Curs VI – Capacitati mediumice


CITIREA PSIHICA

Putem spune ca fiecare om este un medium si se ocupa de citirea psihicului, adesea chiar fara a-si da seama. De fiecare data cand ne intalnim cu cineva si ne spunem in sine: ,,Arata foarte obosita”, sau ,,Dupa cum arata, se poate spune ca a avut o zi grea”, sau ,,Ce mult s-a schimbat, se poarta ca un indragostit”, realizam o citire a informatiei pe care o poarta fiecare. Ea se inregistreaza sub forma de culoare, sunet, energie, alcatuind starea noastra pe moment.
Cineva poate spune ca nu se intampla nimic deosebit si ca oricine poate ghici astfel de lucruri. Intr-adevar, oricine poate realiza asa ceva, dar este mai mult decat daca am ghici. Au fost obtinute informatii pe care nimeni nu le-a exprimat in cuvinte.
Exemplele de mai sus sunt cazuri de perceptie psihica nedezvoltata. Aceasta perceptie poate fi dezvoltata si finisata pana la nivelul intuitiei zilnice. Citirea psihicului este o deprindere care, ca oricare alta, poate fi consolidate si perfectionata prin practica. In plus, vom tine seama de o recomandare aparent paradoxala.

VIATA NOASTRA DE MEDIUM

Daca intelegem aceasta exprirnare neobisnuita, ne vom putea interpreta viata ca pe a unui medium. Cand ne nastem, se spune ca tocmai ne-am intrupat. Totul este nou, suntem deschisi pentru lume, toate impresiile noastre sunt relativ pure si nu sunt impovarate de amintiri, trairi si diferite opinii.
Suntem constienti si nutrim interes. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi este un medium.
Dupa cum putem afla intrebandu-i pe copii, multi dintre ei vad aureole de diferite culori care-i inconjoara pe oameni. In desenele lor, ei reprezinta aceste aureole colorate. Multi copii au in permanenta insotitori fermecati, cu care stau de vorba si se joaca. Mai mult, copiii care sunt foarte buni observatori, dar, in acelasi timp, sunt extrem de lipsiti de tact, exprima cu glas tare fata de toata lumea ceea ce vedem cu totii, dar consideram ca nu este potrivit sa spunem. Pe masura ce copiii cresc, parintii ii invata sa se ,,adapteze” mediului. Chiar daca a ,,vazut” aureola innegrita sau cu limbi de foc si scantei a unei persoane apropiate, care se schimba brusc in diferite forme deasupra capului expulzand din ea, si zice cu glas tare ca matusa lui este ca o vipera sau ca seamana cu un monstru (realizand de fapt perceperea informatiei din gandului ei), parintii il invata cu tact ca nu este adevarat, ca matusa lui a fost si este o doamna.
Daca stam de vorba cu unele persoane sau le observam, in timpul citirii psihicului vom afla ca in copilarie multi au fost speriati de adulti care le-au explicat cu insistenta care este realitatea. Pe cand erau copii, ei erau suparati ca toti cei mari resping viziunea lor asupra lumii, dar treptat au inceput sa o respinga si ei, pentru ca adultul detinea suprematia evidenta in cunoasterea practica a lumii inconjuratoare si spunea copiilor ce este real si ce nu. Astfel, majoritatea adolescentilor, la atingerea acestui prag, fie inceteaza sa mai creada in realitatea din copilarie, fie invata sa taca. Pentru multi dintre cei care au incetat, cu timpul, sa creada in propriile perceptii problema devine mai simpla.
Ei nu se mai gandesc la aceasta pana nu se petrece ceva care sa-i socheze. De pilda, unele persoane patrund din nou in lumea psihicului dupa o traire dramatica neasteptata, cum ar fi contactul cu persoana iubita disparuta recent sau prevederea unui eveniment viitor.
Persoanele care prefera sa pastreze pentru ele propriile perceptii fizice pot avea trairi intamplatoare pe toata durata vietii, fara sa povesteasca nimanui nimic, din teama de a parea ridicoli sau de a fi considerati nebuni. Poate ca intr-o discutie cu un prieten, printre alte lucruri marunte, vor mentiona cu calm ,,am simtit ca ma vei suna astazi”, dar niciodata nu vor putea povesti despre visele lor ciudate sau vocile pe care le aud. Multi se tern intr-adevar sa nu fie nebuni, de aceea isi ascund cat mai bine nelinistea si indoielile.
Cei care nu-si reprima niciodata trairile deosebite, nu ascund ceea ce aud, pot fi cu adevarat persoane cu preocupari de medium sau spiritisti, sau isi pot folosi observatiile si trairile intr-o alta directie, cu orientare creativa, artistica.
Altii pot sa innebuneasca si sa ajunga in clinicile de psihiatrie. Uneori, astfel de oameni sunt considerati dezechilibrati si excentrici. Adesea, cand timp de multi ani omul este nevoit sa lupte impotriva propiilor sale trairi, el poate fi expus unor serioase dereglari psihice. Devine paranoic si simte ca toti il urmaresc si ii resping trairile; sau poate deveni schizofrenic, o jumatate a sa exprimand o puternica perceptie psihica si emotii intense, iar cealalta jumatate fiind normala; poate deveni catatonic, inchizandu-se in sine si preferand sa traiasca exclusiv in universul psihic al mintii sale, nu in mijlocul confruntarilor de opinii si judecati ale celorlalti.
Prezentam aici cateva exemple comune. Desigur nu toate bolile mentale sunt rezultatul reprimarii capacitatilor psihice. Dar de foarte multe ori impiedicarea manifestarii acestora duce la reprimarea unor emotii cum ar fi furia sau teama de pedeapsa . Aceste emotii neexprimate pot provoca boli fizice sau mentale. Nebunia poate fi actiunea, modul acestei persoane de a se manifesta intr-o lume care-1 separa de realitate si de ceilalti, totodata este modul prin care persoana respectiva evita raspunderea faptelor sale. Poate nu stie cum s-o faca sau are nevoie, prin constructia fiintei sau prin educatie, de cineva care s-o ghideze. Interiorizarea nu aduce nimic bun in acest caz si ar trebui cautata iesirea din impas prin simpla ruga catre Dumnezeu de a da lumina, ratiunea si calea vietii.
Dar sa revenim la problemele noastre. Poate ne este absolut straina ideea de a deveni medium si citim acest curs doar pentru a gasi ceva ce am mai putea invata. Sau poate ca am considerat dintotdeauna ca avem ceva deosebit, poate chiar supranatural, si nu stim cum sa procedam. Sau cunoastem aceste fenomene, le simtim, le percepem realitatea, dar am vrea sa le dirijam, sa invatam sa le folosim cat mai bine. Ar fi un mare pacat daca dintr-o stare de soc prin necontrolul asupra gandurilor ati ajunge la psihiatrie.

