Puterea extraordinara a subconstientului tau


Capitolul I

In noi se ascunde un adevarat tezaur

 

 1. Adevarata bogatie se afla in propria dumneavoastra fiinta. Acolo trebuie sa cautati implinirea celor mai arzatoare dorinte;
 1. Marele secret al tuturor geniilor din toate epocile este capacitatea extraordinara de a intra in contact cu puterile subcostientului lor si de a le folosi corespunzator. Si dumneavoastra puteti face la fel;
 1. Subconstientul cunoaste rezolvarea oricarei probleme. Daca ii sugerati inainte de a adormi “doresc sa ma trezesc la ora 6”, el va va trezi exact la aceasta ora;
 1. Subconstientul este creatorul corpului dumneavoastra si ii sta in putere sa va vindece de orice boala. Sugestionati-l in fiecare seara cu ideea unei sanatati perfecte si el, fiind servitorul dumneavoastra fidel, se va supune;
 1. Orice gand constituie o cauza, orice situatie reprezinta un efect;
 1. Daca doriti sa scrieti o carte, o minunata piesa de teatru, sa tineti conferinte inspirate, sugestionati-va subconstientul cu putere, din tot sufletul si el va va raspunde cu siguranta;
 1. Sunteti asemenea unui capitan ce-si conduce vaporul. Trebuie sa dati ordine potrivite (sugestii si imagini mentale) subconstientului, care controleaza si guverneaza toate experientele vietii dumneavoastra;
 1. Nu spuneti niciodata; “Mi-e imposibil” sau “nu am mijloace sa…”. Subconstientul va prelua aceste sugestii si va face a.i. sa nu aveti bani sau sa nu puteti face ce v-ati propus. Afirmati mereu: “imi sta in puteri sa fac orice datorita subconstientului meu”;
 1. Legea ce sta la baza intregii manifestari este legea credinteti. Credinta este gandul intretinut permanent si in mod constient. Respingeti cu fermitate orice gand ca cineva sau ceva v-ar putea face rau. Aveti incredere in uriasa putere a subconstientului de a va vindeca, inspira, revitaliza si imbogati.
 1. Schimbati-va radical, in sens benefic, modul de a gandi, numai in acest fel va veti influenta pozitiv destinul.

Capitolul II

Modalitatea de manifestare si actiune a mentalului fiintei umane

 

 1. Ganditi-va numai la bine si binele se va manifesta fara nicio indoiala. Daca veti gandi insa in mod negativ, veti culege roade pe masura. Sunteti chiar reflectarea propriilor dumneavoastra ganduri;
 1. Subconstientul nu va contrazice niciodata, el accepta mereu ceea ce afirmati in mod constient. Nu spuneti niciodata: „Nu am destui bani sa-mi cumpar asta”, desi poate momentan este adevarat. Mai bine spuneti: „Voi cumpara acest obiect. Accept total aceasta idee”.
 1. Detineti mereu puterea de a alege. Alegeti deci sanatatea si fericirea. Puteti decide daca sa fiti prietenos sau dusmanos. Alegeti totdeauna un comportament amabil, cordial, vesel, cooperant si intreaga lume va va raspunde la fel. Acesta este cel mai bun mijloc de a va dezvolta o personalitate plina de armonie;
 1. Mentalul constient are rol de „paznic”. Rolul sau fundamental este acela de a va proteja subconstientul impotriva sugestiilor negative. Urmariti sa fiti mereu convinsi ca in curand se va petrece ceva minunat. Cea mai mare putere cu care ati fost inzestrati este capacitatea de a alege. Alegeti deci bucuria si bunastarea in toate aspectele vietii.
 1. Sugestiile si afirmatiile celorlalti nu au nici o putere de a va face rau. Retineti faptul ca doar propriile ganduri va pot influenta. De aceea, respingeti cu tarie gandurile sau declaratiile celorlalti care va dauneaza, construind si hranind dumneavoastra insiva sugestii pozitive. Aveti deci puterea de a alege modul in care veti actiona.
 1. Supravegheati-va mereu afirmatiile. Veti primii raspunsuri chiar si la cele mai neinsemnate cuvinte. Nu spuneti niciodata ; „Voi da gres, imi voi pierde serviciul; nu-mi pot plati avocatul”, caci subconstientul nu intelege glumele dumneavostra. Astfel, veti avea parte de ceea ce decretati (in gluma sau in serios).
 1. Mentalul nu este nici rau, nici bun, asa cum nicio forta a naturii nu este nici rea, nici buna. Totul depinde de modul in care va folositi de aceasta forta. Urmariti deci sa o utilizati doar in scopuri benefice, pentru ai vindeca si a-i ajuta pe oameni.
 1. Nu spuneti niciodata: „Nu pot”. Depasiti-va teama si inlocuiti aceste cuvinte cu urmatoarele: „Totul imi sta in putere datorita giganticei forte a subconstientului care ma sustine”.
 1. Abordati viata din punctul de vedere al adevarurilor eterne si al principiilor imuabile si nu din perspectiva fricii, a ignorantei si a superstitiilor. Mai ales, nu permiteti nimanui sa gandeasca pentru dumneavoastra. Luati singuri decizii si analizati-va cu grija gandurile.
 1. Sunteti insusi capitanul propriului dumneavoastra subconstient, stapanul propriului dumneavoastra destin. Amintiti-va mereu ca aveti puterea de a alege. Prin urmare, alegeti viata! Alegeti dragostea! Alegeti fericirea!
 1. Toate ideile pe care mentalul constient le ia drept bune, vor fi acceptate si de catre subconstient, care va gasi calea pentru a le transpune in realitate. Aveti incredere in legile imuabile ale creatiei, in protectia divina si in binecuvantarea sa.

 

 

Capitolul III

Puterea miraculoasa a subconstientului

 

 1. Subconstientul controleaza toate procesele vitale ale organismului si cunoaste raspunsul la orice intrebare;
 2. Inainte de a adormi, oferiti subconstientului anumite sugestii pozitive, armonioase, convingandu-va astfel de puterea sa miraculoasa;
 3. Tot ceea ce imprimati in subconstient se va exprima in lumea obiectiva sub forma de conditionari, evenimente sau experiente. De aceea trebuie sa supravegheati cu grija orice idee si orice gand pe care il emiteti;
 4. Legea actiunii si a reactiunii este universala. Gandul este actiunea, iar reactiunea este raspunsul automat al subconstientului la acel gând. Controlaţi-va deci gândurile si aveţi deplina responsabilitate fata de ele.
 5. Orice frustrare are drept cauza o dorinţa nesatisfăcuta. Daca veţi permite gândurilor sa se oprească asupra obstacolelor si asupra dificultăţilor, atunci subconştientul va fi blocat, neputând sa acţioneze spre binele dumneavoastră.
 6. Energiile vitale vor curge prin fiinţa dumneavoastră ritmic si armonios daca veţi afirma cu tărie: „Sunt sigur ca puterea subconştientului, care mi-a dat aceasta dorinţa, mi-o va îndeplinii curând”. Aceasta va elimina orice conflict.
 7. Puteti sa afectati ritmul normal al inimii, al plamanilor ori al celorlalte organe prin ganduri anxioase si de teama constant intretinute. Hraniti subconstientul doar cu ganduri armonioase, de sanatate si pace, si atunci activitatea tuturor organelor va reveni la normal.
 8. Obisnuiti-va sa asteptati mereu ceva bun, caci subconstientul va raspunde fidel acestui gand intretinut.
 9. Imaginaţi-va mereu un deznodământ fericit, soluţionarea problemei cu care va confruntaţi, trăiţi pe deplin si cu anticipaţie bucuria reusitei, căci orice va imaginaţi sau simţiţi cu toata fiinţa va fi acceptat si realizat de către subconştient.

