Curs IV – Etape premergatoare procesului de vindecare


IMPAMANTAREA

Impamantarea este un proces simplu si deosebit de eficient, care asigura stabilirea sau rnentinerea contactului cu energia terestra. Ea este foarte importanta in toate formele de meditatie sau in activitatea de medium, ca un mijloc ce ne mentine fiinta in contact permanent cu trupul, caci nivelele psihice pot fi controlate numai dintr-un loc aflat intr-o tainica legatura cu Pamantul.
De-a lungul intregii noastre activitati, numai intr-un singur caz vom renunta la impamantare, si anume in cazul levitatiei.
Pentru a ne impamanta, este de dorit sa stam pe un scaun cu spatar drept si cu talpile pe podea. Mainile si picioarele nu se incruciseaza, asezam mainile pe coapse cu palmele in sus.
Inchidem ochii, ne relaxam si ne eliberam mintea de ganduri.
Acum ne imaginam un tarus sau un cordon, un cablu sau ceva asemanator prin care trece energia din prima chakra si ne leaga de miezul Pamantului. Chiar daca locuiti la etajul zece al unui bloc, va imaginati ca acest conductor de energie strabate toate etajele, prin locuintele vecinilor si prin toate planseele, indiferent daca sunt confectionate din otel, beton si sticla. Nimic nu poate stavili energia psihica.
Repetati acest exercitiu pana cand veti fi foarte familiarizat cu el. Tarusul dumneavoastra de impamantare va confera siguranta ca sunteti bine legat de Pamantul-mama si corpul dumneavoastra se afla in siguranta din punct de vedere fizic, fiind mai bine pregatit pentru a primii noua energie psihica pe care o subordonati. Nu va nelinistiti ca aceasta operatiune o sa va rapeasca mult timp. Impamantarea este un mijloc atat de pretios in arta vindecarii, incat merita timpul consumat.

IMAGINI VIZUALE

,,Producerea imaginii vizuale” semnifica crearea unei reprezentari psihice. Este una dintre cele mai importante tehnici folosite in arta vindecarii. Timp de mai multe secole aceasta capacitate era mult “solicitata” doar de diferite scoli consacrate misticismului oriental, dar in prezent este folosita de aproape toate scolile care-si propun ridicarea nivelului de constiinta. Pentru a deveni medium sau vindecator nu este necesar sa vedem imagini clare. In timp ce unii creeaza cu usurinta” adevarate tablouri”, altii nu pot obtine niciodata o reprezentare clara. Majoritatea oamenilor isi formeaza mai usor imaginile vizuale dupa o oarecare practica.
Daca reusiti sa va canalizati intr-o singura directie intreaga energie psihica, concentrandu-va asupra reprezentarii mentale, veti transforma cu usurinta aceasta reprezentare in realitatea fizica a vindecarii. Cand lucrati ca vindecator, trebuie sa va aflati de obicei intr-o usoara transa. Cel putin pana cand va instruiti, aceasta va va fi de ajutor pentru a nu fi distras de altceva. Decuplati telefonul. Nu trebuie sa ascultati radioul in timp ce efectuati actiuni de vindecare. Nu fumati si nu mestecati guma. Transforrnati-va intr-o cale pura prin fortele proprii. Si nu va grabiti. Relaxati-va, convingeti-va ca finalizati fiecare etapa a caii pe care o urmati si bucurati-va descoperind uimitorul dar al naturii.

EXERCITII: PROCEDEE SIMPLE DE VINDECARE

1. Asezati un prieten pe un scaun cu spatarul drept, talpile vor fi lipite de podea. Aceasta pozitie permite energiei sa circule liber prin chakrele sale. Pe genunchi nu trebuie sa aiba nici un obiect. Mainile se aseaza pe genunchi, cu palmele in sus. Aceasta pozitie este deschisa si creeaza posibilitatea perceptiei energiilor. Persoana care sta pe scaun poate tine ochii inchisi sau deschisi (cum dorestea ea), dar nu trebuie sa mediteze sau sa intre in transa.

2. Inchideti ochii, relaxati-va pe cat posibil, eliberati-va de griji si indreptati-va atentia catre prietenul dumoastra, pacientul.

3. Impamantati-va mai intai pe dumneavoastra, apoi pe pacient. In cazul acestuia, impamantarea se realizeaza in acelasi fel, imaginandu-va legatura care porneste de la prima chakra a acestuia catre centrul Pamantului. Sa nu va mirati daca impamantarea lui va arata altfel decat a dumneavoastra. Acum operati cu energia acestuia, care poate lua alte forme decat energia dumneavoastra.

