ne concentram toata atentia mai mult asupra corpului astral decat a celui fizic. Daca imediat dupa aceea intarim legatura noastra cu corpul fizic, ne va fi mult mai usor sa operam in plan fizic. Trecerea prin corp a energiei psihice invioreaza in mod cert intreaga noastra activitate. Efectuand exercitiile prezentate aici, vom avea o noua perceptie asupra lumii si o noua atitudine fata de noi insine si fata de cei din jur. Reusind sa ne cunoastem organismul, vom vedea ca unele dintre reactiile si senzatiile acestuia au la baza consideratiile altor persoane despre ceea ce este mai bine pentru noi, nu propriile noastre consideratii. Vom dori, astfel, sa traim conform vointei proprii, nu dupa voia altora.
Toti acesti factori determina schimbari in corp si prima lui reactie ca raspuns la ele este sa spuna ,,NU”. Cauza o constituie faptul ca, bune sau rele, obiceiurile si deprinderile corpului sunt cunoscute. Daca se instaleaza impresia ca tot ce este cunoscut va fi alungat, eliminat, corpul este cuprins de deprimare. Se poate chiar imbolnavi. De cele mai multe ori insa senzatiile corpului sunt de apatie, neliniste, plictiseala sau teama, resimtite in perioada in care efectuam activitati psihice. In acest fel corpul va transmite mesajul: ,,Eu nu vreau sa ma schimb!”
In astfel de cazuri sunteti o persoana care reactioneaza cu teama si furie cand descopera o iubire nemasurata. Exista oameni care reactioneaza astfel, in loc sa raspunda cu caldura unei iubiri. De fiecare data cand o persoana s-a indragostit de dumneavoastra ati procedat la fel, ati simtit frica, tristetea. Se instaleaza astfel obisnuinta. Corpul s-a obisnuit sa reactioneze astfel: ,,Este ceea ce fac mereu. Acestea imi sunt regulile. Nu pot renunta la ele!” Corpul trebuie sa invete treptat noile obiceiuri.
Dupa cum am mai spus, introspectia propriei persoane constituie prima etapa in evolutia psihica. Daca vom constata ceva ce trebuie schimbat, putem sa efectuam aceasta schimbare.
Schimbarile le vom face insa treptat, cu blandete, caci corpul nostru se va simti anormal sau lipsit de iubire. In nici un caz nu ne vom reprosa ceea ce am fost, suntem sau vom fi. In schimb ne vom convinge ca orice decizie de schimbare este un cadou pe care ni-l facem, si oricum am fi, esenta noastra lucreaza pentru noi. Daca avem anumite trasaturi care ne pot fi de ajutor, este un motiv suficient de serios pentru a le dezvolta, dar numai din aceasta cauza si nu pentru ca acum suntem ,,putin mai buni”. Exista numeroase procedee pentru a transforma corpul din nou intr-o realitate, trasatura lor comuna fiind faptul ca se realizeaza concentrarea atentiei asupra intregului corp. Scopul acestui exercitiu este focalizarea capacitatii de concentrare, deci il vom executa cu acuratete maxima. Vom observa cu atentie ceea ce facem si, daca ne iesim din fire, vom retine pe cat posibil momentul exact si ce anume gandim atunci.
Exercitiile sunt simple si amuzante. Curaj! Dar aici se ascunde o capcana. Pentru ca exercitiile sunt simple si atat de amuzante, este foarte usor sa fie efectuate automat, fara sa le dam nici o atentie.
Fiecare exercitiu are o singura etapa. Lista de mai jos cuprinde o serie de exercitii diferite si nu etapele unui singur exercitiu.
1. Mancati ceva.
2. Faceti sex in orice forma sau dansati ritmic, la alegere.
3. Mergeti pe jos. Este deosebit de util pentru corpul real, deoarece orienteaza atentia asupra chakrelor de pe talpile picioarelor, legate nemijlocit de Pamant.
4. Faceti o baie sau un dus. Dusul cu apa rece face minuni in cunoasterea propriului corp.
Corpul poate avea procedeul lui propriu care il ajuta la mentinerea realitatii. In acest caz vom efectua acest procedeu.