Capitolul IV

Vindecari miraculoase in antichitate. Rezumatul procedeelor curative

 

 1. Amintiti-va mereu ca puterea curativa salasuieste in propriul dumneavoastra subconstient.
 2. Deveniti constienti de faptul ca increderea este asemenea unei seminte puse intr-un pamant fertil; ea va incloti si va da nastere unei plante din acelasi soi. Semanati ideea (samanta) in subconstient, udati-o si ingrijiti-o printr-o stare de asteptare plina de incredere si ea se va manifesta la timpul potrivit.
 3. Ideea unei carti, a unei inventii sau a unei piese de teatru pe care urmeaza sa o realizezi este cat se poate de reala in mintea dumneavostra. De ce sa nu considerati ca acea idee a devenit deja realitate in planul fizic? Credeti in realitatea ideii, proiectului sau inventiei dumneavoastra si, in masura in care reusiti sa dobanditi aceasta incredere, veti constata ca ideea se materializeaza.
 4. Atunci cand va rugati pentru binele cuiva, fiti convinsi de faptul ca forta cu care reusiti sa mentalizati o stare de sanatate, de perfectiune si de bucurie poate transforma prototipurile negative din subconstientul celui pentru care va rugati. Rezultatele miraculoae nu vor intarzia sa apara.
 5. Vindecarile miraculoase de care ati auzit vorbindu-se sunt datorate puterii imaginatiei si a credintei care actioneaza asupra subconstientului si activeaza fortele curative latente.
 6. Orice boala porneste din minte.nimic nu se manifesta in corp fara sa aiba deja un prototip mintal corespunzator.
 7. Aproape orice simptom de boala poate fi provocat prin sugestie hipnotica. Aceasta demonstreaza marea putere a gandului.
 8. Nu tratamentul medical  este cauza vindecarii, ci doar credinta ferma.
 9. Fie ca obiectul credintei dumneavoastra este „vazut”, fie ca e „nevazut”, veti obtine aceleasi rezultate. Subconstientul respunde cu fidelitate oricarui gand care este suficient de puternic. Puteti considera credinta ca fiind tot un gand si trebuie sa o cultivati mereu; nu aveti nevoie de mai mult.

Capitolul V

Vindecari cu ajutorul sugestiei in epoca moderna

 

 1. Deveniti constienti de sursa oricarei vindecari. Urmariti sa realizati faptul ca daca orientati intr-o directie buna forta subconstientului puteti sa eliminati orice boala a corpului sau a mintii.
 2. Elaboraţi un plan bine definit si formulele potrivite pentru a face ca dorinţele dumneavoastră sa pătrundă in subconştient.
 3. Imaginati-va cu claritate ceea ce doriti si deveniti constient ca acel lucru reprezinta deja o realitate intr-un plan subtil. Perseverati si veti obtine sigur rezultate.
 4. Urmariti sa intelegeti ce inseamna credinta. Ea reprezinta un gand intretinut cu perseverenta prin care dumneavostra deveniti creatorul unei anumite realitati.
 5. Sa va complaceti in boala sau sa credeti ca sunteţi vulnerabili, acesta este cel mai rau lucru pe care-l puteţi gândi. Credeţi cu tărie in sănătatea perfecta, in prosperitate, in pace si in ocrotirea divina.
 6. Gandurile nobile si puternice pe care le intretineti in mod perseverent in minte se vor transforma in realitate pe masura naturii lor benefice si a credintei dumneavoastra.
 7. Folositi beneficiile terapiei prin rugaciune in viata de zi cu zi. Alegeti un proeict, o idee, o imagine mentala.focalizati-va mintal si emotional asupra acelei idei si mentineti-o cu fermitate pana ce rugaciunea vi se va indeplini.
 8. Amintiti-va ca daca doriti cu adevarat sa aveti puterea de a vindeca o putti obtine prin credinta si prin cunoasterea modului in care conlucreaza constientul si subconstientul. Deci credinta se obtine si prin cunoastere.
 9. Credinta totala se manifesta atunci cand se obtin vindecari ale unor bolnavi chiar fara a fi cunoascute exact fortele care intervin.
 10. Rugati-va pentru cei pe care ii iubiti si care sunt bolnavi. Relaxati-va minte si emiteti ganduri de sanatate, vitalitate si perfectiune, ganduri care se vor transmite in mentalul subiectiv (subconstientul) macrocosmic si, ajungand la bolnav, il vor ajuta sa se vindece.

 

 

Capitolul VI

Tehnici practice folosite pentru vindecarea diferitelor afectiuni

 

 1. Fiti asemenea unui inginer in lucru cu mentalul si folositi-va de tehnici care si-au dovedit, fara urma de îndoiala, eficacitatea de-a lungul timpului, pentru a va construi o viata mai frumoasa si mai nobila.
 2. Dorintele dumneavoastra reprezinta rugaciunile dumneavostra. Imaginati-va ca dorintele va sunt deja indeplinite si cautati sa traiti plenar emotiile legate de ele. Astfel, veti experimenta cu adevarat bucuria rugaciunii satisfacute.
 3. Incercati sa rezolvati mai intai problemele usoare cu ajutorul acestor tehnici.
 4. Puteti dobandi o sanatate radioasa, succesul si fericirea cu ajutorul gandurilor benefice si constructive pe care le intretineti in laboratorul secret din mintea dumneavoastra.
 5. Faceti mai multe experiente pana cand veti deveni siguri ca inteligenta nelimitata a subconştientului raspunde gandurilor pe care dumneavoastra le orientati constient.
 6. Ca sa fiti siguri ca dorinta va va fi indeplinita, bucuraţi-va dinainte si fiti mereu relaxaţi.
 7. O imagine mentala clara valoreaza cat mii de cuvinte. Subconştientul va manifesta orice imagine pe care o intretineti in minte cu perseverenta si incredere.
 8. Evitati orice efort sau tensiune mentala in rugaciune. Intrati intr-o stare de somnolenta si adormiti cu sentimentul, chiar cu certitudinea, ca rugaciunea dumneavoastra va fi ascultata.
 9. Amintiţi-va ca inima plina de recunostiinta este întotdeauna aproape de toate comorile universului.
 10. A afirma înseamnă a declara un lucru adevărat. Daca veti adopta aceasta atitudine in ciuda oricaror aparente, in mod sigur veţi primi răspuns la rugăciunile dumneavoastră.
 11. Captaţi undele mentale ale armoniei, sanatatii si calmului lăuntric prin contemplarea dragostei si a splendorii lui Dumnezeu.
 12. Orice veţi decreta cu hotărâre, se va îndeplini. Decretaţi deci ca armonia, sănătatea, pacea si abundenta se manifesta din plin in viata dumneavoastră.