4. Dupa ce ati incheiat primele trei etape, sunteti gata sa incepeti vindecarea propriu-zisa. Puteti deschide ochii daca sunteti obisnuiti sa lucrati in acest fel, sau puteti lucra cu ochii inchisi.
Stati in picioare langa prietenul dumneavoastra percepandu-i aura, tinand mainile deasupra capului sau, cu palmele in jos, la o distanta de 2-3 cm. Veti simti o caldura puternica, o senzatie de preaplin sau usoare intepaturi. Cand vedeti sau sesizati aura, incepeti sa coborati usor mainile, alunecand dinspre cap de-a lungul gatului, umerilor, bratelor, trunchiului, picioarelor, ajungand la talpi. Purtati palmele de-a lungul intregii aure pentru a compara senzatiile si imaginile care va vin in minte.
Urmariti cu atentie ce se petrece in corpul si mintea dumneavoastra in timp ce efectuati aceasta operatiune si invatati sa distingeti propriile reactii de reflectare a fenomenelor interioare ale pacientului dumneavoastra. Nu exista o tehnica speciala care sa ajute la insusirea acestei metode. Pe masura ce capatati experienta, veti invata sa va bazati pe simtamintele proprii, care va vor sugera cum sa procedati. Priceperea de a face aceste comparatii este in sine un proces mediumistic. Veti invata sa faceti distinctia intre intuitie si ganduri, sa va bazati pe intuitie folosind gandirea ca sursa de informatii.
Plimblind palmele de-a lungul aurei pacientului, indreptati-va atentia spre acea parte a corpului sau in care acesta crede sau stie ca se afla o durere sau o boala.
5. Daca in anumite regiuni ale corpului pacientului aveti senzatia de rece, sau incercand sa palpati energetic nu se produc nici un fel de senzatii in palmele dumneavoastra, inseamna ca in acele zone energia nu circula cum trebuie. Adesea fenomenul apare in portiunea de la genunchi in jos a picioarelor, deoarece oamenii nu se ingrijesc suficient de intretinerea propriului corp.
Pentru a corecta fluxul energetic, creati “imaginea mentala” a unei lumini portocalii, care se scurge din palmele dumneavoastra catre aceste zone reci. Trebuie sa tineti minte ca lumina portocalie este incarcata de proprietati curative. In plus, culoarea portocalie este calda ca Soarele. Energia care se scurge din palmele dumneavoastra nu va apartine. Aceasta este o forma a energiei cosmice neutre. Este foarte importanta aceasta distinctie. Nu exista doua” corpuri” formate din una si aceeasi forma de energie, asa cum nu exista doi oameni absolut identici. Fiecare corp poate functiona normal doar la nivelul de energie propriu. Daca “donati o parte din energia dumneavoastra” unei persoane oarecare in timpul vindecarii, aceasta nu va face decat sa-i polueze organismul, slabindu-va pedumneavoastra.
Daca veti folosi pentru vindecare energia cosmica, aceasta va fi curata si clara, neinfluentata de problemele si emotiile dumneavoastra. Cand o transferati din mainile dumneavoastra in corpul pacientului, aceasta devine deja energia lui. Procesul seamana intrucatva cu transfuzia de sange, doar ca este mult mai simplu. Pentru a folosi energia cosmica si nu pe cea proprie trebuie doar sa dorim aceasta. In capitolul ,,Autovindecarea” va voi propune cateva metode, pe care le veti putea folosi in acest scop.
Multe persoane cu calitati de medium formeaza imagini vizuale cu energie colorata, care variaza in functie de intensitatea energiei transmise. In unele cazuri doriti sa fiti prudenti in folosirea energiei colorate, pe cand in altele doriti sa fiti puternic, chiar despotic.

6. Daca simtiti unele portiuni din aura pacientului foarte fierbinti sau dense, inseamna ca in aceste zone cantitatea de energie este excedentara, acumulandu-se intr-un loc deoarece un alt sector al aurei este blocat.
Pentru a inlatura blocajul exista doua metode:
a) Va imaginati ca mainile dumneavoastra imping aceasta energie densa ca pe o pasta fierbinte catre zonele mai reci, echilibrand astfel temperatura in intreaga aura.
b) Va imaginati ca evacuati din aura caldura in exces, care se va contopi in oceanul de energie cosmica.
Oricare dintre metode o veti alege, trebuie sa va obisnuiti corpul cu acest exercitiu. Va veti cufunda cu adevarat mainile in aura pacientului si fi veti distribui energia. Veti orienta cu adevarat aceasta energie acolo unde este nevoie de ea. La inceput puteti intampina anumite dificultati, puteti fi jenat, dar trebuie sa perseverati si veti obtine rezultate palpabile in aceasta activitate.