TABLOURI SI IMAGINI IRATIONALE

In timpul descifrarii informatiilor psihice putem ,,vedea” o multime de lucruri, ca si in timpul vindecarii, unde principalele surse de informatii vor fi aura si chakrele. Acestea pot ajunge la noi si sub forma unor chipuri sau imagini rnentale, pe care le vom analiza in prezenta lucrare.
In timpul citirii psihicului pacientului putem vedea realmente adevarate tablouri. Ele pot aparea in prim-plan pe ecranul nostru mental sau pot avea aspectul unor miniaturi. Aceste tablouri provin din universul nostru subiectiv.

STERGEREA INFORMATIILOR NEGATIVE DIN AURA

1. Ne impamantam si intram in transa.
2. Alegem din propria experienta o stare in care nu ne-a placut sa ne aflam si staruim sa ne manifestam lipsa de sensibilitate, indiferenta. Poate fi o situatie in care am trait groaza sau altceva de acest gen.
3. Ne concentram asupra imaginii create, apoi o facem sa se estompeze lent. Pe masura ce ea dispare, lasam sa apara chipurile altor persoane. Acestia sunt creatorii initiali ai viziunii anterioare. Putem vedea un singur chip sau mai multe. Facem sa se estompeze aceste chipuri unul dupa altul, imaginandu-ne ca le expediem posesorilor lor. Daca, privind aceste chipuri, simtim furie, revolta, durere etc., revenim pentru a retrai aceste sentimente. Le vom comunica mental acestora tot ce simtim nevoia sa le spunem. Daca simtim satisfactie in urma celor spuse, la estomparea imaginii acordam iertare acestor persoane. Daca nu dorim sa le iertam, inseamna ca n-a sosit inca momentul, dar prin iertare se face o stergere automata a sursei de soc psihic si are loc schimbarea radicala a aurei in alte culori. Cand suntem pregatiti sa ii iertam, ne vom ierta mai usor propriile noastre probleme si astfel ne vom apropia de renuntarea la toate acestea. Sa nu uitam ca nu trebuie sa ne grabim. Daca dorim sa savuram un timp oarecare furia, supararea sau tristetea pe care le simtim, nu trebuie sa ne refuzm aceasta placere.
4. Creem o imagine a propriei noastre persoane si ne straduim sa indragim aceasta imagine. Apoi o facem sa dispara.
5. Chemam in imagine Soarele mare si auriu al energiei, pe care il lasam sa ne umple in totalitate corpul si aura.
6. Iesimdin transa.