In aceasta curs nu este intamplatoare referirea la propriul spatiu, la spatiul celorlalti oameni, la ramanerea in spatiul propriu. Spatiul nostru este propriul nostru corp fizic si astral, in care nu se poate simti comod nimeni altcineva. Din nefericire, unii incalca acest spatiu al nostru, fie pentru ca vor sa ne atraga atentia asupra lor, fie pentru ca vor sa intre in contact cu noi intr-o forma sau alta (telepatie, teleghidare).
Folosind un termen psihic, denumim aceste pretentii ale altor oameni de a ne atrage atentia prin termenul ,,legaturi”. Clarvazatorii pot vedea fluxurile de energie care ies din chakre si realizeaza legatura intre noi si o alta persoana. Nu este obligatoriu sa vedem aceste legaturi. Putem sa ne dam seama si sa simtim ca ele exista.
Acestea leaga in permanenta chakrele diferitelor persoane; nu exista oameni care sa fie complet liberi de ele. In exercitiul urmator vom invata cum sa ne amplasam si sa ne retragem legaturile, care nu trebuie sa ne invaluie permanent, in mod inevitabil. Daca suntem prinsi de o multime de legaturi, vom fi nevoiti sa actionam mai mult cu energia altor persoane decat cu a noastra proprie. Ar fi insa o greseala sa ne plangem ca suntem legati de cineva, ca niste prizonieri, sau sa credem ca cel care ne-a legat ne face vreun rau. In realitate, nu putem receptiona astfel de legaturi de la o alta persoana, daca nu o dorim.
Nimeni nu va poate agresa in nici un fel din punct de vedere psihic, daca dumneavoastra nu doriti acest lucru.
Legaturile au insemnatate diferita, depinde ce informatie s-a transmis prin ele, si produc in chakre efecte diferite.
Prima chakra, central supravietuirii. O legatura plasata in acest centru inseamna: ,,Vreau sa ma ajuti sa supravietuiesc.” Poate ascunde pericole in cazul in care cei doi oameni nu au ajuns la un acord clar privind linia de urmat, de exemplu, un copil plaseaza o astfel de legatura in centrul de supravietuire al parintilor sau adultilor din jurul sau. Daca avem un prieten bolnav sau ranit, pe care il ingrijim, intre noi exista o intelegere privind faptul ca, pentru o anumita cerioada de timp, vrem sa il ajutam sa supravietuiasca si se va crea o legatura puternica pe perioada convalescentei.
Legatura pornita de la prieten este plasata in prima noastra chakra si ne transmite informatia ,,am nevoie de tine”. Uneori, putem avea dorinta sa indepartam aceasta legatura si sa revizuim natura relatiilor cu persoana respectiva.
Atentie! Nimeni nu poate sa plaseze o legatura, daca noi nu dorim sa o primim.
A doua chakra, a sexualitatii si a emotiilor. O legatura plasata in a doua chakra inseamna fie: ,,Simt o atractie de interes sexual pentru dumneavoastra”, fie: ,,Acordati-mi sprijin emotional, dati atentie emotiilor mele.” Putem dori sa inlaturam sau nu aceasta legatura, daca nu ne face placere, sau sa o pastram. Este insa mai bine sa inlaturam o legatura emotionala din aceasta chakra, deoarece poate priva de energie si este insotita adesea de vibratia ,,necesitatii”.
Este mult mai bine sa raspundem nevoilor emotionale ale cuiva din chakra inimii, decat din cea de-a doua chakra.
A treia chakra, centrul energetic al plexului solar. O legatura plasata aici inseamna: ,,Am nevoie de o cantitate de energie de la dumneavoastra, imi este insuficienta energia mea proprie”, sau: ,,Prefer sa lucrez cu energia dumneavoastra, decat sa-mi asum responsabilitatea energiei proprii”.
Este evident ca o legatura plasata in a treia chakra nu poate decat sa ne absoarba din energie, de aceea trebuie sa o inlaturam. O legatura puternica in a treia chakra ne poate crea o senzatie de tensiune sau golire in zona abdominala. Ea poate duce la ulcer.