7. Etapele 5 si 6 pot fi parcurse in doua minute sau o jumatate de ora. Le veti consacra atat timp cat este necesar. Cand veti incheia aceste etape, creati-va” imaginea vizuala” a unui flux de energie curat si clar, de culoare aurie, care izvoraste din palmele dumneavoastra si scalda intregul corp al pacientului. Neteziti aura pe intreaga suprafata, din crestet pana in talpi.

8. Daca pacientul a stat cu ochii inchisi, il veti determina sa-i deschida. Apoi, cateva minute, sa stea cu palmele strans unite, incrucisandu-si degetele. Impreunarea mainilor impiedica pierderea energiei din corp prin chakre, iar cele cateva minute de liniste ii vor permite pacientului sa se adune in cel mai adevarat sens al cuvantului. E posibil ca dupa o echilibrare energetica pacientul sa se simta putin obosit. Dupa o singura “sedinta” de acest fel unii pacienti se pot simti timp de doua sau trei zile mai rau decat s-au simtit pana au venit la dumneavoastra. Este foarte bine sa-i preveniti, fiindca energiile vor lucra altfel iar vindecarea va sosi in cel mai scurt timp. E bine ca intreg tratamentul sa fie efectuat de acelasi vindecator.
In timp ce pacientul sta linistit pe scaun, realizati imaginea mentala a unui magnet. Acest magnet trebuie sa aduca inapoi, acea parte din energia proprie pe care poate ca ati transferat-o pacientului in procesul vindecarii. Tineti minte ca nimeni altul in afara dumneavoastra nu se poate folosi de energia care va apartine.
Reluati acelasi procedeu in sens invers – inapoiati prietenului cantitatea de energie ce-i apartine, pe care eventual i-ati luat-o in timpul vindecarii. Acest procedeu cu magnetul il va readuce in starea de calm si puritate de la inceputul procesului vindecarii, intensificand eficacitatea procesului.
Nu trebuie sa uitati niciodata aceasta, pentru ca nu va permiteti sa o risipiti: va puteti scadea din potentialul energetic, imbolnlavindu-va.
Risipa este inutila, deoarece prietenul nu se poate folosi de energia dumneavoastra, nici dumneavoastra de a lui.
Daca sunteti un medium hipersensibil trebuie sa fiti prudent, pentru ca o data cu energia primita de la pacienl puteti prelua maladia acestuia.
Pentru unii vindecatori este firesc sa ia asupra lor problemele celorlalti. Daca un astfel de vindecator ingrijeste o fractura a membrului inferior, probabil va schiopata o zi sau doua, alungand boala pacientului din propriul trup.

9. Excesul de energie extras din corpul pacientului in timpul vindecarii trebuie returnat energiei cosmice inofensive, neutre. Unii vindecatori se spala pe rnaini dupa fiecare sedinta pentru a se elibera de vibratiile nocive pe care ar fi putut sa le preia de la bolnavi. Altii isi scutura doar mainile, in timpul sedintelor, pentru a se elibera de surplusul de energie. Trebuie sa procedati cum credeti ca este mai bine.
Multe persoane considera o sedinta de lucru a unui medium un ritual vrajitoresc.
Aceste persoane pot fi inspaimantate de procedura, de aspectele sale tainice. Este bine sa vorbiti cu ele, sa glumiti, ajutandu-le sa se relaxeze. Atat pentru dumneavoastra, cat si pentru pacienti, este indicat sa terminati sedintele intr-o nota de optimism.
Daca veti reusi sa nu fiti excesiv de sobru (ceea ce nu inseamna ca trebuie sa aveti o atitudine neserioasa fata de activitatea dumneavoastra de medium, ii veti ajuta pe prietenii si pacientii dumneavoastra sa-si depaseasca teama, crisparea, reactiile alergice, parerile inadecvate despre propria lor persoana.

10. La terminarea sedintei rugati pacientul sa faca o aplecare brusca in fata, cat se poate de jos, tinzand sa atinga podeaua cu palmele, apoi sa se ridice intinzandu-se. Procedati si dumneavoastra la fel. Aplecarea inainte cu capul in jos ajuta la evacuarea surplusului de energie prin a saptea chakra aflata in crestet si va face sa va simtiti din nou bine in corpul fizic.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s