Capitolul VII

Subconstientul tinde catre viata

 

 1. Subconştientul este adevăratul constructor al corpului, el lucrează 24 de ore pe zi. Gândurile dumneavoastră negative ii perturba insa procesele vitale, împiedicând armonizarea si bunăstarea întregii fiinţe.
 2. Sugestionaţi subconştientul sa va răspundă la o întrebare pe care o formulati inainte de a adormi. El o va face negresit.
 3. Supravegheati-va gandurile. Orice idee acceptata este trimisa de la creier spre plexul solar – numit si „creierul abdominal” – si se va manifesta ca atare.
 4. Deveniţi conştienţi de faptul ca puteţi sa va transformaţi, oferindu-i subconştientului un nou prototip (tipar) al fiintei dumneavoastra fizice si psihice.
 5. Activitatea subconştientului este orintata mereu catre viata. Datoria dumneavoastra este aceea de a va controla mentalul constient. Hraniti-l numai cu ganduri armonioase, pure si benefice. Subconştientul va reactiona totdeauna la ceea ce obisnuiti sa ganditi.
 6. Corpul isi reinnoieste complet celulele la fiecare 11 luni. Va sta deci in putere, oricand, sa va tranformati corpul daca va schimbati gandurile, veghind ca ele sa fie mereu armonioase.
 7. Starea de sanatate este normala. Este anormal sa fi bolnav. Principiul armoniei este innascut in noi.
 8. Gelozia, neincrederea, anxietatea, toate acestea afecteaza nervii si glandele, provocand tot felul de suferinte mentale si fizice.
 9. Ceea ce afirmati si simtiti in mod constient se va manifesta in mintea, corpul si actiunile dumneavoastra. Orientati-va benefic atitudinea si comportamentul: veti fi inundati atunci de imensa bucurie a vietii.

 

 

Capitolul VIII

Unele mici secrete pentru a obtine rezultate sigure

 

 1. Efortul exagerat, constrangerea mentala demonstrează anxietatea si neîncrederea in forţele subconştientului.
 2. Daca acceptaţi o anumita sugestie in timp ce sunteti intr-o stare de relaxare profunda, aceasta va patrunde mai usor in subconştient si va deveni realitate.
 3. Nu tineti seama de tipare si metode traditionale, caci veti ajunge sa va conditionati singuri. Orice intrebare are un raspuns, iar subconştientul il va revela mai devreme sau mai tarziu.
 4. Nu ascultati bataile inimii, nici respiratia; nu va indoiti nicio clipa de sanatatea dumneavoastra.
 5. Fiti convinsi ca sunteti sanatosi si ca va veti insanatosi. Nu va plangeti mereu de lipsa banilor si ei nu va vor lipsi niciodata. Constientizati pe cat posibil in fiecare clipa gandurile si sentimentele ce va anima fiinta.
 6. Imaginatia este o unealta foarte puternica si ea va sta mereu la dispozitie. Imaginati-va ca sunteti perfecti si veti deveni perfecti.
 7. Evitati conflictele dintre constient si subconştient. Atunci cand doriti sa va impregnati benefic subconştientul, intai relaxati-va profund si intrati intr-o stare de receptivitate si interiorizare. Apoi imaginati-va cum ar fi daca dorinta vi s-ar indeplini si simtiti plenar bucuria reusitei. Un moment foarte bun este cel dinaintea somnului. Dormiti in pace si treziti-va in bucurie.

 

Capitolul IX

Cum se poate obtine prosperitatea in viata cu ajutorul puterii subconstientului vostru

 

 1. Hotarati-va sa deveniti prosperi cu ajutorul subconştientului dumneavoastra.
 2. Daca veti munci pana la epuizare ca sa castigati bani mai multi doar prin munca bruta riscati sa va consumati prematur. Nu este nevoie sa va epuizati sau sa luptati din greu, fizic vorbind, pentru a stinge starea de proesteritate, daca intelegeti mecanismele subtile de actiune ale subconştientului.
 3. Prosperitatea este intai de toate un prototip mintal. Fixati acest prototip adanc la nivelul subconstientului.
 4. Majoritatea oamenilor se zbat in lipsuri pentru ca nu stiu sa aplice legile mentalului in viata de zi cu zi.
 5. Repetati cuvantul „prosperitate”, calmi si concentrati, timp de cel putin 5 minute in fiecare zi, intr-o stare de relaxare profunda si de meditatie. Aveti incredere, subconstientul va materializa aceasta sugestie ai sa va indeplineasca dorinta.
 6. Sentimentul de prosperitate atrage, prin rezonanta, prosperitatea. Nu uitati niciodata acest lucru.
 7. Este esentiala armonizarea intelectului cu subconstientul, pentru ca subconştientul accepta tot ceea ce simtiti ca este real, ideile dumneavoastra dominante. Cultivati cu grija doar ideea de abundenta si urmariti sa nu dati atentie lipsurilor.
 8. Pentru a evita un conflict intre dorinta si realitate, folositi sugestia urmatoare: „Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai prosper”.
 9. Repetati cu perseverenta cuvintele:”veniturile mele cresc in fiecare zi, am din ce in ce mai mult succes”.
 10. Nu mai folositi exprimari de genul : „nu avem nimic”, caci in acest fel nu faceti decat sa va agravati lipsurile.
 11. Depuneti in subconstient ganduri de succes, prosperitate, abundenta. Mai devreme sau mai tarziu efectele vor deveni vizibile.
 12. Urmariti sa nu permiteti revenirea gandurilor pesimiste si sa nu negati ceea ce ati afirmat cu putin timp inainte pentru a nu neutraliza rezultatul final asteptat.
 13. Mentalitatea dumneavoastra gresita constituie cauza reala a starii materiale dificiele in care va aflati. Fiti increzatori. Oricand subconştientul va paote revela o idee care sa valoreze milioane.
 14. Invidia, gelozia si critica sunt tot atatea piedici care trebuie eliminate. Urmariti sa va bucurati de fericirea si prosperitatea celor din jurul dumneavoastra.
 15. Orice obstacol in calea afirmarii dumneavoastra isi are radacinile in minte. Impacati-va cu dumneavoastra insiva si chiar cu cei mai norocosi decat voi; astfel veti reusi sa eliminati treptat toat obstacolele.