CITIREA AUREI

Expresia ,,citirea aurei” creeaza o impresie a ceva tehnic si foarte complicat. Inainte de a trece la acest exercitiu, trebuie sa facem o relaxare completa, straduindu-ne sa vedem aura.
Cream un trandafir care il reprezinta pe pacientul nostru. In acelasi timp ne imaginam ca trandafirul acesta are un nimb. Nimbul reprezinta aura individului, tot asa cum trandafirul reprezinta individul incepem cu observarea unei singure culori care irizeaza in jurul petalelor. Daca nu putem vedea culoarea, ne imaginam ca nimbul arata ca si cum am vedea-o. Facem sa dispara trandafirul.
2. Repetam exercitiul de patru ori, adaugand de fiecare data cate o culoare pana ajungem la un total de cinci culori.
3. Iesim din transa.
Urmatorul complex de exercitii reprezinta o etapa mai “avansata”. Aceasta ne va ajuta sa folosim citirea aurei in scopuri curative.

1. Ne impamantam si in intram in transa.
2. Realizam imaginea pacientului, cu o pensula imaginara cu vopsea neagra intunecam tabloul realizat pana cand obtinem doar silueta pacientului. Lasam lumina interioara, mentala, sa umple spatiul din jurul siluetei, mai intai sub forma unui nimb alb. Observam unde este nimbul mai mare si mai dens, in ce puncte este mai subtire sau care sunt zonele corpului in care dispare. Toate aceste imagini aparute sunt legate de clarviziune.
3. Lasam nimbul alb sa capete diferite culori. Acestea sunt culorile aurei pacieniului nostru. Daca vedem o singura culoare este minima. Daca vedem chiar zece culori este foarte bine. Cel mai adesea vom vedea doua sau trei culori, dar cand vom capata deprinderea de a distinge culorile, vom putea analiza aura mult mai bine. Pentru inceput vom incerca sa ne oprim doar culorile pe care le vedem sau sesizam. Unde sunt acestea asezate in jurul corpului? Trebuie sa tinem minte ca semnificatia culorilor poate fi confirmata numai de propria noastra experienta, de aceea ne vom urma intuitia.
Lasam imaginea sa se estompeze. Alegem acum alta persoana si repetam procesul. Analizam cu atentie diferentele dintre cele doua aure, apoi le lasam sa dispara.
Iesim din transa si ne readucem corpul in realitate. Este necesar sa o facem, cand tocmai am efectuat o activitate psihica deosebit de complexa.
La exercitiile acestea este nevoie de o cantitate mai mare de energie psihica, care vine prin relaxarea perfecta a mintii. Rezultalele vor veni singure la un moment dat si va veti bucura nespus cand veti reusi sa faceti acest lucru fara prea mult efort.

