Horoscopul egiptean: care este zodia sacra a destinului tau?


Descopera un horoscop exotic si fascinant care te va introduce in cultura si mitologia Egiptului antic. Afla care este animalul sacru al Egiptului care este asociat sufletului, mintii si felului tau de a fi, dar si zeitatea care iti guverneaza existenta si soarta. Descopera o lume in care zeii se incarneaza in animale, animalele se incarneaza in zei si sunt de fapt niste avataruri ale zeilor egipteni. Descopera o lume in care zeii totem sunt venerati, temuti si respectati ca o veritabila forta ce poate influenta decisiv personalitatea omului, viata in sine, destinul uman…

HOROSCOPUL TOTEMIC EGIPTEAN

Nascut in zilele de 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31 – zodia IBISULUI SACRU (puterea lui Thoth)

Ibis este una din pasarile sacre in Egiptul antic, vechii egipteni crezand ca insusi ZEUL THOTH venea uneori pe pamant luand infatisarea unui ibis. Prin urmare, Ibis este un simbol al lui Thoth, zeul lunii, al stiintei si al scrisului, infatisat adesea ca un barbat cu cap de ibis. Totodata, Thoth reprezinta cunoasterea si este cel care stapaneste timpul. Milioane de pasari ibis au fost mumificate si plasate in mormintele egiptenilor, fiind socotite drept unele dintre cele mai sacre ofrande ce putea fi aduse zeilor. Ibisul sacru prevestea uneori si inundatiile si revarsarile Nilului…

Nativii guvernati de zeul totem Ibis sunt persoane care au o gratie atat fizica, cat si una a prezentei, a emotiei si a spiritului. Chiar daca nu se impun printr-o prezenta puternica, impresioneaza prin nobletea si delicatetea lor sufleteasca. Sunt deschisi si toleranti fata de ceilalti, daruind lumii afectiune, pasiune pentru frumos si viata. Isi daruiesc insa cu greu inima si dragostea cuiva. Atunci cand o fac este pentru eternitate, chiar daca circumstantele nu ii aduc intotdeauna alaturi de persoana iubita. Multi dintre acesti nativi sunt atrasi de arta si vor cauta sa isi manifeste talentele artistice inca din etapele timpurii ale vietii. Duc adesea o viata demna, curata, dorind sa o traiasca cat mai frumos si sa lase lucruri bune in urma lor.

Nascut in zilele de 2, 7, 12, 17, 22, 27 – zodia LEOAICEI SACRE (puterea lui Sekhmet)

Deoarece leii traiau in deserturile estice si vestice din jurul Nilului, leul simboliza in Egiptul antic rasaritul si apusul soarelui, dar si traseul acestuia din ceruri in lumea subpamanteana. Despre lei se credea ca sunt gardieni ai orizontului si ca reprezinta ferocitatea, fiind asociati atat cu zeitatile solare, cat si cu cele razboinice. Totodata, figura acestui animalputernic s-a suprapus cu figura faraonilor, simbolizand puterea, pericolul si regalitatea, dar si ideea de autoritate, conducere. Leoaica era considera sacra pentru mai multe zeite, una dintre acestea fiind SEKHMET, zeita focului, ce era infatisata ca o femeie cu cap de leoaica, dar si Hathor, zeita iubirii.

Nativii protejati de totemul leoaicei si de zeita Sekhmet au de partea lor puterea leoaicei si taria interioara a lui Sekhmet. Sunt oameni care adora sa traiasca pasional, intens, sa acumuleze cat mai multe experiente in viata, cat mai diverse, cat mai inedite. Sunt oameni definiti de actiune, dar si de decizii. Au o personalitate puternica, prestanta si impun respect (uneori chiar si teama) prin felul lor de a fi. De multe ori nici nu realizeaza ce fascinatie pot avea asupra celor din jur sau faptul ca ii pot domina cu usurinta pe cei mai slabi ca ei. Oricand gasesc curajul si indrazneala de a spune lucrurilor pe nume si nu se dezic in ruptul capului de principiile lor de viata. Cu cat inainteaza in varsta, cu atat vor realiza importanta confortului si isi vor dori sa atinga implinirea materiala.

Nascut in zilele de 3, 8, 13, 18, 23, 28 – zodia SACALULUI SACRU (puterea lui Anubis)

Sacalul era considerat si el un animal sacru al Egiptului antic. Fiindca era adesea intalnit in jurul mormintelor egiptene, sacalul a ajuns in timp sa fie asociat cu zeitati ale mortii, dar mai ales cu ANUBIS, zeul imbalsamarii si al mumificarii. Anubis era reprezentat adesea ca avand capul unui sacal, el fiind totodata cel care pazea cimitirele. El este zeul care tinea in maini balanta pe care era cantarita inima celui care a parasit lumea aceasta. In cazul in care inima acestuia era mai usoara ca o pana, atunci Anubis il conducea la Osiris. Daca in schimb inima acestuia cantarea mai mult decat o pana, atunci sufletul acestuia era destinat nefericirii pe lumea cealalta. Sacalul era insa sacru si pentru alti zei precum Duamutef, Wepwawet si Sed, asociati la randul lor cu moartea si cu actiunile care conduc sufletul in lumea de dincolo.