 

 

Capitolul X

Aveti dreptul sa va bucurati de prosperitate

 

 1. Fiţi indrazneti si solicitaţi dreptul la o viata prospera. Subconştientul se va supune acestor sugestii.
 2. Nu va mulţumiţi sa trăiţi la limita sărăciei. Cereţi inteligentei infinite mijloacele necesare pentru a face ceea ce doriţi in orice moment. Descoperiţi tezaurul imens ascuns la nivelul subconştientului.
 3. Cat timp banii circula liber in viata dumneavoastră înseamnă ca sunteţi sanatosi din punct de vedere economic. Consideraţi banii ca fiind asemănători cu fluxul si refluxul marii, mereu ritmic si constant. Căci atunci când marea se retrage sunteţi siguri ca ea va urca din nou.
 4. Aplicând legile subconştientului, veţi putea obţine întotdeauna suma de bani de care aveţi nevoie, indiferent pe ce cale va vor venii aceştia.
 5. Unul dintre motivele pentru care mulţi oameni se zbat in lipsuri este faptul ca ei condamna banii. Ceea ce condamnaţi se indeparteaza de voi.
 6. Nu faceti din bani un idol. Ei nu reprezinta decat un simbol. Amintiti-va ca adevaratele comori se afla in spiritul dumneavoastra. Sunteti aici pentru a trai echilibrat – deci trebuie sa aveti la dispozitie doar bucuriile materiale de care aveţi nevoie cu adevarat.
 7. Banii nu reprezintă adevăratul scop al existentei. Căutaţi sa atingeţi prosperitatea, bucuria, calmul lăuntric si dragostea pentru toate fiinţele. Subconştientul va va oferi toate aceste calitati in armonie cu legile divine.
 8. Sărăcia nu constituie o virtute si un motiv de lauda, ci o boala a spiritului. Trebuie sa va purificaţi mentalul de gândurile negative care dau naştere acestei stări penibile.
 9. Aceasta existenta nu v-a fost data ca sa traiti intr-o cocioaba, nici sa va imbracati in zdrenţe sau sa va fie foame mereu.
 10. Nu spuneţi niciodată: „banii sunt murdari” sau „ii dispreţuiesc”. Ceea ce criticaţi se indeparteaza de voi. Nici un lucru nu este bun sau râu, ci orientarea pe care i-o daţi îl face sa fie altfel.
 11. Repetaţi frecvent: „banii sunt utili. Mă folosesc de ei cu înţelepciune, in mod constructiv si judicios. Ii dăruiesc cu bucurie, iar ei îmi sosesc multiplicaţi de mii de ori.”
 12. Banii nu sunt cu nimic mai prejos decât cuprul, plumbul sau fierul din minereurile pamantului. Cu adevărat rea este ignoranta si folosirea cu perversitate a puterilor subconştientului.
 13. Daca va construiţi o imagine mentala clara a ceea ce doriţi sa obţineţi răspunsul subconştientului si deci îndeplinirea dorinţei nu va intarzia sa apăra.
 14. Incetaţi sa tot cereţi fara a da nimic in schimb, căci nici un lucru nu este gratuit. Pentru a primi trebuie sa oferiţi. Chiar si in cazul in care lucraţi cu subconştientul, trebuie sa fiţi plini de dăruire si sa folosiţi concentrarea mentala de care dispuneţi in slujba idealurilor dumneavoastră.

Capitolul XI

Pentru dobandirea succesului, subconstientul va este cel mai bun aliat

 

 1. Succesul înseamnă sa reuşeşti in tot ceea ce ti-ai propus. Daca veţi fi calmi, fericiţi, mulţumiţi si veţi face mereu ceea ce va place, veţi dobândi cu siguranţa succesul deplin in viata.
 2. Analizati-va cu atenţie, descoperiti ce va place cu adevarat sa faceti si actionati perseverent in acel sens. Daca nu reusiti sa va dati seama, cereti sa fiti ghidati pentru a descoperi directia in care va puteti manifesta plenar.
 3. Specializati-va in domeniul ales si cautati sa aflati tot mai multe despre el.
 4. Reusita nu apartine celor egoisti, ci celor care si-au faurit un ideal din servirea si ajutorul intregii umanitati.
 5. Nu poate fi vorba de reusita fara pacea mintii.
 6. Pentru a reusi trebuie sa aveti deplina incredere.
 7. Daca va imaginati cu claritate scopul subconstientul va va pune la dispozitie tot ceea ce este necesar pentru indeplinirea sa.
 8. Gandul insotit de sentiment si aspiratie pozitiva devine o forta uriasa careia nimic nu i se poate opune.
 9. Imaginaţia controlata poate realiza miracole căci ea ne pune la unison cu puterile latente ale subconştientului.
 10. Daca doriţi sa obţineţi succesul pe plan profesional imaginaţi-va ca seful sau cineva pe care il preţuiţi foarte mult va felicita si va admira sincer. Dati viata si forţa acestei imagini prin sentimente pozitive. „Auziţi” vocea, „observaţi” gesturile specifice. Vizualizaţi mintal aceasta imagine cu perseverenta, ocupati-va toţi timpii morţi ai zilei cu aceasta actiune. Cu siguranţa, ca in timp, va veni si bucuria reusitei.
 11. In subcontient sunt pastrate toate amintirile si impresiile traite. Pentru a va imbunantatii memoria emiteti de multe ori aceasta sugestie: „ Memoria infinita a subconştientului imi reveleaza in orice moment ceea ce am nevoie sa stiu”.
 12. Daca doriţi sa vindeti ceva afirmati repetat, incet si cu atentie, urmatoarele: „Intelepciunea subconştientului stie deja care este cumparatorul ideal pentru acest lucru si il atrage catre mine”. Veti fi uimiti sa constati ca asa stau lucrurile si in realitate.
 13. Ideea de succes contine in ea toate elementele si aspectele succesului. Repetati de multe ori, cu incredere si convingere, cuvantul succes, dinamizand astfel puterile ascunse care va pot duce la obtinerea unui succes deplin.