CITIREA AUREI CU OCHII DESCHISI

Clarviziunea sau vederea psihica, de care tocmai ne-am folosit, se realizeaza fara participarea simtului fizic al vazului. Aceasta se realizeaza prin intermediul vederii psihice. Unele persoane vad aura si cu ochii deschisi, in stare de relaxare. Aura apare ca un nimb auriu valurit, uneori este colorata in culori deschise, alteori seamana cu niste fotografii. Culoarea sau culorile dominante sunt plasate in centrul aurei, iar scanteile sau exploziile de energie de alte culori se imprastie in spatiul din jur sau se deplaseaza imprejurul culorii de baza.
Nu este nimic neobisnuit ca unele persoane pot vedea aura cu ajutorul vazului obisnuit si nu prin clarviziune. De fapt cu ajutorul vazului normal putem vedea mult mai multe detalii marunte decat cu ajutorul vazului psihic. Citirea aurei cu ochii deschisi este foarte interesanta, iar procesul in sine pare mai putin fantastic, mai real. Dar totul se creeaza” pe un ecran” in centrul dintre sprancene si oricum vederea normala nu participa la descifrare, ochii stand intr-o pozitie de parca n-ai avea nevoie de ei. Totul se petrece in spatiul de vid aflat in aceasta regiune a fruntii, indiferent de distanta de la pacient la vindecatorul medium. Prin crearea imaginilor si descifrarea informatiilor venite are loc stergerea acestora din campul energetic al persoanei pacient si reechilibrarea energiilor lui mentale. Putem afirma ca are loc procesul de videcare. Avem nevoie de cineva cu care sa colaboram in astfel de cazuri, ca sa vedem rezultatul final si sa ne convingem ca am procedat corect.
1.Ne alegem o persoana care sa ne ajute in efectuarea acestui exercitiu. Rugam persoana sa se aseze sau sa stea in picioare cu spatele la un perete alb. Peretele poate fi si de o alta culoare, dar neaparat deschisa.
2. Ne impamantam. Pentru a vedea aura nu este necesar sa intram in transa, ci doar sa fim relaxati. Ne indepartam de asistentul nostru la o distanta de circa sase metri si ne concentram atentia asupra unui punct in spatiu aflat la o distanta de un metru fata de corpul acestuia. Punctul ales nu se va gasi pe perete sau pe chipul asistentului, ci intr-un punct oarecare in spatiul pana la el. Dupa un timp oarecare vom incepe sa vedem aura asistentului. Unele persoane vad aura cu vederea periferica, desi asistentii au impresia ca ii priviti tinta.
3. Putem exersa vizualizarea aurei fara a mai impartasi aceasta respectivelor persoane. Dar este foarte bine sa fim prudenti. Este foarte neplacut cand cineva priveste tinta in crestetul cuiva sau in gol, chiar deasupra umarului. In timpul acestor exercitii putem ajunge la concluzia ca vizualizarn aura nu numai pe fondul peretului alb ci si pe fundalul unor culori inchise. Puteti incepe prin a vedea aura florilor, fructelor, obiectelor. Relaxati, priviti in gol obiectul care intereseaza neaparat. Veti ramane uimiti de rezultate. Nu trebuie sa mijiti ochii sau sa-i mariti, ei nu participa la viziuni, participa glanda pineala.

CUM SE CITESC CHAKRELE

Citirea chakrelor este in fond acelasi lucru cu citirea aurei, dar nu vom trece la acest exercitiu pana nu ne vom insusi in intregime citirea aurei, deoarece, in cazul chakrelor, exercitiul are durata mai mare si necesita o mai mare incordare.
1. Ne impamantam si intram in transa.
2. Realizam silueta asistentului pe ecranul nostru mental.
3. Ne concentram atentia asupra punctului din aura care reprezinta prima chakra. Realizam imaginea vizuala a unui disc in aceasta zona si urmarim daca discul este inchis sau deschis si il umplem cu galben-portocaliu-rosu-maro, in ordinea descrisa si nu uitam ca acum citim o harta.
Aceasta este prima charka legata de supravietuire. Daca este larg deschisa, daca este colorata in culori intunecate sau mohorate, pacientul are probleme legate de supravietuire sau de o patologie a organelor care tin de centrul energetic respectiv. Daca aceasta chakra este inchisa, persoana nu are in acest moment probleme de supravietuire. Daca chakra este colorata in verde (culoarea cresterii), cel in cauza poate gasi noi cai care il vor ajuta sa supravietuiasca. Daca chakra este colorata in rosu (culoarea simturilor si sentimentelor) capacitatea de supravietuire depinde de incarcatura emotionala.
Trecem de la o chakra la alta, citindu-le in acest fel pe rand, atat cele sapte chakre principale, cat si chakrele mainilor si picioarelor. Este foarte important sa ne concentram asupra fiecarei chakre in parte, sa nu incercam sa le analizam pe toate la un loc.
Dupa ce am studiat cu multa atentie fiecare chakra, aruncam o privire asupra intregului ansamblu de chakre. Ne imaginam ca le privim mai de la distanta, pentru a le vedea pe toate. Comparam dimensiunile si forma diversilor centrii energetici. Care este cel mai mare? Care este cel mai intens colorat?
Facem sa dispara imaginea si iesim din transa.
In acelasi fel, vom examina chakrele aceleiasi persoane si a doua zi, apoi din nou peste o saptamana. Vedem daca au intervenit ceva schimbari. Pot interveni schimbari daca il veti umple cu o alta forma de energie vitala, dar pot ramane nemodificate daca persoana este la fel de complexata de grijile sale.

