Curs XIII – Tehnici de manipulare a energiei – Scanarea


 

CUM SA SIMTI ENERGIA

Sensibilizarea mâiniilor şi scanarea generală:
Chakra Meng mein controlează, printre altele, vitalitatea generală a corpului, glandele suprarenale şi tensiunea sanguină. Trei dintre cele mai cunoscute simptome ale stresului sunt oboseala, hiperexcitabilitatea sistemului nervos cauzată de excesul de adrenalină în corp şi hipertensiunea.
Cum poţi face să simţi energia şi dimensiunile chakrelor? Cum poţi şti când există o perturbare energetică în aură? Cum poţi detecta faptul că respiraţia pranică, împreună cu ritmul şi retenţia, au dublat dimensiunile aurei sau ţi-au mărit capacitatea de generare a energiei de zece ori? O modalitate ar fi să te naşti cu o conştientizare acută a energiei, ceea ce te-ar face să simţi sau să vezi aura şi modificările energetice din ea. Există oameni cu o astfel de capacitate înnăscută. Altă modalitate ar fi să urmezi nişte antrenamente speciale, care te vor ajuta să-ţi cultivi acuitatea vizuală pentru a detecta acea subtila energie. Unii oameni pot avea o sensibilitate pentru energie – unii din naştere, alţii prin antrenament , însă a treia modalitate de a detecta modificările energetice din aură, mai simplă şi mai rapidă, este de a învăţa cum să scanezi, respectiv capacitatea de a simţi contururile şi forţa energiei din aură. Scanarea este un simţ tactil ascuţit şi necesită doar sensibilizarea chakrelor palmei.

TEHNICI DE MANIPULARE A ENERGIEI
Scanarea este prima dintre cele trei tehnici de manipulare a energiei care te vor ajuta să vindeci lucrând direct cu aura. Manipularea energiei este al treilea pas din cei şase către autovindecare. Poţi folosi scanarea cu următoarele trei scopuri:
1. pentru a-ţi simţi anatomia energetică şi pentru a descoperi eventualele perturbări ce pot indica o problemă de sănătate;
2. pentru a-ţi măsura progresele în ceea ce priveşte generarea de prana, simţind sporirea energiei tale în timpul efectuării exerciţiilor;
3. pentru obţinerea feedback-ului energetic în scopul consolidării practicii.
Exerciţii de scanare progresivă
Scanarea ar putea avea un aer misterios, dar de fapt se învaţă foarte uşor. Pe parcursul cursurilor urmatoare, prezintăm şapte niveluri de exerciţii progresive ce te vor ajuta să deprinzi această competenţă.
1. Dezvoltarea sensibilităţii mâinilor
2. Autoscanarea generală
3. Scanarea altor forme de viaţă: plante şi animale
4. Scanarea altei persoane
5. Autoscanarea specifică
6. Scanarea prin vizualizare
7. Interpretarea rezultatelor
Exerciţiile de mai sus urmează o ordine logică, fiecare nivel fundamentându-se pe nivelul anterior. Primele patru niveluri prezentate în cursul de faţă cuprind exerciţii menite să te ajute să efectuezi autoscanarea generală, adică să simţi forţa generală a aurei tale. Ultimele trei niveluri prezentate în cursuri cuprind exerciţii pentru autoscanare specifică, adică o scanare mai concentrată asupra chakrelor şi anumitor zone din aura ta. Vei mai învăţa cum să interpretezi rezultatele scanării.
De obicei, durează cam două săptămâni de practică zilnică, 15 minute pe zi pentru a învăţa să scanezi. S-ar putea să dureze şi mai mult, dar, o dată ce simţi energia, mâinile tale sunt sensibilizate permanent, mai mult sau mai puţin. Chiar dacă nu poţi efectua exerciţiile de la unul sau mai multe niveluri – de exemplu, dacă nu ai plantele sau animalele pe care să practici sau un partener cu care să lucrezi – poţi învăţa totuşi să scanezi. Trebuie doar să petreci mai mult timp la nivelurile pe care le poţi face singur, cum ar fi sensibilizarea mâinilor şi autoscanarea.
Ca şi în exerciţiul de respiraţie pranică progresivă, încearcă să petreci suficient timp la fiecare nivel înainte de a trece la următorul, astfel încât să-ţi construieşti un fundament solid pentru a simţi energia. Este mai bine dacă eşti cu adevărat sigur că o simţi prin exerciţiile de sensibilizare a mâinilor înainte să treci la scanarea generală a corpului tău şi la alte tehnici de scanare. Totuşi, după cum am subliniat în aceste cursuri, chiar dacă nu poţi simţi energia, continuă-ţi pur şi simplu practica. Dacă ai senzaţia că te-ai împotmolit la un nivel şi nu poţi simţi energia, treci la următorul exerciţiu. Chiar dacă nu eşti sigur că simţi prana atunci când vei ajunge la exerciţiile de vindecare, poţi totuşi să le faci şi să le utilizezi.