 

Capitolul XII

Subconstientul si miracolele somnului – idei forta despre binefacerile somnului

 

 1. Trebuie sa va treziti a doua zi la o anumita ora? Nimic mai simplu: inainte de a adormi sugerati subconştientului sa va trezeasca exact la acea ora. Veti constata cu uimire ca el se va supune. Faceti apel la subconştient in rezolvarea oricarei probleme caci nimic nu este prea greu pentru forta infinita a subconştientului.
 2. Subconştientul nu cunoaşte odihna niciodata, lucreaza fara incetare. Controleaza toate functiile vitale si vindeca orice boala. Impacati-va cu dumneavoastra insiva, iertati pe toti ceci car v-au gresit; vindecarea se va produce mult mai repede.
 3. Subconştientul va ghideaza mai ales atunci cand dormiti sau cand visati. Curentii vitali circula atunci liberi prin fiinta, purificand-o, ai dimineata sa va treziti revitalizati si intineriti.
 4. Daca sunteti inca sub influenta supararilor si conflictelor din timpul zilei, calamti-va mai intai si concentrati-va asupra unor sugestii pozitive. Invocati fortele si intelepciunea din subconştient si cereti sa rezolve problema cu care va confruntati. Veti dobandi astfel un plus de incredere in dumneavoastra, calm si putere.
 5. Somnul este esntial pentru o minte lucida si un corp sanatos. Lipsa de somn provoaca iritabilitate, depresii psihice, zapaceala; sunt ncesare cel putin 8ore de somn in fiecare noapte.
 6. Savantii au demonstrat ca in urma unei insomnii prelungite survin o serie de tulburari psihopatologice.
 7. In timpul somnului mintea se incarca cu forte noi. Multe personae care nu dorm suficient prezinta tulburari de memorie si de coordonare a miscarilor, sunt dezorientate, confuze.
 8. Creierul obosit va sacrifica orice pentru cateva clipe de somn. Atentie! Cei care aveti tendinta sa adormiti la volan!
 9. Noaptea e un sfetnic bun. Inainte de a adormi invocati protectia subconstientului. Cereti raspuns la intrebarea care va framanta, apoi fiti receptivi pentru a intelege raspunsul.
 10. Aveti deplina incredere in subconştient; el nu va poate orienta decat in directia buna. Cateodata, mesajul sau va parvine prin intermediul unui vis foarte clar si sugestiv.
 11. Modul in care ganditi va determina destinul. Lăsaţi-va ghidaţi de către înţelepciunea infinita ascunsa in fiinta dumneavoastră, acceptaţi orice sfat sau sugestie care simţiţi ca vine de acolo. Fiţi optimişti, ganditi-va ca nu vi se poate petrece nimic râu; astfel, remodelaţi destinul si va imbunatatiti viitorul.
 12. Daca doriţi sa scrieţi un roman, o piesa de teatru sau sa realizaţi o invenţie extraordinara cereţi subconştientului sa va inspire; conştientizaţi faptul ca el va ghidează mereu. Se pot produce astfel adevărate miracole.

Capitolul XIII

Manifestarea puterii subconstientului in rezolvarea problemelor de cuplu

 

 1. Necunoaşterea legilor divine in manifestare constituie adevărata cauza a nefericirii. Rugandu-va împreuna pentru armonia cuplului veţi invata cum sa va construiţi o relaţie profunda si spirituala.
 2. Pentru a evita divortul actionati inca dinainte de a va casatori. Rugaţi-va sa vina fiinta ideala pentru voi, mentalizand cu precizie ce calitati doriţi sa aibă aceasta. Veţi constata cu încântare ca aţi întâlnit bărbatul sau femeia de care aveţi nevoie.
 3. Numai uniunea plina de iubire dintre un bărbat si o femeie poate fi numita casatorie autentica.
 4. Va atrageţi partenerul cel mai potrivit daca va construiţi mental o imagine cat mai precisa a sa. Puteţi fi siguri de rezultat, căci întreaga creaţie se supune legii rezonantei.
 5. Nu mai proiectaţi asupra soţului sau soţiei gânduri de neîncredere si ura. Inconjurati-l cu iubire, armonie si bunavointa. Toate problemele se vor rezolva treptat, de la sine, caci vibratiile benefice vor fi absorbite in subconştient, generand mai multa afectiune, putere de transfigurare si uniune datatoare de fericire.
 6. Femeile devin iritabile si rautacioase din cauza lipsei de afectiune si respect. Ele aspira sa fie iubite si ocrotite. Aratati-le ca le apreciati, ca inseamna foarte mult pentru voi. Cautati sa observati si sa scoateti in evidenta calitatile pe care cu siguranta le au.
 7. Sotul care-si iubeste cu adevarat sotia nu va face si nu va actiona cu nimic impotriva ei, nici prin vorbe, nici prin actiuni. Iubirea veritabila nu insala nicodata.
 8. Nu discutati decat cu oameni competenti despre problemele dumneavoastre conjugale. Asa cum nu cereti unui tapiter sa va extraga un dinte, nu cereti familiei sau prietenilor sa va dea sfaturi cand aveti dificultati in viata de cuplu.
 9. Nu cautati sa transformati personalitatea celui langa care traiti. Acesta este un semn de manifestare a orgoliului dumneavoastră si o supraestimare a propriilor calitati, care nu vor face decat sa provoace resentimente. Sotul sau sotia are propria sa individualitate si nu poate fi o copie fidela a dumneavoastra.
 10. Daca va rugati impreuna veti ramane impreuna. Creati legaturi profunde si spirituale intre dumneavoastra; veti constata ca problemele se vor rezolva treptat. Desi cateodata vi se pare greu, mentalizati-va sotia fericita, plina de sanatate, frumoasa. De asemenea, sotul poate fi vazut puternic, tandru, armonios, bun. Mentineti neintrerupt aceasta imagine benefica, pana ce transformarea se va produce in realitate.

 

Capitolul XIV

Cum sa devenim mai fericiti – Pasi catre fericire

 