A patra chakra, centrul iubirii si atasamentului. O legatura in a patra chakra poate insemna: ,,Va iubesc”, sau: ,.Imi place de dumneavoastra.” Putem sa dorim inlaturarea legaturilor din a patra chakra pentru a ramane singurul om care dispune de propria energie, dar in general aceste legaturi nu sunt atat de apasatoare ca la celelalte chakre. Curatandu-ne chakrele, putem lasa intacte legaturile existente in aceasta a patra chakra, pentru ca este placut sa te simti legat de prieteni.
A cincea chakra, centrul comunicarii. O legatura plasata aici inseamna: ,,Vreau sa comunic cu dumneavoastra.” O legatura puternica in a cincea chakra ne poate provoca dureri de gat, poate duce la imbolnavirea glandei.
A sasea chakra, centrul clarviziunii. O legatura plasata in a sasea chakra inseamna: ,,Cineva este in permanenta in mintea noastra – se gandeste permanent la noi sau vrea sa afle la ce ne gandim sau ce credem despre el.” Aceste legaturi pot provoca dureri de cap. La fel, deochiul duce la scurgerea energiei din acest centru.
A saptea chakra, chakra cunoasterii si a intuitiei. O legatura plasata aici nu este lipsita de pericol, pentru ca inseamna: ,,Vreau sa conduc” sau ,,Vreau sa imi urmati invatatura.” Multi mentori care lucreaza in domeniul psihicului, misticismului si constiintei plaseaza temporar o legatura in afara chakrei discipolilor, pentru a spori eficienta invatarii.
Chakrele mainilor, sediul energiei creatoare. Legaturile plasate aici inseamna fie: ,,Fa ca mine”, fie: ,,Fa pentru mine.” Deoarece creativitatea este o forma de exprimare a propriei persoane, legatura plasata in maini poate dauna modului nostru de a efectua ceva, de la prepararea hranei si jocul de tenis pana la scrierea unei carti.
Chakrele picioarelor. Talpile se leaga de Pamant. O legatura plasata in chakrele din talpi deregleaza impamantarea noastra, determina o inaltare, o inviorare sau ne poate face “sa plutim in nori”.
Priceperea de a identifica legaturile si de a le inlatura ne va ajuta sa fim mai puri si mai liberi si sa ne dirijam corpul dupa propria dorinta.
Capatand deprinderile de a identifica si inlatura legaturile, vom afla mai multe despre acestea.
Putem descoperi legaturi de la persoane cu totul surprinzaoare, in cele mai neasteptate puncte. Mai mult, o persoana care a plasat o legatura intr-una dintre chakrele noastre poate sa ignore natura comunicarii dintre noi.
Cum putem afla daca cineva ne-a plasat o legatura intr-o chakra? Ne privim aura si chakrele. Daca sunt legaturi – si cu siguranta sunt, intr-o masura mai mare sau mai mica – le vom vedea. Ce este de facut daca descoperim astfel de legaturi in chakrele proprii? Le vom inlatura.

CUM SE INLATURA LEGATURILE ENERGETICE

1. Ne asezam in pozitia psihica, inchidem ochii, ne relaxam si ne impamantam.
2. Facem sa circule energia prin corpul nostru timp de aproximativ un minut.
3. Ne imaginam propria aura si o purificam conform indicatiilor anterioare.
4. Dupa ce ne-am curatat aura si energia circula in mod corespunzator, ne focalizam atentia asupra primei chakre, asa cum am facut in etapa a doua a subcapitolului: ,,Deschiderea si inchiderea chakrelor”. Privim (daca putem vedea) sau cream imaginea primei chakre si sesizam legaturile din aceasta. Daca nu reusiti de la inceput, perseverati. Nu va descurajati.
Daca descoperim legaturi in prima chakra, ne imaginam cum mainile patrund in aura, ajung la chakra si smulg legaturile. Legaturile pot fi mai mari sau mai mici, mai subtiri sau mai groase, se pot extrage mai greu sau mai usor. Nu trebuie sa ne speriem. Majoritatea legaturilor se desprind foarte usor, fara sa ramana „nici un fel de orificiu” in chakra. Daca unele legaturi nu se lasa indepartate, ne punem intrebarea (pe care o adresam legaturii), cine este autorul, urmarim directia in care se indreapta legatura respectiva, pana cand vedem, realizam imaginea optica sau simtim cine este cel care ne-a implantat aceasta legatura.