Nativii aflati sub protectia unui totem atat de interesant precum este sacalul si influentati de zeul Anubis nu pot fi decat niste persoane demne de toata atentia. Sunt caracterizati de obicei de catre ceilalti ca fiind persoane tacute, retrase, insa deopotriva misterioase si captivante. Au o viata interioara bogata si sunt atrasi de latura mistica si spirituala a vietii. Este drept ca sunt introvertiti, insa sunt totodata si progresisti, revolutionari in gandire si tehnica. Unul din scopurile nemarturisite ale vietii lor este acela de a-si imbogati spiritul si de a evolua in aceasta directie sau de a incerca sa patrunda adevarata esenta a lucrurilor. Sunt patrunzator de inteligenti, au sclipiri de genialitate si viziuni. Sunt fideli persoanei pe care o iubesc, insa trec adesea prin stari interioare si tind sa isi schimbe brusc starea de dispozitie. Capriciosi uneori, irascibili, nervosi, daca ii accepti asa cum sunt, te vei molipsi de la incredibila energie creatoare pe care o au. Pentru un moment prost pe care si-l asuma, vor incerca sa se revanseze inzecit.

Nascut in zilele de 4, 9, 14, 19, 24, 29 – Zodia COBREI SACRE (puterea lui Wedjet )

Cobra era considerata si ea un animal sacru in Egiptul antic, fiind perceputa drept un avatar al ZEITEI WEDJET, zeita Egiptului de Jos, una dintre cele mai vechi zeite egiptene. Simbolul cobrei este unul dintre cele mai puternic simboluri ale Egiptului antic, semnificand puterea absoluta si autoritatea zeilor. Egiptologii au denumit acest simbol “uraeus”. Totodata, cobra sacra proteja faraonii, prin urmare si regalitatea, iar purtarea ei pe coroanele regale consolida intr-un fel legatura stransa dintre faraoni si zei. Purtarea de catre faraoni pe coroanele regale sau pe Khepresh conferea legitimitate statutului lor divin. Mai sunt si alte zeite cobra precum Renenet, o zeita a fertilitatii, dar si Meretseger, zeita care dadea pedepse dure criminalilor precum orbirea.

Nativii al caror fel de a fi este influentat de puterea cobrei sunt persoane ce au un puternic simt al autoconservarii. Prin insasi natura lor, sunt niste supravietuitori. Se adapteaza de cele mai multe ori situatiilor cu care se confrunta in viata, indiferent de cat de dificile ar fi acestea. Au incredere in propriile capacitati si au in general o viziune optimista si pozitiva asupra vietii. Pot fi niste prieteni, parinti si soti excelenti, urmarind intotdeauna sa atinga perfectiunea in ceea ce fac, in ceea ce simt, in ceea ce spun, in ceea ce sunt. In acelasi timp insa, au multe asteptari de la ceilalti, dar si tendinta de a fi dezamagiti atunci cand lumea din jur nu se ridica la standardele lor inalte. Sunt oameni emotivi, dar care nu accepta compromisul sau calea de mijloc. Pot ingadui si ierta multe, insa atunci cand se umple paharul cu adevarat, este bine sa nu te afli in calea lor. Sunt precum o furtuna, maturand totul in calea lor si incercand sa-si faca singuri dreptate. In viata, vor trebui sa-ti tempereze si sa-ti tina in frau dorinta de razbunare.

Nascut in zilele de 5, 10, 15, 20, 25, 30 – zodia CROCODILULUI DE NIL (puterea lui Sobek)

Ca multe din animalele sacre ale Egiptului carora li s-a conferit un statut divin fiindca exista de fapt o teama fata de ele, crocodilul a ajuns sa fie venerat in Egiptul antic. Imbunand crocodilii inseamna ca acestia nu vor ataca oamenii si ca nu reprezinta un pericol pentru viata… Crocodilul de Nil era considerata a fi reptila sacra al lui SOBEK, zeul fertilitatii si al apei, ajungand ca mai tarziu sa se suprapuna cu acesta. Sobek era infatisat ca avand trup de om si cap de crocodil, ulterior fiind reprezentat integral printr-un crocodil. Zeul-crocodil Sobek avea puterea de a controla apele Nilului si viata in Egipt, dar si cresterea recoltelor.

Nativii protejati de zeul crocodil sunt persoane care dau intotdeauna dovada de maturitate si de gandire responsabila, adeseori in ciuda varstei timpurii. Stiu ce isi doresc de la viata si nu se dau batuti cu una, cu doua, iar ambitia le da forta si rabdarea de a ajunge acolo unde isi doresc. Faptul ca in destinul lor nu este unul chiar facil, punandu-i in postura de a traversa diverse situatii de viata, le confera tarie, dar si oarecare sobrietate. Au nevoie de aceea de un partener care sa le ofere neconditionat afectiune si intelegere, invatandu-i totodata sa se bucure mai mult si de partea ludica a vietii. Acesti nativi au o inalta tinuta morala si cred in sinceritate si corectitudine. Sunt caracterizati de spirit familial si accepta cu greu ideea unei despartiri sau a unui divort, dandu-si toata straduinta pentru a face lucrurile sa mearga intr-o casnicie. Ei sunt si mari iubitori ai naturii, isi doresc sa petreaca cat mai mult timp in exterior.

Sursa: GARBO

 

 

 

Lasă un comentariu