 1. William James afirma ca cea mai mare descoperire a secolului a fost revelarea puterii nesfarsite a subconştientului dinamizat in credinta.
 2. In fiecare dintre noi salasluieste o forta imensa. Daca veti dobandi o incredere deplina in ea fericirea va va cuprinde viata si toate visele vor deveni realitate.
 3. Prin dinamizarea acestei forte latente veti transforma raul in bine, va veti implini aspiratiile. Aceasta este semnificatia cuvintelor biblice: „ Cine are incredere in Dumnezeu, acela este fericit”.
 4. Alegeţi întotdeauna fericirea. Ea poate deveni o obişnuinţa daca o intretineti cu perseverenta.
 5. Dimineata, cand deschideti ochii, spuneti: „Astazi aleg fericirea; incepand de acum voi avea succes. Doresc ca toate actiunile mele sa fie bune. Daruiesc dragoste si bunavointa tuturor fiintelor. Sufletul meu se umple de pace.” Concentrati-va plini de iubire asupra acestor ganduri.
 6. Fiti recunoscatori pentru toate binecuvantarile care va sunt daruite. Rugati-va pentru fericirea, pacea si prosperitatea tuturor fiintelor acestei lumi.
 7. Trebuie sa doriti cu sinceritate sa fiti fericiti, caci nimic nu este obtinut fara o aspiratie intensa. Imaginatia controlata si increderea va sunt ajutoare nepretuite. Imaginati-va cum ar fi daca dorinta v-ar fi indeplinita si traiti plenar aceasta stare. Chemati prin rezonanta starea pe car o invocati.
 8. Gandurile sumbre, pline de neincredere, de griji, mania si ura va vor aduce in timp numai suferinta, nefericire si deprimare. Amintiti-va ca intreaga manifestare este rodul Mintii Divine; astfel, prin analogie, ceea ce ganditi se va implini mai devreme sau mai tarziu.
 9. Fericirea nu poate fi cumparata cu nici o bogatie din lume. Unii milionari sunt fericiti, altii sufera de depresii cronice. Unii saraci sunt fericiti, altii sunt mereu tristi. Unele cupluri sunt rusite, altele nu. Fericirea nu depinde de situatia sociala sau materiala, ci de atitudinea interioara, de starea launtrica.
 10. Bucuria interioara este rodul mintii perfect calme. Umpleti-va mintea cu ganduri echilibrate si senine; nimic nu va fi atunci imposibil.
 11. Lumea exterioara nu trebuie sa va perturbe fericirea. Ganditi-va ca intamplarile nu sunt cauze, ci efecte ale stării mentale in care va complaceti. Raportati-va mereu la Principiul Creator, perfect si plin de beatitudine nesfarsita, car se afla in toate fiintele.
 12. Omul fericit este cel care daruieste mereu tot ce are mai bun si mai elevat in el insusi. Dumnezeu reprezinta aspectul cel mai bun, mai subtil si mai elevat din noi, caci Imparatia Lui este chiar in inima noastra.

 

Capitolul XV

Subconstientul si relatiile umane armonioase – Cum sa ne imbunatatim relatiile cu semenii?

 

 1. Subconştientul este ca o banda magnetica ce înregistrează tot ce se petrece pentru a reproduce mai târziu toate gândurile in situaţiile vieţii. Dorind binele altora, va construiţi propriul dumneavoastră bine.
 2. Ura si resentimentele sunt o adevărata otrava mentala. Nu doriţi răul nimănui, căci astfel va veţi face singuri rău. Sunteţi adevăraţii creatori ai destinului dumneavoastră, iar gândurile va sunt uneltele cu care construiţi acest destin.
 3. Subconştientul va manifesta pentru dumneavoastră ceea ce gândiţi despre alţii. De aici rezulta regula de aur: gândiţi despre ceilalţi numai ce doriţi sa gândească aceştia despre dumneavoastră.
 4. Daca inselati sau furati va pacaliti singuri, caci subconştientul inregistreaza vibratiile joase, negative ale faptelor dumneavoastra si in viitor veti suporta consecintele greselilor respective.
 5. Faceti bine, fiti binevoitori, iubiti, caci tot ceea ce daruiti se va intoarce la dumneavoastra cu o supramasura.
 6. Amintiti-va ca nimeni nu este vinovat de felul cum ganditi despre el. parerile dumneavoastra pot fi false, asa incat este necesar sa va controlati in permanenta mintea.
 7. Urmariti sa va echilibrati din punct de vedere emotional, ca sa nu va mai afecteze cuvintele sau actiunile rele ale celorlalti. Fiecare are dreptul sa aiba o parere, asa cum si dmneavoastra aveti dreptul sa nu o luati in seama. Nu trebuie sa raniti pe nimeni prin dezaprobarea dumneavoastră.
 8. Animalele percep intentiile rele ale oamenilor si de aceea ii ataca. Daca iubiti animalele acestea vor fi prietenoase si blande fata de dumneavoastra. Unii oameni sunt la fel de senzitivi ca animalele si reactioneaza agresiv cand percep anumite ganduri negative.
 9. Conversatia interioara are proprietatea de a va amplifica la maxim sentimentele care, fiind resimtite de cel vizat, pot provoca reactii neasteptate.
 10. Nu judecati pe nimeni, caci si altii va vor judeca pe dumneavoastra.
 11. Doriti altora ceea ce ati dori pentru dumneavoastra. Aceasta este cheiai armonizarii relatiilor interumane.
 12. Daca nu sunteti receptivi, parerea nimanui, oricat de jignitoare ar fi, nu poate sa va afecteze. Cand cineva va vorbeste cu rautate, spuneti-i: „Pacea lui Dumnezeu sa umple sufletul tau”.
 13. Iubirea lui Dumnezeu sta la baza bunei intelegeri dintre oameni si se manifesta prin respect, compasiune, bunavoita, discretie.
 14. Nimeni nu condamna un infirm, ci il trateaza cu compasiune si bunavointa. Cei care au mintea „infirma”, plina de prejudecati, au intr-adevar dreptul la compasiunea dumneavoastra. Urmariti sa-i intelegeti si-i veti ierta fara doar si poate.
 15. Bucurati-va de succesul celorlalti si veti avea des parte de succes.
 16. Nu exagerati cu spiritul de conciliere, nu va lasati impresionaţi de crize sau alte scene. Nu abdicaţi de la idealurile dumneavoastră. Urmăriţi mereu binele, nu acceptaţi niciodată sa faceţi rău cuiva.

 

Capitolul XVI

Arta de a fi iertator si bun cu cei din jur – invatati sa iertati

 

