Definitia si principiile reflexologiei


 

Reflexologia: definitie

Reflexologia este arta stiintifica de vindecare prin apasarea si stimularea anumitor zone reflexogene, de la nivelul picioarelor – zona dorsala a mainilor sau a urechilor – , care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman.

Prin intermediul aplicarii corecte a tehnicilor de apasare, a acestor puncte cu ajutorul degetelor, reflexologia diminueaza tensiunea, elimina congestia, imbunatateste circulatia sangelui, implicit eliminarea toxinelor si faciliteaza normalizarea pe cale naturala a functiilor organismului.

Reflexoterapia actioneaza ca o metoda de intretinere a bunastarii organismului, contribuind astfel la procesul de homestazie – capacitatea naturala a organismului de a atinge si mentine starea de sanatate.

Principiile reflexologiei:

– exista trei principii de baza ale reflexologiei, astfel:

1. Tehnicile de lucru reflexogene, elibereaza, relaxeaza sau reduc tensiunea si congestia din organism. Acest prim si cel mai insemnat rezultat obtinut este la baza oricarui alt efect al sau. Fara diminuarea tensiunii, nu poate fi imbunatatita nici o functie a corpului.

2. Imbunatatirea circulatiei sangvine, avand drept efect troficitatea tesuturilor si eliminarea toxinelor, rezultate din procesul metabolic. Aceasta nu presupune doar ameliorarea fluxului sangelui, ci si a miscarii fluidelor limfatice, a raspunsului nervos, precum si un aport sporit de oxigen.

3. Al treilea principiu se bazeaza pe faptul ca tehnicile reflexogene ajuta la normalizarea functiilor organismului. Acest lucru inseamna ca fiecare functie a organismului se va imbunatati prin intermediul sedintelor de reflexologie urmate cu regularitate.

REFLEXOLOGIA, prin tehnicile reflexoterapeutice, faciliteaza procesul de hranire a celulelor corpului si acelea de eliminare a reziduurilor. De asemenea, este imbunatatita reactia sistemului imunitar prin ameliorarea fluxului sangvin, oxigenarii celulelor si circulatiei limfatice, atenuand totodata durerea prin secretia si intrarea in circulatie a endorfinelor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s