Dezvoltarea sensibilităţii mâinilor
Exerciţiile de sensibilizare a mâinilor deschid chakrele palmei şi te ajută să simţi prana. Deja ştii despre chakrele din palme, deoarece primul exerciţiu pe care 1-ai făcut în detectarea anatomiei energetice personale, este de fapt exerciţiul l de sensibilizare a mâinilor, în practică, poţi folosi unul dintre cele două exerciţii sau chiar pe amândouă.

Exerciţiul 2 de sensibilizare a mâinilor:
Pentru efectuarea exerciţiului, stai relaxat în picioare.
1. Pune-ţi limba pe cerul gurii.
2. Fă câteva cicluri de respiraţie pranică pentru a-ţi limpezi şi linişti mintea şi pentru a-ţi relaxa corpul.
3. Masează-ţi chakra inimii de câteva ori, cu două degete de la mâna cu care scanezi. Pentru cei mai mulţi, mâna cu care scanează este mâna dominantă. Chakra inimii este exact în mijlocul pieptului, chiar între sfârcuri. Deoarece inima este sediul sensibilităţii, masarea chakrei inimii îţi va ascuţi capacitatea de a simţi şi detecta energia subtilă.
4. Rotiri ale încheieturilor de la mâini: întinde-ţi mâinile înainte, la înălţimea umerilor. Cu palmele deschise şi cu degetele relaxate, roteşte-ţi mâinile de la încheieturi de 10 ori în ambele direcţii: şi în sensul acelor de ceasornic, şi invers.

5. Deschideri de palme: deschide-ţi şi închide-ţi palmele cu putere de 10 ori.
6. Scuturări de coate şi de degete: începe cu braţele în lateral. Adu-ţi pumnii în dreptul umerilor, ca şi cum ai ridica o pereche de gantere. Dosul palmelor ar trebui să fie îndreptat în exterior. Din poziţia respectivă, lasă repede mâinile în jos.
7. Fără a-ţi forţa coatele, deschide-ţi repede palmele când ajungi în jos, ca şi cum ai da drumul ganterelor, apoi repetă repede mişcarea de 10 ori.
8. Cu degetul mare de la mâna dreaptă, apasă uşor în centrul palmei stângi, preţ de câteva secunde. Repetă apoi mişcarea cu cealaltă mână, folosind degetul mare de la mâna stângă pentru a apăsa în centrul palmei drepte.
9. Ridică mâna dreaptă deasupra capului şi împinge în sus cu palma, ducând concomitent mâna stângă în jos şi apăsând cu palma Apasă în sus şi în jos câteva secunde, dar nu-ţi forţa muşchii.
10. Inversează poziţia mâinilor, apăsând în sus cu palma stângă, iar în jos, cu palma dreaptă .
11. Repetă mişcările de împingere cu mâinile încă de două ori.
12. Intinde-ţi mâinile în faţă, cu palmele îndreptate una spre cealaltă şi la o distanţă de circa 7,5 cm, ca şi cum ai fi gata să aplauzi. Ţine braţele întinse în faţă şi paralele cu solul. Mâinile să-ţi fie relaxate. Este aceeaşi postură pe care ai folosit-o la exerciţiul 1, închide ochii. Păstrând distanţa dintre palme, respiră încet şi concentrează-te uşor pe centrul palmelor. Fă-o preţ de vreo 10 secunde.
13. Menţine-ţi poziţia mâinilor, încheieturilor şi coatelor, începe să-ţi apropii şi să-ţi depărtezi braţele la câţiva centimetri, mărind mai apoi, treptat, distanţa dintre ele. Fă-te că aplauzi cu încetinitorul, însă nu-ţi lăsa palmele să se atingă. Apropie-le la 4-6 cm, apoi depărtează-le la aproape un metru. Apoi apropie-le din nou. Repetă mişcarea până ce simţi prana între palme.
Nu-ţi fă griji dacă nu simţi nimic. Dacă nu ai o senzaţie de căldură, mâncărime sau gâdilitură după ce ai făcut exerciţiul o dată, opreşte-te câteva clipe, fă câteva cicluri de respiraţie pranică, concentrează-te din nou asupra palmelor şi fă exerciţiul încă o dată. Dacă pierzi contactul sau sensibilitatea, fă o pauză, mai fă exerciţii de respiraţie pranică sau încearcă exerciţiul l de sensibilizare a mâinilor. Nu va trece mult şi vei simţi energia.

Şi dacă nu poţi simţi încă energia?