 1. Dumnezeu, care este insasi Viata, nu are favoriti. Dar cei care actioneaza intotdeauna in acord cu legile armoniei universale par favorizati de soarta.
 2. Nu Dumnezeu ne trimite boli, accidente sau suferinte, ci le creem noi singuri prin gandurile noastre distructive: cu alte cuvinte culegem ceea ce am semanat in trecut.
 3. Felul cum vi-L inchipuiti pe Dumnezeu este un lucru important in viata. Trebuie sa-L vedeti ca pe un Dumnezeu al iubirii universale.
 4. Natura nu va condamna; nu trebuie sa va temeti de pedeapsa ei. Va iarta si atunci cand va pedepsiti singuri, cautand mereu sa vindece, sa aline, sa reinstaureze ordinea divina.
 5. Sentimentul de vinovatie este neintemeiat, caci nimeni nu doreste sa va pedepseasca. Prin propriile ganduri distructive pe care le intretineti permanent va faceti un mare rau dumneavoastra insiva.
 6. Fortele naturii nu sunt rele, doar modul in care le utilizam paote fi gresit. Cu ajutorul alectricitatii, de exemplu, putem provoca un incendiu sau putem lumina un cartier intreg. Intentia noastra se afla de fapt la originea dezastrului, nu energia neutra pe care o folosim pentru a ne indeplini scopul.
 7. Daca cineva va critica si va dati seama ca are dreptate, bucurati-va sa fiti recunoscatori pentru ca v-a dat posibilitatea sa va reparati greselile.
 8. Nu mai puteti fi raniti de cineva prin cuvinte daca deveniti stapan peste propriile dumneavoastra ganduri si reactii. Cel mai mult va puteti ruga pentru el, pentru pacea sa launtrica.
 9. Rugati-va sa fiti calauziti in tot ceea ce intreprindeti, apoi sa fiti receptivi ca sa recunoasteti raspunsul intuitiei. Va veti da seama mai tarziu ca aceasta reprezinta ca mai buna optiune.
 10. Intentia este cea care face ca o actiune sa fie buna sau rea. Dorinta sexuala nu este josnica, nici dorinta de a manca sau de a avea noroc. Depinde ce turnura dati acestor impulsuri naturale. Urmariti sa va satisfaceti dorintele fara a face rau nimanui.
 11. Resentimentele, ura, ostilitatea, toate aceste sunt cauze profunde ale bolilor cu care va confruntati. Impacati-va cu dumneavoastra insiva si iertati pe cei din jur, iradiind iubire si bunavointa catre toti cei care v-au facut rau. Continuati in acest mod pana cand veti simti ca intreaga fiinta vi se va umple de un profund calm spiritual.
 12. A ierta înseamnă a dărui. Dăruiţi iubire si bucurie celorlalţi, pana nu va mai ramane nici un strop de durere in inima dumneavoastră.
 13. Sa presupunem ca aţi avut in trecut un abces dentar foarte dureros. Va mai doare si acum? Nu! La fel, daca cineva v-a făcut rău sau v-a jignit intr-un anumit fel, mai păstraţi inca rsentimente fata de el? Va mai înfuriaţi când va amintiţi de el? In acest caz, rădăcinile urii sunt inca in vigoare in dumneavoastră si ele risca sa va distrugă încetul cu încetul. Doriţi numai binele celui care v-a făcut rău, pana când ura se va transforma in calm si bunăvoinţa.

Capitolul XVII

Înlăturarea blocajelor mentale cu ajutorul subconştientului – Folosiţi forţa gândului

 

 1. Orice problema are o soluţie. Răspunsul se găseşte chiar in întrebare. Înţelepciunea divina vi-l revelează daca o invocaţi cu încredere.
 2. Obişnuinţa, crearea unui obicei, este rodul interacţiunii subconştientului cu conştientul. Din păcate, devenim deseori creaturi ale obişnuinţelor, ceea ce demonstrează cat de uluitoare este puterea subconştientului.
 3. Repetand anumite ganduri sau actiuni, ele se impregneaza in subconstient, devenind automatisme.
 4. Sunteti liberi sa alegeti un obicei bun sau unul rau. Controlul mintii sau rugaciunea, de exemplu, sunt obiceiuri benefice.
 5. Daca intretineti cu incredere o imagine mentala, subconştientul o va manifesta cu siguranta.
 6. Cand atentia se risipeste, concentati-va din nou asupra scopului propus. Faceti din aceasta un obicei. Astfel veti disciplina mintea.
 7. Nici un obstacol exterior nu poate sta in calea reusitei dumneavoastra. Singura piedica o constituie mintea si lipsa de credinta.
 8. Mentalul constient reprezinta aparatul foto, iar subconştientul – filmul pe care impregnati diferitele dorinte, imagini, idei.
 9. Ghinionul este rezultatul neincrederii. Pentru a o inlatura, invocati inteligenta divina, rugati-o sa va calauzeasca in tot ceea ce faceti. Imaginati-va mereu ca dorinta vi s-a implinit.
 10. Pentru a crea un nou obicei, trebuie mai intai sa fiti convinsi ca acesta este benefic. Daca doriti cu ardoare sa renuntati la un viciu, sunteti pe jumatate vindecati.
 11. Ceea ce spun ceilalti nu va poate afecta decat prin intermediul propriilor dumneavoastra ganduri. Sunteti singurul creator al universului dumneavoastra launtric. Identificati-va mereu cu idealurile cele mai inalte, cu starea de armonie si fericire.
 12. Alcoolismul provinde din dorinta ascunsa de a scapa de griji. Pentru a va elibera luptati cu tenacitate impotriva gandurilor distructive, saditi in minte idei de fericire, calm launtric si libertate nestanjenita.
 13. Multe persoane sunt si vor ramane alcoolice din cauza ca refuza sa-si recunoasca viciul.
 14. Subconştientul care v-a facut sclavii obiceiurilor rele este singurul care va poate elibera de acestea. Totul depinde de modul in care-i utilizati capacitatile extraordinare.
 15. Imaginatia necontrolata v-a impins catre alcoolism. Acum folositi imaginatia creatoare pentru a va elibera de acest viciu.
 16. Cand teama inchide poarta de acces la subconştient, numai credinta nezdruncinata in Dumnezeu o va deschide din nou.

Capitolul XVIII

Folosiţi subconştientului pentru a înlătura teama

 