DETERMINAREA POZITIEI DURERII  IN AURA SI IN CORP

Exercitiul urmator are o mare insemnatate practica in munca de vindecator. El ne va oferi informatii suplimentare fata de cele obtinute prin studierea aurei si chakrelor. La inceput vom exersa independent, ca in exercitiul precedent de citire a aurei si chakrelor.
1. Ne irnpamantam si intram in transa.
2. Pe ecranul mental obtinem imaginea (silueta) persoanei pe care o studiem.
3. Ne autosugestionam ca pe imaginea obtinuta, in punctul in care prietenul nostru acuza dureri fizice, trebuie sa apara o pata rosie care sa marcheze zona afectata. Urmarim cu atentie in ce raport se afla pata sau petele din aura. Dupa ce studiem amanuntit imaginea o facem sa dispara.
4. Readucem imaginea prietenului. Ne sugestionam ca petele rosii apar in zonele in care acesta are dureri. Comparam aceasta imagine cu prima. Estompam imaginea.
5. Repetam exercitiul alegand mereu alti prieteni. La incheiere estompam imaginile si iesim din transa.
Cand vom trece la vindecarea pacientului, inainte de a incepe procedurile, vom efectua acest exercitiu. Putem sa-i spunem sau nu ceea ce vedem. El poate veni sa ne caute, plangandu-se: ,,Am o durere groaznica de cap. Vindeca-ma mai repede!” Efectuand exercitiul, putem vedea o pata rosie deasupra sau in jurul capului sau. Dar putem vedea o pata rosie si mai mare si mai intensa in cu totul alt loc, la baza coloanei vertebrate, in zona ombilicala, la genunchi, oriunde. Trebuie sa dam atentie celor ce vedem chiar daca ne deruteaza. Adesea, durerea se manifesta in cu totul alta zona a corpului decat aceea in care este localizata sursa maladiei.
Cand trecem la vindecare, vom acorda atentie deosebita zonelor in care am descoperit petele rosii. Ele trebuie inlaturate.

AUTOAPARAREA

Pentru a ne dezvolta deprinderile putem realiza citirea psihicului anumitor persoane, cu acordul acestora, insotind-o in procedeul de vindecare, daca ni se pare potrivit si nu este dificil de realizat.
Trebuie sa ne bazam pe intuitia noastra. Dupa ce ne vom insusi suficient citirea aurei si a chakrelor, vom trece desigur la citiri mai complexe. Desavarsindu-ne practica citirii psihicului, vom constata ca putem raspunde singuri la toate intrebarile pe care si le pun ceilalti oameni, doar formuland aceste intrebari.
Cand ne pregatim sa citim psihicul unui prieten sau al unui pacient, reluam procedurile pe care le efectuarn in cazul vindecarii. Ne asezam fata in fata cu pacientul si realizam impamantarea pentru amandoi. Desigur, inainte de a incepe ne vom goli mintea de orice alte ganduri, pentru a nu ne incurca. Trecem apoi la citirea aurei si a chakrelor, efectuand toate procedurile necesare.
Citirea nemijlocita a psihicului este mult mai interesanta decat observarea de la distanta, dar este mult mai dificila. Omul al carui psihic il citim poate fi speriat, emotionat sau foarte curios. Ca urmare, el poate patrunde in mintea noastra si ne va ataca prin atentia, gandurile, ideile, emotiile sale si prin tot ce se petrece cu el. Desi poate avea cele mai bune intentii, atacurile sale psihice ne pot face sa ne pierdem impamantarea.
Realizam imaginea vizuala a unui trandafir care isi strange petalele, transformandu-se intr-un boboc de floare, dar in loc de a-l plasa pe ecranul nostru mental, il aducem chiar in fata fruntii. Ne sugestionam ca acest trandafir va fi magnetul care atrage si absoarbe toate legaturile care pornesc de la subiectul pe care-1 citim, inainte ca acestea sa patrunda in chakrele noastre si sa ne absoarba energia. Ne vom sugestiona ca trandafirul ramane in acest loc si ii verificam prezenta de fiecare data, inainte de a incepe o noua citire. Daca simtim o stare de neliniste subita in timpul citirii, poate fi nevoie sa cream un nou trandafir. La terminarea citirii facem sa dispara trandafirul.
Folosirea trandafirului pentru protectia psihicului nu se limiteaza la procesul citirii. El este de nepretuit in viata cotidiana. De fiecare data cand cineva ne va ataca, cand ne vom contrazice cu cineva sau vom intra intr-un ,,razboi” psihic, vom incerca sa ne imaginam trandafirul pentru a realiza o detensionare.
Acest procedeu poate fi util in mentinerea echilibrului interior. El poate face sa nu mai avem nevoie de protectie psihica. Daca nu ne impotrivim la tot ce ne agreseaza in procesul citirii psihicului sau in afara acestuia, constatam ca EUL nostru nu exista si nu ne mai ataca nimeni. Cu cat vom permite mai mult sa fim agresati de tot ce ne deranjeaza si ne creeaza o “bariera psihica”, cu atat mai mult citirea noastra nu va avea nici un rezultat si ne vom pierde legaturile. Nu trebuie sa respingem ceea ce simtim, dar aceasta nu ne va ajuta in perceperea in propriul nostru spatiu psihic a ceea ce simt ceilalti oameni.