Dacă tot nu reuşeşti să simţi energia în timpul efectuării exerciţiilor de sensibilizare a mâinilor, linişteşte-te. Practică în continuare; ai s-o simţi până la urmă. Păstrează-ţi o atitudine pozitivă plina de iubire fata de tot ce te inconjoara, şi mintea deschisă, iar îndoielile, temerile şi neliniştile îţi reduc capacitatea de a simţi şi de a manipula energia subtilă. Dacă încerci să-ţi sensibilizezi mâinile gândindu-te în acelaşi timp că „nu merge”, sau „ce ciudat”, vei întâmpina greutăţi mai mari. Controlează-ţi gândurile, însă nu încerca să te păcăleşti că simţi ceva ce, de fapt, nu are suport real. Energia nu este rodul imaginaţiei; este cât se poate de reală şi o poţi simţi folosind exerciţiile menţionate. Aşa că nu-ţi imagina, nici nu anticipa că simţi energie dacă nu e aşa. Prin exersare constantă şi regulată, oricine îşi poate dezvolta capacitatea de a simţi energia.
„Ziua în care veti simti cu adevărat prana va fi atunci când accepti primul lucru pe care-l vei simti. Nu v-a fi o senzaţie foarte precisă, dar de regulă, în timp, acuitatea va creste treptat. In timp ce scanezi, simti presiune sau un flux de energie. Dacă energia este impură, de obicei simti mâncărime, gâdila sau, uneori, o senzaţie de ceva lipicios sau greu. Dacă energia are o vibraţie foarte înaltă, o pot simţi gâdilându-te (dar nu mâncărime), sau poate fi fină, ca o cremă delicată.
Iată un secret de la cursurile noastre: cei care deprind foarte repede scanarea la cursuri folosesc consolidarea pozitivă pentru a-şi accelera dezvoltarea. De îndată ce au vreo senzaţie, îşi spun că ceea ce simt este prana şi că se descurcă bine. Lasand deoparte latura critică a minţii şi folosim autoîncurajarea pentru a ne convinge că simtim energie. Oricând detecteazi o senzaţie, folosesti consolidarea pozitivă pentru a ajuta să învaţati mai repede scanarea.

Autoscanarea generală
Autoscanarea înseamnă simţirea aurei în anumite puncte pentru a evalua forţa şi curăţenia ei generală, în primul exerciţiu de mai jos, îţi vei scana braţul, doar fiindcă este o ţintă uşoară pentru începători.