Poate fi un om apropiat, un bun prieten sau chiar sotul (sotia), poate fi un sef sau un subordonat, poate fi chiar cersetorul caruia i-am dat de dimineata o moneda. Poate fi oricine, chiar persoane care au murit cu ani in urma. Trebuie doar sa privim cu multa atentie si sa credem ca omul care ne apare pe ecranul mental este autorul legaturii. In cazul in care ne apar mai multe persoane, ne vom ocupa de distrugerea fiecarei legaturi separat.
Urmarim traseul legaturii pana la autorul acesteia, caruia ii multumim pentru interesul aratat si ii explicam ca nu dorim sa fim ,,legati”. Daca aceasta persoana doreste sa pastreze legatura cu noi, ii propunem sa o transfere in planul constient fizic, nu in planul astral. Apoi revenim la prima chakra si extragem legatura respectiva. Ea trebuie sa iasa cu usurinta. Daca, orice am face, legatura nu poate fi inlaturata, este posibil ca in realitate sa nu dorim inlaturarea ei. In acest caz putem lasa legatura, dar sa recunoastem ca este optiunea noastra.
Daca vom inlatura o legatura pe care de fapt nu dorim sa o inlaturam, ea revine. Sistemul de comunicare prin aceasta legatura exista deja. Prezentul exercitiu are drept scop sa ne ofere alternativa de a permite sau nu altor persoane sa ne foloseasca energia sau sa o amestece cu a lor.
5. Cand ne eliberam de toate legaturile din prima chakra, trecem la a doua. Efectuam si aici toate operatiunile de la punctul 4, apoi, pe rand, repetam aceleasi operatiuni cu toate celelalte chakre, inclusiv chakrele de la maini si de la picioare.
6. Dupa ce am extras legaturile din toate chakrele, cream imaginea mentala a unui suvoi de apa curata si cristalina care ne scalda sistemul energetic, patrunzand prin Sahasrara (chakra din crestet), in jos pana la Muladhara chakra (putem trimite acest suvoi si prin chakrele de la maini si picioare), apoi trece prin impamantare si se scurge spre centrul Pamantului, unde este neutralizat.
7. Acum cream imaginea vizuala a unei energii neutre, curate si clare, de culoare aurie stralucitoare, care invaluie intregul nostru sistem energetic si intregul corp.
8. Ne imaginam mainile cum netezesc aura de la cap la baza picioarelor.
9. Iesim din transa. Facem ceva care sa ne convinga de realitatea corpului nostru: ne spalam pe fata, bem o ceasca de ceai sau cafea, ori ne imbratisam cu un prieten.
Acesta este cel mai dificil exercitiu din cele prezentate pana acum. In restul zilei trebuie sa aveti grija de voi.

NEUTRALITATEA SI NONREZISTENTA

In jurul nostru actioneaza diverse energii. Cum ne putem mentine echilibrul psihic fara sa fim atrasi de unele persoane si fara sa le atragem, fara sa ne subordonam reprezentarilor proprii sau ale altora privind ceea ce ar fi trebuit sa fim, cum sa ne mentinem chakrele curate, sa ramanem sanatosi si sa ne pastram in echilibru totalitatea pshicului propriu?
Trebuie sa ramanem neutri si sa nu ne impotrivim, sa nu opunem rezistenta fata de nimic. Dupa cum constatati, nu se recomanda sa nu credeti in nimic din ce vi se spune, dupa cum nu se recomanda sa nu avem sentimente, ganduri sau reactii fizice la anumiti stimuli. Dimpotriva, daca procedam astfel, aceasta inseamna rezistenta fata de impulsurile proprii, iar aceasta nu este o pozitie neutra. Am mentionat ca starea de comuniune cu Universul nu inseamna sa vedem lucrurile asa cum vrem sa fie. Mai degraba aceasta inseamna sa le vedem asa cum sunt in realitate, inseamna curajul de a spune ,,DA” propriilor trairi, oricum ar fi acestea.