COMUNICAREA

In procesul oricarei activitati psihice este foarte important sa discutam mental despre ceea ce vedem, ca si cum am avea pe cineva alaturi. Cu alte cuvinte, trebuie sa gasim un mod de a transmite acele senzatii puternice pe care le percepem, pentru a nu se acumula in interiorul nostru si a nu ne bloca a cincea chakra. In timpul citirii, putem descifra viziuni sau imagini despre care n-am dori sa-i vorbim persoanei de fata. Este posibil sa nu fim prea siguri de informatiile primite, sau sa simtim ca subiectul s-ar putea supara, sau si-ar bloca in continuare centrii pentru descifrarea cauzei simptomelor aparute.
Trebuie sa ne eliberam de cele percepute, indiferent daca vom comunica subiectului datele citirii psihice, sau putem transmite intr-o forma care sa ne elibereze de tensiune. Este posibil sa asteptam plecarea pacientului si prezentam toate datele in fata oglinzii, vorbind cu propria persoana sau deasupra unui pahar cu apa, care ar prelua informatiile, apoi sa aruncam apa. Daca dorim, ne putem lua notite. Daca simtim ca ne este mai usor sa transmitem informatiile si sa ne exprimam prin pictura, dans sau intr-un alt mod, fara a recurge la cuvinte, trebuie sa procedam in acest fel. Orice forma de activitate este buna pentru a gasi o iesire si a ne elibera de imaginile pe care le-am vazut.
Unii vindecatori transmit informatiile cele mai serioase unei terte persoane sau unui obiect (capac, zid, lac). De cele mai multe ori aceasta transmitere este eficienta.
De aceea nu sustinem ca nu trebuie sa comunicam nimic din cele aflate, ci doar ca, atunci cand comunicam altei persoane, care nu cunoaste pacientul, cele aflate in timpul citirii psihicului, nu trebuie sa intoarcem cele aflate impotriva acestuia. Vom proceda in asa fel incat incarcatura emotionala a informatiilor obtinute sa nu dauneze nici pacientului, nici noua, reusind astfel eliminarea lor din campul nostru psihic.
Cand comunicam pacientului informatiile obtinute prin citire, daca ne-am hotarat sa o facem, sa fim foarte grijulii. De pilda, am aflat ceva secret, dar ne este teama ca pacientul se va supara auzind informatiile. Va trebui sa-1 abordam in felul urmator: ,,Vad ca va puteti imbolnavi. Acordati prea multa atentie unor probleme nedemne de atentia dumneavoastra. Pana nu veti infrunta adevarul si nu veti gasi ceva care sa va distraga atentia de la toate acestea, nu va voi ajuta sa va vindecati”. Ne-am expus consideratiile privind starea psihica a pacientului, dar am atins punctul sensibil si pacientul ne poate contrazice cu ardoare. Daca vom spune adevarul exact cum vedem, ne putem provoca un soc energetic (pe care l-am denumit anterior ,,soc psihic”). De aceea, in primul rand vom creea trandafirul protector, in al doilea rand nu vom uita ca nici un soc psihic nu ne poate afecta in vreun fel, daca nu dorim sa-l percepem, si in fine, daca ne impotrivim furiei pacientului (prietenului), aceasta va trece prin noi fara sa ne afecteze.