EXERCIŢIU: Autoscanarea generală a braţului
Pentru exerciţiu poţi sta în picioare sau aşezat. (Notă: Pe măsură ce progresezi, vom scurta descrierea paşilor de încălzire. De asemenea, vom presupune că faci scanarea cu mâna dreaptă şi că antebraţul stâng va fi ţinta scanării. Dacă vrei să scanezi antebraţul drept cu mâna stângă, schimbă pur şi simplu direcţia.)
1. Pune-ţi limba pe cerul gurii.
2. Efectuează câteva cicluri de respiraţie pranică.
3. Masează-ţi chakra inimii cu două degete ale mâinii pe care o vei folosi pentru scanare.
4. Efectuează exerciţiul l sau 2 de sensibilizare a mâinilor, până ce
simţi clar energia între palme.
5. Cu coatele îndoite la un unghi de 90 de grade şi cu antebraţele întinse
înainte, aproximativ paralele cu solul, ridică mâinile în faţă la nivelul taliei, ca şi cum ai ţine o minge mare de plajă. Palmele îţi sunt îndreptate una spre cealaltă. Braţele, palmele şi degetele trebuie să fie relaxate. Degetele trebuie să fie uşor depărtate, nu-ţi încorda palmele şi încheieturile şi nu depărta braţele de corp. Braţele ar trebui să fie cam la un metru distanţă unul de celălalt
6. Atunci când scanezi, trebuie să fii pe aceeaşi lungime de undă cu ţinta pe care o ai, să-ţi stabileşti intenţia de a scana. Vei face acest lucru uitându-te cateva momente la ţinta scanării şi declarându-ţi încet intenţia. De exemplu: „Acum am de gând să scanez… (orice vrei să scanezi)”. De vreme ce ţinta scanării este antebraţul tău stâng, uită-te câteva clipe la un punct de pe interiorul antebraţului respectiv şi apoi spune-ţi: „Am de gând să-mi scanez antebraţul stâng”.
7. O dată ce ţi-ai stabilit intenţia, îndreaptă-ţi atenţia către chakra palmei de la mâna cu care scanezi şi fii atent la acea zonă pe tot timpul scanării. Adu-ţi aminte de conceptul de conştientizare. Conştientizarea nu înseamnă concentrare, nici privire aţintită, cu atât mai puţin o simplă urmărire din ochi; nu este un simţ vizual. Mai degrabă, conştientizarea este o simţire lipsită de zgomot, de mişcare, dar activă. Este un sentiment de sensibilitate accentuată, în scanare, energia o simţi, nu o vezi. Focalizarea conştientizării asupra mâinii cu care scanezi sporeşte sensibilitatea mâinilor faţă de energia subtilă.
8. Nivelul de concentrare din timpul scanării ar trebui să fie asemănător cu cititul unei cărţi. Nu te obosi şi nu te forţa să scanezi. Conştientizarea folosită pentru scanare este cel mai bine realizată printr-o concentrare uşoară şi un grad relativ mic de voinţă. Dacă vei încerca să-ţi impui voinţa în scanare, sensibilitatea ta va avea de suferit.
9. Respiră încet şi profund, folosind respiraţia pranică.
10. Ţine ochii închişi sau deschişi. (Pe măsură ce avansezi, poţi scana cu ochii deschişi, dar la început, pentru a nu fi distras, ar trebui să încerci cu ochii închişi.) Fii cu mintea deschisă şi păstrează-ti o atitudine pozitivă.
12. Ca şi cum ai ţine o minge deplajă în mâini, începe scanarea spre antebraţul stâng. Scanează pe orizontală, direct prin faţa corpului tău. Nu mişca mâna stângă. Ţine degetele de la mâna dreaptă într-o poziţie firească, relaxată – puţin îndoite şi depărtate unul de celălalt, încetineşte şi mai mult în momentul în care mâna ta dreaptă ajunge la aproximativ 30 cm de antebraţul stâng. Acum mişcă-ţi mâna dreaptă înainte şi înapoi pe o rază de 5 până la 30 cm de antebraţul stâng, ca şi cum 1-ai simţi uşor din afară, ceea ce este exact ce faci tu. Iţi simţi câmpul magnetic al corpului ca şi cum ai simţi uşor o suprafaţă nemişcată de apă. Continuă să respiri încet şi profund. Mâna dreaptă nu trebuie să atingă sau să fie la mai mult de jumătate de metru de antebraţul stâng. Conştientizează centrul palmei cu care scanezi. Lasă-ţi încheieturile de la umăr, cot şi mâna cu care scanezi relaxate în timpul scanării.
13. Opreşte-ţi mâna atunci când ai o senzaţie de presiune, gâdilătură, mâncărime sau căldură în palmă. Ar trebui să ai senzaţia respectivă în momentul când ajungi la 10-25 cm de mâna stângă. Este aura interioară, zona cu care vei lucra cel mai mult.
14. Dacă nu simţi energia imediat, nu te descuraja. Pur şi simplu relaxează-te, respiră adânc şi apropie şi depărtează mâna dreaptă de antebraţul stâng până ce o vei simţi. Dacă nici după 10-12 mişcări nu reuşeşti să simţi energia, repetă exerciţiul l sau 2 de sensibilizare a mâinilor sau masează-ţi din nou chakra inimii.
15. In cazul nereuşitei repetate, încearcă scanarea dintr-un unghi diferit, începe cu poziţia de ţinere a mingii de plajă imaginare, apoi ridică-ţi mâna dreaptă la nivelul umerilor. Scanează în jos, la un unghi de 45 de grade, sau coboară-ţi mâna undeva sub nivelul taliei şi scanează în sus. Unghiul scanării nu este important. Din orice unghi porneşti scanarea, asigură-te că începi de la o distanţă de aproape un metru de ţintă.
16. Atunci când vei simţi presiune, gâdilătură sau căldură în palma cu care scanezi, observă cât de departe se află mâna cu care faci scanarea. Este la 15 cm? La 5 cm? Sau la 20?  Iată adâncimea aurei tale, respectiv distanţa pe care se extinde aura ta de corpul fizic. Din anumite motive, vom amâna discuţia referitoare la semnificaţia măsurătorilor cu ajutorul scanării până ce vom ajunge la cursul respectiv. Ar trebui să-ţi notezi rezultatele pentru a face referire la ele mai târziu.
17. Incearcă să simţi forţa aurei tale în timp ce continui să-ţi mişti mâna înainte şi înapoi. Simţi o presiune puternică sau gâdilaturi? Simţi că mâna îţi este respinsă cu putere? Sau simţi doar o presiune mică?
18. Incheie exerciţiul plimbându-te câteva minute şi scuturându-ţi braţele şi picioarele. Relaxează-te şi respiră adânc de câteva ori. După ce ai terminat, ar trebui să-ţi notezi impresiile din urma scanării, pentru a face referire la ele mai târziu.
Folosind aceeaşi secvenţă, scanează acum şi alte părţi ale corpului tău: altă zonă a braţului sau diferite puncte de pe picioare ş.a.m.d. în timp ce faci, încearcă să simţi adâncimea aurei din diferitele puncte scanate. Ar trebui să-ţi notezi şi impresiile ulterioare.
Şi dacă totuşi nu poţi simţi energia?
Dacă pe parcursul exerciţiului nu simţi energia, chiar după ce ai încercat toate alternativele, ar trebui să-ţi pui întrebarea dacă nu cumva ai o aură oarecum slăbită. Este posibil, dar mai degrabă, în etapa curentă de dezvoltare a scanării, nu te-ai sensibilizat suficient. Dacă nu reuşeşti să simţi aura în timpul exerciţiului, nu te îngrijora. Prin practică, vei ajunge să-ţi dezvolţi şi această capacitate. Vezi exerciţiile zilnice în şase paşi şi lista cu cele necesare scanării.