Oamenii isi vor fixa in permanenta legaturile in sistemul nostru de chakre iar noi nu ne vom afla mereu in starea de meditatie in care sa percepem patrunderea acestor legaturi. Daca ne impotrivim acestora sau daca toata ziua discutam despre cineva si ne comparam cu fiecare caine vagabond care traverseaza strada si ne taie calea, vom capata o oarecare duritate psihica si vom inalta ziduri intre noi si ceilalti, intre noi si propriile trairi. Chakrele noastre sunt blocate. Devenim tensionati si, ceea ce este mai rau, incercam sa credem ca vom deveni altfel de cum suntem. Asadar rezistenta este o parte a conditiei de om. Deci, vom incepe prin a nu opune rezistenta faptului ca ne impotrivim.
Cand comunicam cu cineva, ii putem spune cu ce anume suntem de acord si cu ce nu. Dar persoana cu care comunicam este o alta particica a Universului, deci o alta parte din noi, care ne ofera posibilitatea sa constientizam cine suntem, permitandu-ne sa avem propriile trairi.
Daca opunem rezistenta trairilor noastre proprii, rezulta un ciclu incomplet al vietii noastre, care se va repeta mereu, iar si iar, in forme diferite, pana cand ne vom permite o traire completa, iar pana cand nu vom admite aceasta traire completa, vom actiona conform propriei noastre rezistente si imagini create.
Daca nu v-au convins cele prezentate despre karma in primul capitol, trebuie sa recitim aceste paragrafe si sa le analizam dintr-un alt punct de vedere. Dupa cum am mai spus, karma este, pe langa toate celelalte, un rezultat al propriilor reprezentari si al ciclurilor nefinalizate. Cand ne impotrivim propriilor trairi, acumulam o anumita karma, cu care vom avea de-a face mai tarziu. Daca ceea ce urmeaza sa facem este rezistenta in fata propriei trairi si acumularea karmei, nu mai faceti acest lucru. Nu opuneti rezistenta. Dar vom urmari ceea ce facem si vom remarca faptul ca noi suntem cei care actionam, procedam astfel, nu actiunea este cea care primeaza in fata noastra. Cu timpul vom constata ca incetam sa mai actionam in acest fel.
Devenim exact obiectul rezistentei noastre – aceasta este o axioma a evolutiei psihice. Cu cat mai mult rezistam si ne opunem la ceva, cu atat acordam mai multa atentie acestui fapt si ne inarmam tot mai puternic impotriva lui.
Pe de alta parte, atunci cand o persoana este furioasa pe noi si ii acceptam furia, furia persoanei respective trece aproape instantaneu, nu ne vom mai framanta din cauza acestei trairi neplacute.
Aceasta este esenta ideilor despre iubirea fata de aproape, intoarcerea celuilalt obraz etc. Aceasta este legatura dintre Univers si propria chakra a inimii.
Exista doua  metode cu ajutorul carora incercati sa indepartati rezistenta prin iertare.
Prima metoda este o meditatie pe care am mai exersat-o:
1. Ne asezam in postura psihica, inchidem ochii, ne purificam mintea si ne impamantam.
2. Ne investigam intregul corp fizic incepand cu talpile picioarelor si continuand spre cap. Verificam daca exista vreo parte care resimte dureri, sau intepeniri, se bucura sau vrea sa se odihneasca. Sesizam sangele care circula in corpul nostru. Sesizam energia psihica care circula in noi si in jurul nostru. Daca ne doare ceva, n-are decat. Daca exista undeva o dorinta foarte mare si puternica, o lasam sa se manifeste. Nu ne impotrivim, nu opunem nici o rezistenta, suntem intru totul de accord. Lasam sa doara ceea ce doare, sa-si manifeste bucuria sau tristetea, lasam senzatiile sa dispara, dar nu intreprindem nimic, ci doar observam.
3. Ne investigam emotiile. Ce anume simtim? Nu opunem nici o rezistenta, doar simtim.
4. La ce ne gandim? Si ce credem despre ceea ce gandim? Nu ne oprim din ganduri, doar suntem de acord cu ele. Continuam sa ne gandim la aceasta.
5. Unde ne aflam? Ne aflam in propriul trup? Suntem de azi noapte cu persoana iubita? Coboram in strada sa luam o inghetata? Ramanem aici. Cand ne aflam in coltul camerei continuam sa fim in centrul propriului cap. Revenim.