IMBINAREA IMAGINILOR

In acest capitol revenim la unul dintre cele mai importante aspecte ale activitatii psihice: la priceperea de a ramane neutrii, de a nu ne implica in emotiile persoanei careia ii citim psihicul sau pe care o tratam.
Pentru noi, ca si pentru pacient, va fi mult mai usor daca ii vom solicita sa nu mediteze si sa” nu intre in transa impreuna” cu noi. Oamenii cred adesea ca ne-ar putea usura munca daca ar medita impreuna cu noi. Dar nu este asa.
Mai intai oamenii “mediteaza” in mod diferit si, aflandu-se in alte sfere, le va fi greu sa umareasca cu atentie cuvintele noastre. Este necesar doar ca ei sa fie prezenti.
Cand intram in transa este si mai important sa ramanem la nivelul energetic propriu. Daca prietenul sau pacientul mediteaza impreuna cu noi, el poate sa ne insoteasca foarte natural, fara sa-si dea seama, chiar de la intrarea in transa. Astfel, poate fi incalcat unul dintre principiile de baza ale intrarii in transa, care consta in ridicarea obligatorie a nivelului energetic propriu la un nivel suficient de inalt, care sa-1 depaseasca mult pe cel al pacientului, pentru a ne asigura de impartialitatea emotionala si detasarea necesare in timpul citirii sau vindecarii.
Daca si noi si pacientul ne aflam la acelasi nivel energetic, putem imbina tablourile obtinute cu cele ale pacientului, ceea ce inseamna ca trairile pacientului pe care-1 observam se imbina cu trairile noastre analoage. Propriile noastre amintiri se pot constitui la randul lor in senzatii puternice, care produc confuzie in mintea noastra si haos in citirea psihicului. De obicei aceasta constituie cauza senzatiei ca nu putem vedea subiectul citirii in timpul acestei operatiuni.
Iata un exemplu simplu de imbinare a tablourilor: incepem procedura cu succes, citim in conditii optime aura pacientului si, deodata, vedem o pata de culoare rosu inchis. Ii comunicam pacientului ca aceasta pata in aura este un semn de furie si, dupa ce i-am spus-o, devenim nervosi, ne simtim jenati. Daca am avea mai multa experienta in clarviziune, am putea vedea imaginea reala sau tablourile proiectate in aura pacientului. Sau am putea sa le sesizam. Sau, mai degraba, am intelege pur si simplu de ce dintr-o data nu ne simtim bine.
Se poate intampla ca pe la varsta de cinci ani pacientul nostru sa fi mancat o bataie zdravana de la mama si sa nu fi putut niciodata sa-i ierte aceasta. Poate ca si mama ne-a tras cateva palme pe la cinci ani, lucru care ne framanta si acum. Daca nu suntem neutri si nivelul nostru energetic nu se ridica deasupra celui al pacientului, tablourile incep sa se intrepatrunda si ne simtim debusolati. Amintirea noastra despre trairile proprii se amesteca cu amintirile analoage ale pacientului si ne concentram exclusiv asupra acestui eveniment neplacut, chiar daca nu suntem constienti de aceasta.
Nu trebuie sa disperam. Oricine isi poate combina tablourile imaginare cu ale noastre, dar nu este deloc greu sa scapam de aceasta. In primul rand ii vom spune pacientului sa ne scuze o clipa pentru a pune la punct starea de transa sau a ne calma cea de-a saptea chakra. Revenim in propria minte, ne impamantam iar si ne ridicam nivelul energetic, circuland prin corpul nostru o cantitate mai mare de energie decat a pacientului. Astfel vom putea observa imbinarea toblourilor fara a le simti. Apoi il impamantam din nou pe pacient.
Daca avem idee ce reprezinta tabloul nostru care partipa la combinatie, il aducem pe ecranul noastru mental si il facem sa dispara. Acesta poate reprezenta orice: se poate sa fi avut amandoi in adolescenta cosuri pe fata care ne faceau sa suferim, am fi putut avea prieteni gelosi, rau de inaltime etc. Se pot imbina de asemenea unele tablouri pozitve, desi acestora li se acorda mai putina atentie si creeaza mai putine greutati la citire.
Daca nu putem vedea clar tabloul, ne asezam in spatele pacientului si il lasam sa ne umple mintea orice reprezentare imaginara. Daca incepem pe neasteptate sa percepem ceva, facem sa dispara reprezentarea imaginara. Daca nu percepem nimic, facem sa dispara totul. Daca aceasta disparitie nu ajuta, ne imaginam ca senzatiile noastre neplacute formeaza o picatura mare de energie de orice culoare dorim. O plasam pe ecranul nostru mental si o facem sa dispara. Apoi inchidem pe jumatate cea de-a doua chakra. Aceasta ne va separa de pacient.
Apoi ne gandim la cinci puncte care ne deosebesc de pacient: are parul castaniu, spre deosebire de noi, este invatatoare – ceea ce noi nu suntem, ii plac trandafirii – noua nu, are 27 de ani – noi avem alta varsta, crede ca procedurile psihice sunt vrajitorii – noi stim ca nu. Metoda este foarte simpla, dar ii vom aprecia calitatile cand o vom aplica. Nu suntem una cu pacientul. Suntem persoane diferite. Privind la problemele si distractiile pacientului, trebuie sa ne spunem: ,,Acestea nu sunt problemele mele, dar doresc sa decodific cauzele care provoaca suferinta.”
Durerea de cap care poate aparea ca urmare a suprapunerii tablourilor poate fi importanta pentru noi. Ea ne indica zonele in care s-a acumulat sau este blocata energia si ne poate ajuta sa clarificam situatia, obligandu-ne sa constientizam cauza.
Cand simtim ca ceva nu este in regula, in timpul citirii, procedam astfel:
1. Facem irnpamantarea, atat a pacientului, cat si a noastra.
2. Ridicam nivelul energetic propriu fata de cel al pacientului.
3. Facem sa dispara orice imagine, oricare ar fi.
4. Cream un trandafir.
5. Inchidem a doua chakra.
6. Ne gandim la cinci puncte care ne deosebesc de pacient.
Vindecatorii incepatori sunt nelinistiti de volumul mare de informatii despre chakre, legaturi, spirite-mentor, aura, simboluri ale vietilor anterioare. Uneori vindecatorul incepator nu este sigur de ceea ce vede. Putem evita aceste probleme daca decidem de la inceput ce anume dorim sa vedem: aura, chakrele, legaturile etc. Ne concentram asupra alegerii noastre, acordandu-i toata atentia. Dupa ce studiem cum se cuvine zona aleasa, putem trece mai departe.