Scanarea altor forme de viaţă: plante şi animale
Exerciţiile de scanare a plantelor şi animalelor fac parte din setul de exerciţii de autovindecare doar pentru că sunt o ocazie propice pentru exersare. Energia lor anatomică este diferită de cea a oamenilor, dar ele te pot ajuta să-ţi formezi capacitatea de a simţi forţa vitală.

EXERCIŢIUL : Scanarea unei plante
Alege-ţi o plantă sănătoasă pentru a lucra cu o aură vibrând de energie. Orice copac înflorit, floare sau plantă este de ajuns, dar unele sunt deosebite, cum ar fi: pini pitici, lămâi, ficus, muscate, bambusi (cunoscute şi ca „plantele aducătoare de noroc”), sau plante agăţătoare, acestea fiind doar câteva exemple. Evită plantele de deşert, precum cele suculente sau cactuşii. Aura lor energetică este neregulată, cu ghimpi ori ascuţită, şi ar putea fi greu de detectat pentru începători.
Pentru a face exerciţiul trebuie să stai în picioare. Ar trebui deja să ştii cei patru paşi ai încălzirii: limba pe cerul gurii; câteva cicluri de respiraţie pranică; masarea chakrei inimii de câteva ori cu două degete de la mâna cu care scanezi; efectuarea exerciţiului l sau 2 de sensibilizare a mâinilor până se simte clar energia între palme.
1. Stai la aproximativ un metru de plantă, cu mâna şi degetele cu care scanezi relaxate.
2. Priveşte o porţiune a plantei pentru a intra pe aceeaşi lungime de undă cu ţinta. Alege o creangă anume, o frunză sau o floare şi stabileşte-ţi intenţia de a scana locul respectiv.
3. Aminteşte-ţi să respiri profund, folosind respiraţia pranică. Conştientizează-ţi chakra palmei de pe mâna cu care scanezi. După ce ai privit planta şi ţi-ai stabilit intenţia, ţine-ţi atenţia îndreptată asupra mâinii cu care scanezi pe tot parcursul exerciţiului. Păstrează-ţi mintea deschisă şi atitudinea pozitivă plina de iubire.
4. Incepe scanarea mişcându-ţi încet mâna către plantă sau arbore de la o distanţă de aproximativ un metru. Nu contează din ce unghi faci scanarea. Poţi scana planta din lateral, de deasupra sau de dedesubt.
5. Respiră încet şi profund. Mişcă-ţi atent mâna cu care scanezi, folosind o mişcare constantă înainte şi înapoi. Nu te grăbi.
6. Opreşte-te când ai senzaţia de presiune, căldură, gâdilătura sau rezistenţă, în
funcţie de planta scanată, ar trebui să simţi aura la 10-25 cm de plantă. Mişcă-ţi
mâna înainte şi înapoi de câteva ori. Observă la ce distanţă se extinde aura. O dată ce simţi energia cu claritate, încearcă să simţi şi forţa ei relativă.
7. Dacă nu simţi energia imediat, nu te descuraja. Relaxează-te, respiră adânc şi retrage-ţi mâna, apoi apropie-o din nou, până vei simţi, Dacă după vreo 5 minute tot îţi este greu să simţi energia, repetă preţ de câteva minute exerciţiul l sau 2 de sensibilizare a mâinilor, sau masează-ţi din nou chakra inimii.
8. Acum scanează planta din unghiuri diferite, de deasupra sau de sub punctul iniţial al scanării şi din altă latură. Vezi dacă poţi detecta forma generală şi forţa aurei energetice a plantei. Este uniformă pe toate părţile? Simţi că are o adâncime de 12 cm peste tot, sau o zonă este mai superficială decât alta? O simţi puternică sau slabă?
9. Incheie exerciţiul plimbându-te câteva minute şi scuturându-ţi braţele şi picioarele. Relaxează-te şi respiră profund de câteva ori. După ce ai terminat, ar trebui să-ţi notezi impresiile pentru a face referire la ele mai târziu.
Ar fi bine să exersezi scanarea unor plante, flori sau arbori diferiţi pentru a vedea care are aura cea mai puternică. Notează-ţi şi impresiile aferente pentru a avea un element de comparaţie cu primul tău efort.