 1. Faceti chiar lucrul de care va este teama cel mai mult. Frica va dispare instantaneu. Spuneti-va mereu: „Imi stapanesc perfect teama”.
 2. Frica reprezinta un gand negativ care apare in minte cand imaginatia scapa de sub control. Inlocuiti acest gand prin idei realiste si constructive. Teama a ucis milioane de oameni. Faceti a.i. credinta sa devina mai puternica decat teama.
 3. Frica este cel mai mare inamic; ea sta la originea esecurilor, a bolilor si a relatiilor nearmonioase dintre oameni, dar paote fi invinsa prin iubire, caci iubirea ne pune in rezonanta cu energiile sublime ale universului.
 4. Neutralizati sugestiile e teama adoptand idei opuse lor: „Sunt curajos, echilibrat, senin, calm”. Veti observa aparitia unor efecte minunate.
 5. Tracul se afla la originea amneziei in caul examenelor. Ca sa nu va mai confruntati cu el, sugestionati-va astfel: „Am o memorie perfecta si-mi amintesc tot ce am invatat”; sau, tot asa de bine, puteti sa va imaginati ca un coleg vine sa va felicite pentru notele de 10 luate la examene. Perseverati si veti reusi.
 6. Daca aveti teama de apa, invatati sa inotati. Imaginati-va ca va jucati veseli si liberi prin apa. Inchipuiti-va ca apa va inconjoara cu prospetimea si racoarea ei. Va fi mult mai usor sa invatati sa o stapaniti si sa va bucurati de ea. Aceasta este legea subconştientului.
 7. Daca aveti oroare de locuri inchise: ascensor, Sali de conferinta, inchipuiti-va ca sunteti intr-un ascensor care va duce silentios acolo unde doriti sa ajungeti. Ganditi-va in ce stare de oboseala ati fi dupa ce ati urcat in fuga 5 etaje si cat de linistit su calm coborati din lift. Veti fi uimiti cat de repede va biruiti teama.
 8. Nu ne nastem decat cu doua feluri de frica: cea de inaltime (frica de cadere) si frica de zgomot. Toate celelalte sunt dobandite in timpul vietii, mai ales in copilarie. Debarasati-va repede si complet de ele.
 9. Frica face parte din instinctul de conservare. Frica patologica este, in schimb,foarte periculoasa si reprezinta rezultatul gandurilor negre, al oboselii si al imaginatiei necontrolate.
 10. Acum, cand stiti ca subconştientul reactioneaza prompt la orice sugestie si va poate implini orice dorinta, puteti elimina orice fel de angoasa si obsesie, cultivand cu fervoare exact opusul ei. Iubirea alunga intotdeauna teama.
 11. Daca va temeti de esec concentrati-va asupra asupra ideii de reusita. Daca va temeti de boala orientativa mintea spre sanatate. In orice pericol v-ati afla, invocati protectia divina. Daca sunteti terifiati de ideea mortii meditati asupra faptului ca viata este eterna. Dumnezeu este VIATA, iar VIATA va apartine chiar din acest moment.
 12. Pentru orice frica este valabila legea substitutiei. Iata ce se petrece: cand va temeti de un anumit lucru, atunci apare dorinta de a obtine exact opusul sau. Daca sunteti bolnav, doriti sanatate, daca sunteti inchis, doriti libertatea. Fiti optimisti, concentrati-va asupra dorinteti, caci subconstientul o va implini.
 13. Viitorul exista in stare potentiala in mintea dumneavoastra. Gandurile pozitive sunt creatoare, deci ceea ce doriti cu putere se va petrece. Ganditi binele si veti avea parte de bine.
 14. Priviti-va frica in fata, puneti-o in lumina ratiunii. Invatati sa radeti de spaimele dumneavoastra. Acesta este tratamentul cel mai bun.
 15. Nimic din exterior nu va poate perturba daca nu-i permiteti acest lucru. Sugestiile, minciunile si aluziile celorlalti nu pot avea putere asupra dumneavoastra daca va orientati permanent catre ceea ce este bun si divin. Nu exista decat o singura Putere Creatoare, de aceea orice contradictie sau conflict nu pot fi decat daunatoare si false. Adevarul lor sta in Armonie si in Iubire. De aceea, orice gand bun este inspirat si insufletit mereu de Puterea divina.

 

Capitolul XIX

Tinereţe fara batranete – Idei luminoase cu privire la tinerete

 

 1. Dumnezeu este insasi VIATA. De aceea Viata este eterna si indestructibila, renascand din propria-i cenusa. Si oamenii pot sa se mentina tineri si vii, dupa modelul divin.
 2. Sunt nenumarate dovezile care confirma existenta vietii de dupa moarte. Nu aveti deci de ce sa va temeti de moarte, care reprezinta doar un pas catre o dimensiune cu totul noua.
 3. Nu va puteti vedea spiritul, dar sunteti convinsi ca aceasta exista. Nu puteti vedea Spiritul Suprem, dar Ii puteti recunoaste reflectarea intr-un artist, intr-un orator, intr-un muncitor. De asemenea, sunteti capabili sa simtiti bunatatea, adevarul, frumusetea, desi nimeni nu vi le-a aratat vreodata. La fel si viata: nu stiti unde se afla salasul ei, nu ati vazut-o cu ochii, dar cu toate acestea sunteti absolut sigur ca traiti.
 4. Putem considera batranetea ca fiind momentul in care contemplarea adevarurilor divine se realizeaza dintr-un punct de vedere si o perspectiva in general superioara tineretii. De aceea satisfactiile varstei a treia sunt mai complete decat cele ale tineretii. Desi corpul fizic devine mai lent in miscari, aveti acum posibilitatea sa meditati mult mai profund asupra lucrurilor spirituale.
 5. Un om nu-si numara anii decat atunci cand nu mai are nimic de numarat. Insusirile veritabile precum credinta, profunzimea mintii, nu imbatranesc niciodata.
 6. Sunteti tineri in masura in care va considerati tineri. Sunteti puternici in masura in care va considerati puternici. Cu ajutorul gandurilor va puteti modela caracterul si destinul.
 7. Parul alb constituie un avantaj caci exprima de multe ori intelepciunea si experienta acumulate in decursul anilor.
 8. Nici terapiile intensiva si nici exercitiile fizice exagerate nu sunt cele care va mentin tineri, ci propria dumneavoastra atitudine mentala caci omul devine ceea ce gandeste.
 9. Adevarata cauza a imbatranirii rezida in teama de neajunsurile batranetii. De ce va temeti mai mult, de aceea nu scapati.
 10. Cand incetati sa mai sperati, cand viata inceteaza sa mai fie o surpriza pentru dumneavoastra, atunci sunteti deja batrani. Puteti recunoaste acest lucru atunci cand va iritati pentru orice si nu va place nimic in jur. Meditati mereu asupra adevarurilor divine si daruiti tuturor lumina si iubire – iata adevarata tinerete fara batranete.
 11. Iesirea la pensie poate fi privita ca fiind inceputul unei noi eventuri. Organizati-va timpul liber a.i. sa faceti acum ceea ce nu v-ati permis niciodata, indeplinindu-va vechile dumneavoastra aspiratii. Invatati sa traiti plenar, din toata fiinta si din tot sufletul dumneavoastra.
 12. Urmariti sa fiti constructorii, nu prizonierii societatii. Nu va ingropati talentele si ideile in preceptele si prejudecatiel eronate ale celorlalti.
 13. Secretul permanentei tinereti il veti gasi in iubire, fericire si in calmul launtric. Insusiti-va aceste calitati si veti ramane mereu tineri.
 14. Multi filozofi, artisti, savanti sau scriitori au ajuns celebri abia la varsta senectutii.
 15. Fructele pretioase ale batranetii sunt: bunatatea, credinta, umilinta, calmul si rabdarea. Bucurati-va de toate aceste virturi spirituale.
 16. Sunteti fiii Vietii infinite, sunteti copiii Eternului. Sunteti minunatil desavarsiti. Ganditi cu putere toate aceste lucruri si le veti intruchipa negresit in propria dumneavoastra fiinta.

9 păreri la “Puterea extraordinara a subconstientului tau

 1. Vă mulțumesc din suflet că ați extras ideiile finale ale fiecărui capitol a acestei cărți absolut minunate! (exemplarul meu din carte l-am imprumutat de ceva timp unei prietene, și aveam atâta nevoie azi să o citesc).

 2. Acest remarcabil articol s-a sincronizat perfect cu dorinta mea de autocunoastere. L-am citit cu mare atentie, incercand sa asimilez cat mai multa informatie. Il voi printa pentru a-l avea mereu aproape.
  Multumesc din suflet !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s