PERFECTIONAREA CITIRII PSIHICE

Nu putem vindeca un om impotriva propriei sale vointe. La fel, nu-l putem privi impotriva vointei sale. Lucrand, ne putem da seama ca informatiile au fost blocate. Nu putem obtine nici un fel de date, desi recurgem la toate procedeele tehnice cunoscute de izolare, de neutralizare. Citirea nu se poate face, pana in momentul in care pacientul nu doreste aceasta. De cele mai multe ori cu toata jena, pacientul raspunde ,,DA”.
Trebuie sa subliniem ca in toate dorneniile psihice in care suntem implicati alaturi de o alta persoana, insistentele nu ne vor ajuta. Trebuie sa ne instiintam prietenii ca dorim sa facem putina practica, sa incercam procedeele psihice pe care le-am aflat din prezenta lucrare. Ideal ar fi ca ei sa ne vina in intampinare.
Dar trebuie sa-i rugam sa fie de acord intr-un mod foarte politicos, astfel incat sa poata refuza daca nu vor sa ne sprijine.
Lumea psihicului este de temut pentru multi oameni. Unii dintre ei sunt speriati de posibilitatea patrunderii acestei lumi. La inceputul activitatii veti avea multe surprize: prietenii pe care-i considerati ca avand conceptii liberate si filozofice se dovedesc cei mai speriati sau devin criticii cei mai severi. Dimpotriva, persoane care nu se mai interesasera niciodata de fenomenele extrasenzoriale, de meditatie etc. se dovedesc deschise la nou. Cu trecerea timpului ii vom putea identifica de la inceput pe cei speriati de aceste fenomene. Sa ne amintim cum ne-am simtit in aceasta lume necunoscuta cu cativa ani in urma!
Trebuie sa fim atenti in a comunica pacientului doar acele informatii care il pot ajuta.
Citirea psihica este mult mai mult decat slujirea celorlalti, este slujirea propriului EU.
Chiar daca pare paradoxal, trebuie sa subliniem aspectul cel mai important al citirii. Cu cat citim sau traim mai mult, cu atat ne este mai clar ca suntem asemanatori oricarui om, care are aceleasi probleme ca noi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s