EXERCIŢIU: Scanarea unui animal
Ca şi în cazul exerciţiului cu plantele, este cel mai bine să lucrezi cu un animal perfect sănătos. O aură puternică este uşor de detectat pentru începători. Câinii şi pisicile sunt subiecţi adecvaţi deoarece ne sunt cel mai la îndemână şi dorm cât se poate de des, ceea ce ne oferă şansa să exersăm pe un subiect ce nu se împotriveşte. Fă-ţi încălzirea în patru paşi şi apoi începe.
1. Stai aşezat, în picioare sau chiar în genunchi, dacă animalul doarme pe jos, la un metru distanţă, cu mâna cu care scanezi, braţul şi degetele relaxate.
2. Priveşte animalul pentru a intra pe aceeaşi frecvenţă cu ţinta. Alege-ţi o anumită zonă – să spunem umărul, şoldul, capul sau burta – şi stabileşte-ţi intenţia de a scana aura de acolo.
3. Respiră încet şi profund, folosind respiraţia pranică. Păstrează-ţi atenţia îndreptată asupra chakrei palmei de la mâna cu care scanezi.
O dată ce ai privit animalul pentru stabilirea intenţiei, conştientizează mâna cu care scanezi pe tot parcursul exerciţiului de scanare. Fii cu mintea deschisă şi adoptă o atitudine pozitivă.
4. Incepând cu mâna cu care scanezi aflată la un metru de animal, apropie-o încet, din orice unghi vrei. Scanează spre locul ţintă
5. Respiră încet şi profund. Deplasează-ţi atent mâna cu care scanezi, folosind o mişcare constantă înainte şi înapoi. Nu te grăbi.
6. Opreşte-te când ai senzaţia de presiune, căldură, gâdilătură sau rezistenţă, în funcţie de specia animalului, precum şi de sănătatea acestuia, ar trebui să simţi aura la o distanţă aproximativă de 10-25 cm de animal. Mişcă-ţi mâna înainte şi înapoi de câteva ori. Observă la ce distanţă se extinde aura. O dată ce simţi energia cu claritate, încearcă să simţi şi forţa ei relativă.
7. Dacă nu simţi energia imediat, nu te descuraja. Relaxează-te, respiră adânc şi retrage-ţi mâna, apoi apropie-o din nou, până ce o vei simţi. Dacă după vreo 5 minute tot îţi este greu să simţi energia, repetă preţ de câteva minute exerciţiul l sau 2 de sensibilizare a mâinilor, sau masează-ţi din nou chakra inimii.
8. Apoi, ca şi în cazul plantei, scanează diferite locuri de pe corpul animalului şi din unghiuri diferite. Vezi dacă poţi detecta forma generală şi forţa aurei energetice a animalului. Este uniformă pe toate părţile? Simţi că are o adâncime de 10 cm peste tot, sau o zonă este mai superficială decât alta? O simţi puternică sau slabă?
9. Incheie exerciţiul plimbându-te câteva minute şi scuturându-ţi braţele şi picioarele. Relaxează-te şi respiră profund de câteva ori. După ce ai terminat, ar trebui să-ţi notezi impresiile, pentru a face referire la ele mai târziu.
Din nou, ca şi în cazul plantelor, dacă ai acces la mai multe specii de animale, ar fi bine să le scanezi pentru a vedea care animal are aura cea mai puternică. Notează-ţi şi impresiile aferente, pentru a avea un element de comparaţie cu alte eforturi de scanare.
Puteti avea atât oameni, cât şi animale de casă drept „clienţi”, si observati că aurele animalelor par a avea aceeaşi adâncime ca şi în cazul oamenilor, în funcţie de nivelul de vitalitate al animalului, iar chakrele animalelor sunt localizate în aceleaşi zone generale ca şi la oameni, dar sunt proporţionale cu dimensiunile animalului şi, prin urmare, mai mici decât cele ale oamenilor. Scanarea se poate face si pe obiecte de diferite culori . Veti simti diferit fiecare obiect in functie de culoarea lui.

Scanarea altei persoane
Mecanismul folosit pentru scanarea altei persoane este la fel cu cel folosit pentru scanarea unei plante sau a unui animal. Scopul tău este acelaşi: de a simţi forţa generală a aurei. Singura diferenţă este că subiectul, în cazul scanării unei persoane, îţi poate oferi un feedback verbal legat de anumite probleme pe care le poţi simţi în timpul scanării. Nu-i pune însă întrebări subiectului decât după ce ai terminat scanarea, chiar dacă mai faci comentarii legate de locurile în care simţi perturbări energetice în aură.