6. Cand am revenit in centrul propriului cap, iesim din transa.
A doua metoda este un exercitiu care poate fi efectuat oricand si oriunde. Presupunem ca ne-am intalnit cu un prieten, iar acesta are o multime de probleme, cu care ne copleseste; nu-1 iubeste prietena sau mama, tatal sau copilul, cainele nu-1 asculta, masina s-a stricat, contul in banca este epuizat, nu mai are nici un ban, papagalul s-a imbolnavit iar salteaua de cauciuc s-a spart. Este posibil sa sesizam ca la nivelul primelor doua chakre apar anumite senzatii. Avem de gand sa le inchidem? Le deschidem mai larg? Ce se petrece cu a patra chakra? Inima este deschisa? Sau ne este pieptul incatusat? Care este directia legaturilor?
Ne imaginam ca suntem in intregirne din aer si tot ce ne povesteste prietenul trece prin noi. Desigur, ascultam ce ne spune si intervenim cu cate o vorba cand ni se pare oportun. Lasam insa toata incarcatura emotionala sa treaca de noi si sa se neutralizeze in aerul din jur. Acum urmarim atent ce se petrece in chakre. Vom efectua exercitiul ori de cate ori avem ocazia.

SOCURILE PSIHICE

Nici un om nu poate ramane permanent neutru si legat de Pamant. Dupa cum am mai spus, cand ne impotrivim, trebuie sa incetam sa o facem. Nu putem ajunge intr-un alt loc, pana cand nu incetam sa ne aflam acolo unde suntem acum. Uneori, cand nu suntem impamantati, intervine cineva si ne aplica un soc psihic. Cea mai simpla explicatie a unui astfel de soc este perceperea furiei care se napusteste asupra noastra. Traversam strada si un sofer trebuie sa opreasca exact cand nu are chef sa o faca. In gandul sau, aparem chip de ticalos si socul este gata. Resimtim o slabiciune ciudata in timp ce traversam. Am luat de pe raftul magaziului ultima punga de lapte, exact cand s-a apropiat altcineva sa o ia. Persoana vede ca luam laptele si dintr-o data, datorita socuJui, ne cuprinde teama. Socurile psihice pot lua si forme placute. Ne plimbam prin parc si pe langa noi trece o persoana foarte atragatoare care-si opreste privirea asupra noastra. Soc. Tot restul zilei n-il petrecem gandindu-ne cat de placut ar fi fim cu o fiinta atat de fermecatoare.
Caracteristica generala a acestor socuri este faptul ca sunt orientate in interiorul corpului nostru. Ele ne distrag de la momentul respectiv si ne reorienteaza trairea in interiorul propriei minti. Socurile ne fac sa pierdem contactul cu realitatea, sa nu mai stim unde ne aflam. Ele ne transfera in inconstient, ne obliga sa ne cedam intreaga putere in favoarea celui care ni le aplica. Si majoritatea acestor socuri nu sunt deloc distractive.
Nu exista exercitii speciale referitoare la socurile psihice. Cand constatam ca suntem supusi unui soc psihic, putem consuma o cantitate oarecare de energie pentru a efectua actiuni simple de vindecare sau pentru a extrage din chakra legaturile care ne-au fost implantate acolo. Dar cel mai eficient este sa observam socul care ne este aplicat si sa nu-1 intoarcem impotriva celui care ni-l aplica, deoarece astfel nu am face decat sa declansam un razboi al socurilor psihice. Pot fi aplicate aceleasi metode si la atacul psihic din partea altor persoane. Atacul psihic este mult mai periculos, deoarece este mai greu de depistat. Dar socurile sunt trairi ale realitatii care pot fi controlate. Starile provocate pot duce la imbolnavirea suprarenalelor si a sistemului neurovegetativ. Razboaiele psihice duc la crearea prin imagini mentale a entitatilor, creaturilor, pe care cateodata nu le mai poti controla si incep sa „te domine”, daca ti-a scazut potentialul energetic. Datorita neatentiei se poate ajunge la cabinetul de psihiatrie pe post de pacient.

Succes in exersarea acestei tehnici!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s