EXERCIŢIUL Scanarea altei persoane
Pentru exerciţiu, e preferabil să stai în picioare. Subiectul tău poate sta în picioare sau aşezat, fiind relaxat şi având o respiraţie normală. Dacă vrea, poate să ţină ochii închişi. Trebuie să-şi ţină limba pe cerul gurii, pentru a mări sensibilitatea. Fă încălzirea în patru paşi, după care începe.
1. Stai la aproape un metru distanţă de subiect. Ar trebui să te plasezi în lateral, nu în faţa sau în spatele lui . Vei scana partea superioară a braţului (orice zonă dintre umăr şi cot). Mâna cu care scanezi, precum şi degetele trebuie să-ţi fie relaxate.
2. Uită-te la ţintă pentru a intra pe aceeaşi lungime de undă cu ea şi pentru a-ţi stabili intenţia de a scana.
3. Respiră încet şi profund, folosind respiraţia pranică. Păstrează-ţi atenţia îndreptată asupra chakrei palmei de la mâna cu care scanezi. O dată ce ai privit ţinta pentru a-ţi stabili intenţia, conştientizează-ţi mâna cu care scanezi pe tot parcursul exerciţiului. Păstrează-ţi mintea deschisă şi atitudinea pozitivă.
4. Pornind de la aproape un metrude subiect, apropie-ţi încet mâna cu care scanezi, din orice unghi doreşti, de locul ţintă. Respiră încet şi profund. Apropie-ţi mâna respectivă cu atenţie.
5. Opreşte-te atunci când ai senzaţia de presiune, căldură, gâdilătură sau rezistenţă. Ar trebui s-o simţi când ajungi între 10 şi 25 cm de persoană.
Aminteşte-ţi că un adult sănătos are o aură interioară de 12 cm adâncime.
Mişcă-ţi mâna înainte şi înapoi de câteva ori. Observă la ce distanţă se extinde aura.
Simte-o cu adevărat. O dată ce ai simţit energia fără îndoială, simte-i forţa relativă.
6. Dacă nu simţi energia de îndată, nu te descuraja. Relaxează-te, respiră adânc, depărtează-ţi şi apropie-ţi din nou mâna până ce o vei simţi.
Daca după 5 minute încă mai ai greutăţi în a simţi energia, repetă preţ de câteva minute exerciţiul l sau 2 de sensibilizare a mâinilor, sau masează-ţi chakra inimii.
7. Scanează câteva zone diferite şi din unghiuri diferite. Mergi în partea opusă subiectului şi scanează-1 de acolo. Vezi dacă poţi detecta forma şi forţa generală a aurei energetice. Este uniformă? Simţi că are o adâncime de 17 cm de jur-împrejur? Sau într-o parte o simţi de 7 cm, iar în altă parte de 23 cm? O simţi puternică sau slabă?
8. Incheie exerciţiul plimbându-te câteva minute şi scuturându-ţi braţele şi picioarele. Relaxează-te şi respiră adânc de câteva ori.
După ce ai terminat, ar trebui să-ţi notezi impresiile din urma scanării, pentru a te folosi de ele mai târziu.
Dacă ai ocazia să exersezi pe mai mulţi subiecţi, încearcă să le simţi forţa relativă a aurelor. Notează-ţi şi impresiile aferente, pentru a face comparaţie cu celelalte eforturi ale tale.
Pe măsură ce vei scana mai mulţi oameni, vei rămâne surprins de iuţeala cu care deprinzi capacitatea de a scana – şi cât de precisă poate fi.
Lista cu cele necesare scanării
1. Pune-ţi limba pe cerul gurii.
2. Efectuează câteva cicluri de respiraţie pranică.
3. Masează-ţi chakra inimii de câteva ori, folosind două degete de la mâna cu care scanezi.
4. Pe scurt, fă exerciţiul l de sensibilizare a mâinilor. Dacă ai timp sau vrei să-ţi sporeşti sensibilitatea, fă-l şi pe al doilea.
5. Degetele, mâna, încheietura şi braţul trebuie să fie relaxate ; braţul depărtat de corp.
6. Aruncă o privire către ţinta de scanare, pentru a-ţi stabili intenţia de  a scana.
7. Respiră cât mai încet şi mai profund.
8. Păstrează-ţi atenţia asupra chakrei din palma mâinii cu care scanezi. Prima dată uită-te la ţintă, dar în timpul scanării conştientizează-ti chakra menţionată.
9.Nivelul tău de concentrare ar trebui să fie unul asemănător cu cel folosit la citirea unei cărţi. Aminteşte-ţi: scanarea înseamnă sa simţi fluxul de energie, nu să-1 vezi. Ţine ochii deschişi sau închişi, cum simţi că ţi-ar fi mai de ajutor pentru a te concentra mai bine.
10. Păstrează-ţi mintea deschisă şi o atitudine pozitivă, iubitoare, îndoielile, temerile şi neliniştile îţi inhibă capacitatea de a simţi energia subtilă.

Programul de exerciţii zilnice în şase paşi – actualizare

1. Inlăturarea directă (exerciţii, în funcţie de necesităţi).
2. Intinderea şi relaxarea diafragmei. Atunci când diafragma îţi este deja obişnuită, ar trebui să faci exerciţiile respective doar uneori, pentru a adăuga varietate practicii.
3. Exerciţiile l şi 2 de sensibilizare a mâinilor.
4. Respiraţia pranică. Fă trei seturi a câte zece respiraţii pranice. Continuă cu secvenţele de ritm şi retenţie 7-1-7-1 şi 6-3-6-3.
5. Scanarea general. Exersează pe tot felul de ţinte: braţul, piciorul şi alte părţi ale corpului tău; plante, animale, alte persoane.
Atunci când vei trece la exersarea manipulării energiei cu ajutorul mâinilor – scanare şi în următorul curs, măturare şi energizare apoi , nu uita să încerci stabilirea unui fundament puternic pentru sensibilitate, pe măsură ce exersezi pas cu pas. Dar dacă nu simţi energia atunci când ajungi la un anumit pas, pur şi simplu treci la următorul exerciţiu. Unora le trebuie mai mult timp.

6 păreri la “Curs XIII – Tehnici de manipulare a energiei – Scanarea

 1. buna ziua as avea o intrebare;tot timpul am curent prea mare in miinii adica daca fac ceva brusc cu miinile ma curentez si daca vreau sa iau un lucru de la o persoana o curentez cu mina.
  intrebarea mea este ce pot face in legatura cu lucrul asta?Am inceput sa-mi fie frica sa mai fac miscari bruste va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns in legatura cu lucrul asta.!
  Va multumesc mult.

  • Buna ziua
   Ceea ce se descarca din corpul Dvs atunci cand atingeti obiectele din jur este energia electrostatica pe care orice organism o acumuleaza (in cantitate mai mare – cazul Dvs sau mai mica).
   Incercati sa faceti cat mai des descarcarea acestei energii statice acumulate.
   Aceasta se poate face prin „impamantare”, adica lasati acest surplus electostatic sa se descarce in pamant prin talpi (picioarele desculte) si mainile puse pe obiecte metalice (calorifer, consolele de apa rece si calda de la chiuveta daca sunt din metal), purtati bratara metalica in permanenta, purtati doar haine din bumbac, evitand hainele din materiale sintetice, faceti plimbari cu picioarele desculte prin iarba, pe pamant sau pe nisip umed (la mare)…sunt doar cateva sugestii. Timpul alocat descarcarilor sa fie de minim 15 minute, zilnic.
   Aveti grija si de pantofii pe care ii purtati sa nu aiba talpa din plastic, sau mocheta sa nu fie din material sintetic..acestea trebuiesc evitate cat de mult posibil.
   Sincer mai mult de atat nu stiu ce sa va spun; mi se intampla si mie dar mult mai rar, chiar si asa senzatia este una neplacuta.
   Toate cele bune si sper sa gasiti repede o rezolvare a acestui disconfort.
   Sa auzim de bine

 2. sunt incantata de ceea ce am citit .si totusi eu am o nedumerire ,ceea ce pot eu sa vad ,sau sa simt ,nu-i gasesc o modalitate de definire sau macar pe cineva care sa ma indrume pe druml acesta,cand scanez un corp uman ,vad tot ceea ce a lasat traume ,infectii,interventii in timp,ca si cum as face o radiografie ,vad organe care nu functioneaza bine ,localizez pct dureroase ,si,prin atingere cu palmele .eliiberez presiunea ,simt prana in miini ,ce credeti ,?ce cursuri ,pot sa urmez sa ma ajute sa folosesc acest dar de la bunul D-zeu,atata lume sufera ,chiar si telepatic .ma duc cu gandul,de a elimina durerea,sau suferinta,asta la un acord cu persoana care doreste ,la ora fixata de relax ,,am incercat cu familiari mei si mi-au simtit energia care am canalizat-o spre ei,,multumesc anticipat ,as fi bucuroasa de un raspuns

  • Buna ziua. Din cate inteleg eu de la Dvs stiti exact ceea ce faceti :), deci nu mai este loc pentru nedumeriri 🙂
   Sunt oameni care depun eforturi mari si platesc cursuri peste cursuri si nu reusesc sa se deschida asa cum o faceti Dvs spontan.
   Dorinta de a ajuta este catalizatorul energiei vindecatoare si daca va doriti intotdeauna binele si numai binele, drumul Dvs este deschis si poate continua pe fagasul corect.
   Eu am facut asfel de cursuri la ANATECOR, dar sunt multe alte variante daca asta va doriti.
   Va rog, sa va ascultati intuitia cand vine vorba despre ce fel de cursuri sa urmati si chiar in ceea ce priveste persoanele cele mai potrivite sa va ajute in acest sens 🙂
   Stiti Dvs, cand intentia este clara, apar si oportunitatile potrivite; cand elevul este pregatit apare si maestrul.
   Va multumesc ca ne-ati impartasit trairile Dvs si in speranta ca v-am putut fi de folos macar putin, va doresc toate cele bune si va asteptam cu drag sa ne povestiti ce carare ati ales pana la urma.
   Sa auzim de bine 🙂

 3. Buna ziua!
  Eu de mica am simtit in palma ceea ce spuneti. Eu nu ma concentrez prea tare si pot realiza acast lucru. Dar azi am facut dupa dumneavoastra si vreau sa va confirm ca am simtit pe brat caldura din palma de la aproximativ jumatate de metru.
  Nu stiu ce vad dar aura pot sa o vad dar transparenta ca un nor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s